Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Mikor ezeket az értékeket mértétek, akkor futott valami a háttérben, vagy csak az alapjárati hőmérsékletet mértétek. Az Everestben nézzetek egy rendszerstabilitás tesztet, és figyeljétek a hőfokokat. Ez a hiba nekem proci melegedésre utal. Meg kell nézni, hogy milyen állapotban van a hűtőn a paszta. Továbbá az sem derült ki, hogy milyen processzor is ez? Az az 1.4 V magfeszültség akár sok is lehet, ami hasonló hibákat tud okozni. Alapjáraton megy, de egy kissebb terhelésre is úgy felugrik a maghőmérséklet, hogy lelövi magát.
Látom nagyon vágjátok a számítógép kérdést, nos én is kérdezek egyet, mert 20 éves gyakorlatommal ilyennel még nem találkoztam.
Intel Pentium D CPU 3,200GHz 1GB RAM ATI RADEON XPRESS 200 series. Hang nincs. Meg lett etetve az összes driverekkel amit a szive óhajtott, le is nyugtázta, restartot kért. Restart után a Windows (XP Professional SP3) nem indul, megkezdődik a bejelentkezés és a képernyő fekete. Hosszú türelmes várakozás után restart, F8, Last Good configuration. Windows indul, hang nincs, lelkesen közli, hogy új hardwert talált és kéri a drivert. Megismételve az etetés, nyugtázza, restart. Az ábra ugyanaz. Mi lehet a baj? ![]()
Hi
Esetleg nincs benne plusz egy hangkártya? És Te az alaplapi rakod rá? A sok driver se tesz neki jót, szóval lehet hogy már széthullott a rendszer. Esetleg sz@r a integrált kártya benne. Ennyi tippem van.
Használat közben némult meg, vagy új rendszer telepítése történt?
Szóval ez egy új rendszer telepítése után történt. Eredetileg win7/64 volt rajta de azzal sok régi progim nem akart együtt dolgozni. Lecseréltem win7/32-re, a probléma maradt. Az egyik HDD-m (SATA) két particióra volt felosztva. Kijelöltem a setupban a CD-ről bootolást, és betettem a win xp-t. Töröltem az 1/2-ed particiót, megcsináltam a formátot és telepítettem az XP-t. Aztán tátva maradt a szám, mert mindent letörölt a másik particióról, és önkényesen berakott helyette egy old.windows könyvtárat. Most minden régi progim rendesen működik, de hang egy szál sem.
![]() Semmi kártya nincs benne, az alaplapi van rátéve.
A partícióid azért hulltak szét mert a w7 másfajta NTFS rendszert használ, ami az xp-nek általában betesz.
Hát ha eredteti (gyártó oldaláról leszedett) driverrel se megyen a hang akkor valami hiba van. Az észkőkezelőben felismeri a hangkártyát, látja egyáltalán? BIOS-ban minden rendbe? Próbálj új rendszert rakni, vagy veszel egy 1,5e Ft hangkártyát a régit pedig letiltod s kész.
Szia!
Egy pár kérdés: 1. Amit telepítesz XP volt -e már a gépen úgy hogy ment a hangkari? 2. Az XP eredetileg SP3, vagy buherált? 3. A driver, amit telepítesz, a gyári telepítő CD -ről van -e, és azzal működött -e már valaha a hangkártya
Ne sértegess
![]() ![]()
Azért tudja lefőzni a gépet mert az is a bus vezérlőről megy, azt nem tudom hogy az északi vagy déli, de tuti hogy viszi a agp/pci részeket is, tehát belassul stb.
A buherálton azt értem, hogy az SP3 és a frissítések utólag lettek -e belepakolva. Nézd meg a KB888111 frissítés benne van -e. Elvileg az SP3 -al benne kell, hogy legyen. Ez egy Windows bug javítása, ami a Realtek HD audio -val kapcsolatos problémákat volt hivatott kezelni. Ez SP2 -n rendszeres probléma volt, az SP3 -al nem szabadna neki csinálni, de azért érdemes megnézni. Továbbá érdemes megnézni az alaplapon a hangkártya chip típusát, és közvetlenül ahhoz keresni drivert. Pl. a Realtek jellemzően felpakolja a HD-Audió drivert, ami azonban nem minden chippel működik rendesen. Sőt, képes felrakni a VIA hangkarira is, ami hasonló problémákat okoz.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egyenlőre lefuttatjuk a memóriatesztet, ha a RAM modulok jók veszünk alaplapi elemet. HA ezzel sem történt változás lemérjük multiméterel. Majd írok a további fejleményekkel.
Őszintén szólva ki sem próbáltam. A hang ezen a gépen másodlagos, itt matematikát, fizikát, elektronikát és gépészeti témákat tartok. Csak idegesít, ha valamit nem értek.
![]()
Nah az még egy külön mise.
![]() Idézet: „azt nem tudom hogy az északi vagy déli” Mindenképpen a délin szokott lenni a hang, és a lassabb perifériák. Az északi hídon a memóriavezérlő van, illetve a processzor körítései, valamint a SATA-vezérlők általában.
a hangkártya drivert ugye progival szedted le? nekem videokártyával játszott olyat a gépem hogy ha netről szedtem le a drivert ami ugye mindig a legfrissebb meghalt a a gép .. ha a cdröl raktam fel a hozzá kapott régi drivereket jol működött ...
![]() Hmmmmm....mondasz valamit. Eredetileg mindig a CD-t követeli. A driver le van mentve, ráégetem a CD-re és arról kínálom meg. Egy próbát megér ![]()
Sziasztok! Nekem is akadt egy probléma
![]()
BIOS beállításokat ellenőrizted? Az LPT port különböző üzemmódjaival próbáltad? SPP, EPP, ECP
Szerintem is nézd meg hogy milyen LPT beállítással működött ha még meg van az a régebbi alaplapod, azon, vagy az is lehet hogy
![]() láttam már olyat hogy kb 3 egyforma alaplapon amikből egyszerre lett gép összeépítve, az egyiken az usb2 le volt tiltva a biosban... pedig akkor lett kibontva mind a 3 a dobozából és 2-ben működött ahogy megszokott/elvárt/... lenne... 1-ben valamiért nem véletlenül láttam meg az eszközkezelőben...
Sziasztok! Próbálgattam állítgatni de nem jó sehogyan sem! Meg fogom nézni a régi alaplap bios beállításait is csak ma nem értem rá! Köszönöm a tippeket a BIOST nem még baxtattam rendesen
![]()
Sziasztok. Egy xp-t telepítek javítás opcióval, és az eszközök telepítésénél mindig megáll mikor 34-perc van hátra. Vinyó 6sec-ként villan, egér mozog, az olvasnivaló vált, de 20 percig mintha semmi sem történne. Újraindítás után ugyanez. Szerintetek mit tegyek vele?
Na most már csak 33perc, de ugyanúgy mintha állna.
![]()
HI
Szerintem rakd újra a rendszert ne javítgasd!
Helló!
Nem pont ide tartozik, de egy P2-es 366MHz-es gép mekkora teljesítményt vehet fel? Csak az alaplapra gondolok, semmi kiegészítő nincs hozzá.
Azt nem tudom, mert az okos felhasználó, akié a gép, telenyomta a winyót adattal. Csak 1,2Giga hely van rajta. Szétszedni meg nem akartam, de úgy látom nem úszom meg. A gép egyébként hardveresen jó. Még a setup-on gondolkozom, hogy valamelyik eszközt letiltom, hátha arra vár, hogy válaszoljon. Egyébként csak alaplapi eszközök vannak benne, meg bill+egér+monitor.
Hát elvileg a javításnál működnie kéne ha lefagy valahol újraindítod de nem nyúlsz hozzá semmihez és ilyenkor legalábbis a papírforma szerint a telepítő tudja hogy milyen driver/eszköz telepítésénél fagyott le és azután azt az adott drivert nem próbálgatja elvileg hanem átugorja és így lehet teljesen jó windows is a javított... szoval ha lefagy próbáld meg hogy újraindítod megint... csak jó lesz egyszer...
nekem p2-es alaplapom van(ASUS P2B-B) Slot1-es, p3 1000es procival SLOT1-FCPGA átalakítóban ez 65W-ot fogyaszt 1 winchesterrel 1 optikai meghajtóval... és kb állandóan, ha fut a processzor 100% on akkor is ennyit mutatott a fogyasztásmérő meg ha nem csinál semmit akkor is...
ja még ebben van egy ISA hangkártya is meg pci hálókártya AGP video Riva Tnt szoval ez egy komplett gép így a rivatnt től egy sima S3trio lehet kevesebbet fogyaszt bőven...
Az a Hp lapos? Ha jól emlékszem 75w-os a tápja, de rá van írva.
Teljesen igazad van, de már harmadszorra futok neki, és nem fagy, hanem olyan mintha dolgozna, csak végtelen ciklusban.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |