Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1035 / 3611
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Annó volt szóban, hogy mindenki létrehozhasson egy "raktár" bázist, s azon megjelölve a publikus eladó dolgokat. Viszont ez nem kis meló. Erre van az apróhirdetés is, meg egy két topikban is meglehet említeni.
Ebben a topikban: Link, egy ilyen raktárszoftvereket tárgyalunk, bár csak saját használatra, de lehetne írni egy webes mindenki által használhatót... de nem kis meló.

Szerk: No erről a topikról nem is tudtam (4 éve áll).
Ha viszont egymás közötti cserékre gondolsz, az mehet a börzébe. Ha sokmindened van, csinálj egy webes katalógust, s annak a linkjét oszd meg velünk.
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Hát, én nem akarok eladni semmit, hanem inkább odaadni, vagy csereberélni. És ugye az ember hol ajánlja fel elsőnek, ha nem itt. Mert a nyolcadik kerületben kimegyek az utcára, két perc alatt találok vagy 10 hajlékonyt, akik 5 perc alatt kipucolják a pincéből a cuccot, csak éppen nem arra használják, amire való, hanem viszik a fémgyűjtőbe. Ezt meg nem akarom.

Hát, akkor amit odaadok, felteszem a felajánlós rovatba, legalább feléled az is, a csereberéseket meg a börzébe.

Ebben teljesen igazad van, én is így gondoltam, nem az enyészetnek engedni.
Amúgy nem csak a börzés átadás lehet járható út. A posta egy ezresért 20 kilóig elcipeli. Nekem 2-3 ezer a feljutás a börzére. Másrészt, az itthoni elfoglaltságok miatt pedig időm sincs sok. Jó lenne minden börzén összejönni Veletek, de ez van. Szóval nekem a posta a legjárhatóbb út. Örülünk a felajánlásodnak, nemsokára én is megteszem a nagy leltárt, s nekem is lesznek új gazdára váró holmijaim. Csak legyen jobb idő, hogy piszmogni tudjak esténként a "raktárban".
Én mindenképp egy webes listát csinálok majd, s onnan mazsolázhattok.

Ez a webes lista jó ötlet. Én nem foglalkoztam sokat weblapokkal, de van egy frankó weblapszerkesztő programom, azzal pár perc alatt elég igényes oldalt lehet csinálni, és valami ingyen-tárhelyre feldobni. Szerintem megcsinálom én is. Csak ugye azt nem tudom, hogy ha oda rakok fel olyasmit is, ami mondjuk eladó, mert pl. nem az enyém, akkor nem gond kirakni a személyes adatok közé a linket? Nem számít reklámozásnak?
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Nekem azért nincsenek ilyen jó tapasztalataim a postáról. Szerettem volna egyszer feladni autó alkatrészt. Gyárilag karton dobozban volt. A postás kisasszonynak ez csak úgy felelt meg, hogy ott bekellet még csomagolnom az általa adott csomagoló papírba. Cukorspárgával átkötözni, majd ezt 10cm-enként leragasztotta kerek matricákkal ezeket lepecsételte és egyenként aláíratta velem. (körülbelül 40 db) Úgyhogy azóta inkább valamelyik futárszolgálat. Csak oda telefonálok érte jön, akár csomagolás nélkül is elviszi egy szatyorban. Hamarabb ott van és nem is igen drágább.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Szerintem, csak simán nem jöttél be a postáskisasszonynak. Vagy ilyen napja volt. Persze ha valakinek a futáros kisasszony szimpibb, aki ráadásul még házhoz is jön...
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Nekem is jött már postán elég sok minden. Eddig semmi gondom nem volt vele. Jött már hatalmas csomagban hangfalpár, múltkor egy apx, én is adtam már fel 35ezres telefont is utánvéttel. Szerintem elég megbízhatóak, ha elsőbbségivel, ajánlva van feladva a cucc. Így van róla papír ha véletlenül valami mégis történik.

Szerintem, ott nem direktbe reklámozol. Topikokba már annak számít. Ott elég csak beírni, nézd meg a weboldalamon. Persze ezt is csak a felajánlás, börze, meg ilyesmiben illik.
Pl: Vannak új, elvihető dolgaim.
Modik, Ti is így látjátok jónak?
(#) Stadi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Én az elvihető monitorjaimat az apróhirdetések rovatba tettem fel. Fél órán belül 3 jelentkező akadt, közülük Doncso volt a leggyorsabb. Nem mellesleg neki kellett mindhárom.
(#) Stadi válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Azt a pecsételős dolgot postai lezáró szolgálatnak hívják tudomásom szerint, és feláras szolgáltatás. Ha nincs leragasztva/összekötve minden nyíló része a doboznak, akkor szokták ezzel büntetni az ügyfeleket.

A többi csak kukacoskodás lehetett a néni részéről, vagy csak nem tetszett neki az ábrázatod. Egyébként a doboznak legalább azt az oldalát, amin a címzés van, érdemes átragasztani valami világos papírral, hogy jól látszódjon rajta az írás.
(#) zolika60 válasza Stadi hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Egy jól lezárt hullámpapír doboz volt. Semmi felirat a címzésen kívül rajta. mégis így járt el. Nem fogom még egyszer kipróbálni, hogy máskor hogyan csinálná. Pedig havonta 3-4 alkalommal küldünk csomagot.
(#) Doncso válasza tatabike hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

áá, nem kell ide topis, ha valami nem kell, szól nekem.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

S elhozod NEKEM! Ideáttra. :hide:
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

egye fene Lacikám.
(#) tatabike válasza Doncso hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Na, akkor ugrás, van egy Gyilkos hajsza nevezetű, 15 éves műsoros videókazettám... ölre mennének érte a neten... Itt találtam a kuka mellett, gondolom nem egy 8 Oscar-díjas történelmi alkotás lehet...
(#) tatabike válasza Stadi hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Én olyanra gondoltam, ahova más is pakolhatna fel dolgokat. Vagy elküldené mailben, és feltenném. Vagy ilyesmi. Meg jó lenne, ha a HE-s tagok közt maradna.
(#) Stadi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Ez a leírás pont illik az itteni apróhirdetés rovatra.
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Csak jó lenne olyan, hogy kapnák egy jelzést (ha akarom), ha került fel új cucc, vagy frissítés lett. Amolyan topikfigyelő módon.
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

A "Fejlesztési ötletek"-be bevésted már ezt?
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Igen. Ha jól emlékszem már többször előfordult. Megnézem.
(#) Baxi hozzászólása Feb 18, 2010 /

Hi

Lenne egy különös kérdésem.
Jelentkeztem egy elektronikai műszerész tanfolyamra a munkanélkülin keresztül, tudom nem egy műszaki suli de valamit csak ér, és fizetik.

Szóval lesz felvételi, szerintetek mit érdemes vagy kellene átnézni, vagy egyáltalán mire számolhat az ember?
Segítséget előre is köszönöm.

Idézet:
„kapnák”

Én meg kajás vagyok, úgy ennák valamit...
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 18, 2010 /

Na nem tudtam már elküldeni a hozzászólásomat az új topikba, pedig olyan szépen megfogalmaztam :rinya:
(#) hadnagyakos válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Ezzel nem vagy egyedül....
Pont így jártam, pedig írtam vagy három regénnyit...
(#) tatabike válasza Baxi hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Gondolom az alapvető általános iskolai ismeretek tudása mindenképpen, alap képletek, számítások, ilyesmi. Nem volt feltételül szabva valamilyen előképzettség?
(#) hadnagyakos válasza Baxi hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Az általános iskolai elektromosság tankönyvet mindenképpen. Anélkül a tudás nélkül odamenni sem érdemes.
Asszem' most a nyolcadikos fizika könyvet kéne átnézned. Abban benne van minden fontos képlet és az alap elméleti rész is. Ezek nélkül nem érdemes belekezdeni.
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Én kétszer is írtam erről: Link1, Link2. Hogy más is írt... talán, mintha rémlene.
(#) Stadi válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

A csúnya szavak kihagyásával is maradt még valami mondanivalód?

Vagy csak olyan sokat küzdöttél ezek átfogalmazásával, hogy szami gyorsabban kattintotta a lakatot?
(#) tatabike válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Én is elmegyek valami autób.zi oldalra, aztán nyitok egy fluxuskondenzátoros topikot...
Amúgy nem értem az ilyen elvakult autómániásokat. Azt hiszik, sőt, meg vannak győződve róla, hogy a világ csak az autókról szól. Azt megfigyeltem, hogy bármilyen témájú oldalon járok, egy-két ilyen autózizi mindig felüti a fejét, és elkezdi osztani az észt.
Régen sokat írkáltam különböző kerékpáros oldalakra, cikkeztem is, meg fórumoztam, de már ott sem lehet megmaradni tőlük, mert ha valamelyiket épp sérelem ért aznap egy kerékpáros részéről, akkor hetekig fikázta az összes biciklist, és csak ezért képesek regisztrálni. Nem baj, egyszer úgyis elfogy a kőolaj, csak fogalmam sincs, hogy akkor ez a sok agresszív ember hol fogja levezetni a feszültséget...
Következő: »»   1035 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem