Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A BAY43-at építették ilyen nagy üvegtokba.Bővebben: Link
Köszönöm az infokat. A linkelt katalógusban ugyan nem az a ház van, - persze lehet, hogy többféle házzal gyártották. (Az enyém 12mm körüli hossz, és még katód jelölése sincs.)
A tiéd még egy festés előtt a gyárból kikerült példány. A Tungsram is gyártotta a hetvenes években ezt a típust.
Helló Kollégák, van néhány vacak amiről vagy nem találok
adatot, vagy olyat ami biztos nem lehet jó.Sajnos a mo- bilom csak ennyit tud /homály/.Mindhez írom a nevét kü- lön, van amiről nincs kép: azt külön fájlban. AD509JH8826 /729579601832.LC27PHILIPPINES, és MAC156 W70, és MAC157 X50: két utóbbira 400V 12A TRIAC adatot találtam, 8láb-8mm átm. érdekes!? 10x10x5 kockák2202AB/B9, P2702AB/K6 valami SIDACTOR:TECCOR-t találtam /túlfesz,túláram?/ 13mm átm. lencse:ZNR10K391U/16 12x12 okker kocka;KX7R 225M 50V 9713,és 8x8 okk. k. CK06B X105M 50VWC 9015 C1470H L /40 7D :4láb 9x12mm tégla,50V 150mA tranyó adat jött!? 18x18x8 tégla, 4láb:SAT 101 / 95 041 drapp-sárga 4mm átm.2láb 600 Ohm egy irányban.
Elnézést kérek az irományaim miatt, nem tudom hogyan kell hosszú sorba írni, és a fiam közben elment,
nem tudtam megkérdezni /Ő a MATADOR/. Van még né- hány ismeretlen alkatrészem, mint fentebb említém. 6838/298 2láb: lapos, hosszúkás.Hall ? KC(sz)170A; 83L(lambda);KP(pí)302B(v);B(b)0484;P(pí) 213;P(pí)322b(b); orosz tranyók? TB(b)400-4-655-160;ill. 400-8-655-208:orosz tirisztorok? Si 03;SYK 03;BA523;D(d)202B(v),ill.226B(b);SY 210;D(d) 103;R85HF40;RK 14;GOC 03;J1L;M4;U9;S8;123;KDS9A. Szerintem diódák, de nem találtam adatot /antik nagyon?/ KT703,és503,és504,T132-50-4,T 0,8N-200T tirisztorok? Tranzisztor kinézetűek:2954;TG48;2SH20(BC107 méretű);PBCY58;T413 CR;KC(sz?)315;STC47SB24T;SGS 12101;3090C (5lábú SK gyártm.);K301;B976;2954;Nagytakarítás volt! Nem kívánom egyszerre, de ha tudtok segítsetek!
Hi
Én is találtam érdekes alkatrészt, már nem tudom miből bontottam ki. Szerintetek mi lehet ez?
Hali
Én ilyet TV ben láttam, valami quartz izé lehet de érdeklődéssel várom a pontos választ
Igen, ezt TV ben használják, ha jól tudom valamilyen 64us - os piezoelektromos késleltető tároló, bár nem vagyok benne biztos
A hosszú sorba írásról: ne úgy írj mint egy írógépen. Ha az ablak végéhez érsz, ne törődj vele, folytasd tovább, majd a gép összekombinálja magának.
Csak akkor nyomj entert, ha új bekezdést akarsz. A pontosvessző, pont, stb. után tégy egy szóközt, mert máskülönben egy szónak érzékeli és káosz a vége. A tranzisztorok katalógus adatait Bővebben: Link, klikk ide oldalon találod. Ha már ott vagy az oldalon, akkor nézz ott körül, találsz ott néhány linket katalógus adatokra vonatkozóan. Valamint körülnézhetsz a http://www.alldatasheet.net/[u]Bővebben: Link[/u][/url] oldalon is. További szép napot, jó keresgélést!
Na rákerestem még a témára és ezt találtam:
--A kristályban az ultrahang pattog a szögletes pöttyök között, ebből jön össze a 64us késleltetés. Az elődje egy hosszú feltekert huzal volt. --A secam színes tv rendszerben a sorok felváltva csak vörös vagy csak kék színkülönbségi jelet hordoztak. Ahoz hogy meglegyen az összes szín egyszerre, kellett egy sornyi késleltetés (mint egy memória ami 1 sort tárol). Ezután a késleltetőből jött az egyik színkülönbségi jel a másik meg egyenesben - és ebből + a világosságjelből jöttek ki az RGB alapszínek. (vagyis a színfelbontás a sorfelbontásnak csak a fele volt) Azt hiszem a secam rendszer FM modulációt használt a színátvitelre - ezért nem fért el a sávszélességben egyszerre minden. Pal rendszerben a szín-különbségi jeleket QAM modulávióval viszik át (egyszerre), ezért ehhez nem kell késleltetés. A jelek digitális feldolgozása esetén szintén sem kell késleltető, egyszerűen megoldható a feladat a feldolgozó szoftverben.
Most igen, könnyen megoldható akármilyen videojel feldolgozás is. De ne feledd, a secam rendszert főleg a keleti blokk országaiban használták 40 éven keresztül. Ez éppen megfelelt az akkori viszonyoknak, más szóval ez volt itt akkor a csúcstechnika.
Sziasztok!
Természetesen a PAL rendszerhez is kellett 64 us-os késleltetés, nem csak a SECAM-hoz, de más okból. Minden régebbi PAL vagy SECAM tévében van ilyen ultrahangos késleltető. PAL-rendszer
Általában paraméter hibás, selejtes cucot nem szoktak felbélyegezni
Vagyis óvatosan a noname holmikkal Fülig érő szájjal hazahordtam, MM Polyprop 500V váltos kondikat. Újak, cimkével tőbe levágott lábakkal. Elkómérő hiddal 1000V DC-én is mértem, jónak látszottak, megvoltak a kapacok is. Az áramot nem birták magyarán leselejtezték, a szériát Céltáblának jól szuperáltak
Persze ezeket a bizonytalan eredetű alkatrészeket beépítés előtt be kell mérni. Egy kis nyúzópróbát mindenképpen alkalmazni kell.
tulajdonképpen én sem igazán tudtam mi volt az az alkatrész, az okosságot is a netröl kerestem elő tudod ..... :google:
Szia!
Idézet: „Csak nem kilopta valaki?” Ilyet feltételezni! Egyébként nem biztos. A képeden látszik, hogy az üvegtok öntése hibás, és ezeket ilyenkor sokszor fillérekért árulták az Ezermester boltok. Én pont emiatt utáltam meg őket, mert ami sorozatot kifogtam, annak az üvegtokja a láb legkisebb hajlítására elpattant. Inkább vettem olcsóért 1N914-et.
Már rég óta nézegettem hogy ez mi lehet vagy valójában hogy nézhet ki?(Bocs a képért)
Műveleti erősítő a neve. IC-tokba építik bele. Bővebben: Link
És ha pl.: bemegyek a boltba akkor hogy kérjem(méret,fajta)van különböző?
Kb 362547891254631 ennyi féle van, mindnek van egy saját típusjelzése, és annak saját adatlapja.
Ha bemész a boltba akkor elmondod a típusjelzést és akkor adnak egy olyat
Tud valaki segíteni? A D1616A típusú NPN tranzisztor mivel helyettesíthető? LCD monitor inverterben van.
A másik kérdésem: van egy alkatrészem ill. egy marék egy fehér téglalap alakú tok 10x5 mm 3 mm vastag és van két egy mással párhuzamos kivezetése kivezetése 8 cm hosszú. Ohmikusan rövid zár de ha felmelegítem kb 80-100 °C-ra akkor 25 kohm lesz az ellenállása és átkapcsolásnál kattan egyet. Mi lehet ez az alkatrész?
Hőkapcsoló, vagy bizti ha nem kapcsol visza.
Ha kezd hűlni vissza kapcsol. Tehát hőkapcsoló. Köszönöm.
Hali. a 7905-nek ugyanaz a lábkiosztása mint a 7805-nek? (in GND out?)
Használd a keresőt!
Az "A" a 78, a "B" a 79-es stabilizátoré. Egyébként adatlapról a legkönnyebb bekötési rajzot szerezni.Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |