Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Oké! megprobálom!
Irok majd mi a helyzet vele. ÜDV.
Szia!
Lás csodát -MŰKÖDIK..tőkélétes!!! KŐSZŐNŐM A SEGITSÉGET!! Majd kereslek még. A samsung jőn-S63A... Mégegyszer kőszőnőm!! ÜDV..
Szívesen!
A lemágnesező tekercs csatlakozóját ne felejtsd el visszadugni!
de ha jol latom a kep besotetetedik , elveszti elesseget, ez az amire gondolsz? ezt minden tipusu jelbemenetnel megcsinalja? Ugy nez ki hogy elveszti a kontrasztot. Milyen tipusu tv?
Hali mindenki!
Lenne egy kérdésem,van egy GoldStar tévém és miért van az hogy magátol hangosodik? Ahogy melegedik gondol eggyet és felmegy a hang! Melegen már némitani és halkitani 0 ra nem lehet. Valaki mondjon nekem valami okosat! Köszi. ![]()
Szia Kadarist !
Megírtam az eepromot, az első 3 byte-ba F3, 0D, 80-at írtam a korábban megadott leírás szerint. Jó ez ? Továbbra is ugyanazt csinálja.
Szép napot mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni javitanám Samsung CK-20S20BT tipusu TV-met, a hiba jelenség sárgás szinű (kép) viszintes csikokkal más jelenség nincs. Várom a javaslatokat megoldásokat,előre is köszönöm ![]()
Szia!
Lehet olyan, hogy egy hidegítő kerámia kondenzátor átvezet a melegedés hatására a feszültségvezérelt hangerőszabályozás vonalán, de egy rossz tranzisztor is lehet bűnös ugyanott. Rajz alapján kellene tovább lépni.
Szia!
Ellenőrizd le a képcsőpanelon található ellenállásikat és diódákat, A forrasztásokat is nézd át! Sajnos lehet hibás a végfok-IC ugyanitt és hát még a képcső is. Rajz:S15A chassis
Hát nem tudom... A távirányító esetleg? Az a baj, hogy ha valami fogja a IC2 buszt, akkor semmi sem működik, legfeljebb szürke, torz raszter van.
Sziasztok.
Egy problémában szeretném segítségeteket kérni. Végigolvastam már jó pár oldalt itt, de hasonlót sem találtam. Arról volna szó, hogy van egy újabb fajta Thomson 21FCN182 típusú tv-m, aminek az a problémája, hogy magától bekapcsolódik szabálytalan idöközökben. Minden kikapcsolás után elofordul ez a jelenség, egyébként semmi más baját nem tapasztaltam. Esetleg van valakinek otlete, hogy mi lehet itt a probléma?? Koszi elore is.
Szia!
Volt már hasonló esetem, csak az a tévé, nem bekapcsolt, hanem időről időre elhangolódott. Vedd ki a távirányítóból az elemet, ha megszűnik a hiba, akkor az a ludas. Annak idején mindenre gondoltam, csak a távirányítóra nem, aztán egy véletlen szerencse útján jöttem rá a hibára.
húzd ki a konnektorból
![]()
Jó pár éve pont a hugomnál volt ilyen probléma.Minden éjszaka bekapcsolt a készülék talán Samsung volt?? Természtesen mint a bátyja nem hittem el: biztos nem kapcsoltad ki stb.. Egy este azért felmentem hozzá miután volt más meló is nála. A házban felvonó működik ami csak a végén lényeges. Hajnal 3 óra körül hallottam ,hogy megindul a lift és abban a pillanatban bekapcsolt a TV. TV szétszed átvizsgál semmi gond. Zavarszűrős konnektor oldotta meg a problémát.
![]()
Sziasztok!
Volt, hogy egy nem túl jó zavarvédettségű kompaktfényacső okozott ilyen problémát.
Szia!
Valószínűleg a nyomógombok vezetnek át pucold meg. (Húzd le a csatlakozó tasztatúrát, próbáld így ki.) Esetleg még a proci lábainak lemosása is szükséges lehet. Sok sikert. Üdv.: atya28
Hát igen. A probléma a gombok korul lesz, mert idokozben lehúztam a panelról a csatlakozót, ahogy te is írtad és láss csodát, már vagy egy órája nem kapcsol be. Aztán visszaszúrtam, 2 perc múlva újból bekapcsolt. Holnap kioperálom a tasztatúrát és meglesem mi a baj. Az eredményrol majd tájékoztatok. Koszonom mindenkinek a hozzászólást.
Köszi a tippet,megnézem, a rajz már meg van, azért köszönöm,ha nem az a bibi még kérdezek javítva még nem volt a készülék. Csatolok képet ha sikerül.
Meg a 180V-ot is ellenőrizd. Gyakran elszáll a soros ellenállás ezen a vonalon.
Köszi.
Milről kellene rajz? Ha megmondod akkor készitek.
Hát kapcsolási rajz kellene. Mi a készülék típusa? De ha válalkozol a lerajzolására, nekem úgy is jó.
![]()
Van egy régi Panasonic tv-m. A hibája : csak zöld szín van, és visszafutási csíkok vannak, de furcsa, hogy csak kb minden 15-20. sorban, és a két hiba egyszerre jelenik meg, de ha a tv még hideg, akkor néha jó a kép. Megnéztem nem kontakthiba. Tápfeszeket, tápkondikat még nem volt időm megnézni, de nem hiszem, hogy az lenne. Mi lehet a probléma ?
A tv tipusa CKT-9742 GoldStar
A képcső 200V körüli tápfeszültségét ellenőrizd. Ha nincs kép csak csíkok, akkor mindig először ennek a hiányára kell gondolni.
üdv. nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat velem kapcsolatban. nem nyalni szeretnék de ha ilyen segítőkész emberekből állna az ország nem itt tartanánk. a dologra visszatérve nem vagyok egy nagy elektronikai zseni így hát nem tudom melyik kondit mikkel vagy mivel helyettesítsem. egy jó barátommal akartuk kideríteni honnan jöhet a zúgás de feltételezhető hogy a sortrafó hisz ha megfeszítem a panelt akkor halkul a dolog. nem tudom hogyan kell szétszedni, de megmondom őszintén félek az áramcsapástól így látatlanba meg előképzettség nélkül úgymond nem akarok hozzá nyúlni. esetleg ha nagyjából elmagyarázod hogy szedjem szét és mit kell néznem. kérek egy kis kiképzést az áramütés veszélyeiről hogy mihez ne nyúljak ha nem akarom hogy meglepetés érjen. előre is köszönöm szépen válaszod és tovább szép napot. üdv. zoli
Hello
Van egy 72-es Grundig TV-m. A következő a hiba jelenség. Bekapcsolás után indul a tv , a sor is ciripel , bejön a kép. Olyan mintha a fényerő ingadozna , majd bevillan és az egész tv kikapcsol. Áramtalanítás után tudom csak visszakapcsolni. Néhány esetben megy pár percig majd újra villan és lekapcsol. Ellenőriztem a tápot a képcsőpanelt . Az UG2 -re gyanakszom. Próbáltam beállításán változtatni. Ez esetben a jelenség gyakrabban is jelentkezett. Lehet a képcső a hibás ?
Szia!
Inkább a sortrafó vagy a G2 potméter lesz a bűnös. |
Bejelentkezés
Hirdetés |