Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Oké köszi szépen, ha majd megcsináltam, akkor írok,
Szia!
Műanyagnyelű, villanyszerelési szigetelt csavarhúzóval még a 30 kV-hoz is közelíthet, semmi baj nem történhet. Persze a kisütésre ügyelni kell, mert a képcső egy nagyfeszültségű kondenzátorként viselkedik. Mi az a FIT vezeték?
Egyenlőre nem jutottam előrébb de szükül a kör..
Kicseréltem a sorkimenőt a képcsőpanelt az eprom ic-t és a 7600as számu procit is,,holnap ellenőrzöm a tranzisztorokat kicserélem a kondikat ujakra..Tranzisztorcserénél menyire érzékenyek,ha találok hasonló paraméterüeket cserélhetek vajon? Pl 100hz helyett ha kiseb frekvenciáju kerül.. Sajnos még mindig ugyanaz van megy egy darabig aztán megszünik a jel mintha kihuznánk az antenna kábelt gombokra távra nem reagál,,majd kikapcs visza és megint megy egy darabig...
Ragaszkodj 100Hz-es sortranzisztorhoz, mert a sima elmelegszik!
Cseréld a tunert is, mert lehet, hogy ott van valami turpisság. Egyáltalán 100 Hz-es a készülék?
üdv. nagyon szépen köszönöm bő válaszod. több mint valószínű hogy a sortrafóból jön a sípolás. na most ennek a trafónak a tekercsén egy műanyag burkolat van és fogalmam sincs hogy mikor lehet hozzá nyúlni ehhez a kütyühöz mert nem tudom hol és milyen áram megy, jön. a trafó típusa hr8625, esetleg valakinek nincs talonba egy? tervezem kihívni a tv szerelőt de ha ő is rendeli a trafót akkor azt fogja mondani hogy 5 ezer+munkadíj és én meg annyiért vettem a tv-t szóval nem érné meg. meglátásom szerint nincs nagy gondja, és véleményem szerint megoldaná a beburkolása valami hőálló anyaggal, de nem tudok hozzáférni a tekercshez. meg az az igazság hogy tanultam én elektronikát, de erősen tisztelem ezt a kütyüt és ráadásul félek is tőle
A szerelő azt mondja majd, hogy tízezer+munkadíj. Keresd meg Te a hibát! Nem csap meg a trafó, hisz műanyagból van!
A sorvégen ha jól látom egy stp4n 40 fi tipusu fet van,a tunert kicseréltem nem oldódott meg a gond..A hz-et csak a tranyók gyorsaságára értettem,pl a bc548 SI-N 30V 0.1A 0.5W 300MHz,,
pl van amugy belőle,de baj ha erősebb de lassabb tranyót pl,mpsa42 SI-N 300V 0.5A 0.625W >50MHz kerül bele.. És igy a többi tranyónál.. Azt nem tudom hogy a tv 100hz-es e,,szerintem nem ..
de a műanyag borítást le tudom róla venni? vagy már az is olyan dologból van hogy vegyél újat rendszer?
Hali tettem fel 3 képet remélem jól fényképeztem előre is köszönöm.
A képen bejelölt a PTK ellenállás. Három kivezetéses?
sziasztok van egy philips 82cm es 16:9-es tv-m és ha gondol egyet a képernyőn a szinek kissé kéken vibrálnak de valamikor 1-2 napig semmi baja. ja és ha ki-be kapcsolom néha úgy is elhaggya ha valaki tud erröl valamit irjon nekem előre is köszi
Helló Kadarist!
Ugyanezzel az átkozott TV vel fordulnék hozzád! Most az a baj, hogy 1 idő után mindig elmegy az adás minden csatornán.. de ez még semmi már a függ. eltérítés is elment (szokásos csík). Sztem lehet még mindig a táp vacakol valamit? Megnéztem az eltérítő tekercseket.. ami a függ. vezérli az a tekercs 6ohm amit a sorvég vezérel gondolom vízszintes az 1.8ohm! Tehát akkor a tekercs se zárlatos szerintem. amit a függ. eltérítést vezérel TDA8170 se zárlatos és a kondikon se látok gondokat.. ki kéne cserélni de per pill nincs itthon olyan elko (főleg a csatoló kondit). Van még esetleg ötleted hol is nézelődhetnék? Lehet ezt az IC-t is cserélni kéne?
Szia!
A képcsőpanelon alaposan vizsgáld át a forrasztásokat. Szinte biztos, hogy valamelyik megrepedt.
A függőleges eltérítés a sorvégtrafó segédtekercséről kapja tápfeszültséget. Először ezt ellenőrizd rajz alapján.
esetleg nézd meg ITT :yes: http://eurobeat.hu/index.php?/Manufacturer/Elektronikai-alkatreszek...lektro
Szia!
Szerinted mire utal ez a hibajelenség? Mi van, ha egy villanykapcsoló rosszul érintkezik?
Nem hiszem mivel ha átváltok AV-ra akkor megszűnik.
Köszönöm az infót. Ezt az elő hozzászólásodban is említhetted volna. Az antennacsatlakozó jó? nem kontaktos, nam lóg, lötyög? A tuner forrasztásai rendben vannak?
Bocs még kezdő vagyok.
Az antenna csatlakozó biztos jó, a tunerban nem vagyok biztos. kösz
Szedd szét, vizslasd meg nyákot, nem találsz-e valamilyen repedést, forrasztás-elválást. Végső esetben még tunercserét is lehet végezni, persze akkor szerezni kell egy ugyanolyan bontottat.
szia ,el inditottam a tv-ét ,a szekunder részen voltak ,még valami ellenállások kiloohm-ban nem is gondoltam hogy, le éghetnek . köszi szépen a jo tanácsot .
Akkor egy ilyen fekete tokozású PTC ellenállást kell beszerezned:Bővebben: Link
Típusszám alapján keress hasonló típust.
Akkor leírom még1×
A TV típusa: 21M210 Gyártó: Gut Schneid Kapcsi rajz kéne Sassziszám: TOUSDA Rev1.1 TH-P1008PCB Képek a sassziról: (#644711) 1hete magasfrekis sípoló hangot kezdett el adni a tv. Valószínű, h a sorvégfok, mert az meg ilyen magas frekin.Majd a héten mikor standby-ból bekapcsoltuk távirányítóval, fél perc múlva jött be a kép. Másnap már csak egy fehér csík volt felül vízszintesen.( ami a függőleges frissítést vagy mit vezérli, gondolom ) Se kép, se hang. Kapcsi rajz kéne hogy hol mérjek és mit. Mert csak fizetőset találtam, de akkor már inkább szerelőt hívok
Hali nagyon szépen köszönöm kivettem a ptk-t találtam egy olyan tipust ami jó bele és láss csodát megjavultak a szinek tökéletesen működik a tv mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Van egy Blaupunkt IS 70-51 VT (FM 412.40) típusú TV-m, Grundig CUC5510 belsővel ellátva. A története a következő: Bekapcsolás után néhány perrcel egy zizegő-sistergő hang kíséretében (mesélték épp nem voltam ott) kikapcsolt. Mikor bekapcsoltam a kép kivételével minden megvolt és működött. Nagyfesz táp nem indult el. T572-es (BU508A) sortranzisztor nagyon melegedett. IC526 (TDA8140) sormeghajtó nem adott ki a sorimpulzust. TDA8140-et és a hozzá tartozó kondikat cseréltem (ic-ből csak használt volt). Csere után néztem az IC kimenetét és ott már megjelenik a sorjel. Bár a BU508A nem ment tönkre, de kicseréltem. Ekkor egy újabb hibajelnséget produkált. Az első táp nem indul el csak másodpercenként egyet "ciccenik", jelezve hogy el akarok indulni, de aztán letilt. Ha a nagyfesz táp be van kötve akkor már az első táp sem indul el. De ha kiveszem a sorvégtranyót, nagyfesztrafót, vagy csak lehúzom az eltérítőtekercseket ezzel együtt a tápellátást is a nagyfesztápról, akkor már elindul az első táp is. Viszont ha a BU508-as bázisát kötöm csak le akkor sem indul el. Terheltem a sorvégfeszt izzóval. Azt bírta az első táp. Tehát a hiba a nagyfesztápban lehet. Multiméterrel mérve nincs zárlat. Amiket eddig cseréltem: IC526(sormeghajtó) + kondijai:C527,C574 T572(sortranyó) TR526(nagyfesztrafó) Az első táp feszültségei jók. Izzós terhelés esetén is. Csak akkor nem indul ha bekötöm a nagyfesztápot. Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni. Én mondjuk kondikra gyanakszom, de vaktában nem akarok cserélgetni. Előre is köszi!
Sajnos rajzot nem találtam hozzá. A függőleges végfok IC típusát kellene megnézni, hogy be lehessen azonosítani a tápfeszültség igényét.
A rajzon jelölt hűtőbordákon mik vannak?
Szia!
Biztosan nem C-E zárlatos a BU? Lehet, hogy csak átvezet. Már az is elég a tápegység túlterheléséhez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |