Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ahoyg elnézem, működő képes. Egy nyolcvanas évek közepén kiadott könyvben láttam, hogy a kemény kötésbe a védőborító alatt egy komplett smd villogó volt bele építve. Ha tápot adtál neki, villogott. Értelmét nem láttam, de nem kell nekem mindent érteni.
Nemtudja valaki hogy miként lehet méterre pontos távolságot mérni google.maps.com-on?
Régebben lehetett hogy valahova kattintosk és a pontok közötti távolságot összeadja
Sziasztok!
A vindózom a tudtom nélkül frissített, és le jött egy olyan is ami a rendszer eredetiségét akarja bevizsgálni, és szeretném eltávolítani. Nem tudom hogy melyik lehet az a sok közül... KB?? mely sorszámú? Megtudja valaki nekem mondani? Előre is köszönöm
Azt nem tudom de ha az indítópultból kitörlöd nem fog elindulni rendszerindításkor.
Mennyi mennyi lezárt téma. Hihetetlen. Amúgy jó reggelt mindenkinek!
Ha van rendszer-visszaállítási pont, akkor használd azt. Elvileg az mindenre kiterjed.
Idézet: Kellemes vasárnap esti olvasmány. MSZ 3440/2-79: A bibliográfiai leírás besorolási adatai. Személyek nevei. „Valamely személyt a leírás besorolási adatában mindig ugyanazon a néven kell megnevezni, és nevét mindig ugyanabban a névalakban - a személy egységesített nevén (a továbbiakban: egységesített név) - kell leírni.”
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!
DuMatyi! Azt csak azért nem akartam alkalmazni, mert nem tudtam, hogy még mi mást állít vissza amit nem kellene!
Iste éltesse KÖBZOLI alias Zoli barátunkat névnapja alkalmából. Zoli a páka legyen veled....... :emptybottle:
Azt akartad mondani, hogy a
"páka hegyed legyen veled!" Boldog névnapot!
A HE-n regisztrált hölgyeknek pedig kellemes Nőnapot. :kalap:
Mi az, hogy nőnap?
Ilyen a világon sehol nincs... Egy undorító rendszer undorító találmánya. A nők egyenjogúságáért folytatott harcot úgy fordították ki, hogy akár bányászok vagy épp traktorosok is lehetnek a nők. Lettek is! Elvették a nők saját nemű jogait, (család ellátás, összetartás, gyereknevelés stb.) és a nyakukba tették ffi nem terheit is, mint családfenntartás. Cserében kaptak egy „nőnapot” - „Nesztek, ez lehet a tiétek!” NE szúrjuk ki a nők szemét ezzel a nappal! Ennél ők többet érdemelnek! Minden nap nőnap! (Egy kivétellel…) Nálunk a családban régóta bevezetett szokás, hogy az év bármely napján kaphat egy nő virágot, akár minden különösebb esemény híján is. Nem is ritka dolog ez nálunk. Március 8-án azonban nem. Persze, ha valaki így nyugtatja meg a magát, - „na, ma vittem neki virágot…” – hát, ő tudja.
Akkor most vigyek virágot az óvodába, vagy nem? Itt vannak egy szatyorban, az asszony összekészítette, a gyerek meg oda akarja adni az óvónőknek.
Ha a gyerek szeretné, hát adja, de mindenben egyetértek llaci56-tal.
Köbzolin kívül ne feledkezzünk meg a többi Zoli nevű órumtársról sem, úgymint zlee1209, zolika60. Egyszóval minden Zoltán nevű fórumtársnak Boldog Névnapot!
Hm, melyik "undorító rendszer" találmánya a nőnap?
[quote]Nemzetközi Nőnap 1910 augusztusában Koppenhágában Clara Zetkin javaslatára határozták el, hogy Nemzetközi Nőnapot tartanak március 8-án annak emlékére, hogy 1857. március 8-án New Yorkban 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és munkaidő csökkentésért. 1977-ben ezt a dátumot az ENSZ is elismerte. Magyarország Magyarországon 1914-ben ünnepelték először."
Úgy van, minden Zolinak boldog névnapot...
Én valahogy Valentin nappal vagyok így. Akkor jéé, plusz 20 százalékkal többe kerül ugyanaz a kínában készült kis maci, csak épp rávarrnak egy "áj láv juh" szivecskét. Amennyiben nem fajult volna el mindkettő ünnep a globalizált világ pénztermelő eszközévé, akkor hogyismondjam nem árasztaná el olyan mértékben és oylan áron a sok giccs az üzleteket ilyentájt (sajnos a karácsony is egyre inkáb ilyen).
Pár félévvel ezelőtt volt előadás a családon belüli erőszakról, mekkora megdöbbentő az a szám, amiről psszt, nem is beszélünk, hallgatunk, mert szégyen, csak nem tudom, mi a szégyen benne, inkább szomoró, és nem az egyes személyre nézve szégyen, hanem a társadalomra, hogy eltűri. Arról nem beszélve, hogy a családon belüli erőszak esetében majdnem 50-50%-os a megoszlás abban az értelemben, hogy ki a bántalmazott fél - férj avagy a feleség. Szóval jobb esetben ma és valentin napkor vesz az a férj (is) egy szál virágot, aki az év 364 napján meg pépesre veri a családot. Hogy is van ez? Shakespeare után szabadon: Színház az egész világ... Lacinak az álláspontját támogatva: akik körülöttünk vannak minden nap kapjanak figyelmességet, ne csak ma. Annyival kiegészítem: anyámnak nővéremnek és nagyanyámnak veszek virágot ma, ezzel elnet is mondhatnék a fentebbi soroknak, de mégsem. Nem csak ma vagyok velük figyelmes, hanem az év minden napján. Ja és csak cserepes virágot, mivel a vágott az hamar elfonnyad, a cserepes, meg egy ideig még él és szép. Az áruk meg megegyezik.
Gyerekek, 10éve nem volt ennyire kevés a fizetésem. Én azt hittem, hogy a kevésből már nem lehet többet elvenni, de tévedtem. És még meg is vagyunk zsarolva, hogy kérhetünk jóváírást, de azt "uzsora" kamattal kell visszafizetni, ha túllépjük a határt, had féljél. Próbálok senkivel sem összeveszni, de a tököm kivan...
Zoliknak boldog névnapot, ha mindannyian csomagot kapnak, kivirul a fórum.
A Valentin-nap még régebbi eredetű, a II. századba nyúlik vissza. Csak az a baj, hogy az nálunk Bálint-nap, így is kéne emlegetni.
Amit elmondtál az ünnepek kapcsán, az sajnos mindegyikre igaz, karácsony, húsvét, kedveltebb női nevek napja, ballagások időszaka, és még sorolhatnám, mind-mind már csak az üzletről és a lehúzásról szólnak. Lassan már nincs holtidő, mert idén valószínüleg már szeptember végén elkezdik a fejekbe sulykolni, hogy jön a karácsony...
Na a Valentin napot hagyjuk mert ennek itt szerintem semmi létjogosultsága. Ez a bunkó angolszász "kultúrának" egy olyan egészségtelen ragadványa itt, hogy az már még engem is felháborít. :gun:
Nekem az volt a leggusztustalanabb, amikor egyik évben már Mindenszentek előtt megjelentek a mikulások az üzletekben. Legalább tisztelnénk azokat a szeretteinket, akik "elmentek" annyira, hogy 1. nem majmoljuk az amerikai antitársadalmat - Halloween, 2. mikulást azaz ünnepet pár nappal egy ilyen szomorú dátum előtt... több, mint felháborító.
Így igaz BÁLINT-nap és nem VALENTIN!!
Köszönöm Matyi. Hasonló jókat kívánok minden druszámnak.
Az angolszász kuktúra nem annyira bunkó, mint amennyivel párszáz évig Európa előtt jártak (parlamentális demokrácia stb...). Inkább az amerikaikat kárhoztatom. Az angol világ eltekintve a sznobságuktól nekem sokkal inkább vonzó, mint taszító (összevetve a tengerentúllal)
Kreaáljunk mi is egy elektronika-napot, valamelyik munkája közben gőzzé vált századeleji kísérletező emlékére...
Amúgy Jedlik Ányos születésnapja (január 13.) az elektronika napja nálunk, ha jól emlékszem, gondolom nem hivatalosan.
Aha, csak a számláikat mindig más fizeti helyettük. Élősködnek a világon. (Angolosan távozott, innen ered ez a mondás is). De ez az "élősködés a világon" igaz az USA-ra (főleg), a büszke németekre, de már feljövőben vannak az osztrákok is...
Nálunk ezek a temetői ünnepek úgy néznek ki, hogy november egy a Mindenszentek napja, november kettő pedig a halottak napja. Ez a "helovin"-baromság meg eléggé begyűrűzött, nálunk ezekben a napokban az elhunyt szeretteinkről emlékezünk, és teszünk tiszteletet a sírjuknál, nem hülye világító tökfejeket pakolunk a ház köré...
Igen sok MAGYAR lángelmének lehetne emléknap, de akkor a naptár tele volna ünnepekkel, és ez nem vicc. Hány Nóbel-díjas van + a rengeteg feltaláló, zseniális a szó jó értelmében vett "AMATŐR" akik ezt az egész haladást létrehozták. Na én ezért nem ájulok be az az általam utált angolszászoktól.. :kalap:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |