Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1070 / 3611
(#) DuMatyi válasza fantom45 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Ahoyg elnézem, működő képes. Egy nyolcvanas évek közepén kiadott könyvben láttam, hogy a kemény kötésbe a védőborító alatt egy komplett smd villogó volt bele építve. Ha tápot adtál neki, villogott. Értelmét nem láttam, de nem kell nekem mindent érteni.
(#) Mzolee hozzászólása Márc 7, 2010 /

Nemtudja valaki hogy miként lehet méterre pontos távolságot mérni google.maps.com-on?
Régebben lehetett hogy valahova kattintosk és a pontok közötti távolságot összeadja
(#) Istike88 hozzászólása Márc 7, 2010 /

Sziasztok!

A vindózom a tudtom nélkül frissített, és le jött egy olyan is ami a rendszer eredetiségét akarja bevizsgálni, és szeretném eltávolítani. Nem tudom hogy melyik lehet az a sok közül... KB?? mely sorszámú? Megtudja valaki nekem mondani?

Előre is köszönöm
(#) moltam válasza Istike88 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Azt nem tudom de ha az indítópultból kitörlöd nem fog elindulni rendszerindításkor.
(#) SALáta hozzászólása Márc 7, 2010 /

Mennyi mennyi lezárt téma. Hihetetlen. Amúgy jó reggelt mindenkinek!
(#) DuMatyi válasza Istike88 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Ha van rendszer-visszaállítási pont, akkor használd azt. Elvileg az mindenre kiterjed.
(#) DuMatyi hozzászólása Márc 7, 2010 /

Idézet:
„Valamely személyt a leírás besorolási adatában mindig ugyanazon a néven kell megnevezni, és nevét mindig ugyanabban a névalakban - a személy egységesített nevén (a továbbiakban: egységesített név) - kell leírni.”
Kellemes vasárnap esti olvasmány. MSZ 3440/2-79: A bibliográfiai leírás besorolási adatai. Személyek nevei.
(#) Istike88 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!

DuMatyi! Azt csak azért nem akartam alkalmazni, mert nem tudtam, hogy még mi mást állít vissza amit nem kellene!

(#) tungsram hozzászólása Márc 8, 2010 /

Iste éltesse KÖBZOLI alias Zoli barátunkat névnapja alkalmából. Zoli a páka legyen veled....... :emptybottle:
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Azt akartad mondani, hogy a
"páka hegyed legyen veled!"

Boldog névnapot!
(#) tungsram hozzászólása Márc 8, 2010 /

A HE-n regisztrált hölgyeknek pedig kellemes Nőnapot. :kalap:
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Mi az, hogy nőnap?
Ilyen a világon sehol nincs...
Egy undorító rendszer undorító találmánya. A nők egyenjogúságáért folytatott harcot úgy fordították ki, hogy akár bányászok vagy épp traktorosok is lehetnek a nők. Lettek is! Elvették a nők saját nemű jogait, (család ellátás, összetartás, gyereknevelés stb.) és a nyakukba tették ffi nem terheit is, mint családfenntartás. Cserében kaptak egy „nőnapot”
- „Nesztek, ez lehet a tiétek!”
NE szúrjuk ki a nők szemét ezzel a nappal! Ennél ők többet érdemelnek! Minden nap nőnap! (Egy kivétellel…)
Nálunk a családban régóta bevezetett szokás, hogy az év bármely napján kaphat egy nő virágot, akár minden különösebb esemény híján is. Nem is ritka dolog ez nálunk. Március 8-án azonban nem.
Persze, ha valaki így nyugtatja meg a magát, - „na, ma vittem neki virágot…” – hát, ő tudja.
(#) Rober_4 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Akkor most vigyek virágot az óvodába, vagy nem? Itt vannak egy szatyorban, az asszony összekészítette, a gyerek meg oda akarja adni az óvónőknek.
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Ha a gyerek szeretné, hát adja, de mindenben egyetértek llaci56-tal.
(#) tatabike hozzászólása Márc 8, 2010 /

Boldog névnapot zoli^3...
(#) DuMatyi hozzászólása Márc 8, 2010 /

Köbzolin kívül ne feledkezzünk meg a többi Zoli nevű órumtársról sem, úgymint zlee1209, zolika60. Egyszóval minden Zoltán nevű fórumtársnak Boldog Névnapot!
(#) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Hm, melyik "undorító rendszer" találmánya a nőnap?

[quote]Nemzetközi Nőnap

1910 augusztusában Koppenhágában Clara Zetkin javaslatára határozták el, hogy Nemzetközi Nőnapot tartanak március 8-án annak emlékére, hogy 1857. március 8-án New Yorkban 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és munkaidő csökkentésért.

1977-ben ezt a dátumot az ENSZ is elismerte.

Magyarország

Magyarországon 1914-ben ünnepelték először."
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Úgy van, minden Zolinak boldog névnapot...
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Én valahogy Valentin nappal vagyok így. Akkor jéé, plusz 20 százalékkal többe kerül ugyanaz a kínában készült kis maci, csak épp rávarrnak egy "áj láv juh" szivecskét. Amennyiben nem fajult volna el mindkettő ünnep a globalizált világ pénztermelő eszközévé, akkor hogyismondjam nem árasztaná el olyan mértékben és oylan áron a sok giccs az üzleteket ilyentájt (sajnos a karácsony is egyre inkáb ilyen).

Pár félévvel ezelőtt volt előadás a családon belüli erőszakról, mekkora megdöbbentő az a szám, amiről psszt, nem is beszélünk, hallgatunk, mert szégyen, csak nem tudom, mi a szégyen benne, inkább szomoró, és nem az egyes személyre nézve szégyen, hanem a társadalomra, hogy eltűri. Arról nem beszélve, hogy a családon belüli erőszak esetében majdnem 50-50%-os a megoszlás abban az értelemben, hogy ki a bántalmazott fél - férj avagy a feleség.

Szóval jobb esetben ma és valentin napkor vesz az a férj (is) egy szál virágot, aki az év 364 napján meg pépesre veri a családot. Hogy is van ez? Shakespeare után szabadon: Színház az egész világ... Lacinak az álláspontját támogatva: akik körülöttünk vannak minden nap kapjanak figyelmességet, ne csak ma. Annyival kiegészítem: anyámnak nővéremnek és nagyanyámnak veszek virágot ma, ezzel elnet is mondhatnék a fentebbi soroknak, de mégsem. Nem csak ma vagyok velük figyelmes, hanem az év minden napján. Ja és csak cserepes virágot, mivel a vágott az hamar elfonnyad, a cserepes, meg egy ideig még él és szép. Az áruk meg megegyezik.
(#) Rober_4 hozzászólása Márc 8, 2010 /

Gyerekek, 10éve nem volt ennyire kevés a fizetésem. Én azt hittem, hogy a kevésből már nem lehet többet elvenni, de tévedtem. És még meg is vagyunk zsarolva, hogy kérhetünk jóváírást, de azt "uzsora" kamattal kell visszafizetni, ha túllépjük a határt, had féljél. Próbálok senkivel sem összeveszni, de a tököm kivan...

Zoliknak boldog névnapot, ha mindannyian csomagot kapnak, kivirul a fórum.

A Valentin-nap még régebbi eredetű, a II. századba nyúlik vissza. Csak az a baj, hogy az nálunk Bálint-nap, így is kéne emlegetni.
Amit elmondtál az ünnepek kapcsán, az sajnos mindegyikre igaz, karácsony, húsvét, kedveltebb női nevek napja, ballagások időszaka, és még sorolhatnám, mind-mind már csak az üzletről és a lehúzásról szólnak.
Lassan már nincs holtidő, mert idén valószínüleg már szeptember végén elkezdik a fejekbe sulykolni, hogy jön a karácsony...
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Na a Valentin napot hagyjuk mert ennek itt szerintem semmi létjogosultsága. Ez a bunkó angolszász "kultúrának" egy olyan egészségtelen ragadványa itt, hogy az már még engem is felháborít. :gun:
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Nekem az volt a leggusztustalanabb, amikor egyik évben már Mindenszentek előtt megjelentek a mikulások az üzletekben. Legalább tisztelnénk azokat a szeretteinket, akik "elmentek" annyira, hogy 1. nem majmoljuk az amerikai antitársadalmat - Halloween, 2. mikulást azaz ünnepet pár nappal egy ilyen szomorú dátum előtt... több, mint felháborító.
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Így igaz BÁLINT-nap és nem VALENTIN!!
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Köszönöm Matyi. Hasonló jókat kívánok minden druszámnak.
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Az angolszász kuktúra nem annyira bunkó, mint amennyivel párszáz évig Európa előtt jártak (parlamentális demokrácia stb...). Inkább az amerikaikat kárhoztatom. Az angol világ eltekintve a sznobságuktól nekem sokkal inkább vonzó, mint taszító (összevetve a tengerentúllal)
(#) tatabike válasza tungsram hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Kreaáljunk mi is egy elektronika-napot, valamelyik munkája közben gőzzé vált századeleji kísérletező emlékére...
Amúgy Jedlik Ányos születésnapja (január 13.) az elektronika napja nálunk, ha jól emlékszem, gondolom nem hivatalosan.

Aha, csak a számláikat mindig más fizeti helyettük. Élősködnek a világon. (Angolosan távozott, innen ered ez a mondás is). De ez az "élősködés a világon" igaz az USA-ra (főleg), a büszke németekre, de már feljövőben vannak az osztrákok is...

Nálunk ezek a temetői ünnepek úgy néznek ki, hogy november egy a Mindenszentek napja, november kettő pedig a halottak napja. Ez a "helovin"-baromság meg eléggé begyűrűzött, nálunk ezekben a napokban az elhunyt szeretteinkről emlékezünk, és teszünk tiszteletet a sírjuknál, nem hülye világító tökfejeket pakolunk a ház köré...
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Igen sok MAGYAR lángelmének lehetne emléknap, de akkor a naptár tele volna ünnepekkel, és ez nem vicc. Hány Nóbel-díjas van + a rengeteg feltaláló, zseniális a szó jó értelmében vett "AMATŐR" akik ezt az egész haladást létrehozták. Na én ezért nem ájulok be az az általam utált angolszászoktól.. :kalap:
Következő: »»   1070 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem