Fórum témák
» Több friss téma |
őőő.. mi is az a metaanyag?
én beérném félkörrel is csak házilag össze lehessen hozni.
igen, köszi, már elkezdtem én is túrkálni.
Idézet: „lézer fénye szinte végig párhuzamos” A fény a kiindulási pontból egyenes irányban terjed minden irányba ,az hogy nem görbül nem azt jelenti hogy párhuzamos csak a lézerek nél alapból ,vagy optikával lehet minimalizálni a széttartást.
Egyébként pedig polarizáltság szempontjából sem felel meg az, amit leírtak. Ugyanis a lézerfény nem teljesen csak 1 irányban poláris (legalábbis a diódalézereknél), ezt kipróbálhatja mindenki egy polárszűrővel.
Sziasztok!
Eladó egy 100mw zöld modul gyári. Sajnos a dióda kiment benne "1w C-mount" dioda volt benne. akit érdekel az keressen meg Van még kristályom is pluszba esetleg csere is érdekel csak "csak galvó"lehet hibás is. érték egyeztetéssel
Sziasztok!
Lemértem a lézerpointerem (100mW-os fémházas zöld) áramfelvételét, és 400mAh -t fogyaszt stabilan, azt hallottam, hogy ki lehet ebböl számolni a teljesítményét , ha nem is túl pontosan, de nagyon kérlek titeket, írjátok meg, hogy mennyire közelíti meg azt a 100mW-ot! CR2-es 3V-os aksirol működik egyébként. És még annyi, hogy azt írták, 20-30mp-et működhet, ez a túlmelegedés miatt van gondolom, csak azért furcsálom ezt a 30mp-et, mert máshol olvasni 1 percet is.. Valaki ha tud, kérem válaszoljon nekem részletesebben, nagyon megköszönném!
Következtetni lehet, tudni nem. Az én 500mW-os diódáim 600mA-el működnek. Ez azt jelenti, hogy 400mA esetén ez jóval kevesebb. Mondhatni 300mW (legyen). Ennek a tized része az, ami zölddé alakul. A te 100mW-os lézered valójában 30mW-os.
Köszi a gyors választ, de nem egésszen világos nekem ez a hozzávetőleges teljesítmény.. Persze tudtál mihez viszonyítani, lehet nem vagyok ezen a téren eléggé tapasztalt, de szerintem 30mW-al nem tudnék égetni.. Mert a lufi az gyerekjáték neki, meg a ragasztószalag, és pl. a papírzsepi zacskója is! Azt tudom, hogy a 10% -a lessz zöld, amit a kristályokkal érnek el. Szeretnék még válaszokat, mert nem kaptam meg mindenre (hogy hány mp.-ig lehet használni) a választ, és nem akarom tönkre tenni!
Ment email a hírdetésedre, kérlek válaszolj, mert érdeklődnék!!
1 perc használat, 20 m.perc pihi.
Értelek, hát köszi szépen, de akkor is mehet 1 percig, ha olyan 30mp-nél lehet azért érezni rajta,hogy langyosodik?
Nem igazán melegedhet (érezhetően). Lehet hogy már egy túlvezérelt (potmoddolt) darab.
Hogy érted, hogy túlvezérelt? Én esetleg arra gondolok, hogy azért "melegedik" ,mert a kínaiak szoktak olyat csinálni, hogy kiszámolnak mindent, és a határon működik a cucc.. Esetleg ezért lehet? Már csak nem sülne be az elektronikája.. Késöbb majd teszek fel róla képet!
Én folyamatosan járattam az én pointerem legalább 10 percig, semmi baja nincs. Ez a hűtési utasítás leginkább forró nyári időszakokra vonatkozik.
Szerintem attól egy normálisan megcsinált pointer nem fog elromlani, hogy járatják folyamatosan több percig. Jó hűtés neki a saját háza. Legrosszabb esetben annyira leromlik a hatásfoka a meleg és az emiatt bekövetkező hullámhosszváltozás (esetleg hőtágulás) miatt, hogy lecsökken a fénye vagy elmegy, de ha kihült megy tovább. A dióda élettartama csökkenhet, de szerintem az sem drasztikusan. Rég el lesz romolva egy leesés miatt minthogy az kimenjen (ha jó a meghajtója).
Nekem épp ma ment ki az 50mw-os pointerben a dióda, és nemtudom hogy mitől!
Pedig elemről volt hajtva, amikor meg adta magát. Szétszedtem, az elektronikája jó mert átraktam egy áramgenerátorra és a dióda így is gyengén nyomja! Ezt hívják cuminak! Egyébként a dvd íróból kiszedett infradióda, hány mW-os? Tudna valamit kezdeni a pointer kristályával?
A CD író dióda nem jó. Az 780nm, az YVO4-nek pedig 808nm-re van szüksége.
A diódák halálát a bekapcsológomb tranziensei okozzák általában, vagy a túlhajtás.
Tenyleg mi tortenik ha 780nm es diodaval vilagitod a "zold" kristalyt?
mas. A 24x es dvdirokban levo diodat hany milliamperrel lehet terhelni? Idézet: „Tenyleg mi tortenik ha 780nm es diodaval vilagitod a "zold" kristalyt?” Meg lesz világítva 780nm-es fénnyel Semmi sem fog történni.
akkor ez csak a 808nm es feny kepes elnyelni majd felezve a frekiet kibocsajtani? Mennyi egyebkent a tolerancia? 805nm meg jo?
Felezni nem szokott az YVO4 jobb esetben. Az a KTP dolga. 805nm nem jó, 808+-1nm max, mert rohamosan csökken a hatásfoka.
Sziasztok!
Nem teljesen ide való a kérdésem de hátha tudtok segíteni.Van egy zöld yag lézerem kb:350mw abba kellene nekem gyors scan motrok azokat hol tudnám beszerezni?
Sziasztok,
Van egy 50mw-os zöld lézerpointerem, aminek bekapcsolás után legyengül a fényereje! Ha hűtöm ventilátorral egy hűtőbordában, akkor kevésbé csinnálja, de akkor is gyengül! Ezzel mit tudnék kezdeni hogy ne csinálja ezt? Kristálycsere? A kristályon állítani kell?
szerény véleményem szerint lehet hogy annak már vége,véletlen nagyobb táppal inditod azt nem szereti.Vagy egyszerüen a táp nem jó hozzá
Tettem rá egy nagyobb ventilátort, és így tökéletesen működik!
A a pointerem és a tápom az jó, mert elemről is ugyanezt csinálja!
örülök neki hogy sikerült eddig nem melegedett?
Szerintem ne dobálózzunk miliwatokkal (legalább a topikban), áramfelvétel ismerete nélkül.
Érdekes a leírása a videónak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |