Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És az asszony mit szól ehhez a multi szelektív hozzáálláshoz?
![]()
Mit csinál az űrhajós, ha vizet akar inni?
- Űrkutatás! ![]() A hipermarketekben már kilóra lehet megvásárolni a komolyzenei CD-ket! - Tényleg? Akkor vegyünk egy kiló Lisztet... ![]() Milyen fejfedőt viselnek az újszülöttek? - Cumi süveget!
Én nem akartam kitérni arra, hogy mért nincs fent...
Azért egy kis ellentmondást érzek nálad, egyrészt megmenthetőek lennének emberek, másrészt álbetegségekről írsz. A szakmának van egy motívumrendszere(jelképek), melyeken elindulva próbálnak valami közelítő képet kapni az illető személyiségéről. Ez koránt sem teljes, és a szerintem a célja nem is a tőled független képalkotás kellene lennie(pl rendőrségi teszt), hanem a veled együtt történő problémafeltárás. Az esetek többségében gyógyszer használata nem szükséges, tehát nem elsősorban a gyógyszerlobbi irányítja. Persze vannak más veszélyforrások. Viszont ha segíteni kell akkor nincs mese, hisz életeket, életminőségeket menthet. A Freud bevezetés a pszichoanalízisbe könyve, egy nagyon jó szemléletű könyv, még ha nem is igaz. Node ne untassuk a többieket!
Szerintem ha az ajtó meghibásodására ajtócsapkodással reagáltál, az belefér. De ha a valódi ok, nem az ajtó volt, és rendszeres az, hogy egy ilyen jellegű problémát így oldasz meg, pláne ha van ilyen ok, de azt nem "akarod" tudni, akkor szerintem érdemes lenne más alternatívákat keresni, a problémamegoldásra.
(Befejeztem az okoskodást)
A poént értem, és eszembejut a vicc:
- Ti szoktatok evés előtt imádkozni? - Nem, az én anyukám tud főzni. Szerintem nagyobb gond, hogy sok nő büszke arra, hogy nem tud főzni.
Csak az ajtó volt az oka, bár az meg a nem haladásnak lett az oka. Aztán persze megnéztem a kapcsolót de hát ha még szerszám sincs sajnos a csavarokat nem lehet kiimátkozni és visszaimátkozni rendesen. Becsapás után a kontakthiba megszűnt. Voltam pszihiáternél, most rémálmai vannak
![]()
Nekem a kevés jutott, eszem is a fánkot jóféle házi lekvárral.
![]()
Most akkor vagy iszonyú mázlid volt, vagy komoly változások voltak az ügyfélszolgálaton az elmúlt két évben. Amúgy nem tudom, máshol hogy van, de a T-nél odaadták az összes létező pikk-pakk-pukk kódot a telefonnal együtt, aztán vigyázzon rá az ügyfél. Így mondjuk megértem, hogy a pótlásuk pénzbe kerül.
Idézet: „A freudi tételeket 95%-ban megdöntötték. Miért tanították nekem akkor mégis a főiskolán általános pszichológiából?” 1. Azért, mert valamit kell kérni a papírért cserébe. 2. Ugyanazért, amiért nekünk az ADA programnyelvet tanítják. Nem ismerős? Nem véletlenül. Az amerikai hadseregnek lett kifejlesztve, és egészen kevés helyen használják a világon (a népszerű programnyelvekhez képest).
Ma kaptam a Katalisten. Felháborító és megdöbbentő. A jelenlévő kollégáknak, mint szakmabeliek: elgondolkodtató. Tudásalapú társadalom? Naná! Ilyen alapokra nem építkeznék. Oké, hogy összefogás, de... ez 1000-ből ha egy könyvtárra vagy művelődési házra igaz. A többi 999 úgy ahogy van megszűnik, elsorvad.
Idézet: „Hír egy kisközösségi összefogás eredményéről: Pest megyében 1990-ben még 127 szakszervezeti könyvtár működött, 1996-ra 17 maradt talpon - ez volt a privatizáció hatása erre a könyvtártípusra (a vállalati szakkönyvtárak hasonló sorsát most ne említsük). Miszoriné Molnár Márta hajdan a Csepel Autógyár szakszervezeti könyvtárában kezdte pályáját, majd diplomát szerezve annak vezetője lett. A gyár dolgozói mellett a jól felszerelt könyvtárat a környékbeli településekről is sokat látogatták. 1996 őszéig működhettek, ők akkor kapták kézhez az "elbocsátó szép üzenetet". A könyvtárnak is fedelet adó művelődési központot eladták, hogy majd játékteremként üzemeltessék. A könyvtár dolgozóit megfenyegették, hogy kitiltják őket az éületből. A könyvtár vezetője - őt idézem - először összeomlott. Néhány nap múlva kerékpárra pattant, és felkereste a környező települések önkormányzatait: segítséget kért, fogadnák be a könyvtárat. Egyedül Szigethalomtól kapott támogatást, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy sok jóakaratú és tettrekész emberrel új fordulatot indítson el. A kért és megkapott épület korábban minden volt már: vasbolt, hentesüzlet, sőt kocsma is. Lerobbant állapotban találták: villanyáram sem volt már benne. Márta és ezermester férje, a többi könyvtáros és az önkéntes segítők hatalmas munkát végeztek, mire átköltöztették a könyvtárat. A szigethalmi önkormányzat 3 és fél millió forinttal segítetta a felújítást, és így is sok helyi mesterember dolgozott fizetség nélkül, mire a víz-villany-fűtésszerelés, a tetőjavítás és a festés elkészült. Miszori Sándor, Márta férje és a gyártelepi szakiskola tanulói szerelték szét és rakták össze a hatalmas polcrendszert, amely a közel 44 ezres állomány elhelyezésére szolgál. 1997 márciusában tartották az avatóünnepséget: addig a könyvtárosoknak és segítőiknek magánélete nem volt, szombaton és vasárnap is kemény fizikai munkát végeztek. Azóta központi helye lett a városkának a könyvtár. Nagy a forgalmuk, 60 ezresre nőtt az állományuk, számos rendezvénynek ők adnak teret. Kinőtték az alapépületet. Márta és kollektívája a 2003-as "Jövőház" pályázaton annyit nyert, hogy megvehették a téglákat az épület kibővítéséhez. És újra melléjük álltak ... az önkormányzat, a helyi mesterek és sok-sok olvasójuk. Márta alig tudja összeszámolni, hogy hányan dolgoztak-segítettek ingyen vagy minimális fizetéségét. S az új szárny már szerkezetkész. Utóirat: a Csepel Autógyár privatizált művelődési központja azóta többször cserélt gazdát. Volt játékterem, éjszakai szórakozóhely, kínai piac. Kertjének fáit kivágták, a színháztermet tönkretették, a bejáratot díszítő Kovács Margit-kerámiákat elárverezték. Forrás: Nők Lapja, 2010. január 6. Szerző: V. Kulcsár Ildikó Hír egy megyei könyvtár elsorvasztásról: Üzlethelyiségekként és irodákként hasznosítják a jövőben a Balassi Bálint Megyei Könyvtár földszinti helyiségeit. Hétszázhúsz négyzetméterrel szűkül Salgótarjánban a Nógrád megyei könyvtár, mert nincs pénz a fűtésére, világítására. (...) A nógrádi kulturális intézmények helyzetét jellemzi, hogy a megyei levéltárban újabb másfél milliót kell a dologi kiadásokból lefaragniuk, ezért ott is viszszavették a fűtést. A folyosókon és a raktári helyiségekben hideg van, s elveszett két nyolcórás, egy hatórás és egy négyórás státuszuk is. A megyei múzeumi szervezetnél pedig már akkor megkezdték a hiányfaragást, amikor három hétre bezártak, mert a legolcsóbb tényleg az, ha ki sem nyit egy intézmény. Forrás: Népszabadság| 2010. február 16 Szerző:Tarnóczi László”
Jó reggelt mindenkinek, itt az időeltolódás miatt, nálam még csak reggel van.
![]() kaszarober4: köszönöm az információt, megnézem máris a linket.
Nekem miért kellet oroszul tanulni 8 évig. Ma már egy szelet kenyeret nen tudnék kérni. vagy miért kellet nekem világnézetünk alapjait tanulni ami már önmagában is egy baromság volt tele a hülye szoci ideológiával......
![]()
Vagy csak a függönyt felejtted elhúzni...
![]()
Esetleg kinyitni a szemét, vagy kijönni a sötétkamrából?
![]()
Mert akkor ez volt a "trendi", meg az időt is el kellett tölteni valamivel. Akkor még nem taníthatták a strukturált hálózatokat, az EXCEL-t, a mikro-kontrollereket, a WiFi előnyeit és hátrányait. Nem lehetett az ABS, ASR, ESP, TCS... felépítéseit tárgyalni. Sőt, a CRT kontra TFT kérdés boncolgatása sem lehetett téma, nem beszélve az LQ, SQ, HQ, HD fogalmaival... s lehetne ezt hosszasan sorolni.
Ugyanezért, amit felsoroltam. Valamit, bármit tudnod kell, amire papírt adnak. Központilag mindegy, mit tudsz, csak legyen papírod, mert az jól mutat a statisztikákban és a választási kampányban is lehet lobogtatni. Tőlünk nyugatra pont fordítva van: mindegy, milyen papírod van, ha nem azt tudod, amit kell, akkor nincs rád szükség.
Különben érdekes lett volna, ha a szocializmus alatt pl. angolul tanítottak volna. ![]() ![]()
Csak egy nagy probléma van, hogy szinte a fiatalok többsége külföldre akar menni dolgozni. (Többek között én is.) Mi lesz így ezzel az országgal?
A kinti szemléletet ismerem mert amikor egyszer bekakált a Merci nem papírt kértek hanem mikor lehet indulni...
![]()
Kiírjuk, hogy az utolsó csukja be az ajtót....
![]()
Minek? Addigra már nem lesz itt semmi érték... :no:
Hoppá, lehet ez is benne van a dologban.
![]()
Ez fájt.
![]() ![]()
Miért most van? Tisztelet a kivételnek...
![]()
Na ez igaz mert kevés fórumon van még ennyi értelmes ember, főleg ami nem a horgolásról szól..
![]()
Azért azt megnézném amikor szeretett politikusaink kijönnek az országházból, és körbenéznek:
Jaj, nincs itt senki! Mehetünk dolgozni ![]()
Májki, az a baj, hogy akkor megkapod, hogy micsoda dolog, hogy az állam pénzén tanultál, és a megszerzett tudást külföldön kamatoztatod, mint ahogy én megkaptam, ráadásul családon belül! (" Én nem akarom, hogy az állam a taníttatásodat az én adómból finanszírozza...", továbbá: "Ez az idióta is [felém intve, de rám nem nézve!] a tandíj ellen szavazott").
|
Bejelentkezés
Hirdetés |