Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   229 / 1274
(#) mumuka hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok kérdésem Samsung CK-566Bt kb 20perc mire van kép osd megy hang is van milehet vele
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Megint elszállt a sortranzisztor. A tranzisztor bázisában lévő kondenzátort kicserélted?
(#) tsanyesz hozzászólása Feb 21, 2010 /

Kellene egy kis segítség. Van egy döglött TV-m. A típus: Akai CT-2107DT. A hibajelenség egyenlőre annyi, hogy nem kapcsol be. Pontosabban úgy tűnik bekapcsol, de se kép se hang. Egyenlőre mérni nem igen tudok benne, mivel ha bekapcsolom, 15-20 másodperc után valami elkezd sercegni benne, egyre hangosabban. Ekkor inkább kikapcsoltam, mielőtt az arcomba durran valami.
(#) kadarist válasza tsanyesz hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!
Mérés nélkül cserélj elkókat (kicsiket) a tápegység hálózati oldalán. Valószínű megfutott a tápegység, és az egyik szekunder oldali elkó szeretne felrobbanni. Ezeknek a RECOR bélésű AKAIknak ez a típushibája.
(#) kadarist válasza Diversion hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!
Elkókiszáradás a tápegységben! Forrasztásokat is nézd át!
(#) kadarist válasza babati hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!
Rezonál valamelyik tekercs az alaplapon. Csavarhúzóval nyomkodd meg a tekercseket, trafókat, így könnyen behatárolhatod a rezonáló tekercset. Ha meg van, akkor szilóval nyomd körbe.
(#) tsanyesz válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

A hálózati oldalon 2d 47µF-os kondit találtam, azok cserélve. Úgy látom, hogy korábban már valaki cserélgetett elkokat a paneon, meg a tápban néhány tranzisztor sem az eredeti. Hova tovább kindicsere után?

Zener-diódákat, tranzisztorokat is ellenőrizd. A végtranyó bázisában lévőt cseréld 100 µF-osra, ha lehet low esr-esre. Pepecs munka, nemrég bele szaladtam egy ilybe, de ott kondihiba volt.
(#) tsanyesz válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Találtam a panelon egy R916 mellett egy 1N5383B zenert, ami teljesen zárlatos. Ez a zener nem szerepel sem a pozíciószitázáson, sem a rajzon nem találtam. De ha zárlatos, az semmi jót nem jelent. Keresgélek tovább!

Építsd ki. Valami védelmi szerepet szánt neki valaki. Az eredeti RECOR rajzon sem szerepel.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Én is arra gondoltam,de a kép össszehuzódás miert csinalja.Nem ceréltem elkot
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Túlmelegedett a sortranzisztor. Azért ment össze a kép. Ilyenkor a kondit is cserélni kell. A csökkent kapacitás miatt a Darlington-tranzisztor (BU808)kevés bázisáramot kap, ezért nem kapcsoló üzemmódban dolgozik (D-osztály), hanem lineárisban (A-osztály).
(#) jandark hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok.
Egy philips tv-vel van problémám,kb 1-2óra hibátlan müködés után,a kép eltünik a tv-ről mintha kihuznánk az antenna kábelt..Ez csak az elmondottak alapján van igy,most fogom beüzemelni,egy barátomé..
Gondoltam megkérdezem találkoztatok ilyen jellegü problémával és hogy mit is nézzek először..
Egyenlőre a fórum 50.oldalán tartok olvasásban még nem volt ilyen jellegü probléma..
Köszönöm előre is.

Szükült a kör,egyenlőre bekapcsolás után elindult a képcső,a fény megfelelő, álitási lehetőség van,fény szin hang, viszont kint a mühelyben csak dvd-vel scart kábelen keresztül tudom próbálni,igy a dvd jelére nem reagál se a kép sem a hang nem jelenik meg,továbbra is olyan mintha nem kapna jelet..A tv csatornáit előrébb kapcsolgatva az av csatlakozón egy régi antennával valami zavaros adás bejön gyengén,de nem tudok a hangolómenübe lépni tanitható távirányitóval..
A barátom akié a tv a tuner meletti stab ic-t találta gyanusnak..ez a következő amit megnézek...

A panelt kivéve,nem stab ic amit mondtak hanem egy bc 337es tranzisztor, forsztási pontjai barnák,ezt a forasztást erősitették meg,de lehet nem megfelelően..Alig van alkatrész a panelen mellékelek pár képet hátha valamelykötöknek már volt ilyen problémája..
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!
Most akkor jó lett a készülék?
(#) jandark válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szia!
Köszönöm válaszod,egyenlőre nem reagál a jelekre,hiába teszek a scartra dvd-t,ill az av-re video jeket nem jön be semmi..
Öszességében bármi jelet kap olyan mintha jel nélkül a hangyás képet nézném..
Tudok váltani csatorna és av bemenet közt de egyiken sincs semmi,,egy régi hurok antennával av-n meg bejött valami homályos adás de zavartan egy pillanatra.
Behozom megnézem reagál e a kábel tv jelére av-n keresztül..
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Mi a típusa? Esetleg sassziszám?
(#) babati válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Üdv. nagyon szépen köszönöm a válaszodat. kérdésem még az lenne hogy működés közben is belenyúlhatok? esetleg van olyan alkatrész amit kerüljek el?(mármint az áramcsapás elkerülése végett)

Szigetelt csavarhúzóval kutakodj. Akkor semmilyen meglepetésben nem lesz részed

http://kepfeltoltes.hu/100221/DSC02665_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

itt van egy kép, mintha a sorkimenő trafó (ti talán így hívjátok) egy részén meg lenne repedve vagy ez gyárilag ilyen? ha megnyomom felülről és a panel kicsit elhajlik akkor észrevehetően halkabb a sípolás. mit kellene még lefognom? esetleg a képcső végén a rézhuzalok nem okozhatják? előre is köszönöm a választ. üdv.

Küldöm a képeket a beazonositáshoz..
Több dolgot is tapasztaltam ,:kinn nem volt csak dvd és video,ezekkel semmi képet nem adott,,behoztam és kb 15c különbségnél a képernyő bepárásodott..
A kábel tv av csatlakoztatásával a tv-ben már halottam az adást de nem volt csak egy sötét kép mindamellett hogy a képcső hátul világitott,viszont olyan sistergés melett mintha a sorkimenő áthuzna..
Kifigyeltem sötétben hogy a képcső panelén a bekarikázott részen áthuzásszerü energia igyekszik a képcsőfelé a panelról..
Megmozgattam a panelt kissé majd elől a képernyő lassan világosabb lett,ezáltal a kép is láthatóbb,távirányitóval eközben csatornaváltás és hangerő stb funkcionált..
Majd mire bementem ismét hogy a képet lefotózzam a tvmagához tért,képe elfogadható álitható lett,mellékelem ezt is..Álitásokra itt is szintén reagált..
A mellékelt kép a frissités miatt lett ilyen,szép tiszta,csak a fényképező ezt látta..
Majd kb 1 óra elteltével előjött az igazi gondja,mellékelem a képet itt a hangyák háboruja látható,egyszerüen elmegy a beálitott csatornától és ez az üresség jelenik meg,ebben az állapotában már nem álitható semmi,ki-bekapcsolásra viszajön ugyan a kép,de már rövidebb ideig tartja magát...

Képek a sasziról és a tipusról..

És még pár
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Feb 21, 2010 / 1

Nagyon jól nézd át a forrasztásokat! Esélyes, hogy a tuner környékén repedt valamelyik forrpont, esetleg több is. Nagyon gyakran megreped a nyáklap ennél a sasszinál.
Rajz:L6.1AA

Sajnos nem töltődik le a kép. Töltsd fel a "Fájlmelléklet" -ben a képet, és hogy ne méretezzen.

a képcső végén lévő rézszálakat megbojgathatom? hátha azok rezonálnak?

de egyébként egy másik tekercsen is ott van szétválva a műanyag cucc szóval gyári. tehát a réztekercset megbökhetem nem e ott rezeg vmi?

DSC02665.JPG

(#) kozso31 hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok szeretnék egy kis segitséget kérni van egy hyundai tévém és elszált benne a PTK vagyis a szín választó és nemtudom hogy,hogy néz ki mert nemnagyon szeretek tévékbe nyúkálni ha nem muszáj esetleg tudná valaki hogy mere találom megköszönném vagy legalább hogy,hogy néz ki segítéseteket előre is köszönöm.

Köszönöm szépen a részletes leirást.
Ma már nem tudok csörögni mert a gyerekek alszanak,de reggel nekilátok és átnézem az öszes forasztást..
Hálás köszönet..
Átvizsgálás után jelzek azonnal..További szép estét..

Milyen rézszálakat? Ne bolygass semmit a képcső végén!
A bekarikázott tekercset nyomogasd, és figyeld meg a sípolás alakulását.. A trafórepedésről is tegyél fel képet!

tekercs.jpg

Következő: »»   229 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem