Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Teléjesen természetes dolog, - ha nem túl nagy mennyiség. A túl nagy mennyiséget onnan ismered meg, hogy ki is folyik a légszűrőből, és trutyis minden tőle kívül is.
A kartergáz vissza van vezetve a légszűrőbe, ez az olajgőz keni felülről a szelepszárakat. Valamennyi meg kicsapódik a légszűrőben, ezt láthatod. A betétet 10 e -nél cserélni kell, és az olajat ki kell törölni vagy mosni.
Az jó ha természetes dolog, mert már mások azzal ijesztgettek, hogy hengerfejes lehet. Az a baj, hogy egyik autó alkatrész webáruházában se találok kartergáz szűrőt az autóhoz. Vagy valami más néven keressem?
Ezez nincs külön szűrő. A blokkon van valahol, ahonnan a cső jön egy kis tartályszerű dolog, amiben egy labirintus szerű járat van, ami felületén elvileg megtörik a gáz és felfogja a gázban lévő olajcseppeket. Ennyi az egész, semmi több.
![]()
A kapucsínó az már nem természetes dolog, mert az már a víz jelenlétét mutatja. És ha már odáig fajul a dolog, hogy fel is jut a légszűrőig, akkor már nagyobb mennyiségű víz kerülhet az olajba, ami lehet esetleg a hideg motorral való rövid idejő autókázás eredménye is.
![]()
Tulajdonképpen, ez maga az olaj betöltő is egyben, nagyobb az átlagos "kupakoknál" és egy cső vezet belőle a légszűrőbe.
Szerk.: Ha ezt leveszem akkor kitisztíthatom, mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül benzinnel, vagy valami más oldószerrel?
Igen, van ilyen is. Itt is kell lenne a kupakban valami szűrőnek, általában valami fém szitára hasonló. Nyugodtan kimoshatod benzinnel, meg a csövet is tisztítsd ki, mert gondolom az oldalán vastagon le van rakódva a trutyi.
Persze, hogy értelmes/normális ember nem vesz autót csak azért, mert látott róla egy tesztet a tévében, és ott jónak tűnt. Inkább én azt látom reálisnak, ha az ilyen tesztek alapján az embereket olyan szinten befolyásolják, hogy egyáltalán melyik autókat érdemes megnézni, mielőtt döntenek. Mert mindenkinek van egy-két favorit autómárkája, és úgyis azokat részesíti előnyben, de nem árt szétnézni jobban.
Amiket írtál, az pontosan úgy van. Hogy minden benne van, és totálisan szubjektív. Ez a bajom éppen. Sok tesztelő már akkor fanyalog, ha olyan kocsiról kell nyilatkoznia, vagy neadjisten olyan kocsit kell vezetnie, ami átlagos, és nem a "leg-" valamiben. Már savanyú az ábrázatuk, a nézőnek meg az jön le, hogy hoppá, ez azért csak ért hozzá, ha odaengedték, és nem nagyon tetszik neki, biztos nem is jó, meg sem nézem... Miért nem működik hasonló íratlan szabály náluk, mint pl. a sportriportereknél. Nekik nem szabad állást foglalniuk pl. amikor két hazai focicsapat meccsét közvetítik, magyarul nem drukkolhatnak senkinek. Volt rá ellenpélda, volt is botrány, sajnos. Ugyanez, ha két külhoni csapat összecsapását közvetítik. Ha magyarok játszanak idegen országból való csapattal, akkor persze elvárás, hogy nekünk szurkoljon. Zenetévé műsorvezetők. Nekik is van saját izlésük, zenei világuk, mégsem mondhatják a munkaadójuk által sugárzott egyik zenére sem, hogy ez egy kaki, pedig biztosan sokszor nehezükre esik palástolni. Nem bánthatják meg azokat, akik éppen azt a zenét komálják. Maximum azt mondják, hogy a "nézők szavazatai alapján ez és ez a dal nagyon lecsúszott...", stb. Autós újságíró meg tojik ezekre. Pedig tudhatná, hogy minden márkának vannak rajongói, klubjai, stb., akik a szubjektív véleménye hallatán habzó szájjal anyáznak ilyenkor a tévé előtt, és jogosan. Igenis legyen objektív. Szerintem a gyártók is ezt várnák tőlük normális esetben, csakhogy ők is ludasak, mert már évtizedek óta nem a valós képességek döntenek pl. "Az év autója" cím odaítéléséről, hanem az, hogy melyik autógyár kényezteti jobban az autó megszavazásával megbízott "független, szakmai zsűrit". Volt már amúgy botrány gépjármű forgalmazó és tesztelő közötti ellentét miatt. A leghíresebb ilyen valószínüleg Winkler Robiék és a BMW között történt, biztos ismeritek a sztorit. Azóta nem is ad Winkleréknek a BMW hazai forgalmazója tesztautót. Szerk.: Relatív a magasságom, tungsram kollégához képest mínusz 9 centi... ![]() ![]() ![]() ![]()
Megfürdettem a vérebet. Most hópihe lett nagyon...
![]()
Sziasztok, jó estét mindenkinek. Megkésve, de válaszolok mindenre.
Szóval Művezető villanyszerelő lennék, és mivel egy fegyveres szerv területén kell magasban feszültség alatt, vagy lenn a földön ( vagy akár bárhol ) szerelnem bármit, aminek köze van az elektronok, a másodperc egyötvened részideje alatt egy irányba közlekedtetéséért, és feldolgozásáért, ott nekem is fegyveres képzésben kell részesülnöm. Amikor meg nincsen javító karbantartói munka, akkor meg foglalkozni kell a delikvensekkel, hogy szögeljék össze a ládát, vagy raklapot, vagy épp elkészítsék az elzett zárakat ( mondjuk ott egyáltalán nem lenne dolgom) A fizikai alkalmassági vizsgálat 80 pont minimumot követel meg, ami sajnos közel sem lett meg, mert még a futást is elnapolták, az időjárás miatt, de ha meglenne, sem lett volna elég. Szóval, most egy edzéstervet áltattam fel ( önzetlen felajánlás), ami rendbe hozza a fizikumom, hogy meglegyen az elvárható eredmény. Egy kérdésem lenne, a pszichikai vizsgálaton miért kell kétszer lerajzolni egy fát? Tudom, hogy erdőgazdálkodást nem kell tanulnia az olyan személynek, mint jómagam, ezért érdekel a dolog. ![]() Mindenkitől elnézést, hogy most válaszoltam mindenre, de nagy volt a lefoglaltságom, és nem tartózkodtam internetközelben. ![]()
Akkor feltételezem hogy kellemesen elfáradtál. Ezért nem kérlek meg hogy rajzolj egy 11. fát
![]() ![]()
Voltaképp nem az volt a döntő, hogy mennyire szép, mennyire élethű, ezért voltam/vagyok kíváncsi, hogy miért alkalmazzák ezt. Ráadásul meg is kellett számozni, hogy melyik az első, melyik a második, és amikor készen lett az első, akkor meglepetésként ért, hogy még egyet kellett készíteni.
Persze ekkor is megnyilvánultam, és az volt az első kérdésem - mert két a koromban lévő lány volt a pszichológiai alkalmassági vizsgálat levezetője - hogy lehet e puskázni. Persze egyből mindenki nevetésbe tört ki. ![]()
Egy rajzból sok mindenre lehet következtetni.
Mennyire vagy aprólékos, kifinomult, megfigyelő, stb. Ha kétszer rajzoltatják le, akkor valószínűleg azt nézik mennyire vagy kitartó, illetve tág e fantáziád, vagy csak másolsz, meg ilyenek. A dilidokik mindent megtudnak magyarázni. ![]()
Hmm, voltaképp azt mondták, hogy teljesen mindegy mennyire részletes, hogyan néz ki, egyáltalán szép e, stb.
Ezután a kijelentés után lettem bizonytalan, mert eddig nekem ilyesmi hasonló sejtésem volt, mint most leírtál, és ezért is tettem fel a kérdést, mert ellentmondásos lett így az egész, esetleg szándékos félrevezetés lehetett, hogy ne torzuljon a végeredmény, hogy az a "valóságnak megfeleljen". Ha megharagszotok, most elmennék aludni egyet, mert késő van már. ![]() ![]() Sziasztok, jó éjt minden bagolynak. ![]()
Szamócának igaza van. Szakközépben volt egy tanárunk, nem nagyon értett semmihez, de a lányok imádták.
![]() ![]() ![]()
Ez fájt, és STOP hibával meg is álltam 0x000000x0000...
![]()
Ebből is látszik, hogy Te igazi fát rajzoltál, azaz normális vagy.
![]() ![]()
Nem igaz! Nekem is "kocka" fejem van, csak pontokat rajzoltam mint a tintasugarasam, az más, hogy "összeolvasva" egy fát ad ki.
![]() ![]() ![]() Szerk.: ...na de most már tényleg megyek, mert mára elég volt, besokalltam.
Jó ,hogy szóltál mert most a hirtelen olvadás miatt tegnap megnéztem úgy beáztam mint szél.Nyugodtan le lehetne forgatni a Dunai hajós című filmet .......
![]() ![]()
Igazság szerint a z autógyárak körülbelül a 80-as évek végén abbahagyták az autó gyártást. Azóta kis kivétellel nagyjából ugyan azt a kommersz három évig tartó minőséget tákolja mind. Hihetetlen és mérhetetlen fogyasztási és teljesítmény adatokkal. Mosópor szisztémás reklámmal. Sajnos Magyarországon csak egy egészen szűk réteget érint az új autó vásárlás.Ennek a legnagyobb része az alsó vagy az alsó közép kategóriába esik. Így a felsőbb kategóriás autók tesztje a piacra nincs is hatással. Hiába dicsérné agyon valaki az A8-ast, ha csak 3-at adnak el egy évben azt is a BM-nek.
![]()
Miért is lett akkor valójában jó a piciátriai felmérésed?
![]()
Totálisan normálisan kb 3 perc alatt végeztem, még megtaláltam az ügyintézőt a menüben elrejtve, még beszéltem vele előkerestem a telefonszámom, és illedelmesen elköszöntem a PUK kód tudatában. Az öregemnek 5 ezrébe került a T betűsnél ez meg persze személyes megjelenés buszozás várakozás, nekem ingyen volt kb 3 perc alatt.
A levegőben lévő pára kicsapódása okozza a kicsapódott olajjal keveredeve a kapuccsíno szerű emulziót. Ezért írtam, hogy "kis mennyiségben". Ha a motor kopása vagy egyéb rendellenesség okozza, akkor az megállíthatatlanul szaporodik, és folyik orrán-száján. (Kifelé is...)
Az olajtérbe is kerül víz természetes úton, - az sem levegőtől elzárt tér, így a motor belső falán hidegen kicsapódik a pára. Ez lesz a kapuccsino egyik alkotóeleme. A karter elszívócsövet helytelen lekötni, mert az hivatott kiszívni ezeket az anyagokat az olajtérből, egyben csökkentve e tér nyomását. Ha ez a trutyi visszakerül az égéstérbe, (és kerül vissza jócskán!) mert beszívja a motor a légszűrőből, semi baja nem lesz a motornak. Az olaj keni a szelepszárat, a víz pedig a rossz esetben vízgőzként távozik.
Szia!
Annak idején, én is tanultam, ilyen vizsgálati tesztekről, de valahogy ezek pontos leírását a múltkor sem találtam meg a neten... Az ikszedik linken talán ez volt a legértelmesebb: Bővebben: Link Hozzátéve, hogy mivel veled többször is lerajzoltatták a fát, szerintem a kitartásodról, és a megbízhatóságodról is próbáltak képet kapni. (Egyébként az eredeti teszt neve: Koch-féle fateszt)
Ezek a tesztek azért nem kerülnek fel Internetre, mert egyrészt a pszichomókusok féltik az állásukat, és azt is, hogy az ő tudományukba bárki belekontárkodna. Másrészt pedig aki egy kicsit is hozzáértő, az egy vonásból sokmindent megtudhat - amit a másik el akar titkolni: xy gyereke rajzolt például (gyermekkori szexuális zaklatásokat is szoktak ilyen módszerrel felderíteni - már ha hagyják. Óvónők sincsenek kiképezve ennek az észlelésére, pedig mennyivel jobb lenne, ha már az óvónő azonnal értesíthetné a gyermekvédelmiseket, de nem. Talán akkor kevesebb nyomorodott szerencsétlen lélek járkálna az utcákon. Nem, mert kell a pszichológusnak az állás. ). Ezzel el akarják kerülni, hogy "dilettánsok" belepofázzanak az ő "magasztos" tudományukba, ami nem más, mint statisztikai alapokon nyugvó valami. A fél világot betegnek nyílvánítják, majd utána kezelik az álbetegségeiket álgyógyszerekkel. Kell nekik az állás. Nem mellesleg amikor tesztet csináltattak velünk (személyiségteszt: introvertált-extrovertált, a nevét elfelejtettem), akkor csak az értékelő lapot adták oda órán, a tesztet NEM. Okok fent részletezve.
Apróság. A freudi tételeket 95%-ban megdöntötték. Miért tanították nekem akkor mégis a főiskolán általános pszichológiából?
Csak nekünk annyira felgyülemlett a leszedhetetlen olajmegtörő vacakban, hogy telenyomta a karburátort, eltömítve azt és örültem, hogy hazaértem az autóval alapjárat nélkül.
![]()
A tesztkép.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Matyikém te nagyon beteg vagy mondaná egy pszihomókus. Rám azt mondták zavart vagyok, nem tudok a témára koncentrálni. Valóban zavart voltam mert a helyzet ezt így hozta nem tehetek én arról, ha ismertem volna a környezetembe lévő embereket, nem izgultam volna valószínűleg nem lettem volna zavart és talán ha nem lettem volna zavart tudok az adott témára koncentrálni. Amúgy szerintem mindkettőnkben minden rendben. Persze hogy néha kiakadunk de attól az úgy van helyén. Multkor már én is csapkodtam a gépajtót mert rossz volt, persze hogy ez volt a reakcióm ha már 30 x kellett ki be csuknom, persze alkatrész nélkül meg se lehet csinálni. Egy pszihomókus azt mondta volna gyermekkori elfojtott stressz. Nem volt stressz gyermekkoromba maximum hogy későn érek haza. Ha valóban végeznék a mókusok a munkájukat már a rendőrség fele (óvatos tipp, de lehet 90 % a) nem volna hivatásos állományba. Én nem drogozok nem vagyos semmi szervezet tagja nem falom a nőket nem is iszok de én nem kellettem. Ellenben ismerek olyan rendőrt akit rendszeresen a kollégái visznek haza mert olyan részeg hogy a nevét sem tudja. Én nem feleltem meg éjjeli őrként a rendőrségre ez a rendőr meg hivatásos, fegyver viselhet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |