Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Szia!
Csak 2 pálcás volt! Amúgy erre az email címre írj és akkor kapsz belőle! lapkanas@gmail.com
Keresd Pioneert, ő a szellemi kreátor.
Már a legelső eredetin is rajta volt, és más tápokban is szokásos ez a kialakítás. A külső, fordított polaritás ellen véd, pontosabban akkor védene igazán, ha lenne még egy soros biztosíték is a kimeneten. Nem tudom miért kell két dióda is.
Azért más email címét így közzé tenni nem korrekt dolog. Én is Tőle vettem de privát intéztük. Egyébként a HE szabályzatban is szerepel.
Láttam vagy 100 oladallal ezelőtt Ezt a panel műszert. Neked hogy vált be? Nem ugrál a kijelzőn az utolsó helyérték száma? Nekem van egy lcd-s műszerem, hasonló, mint a tiéd, de mégsem jó ezmiatt. Na meg pontatlan is. Nem tudom hitelesíteni, mert a micro controller 510 egységhez hasonlít 500 fesz lépést, és a végére pontatlan lesz. Na mindegy, nem is ez a lényeg.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az az alsóbbik feszültségmérő rajta?
A műszer jól működik, pontos. Nem ugrál az utolsó helyérték. Korábban vettem mástól is az nem volt pontos,
0-30 Volt között volt 3 Volt eltérés. A leírását küldtem privátban.
Én úgy tudom, a párhuzamos dióda az az induktív terhelések ellen nyújt védelmet, de Attila szerint van némi hőfokfüggése, így nem éppen elegáns megoldás, a fordított polaritás ellen a soros diódát alkalmazzuk.
Egyébként lenne egy kérdés, lesz ezeknek a tápoknak más tokozattal ellátott áteresztős változata? Mondjuk TO247, meg ilyenek? Vagy ha ilyen kellene át kell rajzolni? Amit ugyan nem nagyon szeretnék, no nem a lustaságom miatt, csak nem szeretek belekontárkodni más művébe. Üdv.
Ez a verzió éppen a TO3-hoz készült, kimondottan ez volt az egyik tervezési alapkövetelmény.
De amit Pioneer alakított át a terveimből BD249-hez, abba vagy eleve befér még a TO247, vagy ha nem akkor azt a tervet húzd szét egy kicsit. Gyanítom, hogy egyetlen TO247-es tokos tranyó áráért már megkapod a 3db 2N3055-öt. A soros dióda talán kézenfekvőnek tűnhet, de én még soha sehol nem láttam azt alkalmazni védelemként. És a dióda hőfokfüggése ott is éppúgy jelentkezik.
Igen, azért az árért megkapom, viszont 247-esem van rendesen itthon, illetve valamiért nem preferálom az L idomot, különösen nem tudom megmondani miért, nem is kívánok vitába szállni ellene, egyszerűen nem szeretem, számomra egyszerűbb fúrni egyet és felcsavarozni a bordára. Na lényegtelem, majd megoldom akkor.
Üdv.
Elkészítettem a panelműszert Alkotó módra. Nagyon jól szuperál!
Gratulálok. Így kell ezt csinálni. Jó lett volna egy olyan fotó amin világít a kijelző.
Így gondoltad?
Erre a tápra gondoltam.
Pontosan így gondoltam.
A labortáp fent van már itt. De javaslom várd meg míg kijavítom, mert van benne egy hiba, az árampoti fordítva szabályoz. Már kijavítottam, csak fel kell tenni.
Hi
Na ez tök jó lett. Milyen progival csináltad a nyák tervet? Én is építenék az új tápomba ilyen mérőt. A terveket meg tudod adni nekem? Köszi előre is Ja, és az icl 7107-ből melyik fajta van benne neked? A végén lévő betűk számítanak, mert abból derül ki hogy a panel aljára, vagy a tetejére kell tenni. Valami ilyesmi trükk van ugye?
Engem is érdekelne a panelműszer nyákterve !
Itt vannak a dokumentációk hozzá. Amit írtál a 7107 ről feltételezem az smd szereltre gondolsz, ebbe a kapcsolásba a normál CPL változat szükséges. Nem nagy trükk.
Köszönöm szépen. Éppen most találtam meg én is ezt. kelett hozzá szabi83 linkje
Nem az smd-re gondoltam, hanem a 7107-ből van olyan is ami a tükörképe a másiknak. Lábkiosztás szempontból. Az egyik a panel tetejére való, a másik ugyanaz a nyákterv esetén a panel aljára. De a cpl a jó, és ez a lényeg.
Konkrétan Pioneer 2.7.1-es Alkotós paneljéhez szélességi méretében illeszkedő változat készül a most emlegetett műszertervemből. Ez természetesen két műszer, áramnak-feszültségnek egy-egy külön.
A javított nyák rajzot mikor tudod feltenni vasaláshoz 1:1-ben a tápegységhez?
Szia !
....azt hiszem én lemeradtam egy kicsit... A feliratot is teljesen ugyanúgy kell készíteni mint amikor rézfelületre vasalunk ? Üdv: sector99
Sziasztok!
Akotó mestert kérdezzétek, én (még) nem építettem meg. Csupán a kívánt fájlokat tettem fel. Sajnos én még nem tudok nyilatkozni ez ügyben!
Most láttam, az áprilisi Elektorban lesz egy labortáp 0-30V, 3A.
Köszi !
Nos akkor Kedves Alkotó mester ! A feliratozást is olyan módon kell vasalni, mint ha azt a rézre tennénk ? Üdv: sector99
igen. Ugyan az a technika.
Én egy picit föl szoktam csiszolni a nyák másik oldalát is finom papírral(400as), mert akkor jobban tapad a felirat rá. rávasalod, lemosod, és ennyi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |