Fórum témák
» Több friss téma |
Szépen levilágított panel! Gratulálok!
Az enyém "picikét" nagyobb felbontásban készült el. Ez a gyártósorról ahogy lejött, úgy van. Nincs méretre szabva. Kép: www.thomace.com/Quad405_Original.png Idézet: „Használj mondatkezdéskor nagybetűket, és figyelj arra ahogy írsz! Köszönöm. szamóca” Mondja ezt egy moderátor, aki "jó példával előljárva" a saját (nick)nevét kisbetűvel írja....
Helósztok
Egy kis segitségre lenne szükségem. Van egy quad 405 ösöm és az a helyzet hogy 8 ohm os hangfal van hozzá és nagyon melegszik mégis. Szóval ha zene sem megy rajta csak felvan kapcsolva 10 perc és meleg a borda. Ha már felén megy 10 perc és éget a borda. Az a kérdésem hogy mit csináljak vele amivel csökkenteni tudnám a melegedést? előre is köszi a segitséget.
Rakj fel képeket róla! Lehet hogy kicsi a borda. Egy pici melegedés lehet alapból mivel az egyik bd 242-es tranzisztor A osztályú üzemben megy.
Oké majd teszek fel képet de a haveromnak is ugyan ilyen van és mégis az övé nem melegszik. Nekem bd 249c van benne.
Azt hittem hogy a panelek nem jók és már azokat is kicseréltem vadonat ujjak de mégis forró. A bordának elégnek kellene lenni sztem 8Ohm on, és nemtudom mitől melegszik ennyire!!! Valami segitség jólenne. Köszi
Hello... Kaptam egy oldalt ahol QUAD erositok, elo erositok es meg egyebek kezikonyvet, hasznalati utmutatast es ugymond "UPGRADE"-eket lehet letolteni.. csak regizni kell... Remelem tudtam segiteni Bővebben: Link
Mégpedig nagyon alaposan ellenőrizve, szigetelő alátétek, és hőelvezető paszta alkalmazásával!
Kösziszépen , ugyteszek!
Jó hétvégét mindenkinek. István
Hello , a sok evvel ezelott megepitett QUAD-405 -os kivaloan mukodik, haladni szeretnek a korral, a Radootechnika evkonyve 2010- ben megjelent telyes leiras a QUAD-rol mennyivel modernebb, vagy valaki tud e segiteni ? kinek megvan a leiras (erdelyben nehezebben beszerezheto a konyv...) Tisztelettel :Levi.
Szerintem ha tuningolni szeretnél, akkor a B. Ludwig féle modot építsd meg a mostani helyett. Sokmindenben jobb, de mindenesetre nem rosszabb (hangban, terhelő impedanciában, felhasznált alkatrészek minőségében, persze csak ha az ajánlottakat rakod bele), és Alkotó fórumtárs jóvoltából a quad405 topicban találhatsz hozzá nyákrajzot, meg mindenféle csillivilli dolgokat hozzá.
Eredetiben itt találod ennek a leírását: http://www.quad405.com szerk: de ha ezzel nem szeretnél bajlódni, akkor is ajánlom figyelmedbe ezt a kapcsolási rajzot, melyből annyit lesel el amennyit akarsz és azokat módosítod a sajátodban. Először én is így tettem, és meghozta a várva várt eredményt. Nem volt teljes a modifikáció, de így is megérte a befektetett energia, és pénz. IC csere már magában hordozza a hang változását, ha annak tápját megbabrálod, akkor az is hozhat eredményt, mondjuk stab IC-vel állítod elő neki a szimmetrikus feszültséget, vagy áteresztő tranzisztorral. A kis kerámia kondenzátorok 330pF és 120pF helyének módosítása szerintem relatíven sok változást idéz elő a hangban, ezen kívül a becsatoló kondit cserélheted jobb minőségűre, a végtranzisztorok cseréje is sok változást okoz! Az ajánlott MJL (drága) tranzisztorral meglehetősen jó hangja van, ráadásul az egy elég nyúzható típus, nekem még 120fokon sem sikerült kinyírnom! Az első ilyen modot úgy végeztem el, hogy néztem a modosított rajzot, valamit módosítottam, és meghallgattam, hogy azzal tetszik-e a hangja vagy sem, ha igen, akkor léptem tovább, ha nem akkor vissza csináltam az eredetit verziót belőle.
az itt belinkelt kapcsolás hibás. (visszacsatolás az ic eljére. a kondi teljesen kisöntöli a jelet.) egyébbként senkit se szeretnék lebeszélni semmiröl, de én ma már biztos nem épitenék semmilyen bipoláris végtranyoval felszerelt erösitöt. bár a quad páratlan volt a maga nemében, (ugy 70-ben) de fetekkel ma már egyszerübb kapcsolásteknikával jobb eredményt lehet elérni.
Melyik kapcsolásra gondolsz, hogy hibás? Azon az oldalon rengeteg kapcsolás van. Nem kapcsolást linkeltem, hanem weblapot.
Szevasztok, akinek kell a Ludvig féle Quad, akkor itt van , a rajzzal, nyomtatott áramkörrel, beültetés el
jo. mert ez is hibás.
Ezzel vitába szállni nem tudok, csak annyit elmondani róla, hogy ez így ahogy van nekem tökéletesen működik, és már két példányon túl vagyok, a hangja meg jobban tetszik mint az eredeti quad 405-nek.
vannak még csodák! bár bizos nem tesz jot egyetlen kapcsolásnak sem, ha az átfogo visszacsatolás nullára van söntölve.
egyébbként maga az elv zseniális. ha valaki igazán jol tuningolni akarná, javaslom az opa445/irfp260 kombinácio kikisérletezését.
Alkotó rajza valóban rossz. C8-nak T1 és nem T2 kollektorán kell lenni.
Pedig annak a T2 kollektorán kell lenni B. Ludwig modja szerint! Amikor az elsőt építettem, azt úgy csináltam, hogy végeztem a módosításokat és hallgattam, és pont ez a kondi áthelyezés hozott hangban nagy változást pozitív irányba.
Egyébként szerinted miért nem ott kell lennie?
ott valoszinüleg csak egy elrajzolásrol van szo. a visszacsatolásnak az ellenálás másik felére (az ic-re) kell mennie. nekem ez is furcsának tünik mert ide megy az ic saját visszacsatolása is. de ettöl még jo lehet, ha a fázisok stimmelnek.
mindenesetre szerencsésebb lenne egy olyan kapcsolás ahol az ic (opa 445) már 90 voltrol jár, igy utánna már csak egy kétszeres erösitésü fokozat kellene. ez rengeteg problémát megoldana, mert igy egy lapát kondit ( mert 3X erösités alatt nincs gerjedés) meg vagy ugyanennyi egyéb alkatrészt meg lehetne sporolni. nem is beszélve egy fetes végröl ami tovább egyszerüsitené, és megbizhatobbá tenné a kapcsolást. igy mehetne akár 600W-ig is. sajnos én sosem foglalkoztam behatoan a quad405 lelkivilágával, és nem is igazán értem a végén találhato fázistolo hid müködését. ha esetleg valaki felvázolná valami egyszerü trágyataposo gumicsizmás tanyasi ember számára is érthetö nyelven, talán rászánnám magam egy ilyen verzio kikalapálásának.
Mar regota megvan a Skori- fele, Urban -fele, stb valtozat rajza, nameg a netrol letoltott angol/francia valtozatoke is, en inkabb a Radiotechnika evkonyve 2010-es ben kozzetett leirasra/rajzra volnek kivancsi (jo, szerzoi jog/vedelem, stb ) En inkabb a magyar leirasok valtozatok hive vagyok , egyebkent (szerintem ) a legbevaltabb kapcsolasok a Tl 071, LF 356 ic-kkel van nem szukseg feltetlenul hipergyors nameg draga ic ...A vegtranzisztorok meg 2x 33 V-on nekem regi ma mar nem gyartott kitermelt 2n5302 (60V30A200W) na es a betaja 200 folott ! igaz nem pont ide terveztek, de 33 volton nem durrant el kivaloan szol es nem melegszik *ide szerintem a legkivallobb vmi ilyesmi volna : 140V , 30 A 300 W es min. 150 betas tranzisztorok(ilyenek persze nem leteznek ) A TO-3-as tok huttese kivallobb mint a BD249c-je! (es fokent ha hamisitvany is, made in chain) . Egyszeruen csak az ic-ket szortalva sikerult bealittani az abszolute 0 voltos kimeneti aramot
üdv!
A minap került hozzám egy ilyen quad 405 csoda Első megállapításom az volt, hogy az egyik oldal semmit sem csinál(itt 1 bizti hiány van egyenlőre). A másik oldalon valamiért túlfeszt kap a hangszóró, mert hatalmas szikrát dob a vezeték, amikor a kimenethez ér, és két hangszóró kb 1-1 másodperc alatt leégett rajta... Első nekifutásnak ennyi. Hol kezdjem szerintetek?
Félvezetőket mérd ki első körben, és cseréld a hibásakat, mert biztos lesz köztük hibás, és legközelebb ha így elsőre indítod, akkor minimum ellenálláson keresztül adj neki tápot.
hát majd óvatosan megpróbálom kiméregetni őket. Nem szívesen bolygatom meg, annak idején jól összerakta valaki.
Én rontottam el a kép linkjét, kérlek tedd be de most link-ként. Bocsi, --vicsys
Elkeseríteni nem szeretnélek, de akkor ne vedd az alkatrész kiszedést, megmérést, visszatételt, cserét megbolygatásnak, és akkor nyugodt szívvel fogsz neki állni a javításnak. Mert ezekre minimum szükséged lesz, ez nélkül ugyanis nem fog megjavulni.
persze, ezzel én is tisztában vagyok, csak nagyobb nekifutás szükséges hozzá
1 kép
Szia!
Ez az egy oldalon belüli külön hűtőbordás konstrukció nem a legszerencsésebb. Együtt kellene melegedni az összes teljesítménytranzisztornak. Könnyen megfuthat a végfok ilyen kialakítással.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy most a 40W-os (2n3055-el) Qad 405-ösöm van 30V-os táppal. Megvan a 100W-os változat is, de tápom nincs 50V-os hozzá. Mitszólna a 100W-os változat 30V-hoz? Egy kivezérlési szint után most is "elfogy a táp" illetve betorzit, hamarabb bekövetkezne ez a "tápelfogyás" ugyanúgy 30V-al kergetve a 100W-ost? Vagy kicsit tovább bírná? Köszi: Tomi
Szia!
Ebben a cikkben olvashatsz a 30V-os üzemhez ajánlott átalakításokról. |
Bejelentkezés
Hirdetés |