Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok nekem egy olyan kapcsolás kéne hogy kap egy kisebb áramot 1-6voltot akkor akkor átengedi magán az áramot ami kb 12-20volt.
Lehet hogy rosszul fogalmaztam ![]() A válaszokat előre is köszönöm ![]() ![]() ![]()
A te barátod a tranzisztor! Erre találták ki
![]() Csak feltétel, hogy mondjuk a két körnek azonos legyen a földje. Szóval az 1-6 V-osnak ugyan az a közöspontja mint a 12-20V-osnak. Ha ez nem jó, és galvanikusan leválasztottnak kell lennie, akkor meg lehet kapni kis 2V-os reléket. Ha ez sem jó, akkor van optocsatoló. A ledet megtod hajtani azzal a kis fesszel, és az optocsatoló tranzisztorával meg tudsz hajtani egy nagyobb teljesítmény tranzisztort ami meg a 12-20V-ot kapcsolja.
Sok megoldás van, inkább mond el mit akarsz csinálni, hova kell stb.
Egy távirányíróhoz ami nem tudom pontosan hány voltot ad ki de 1-6között van és amihez kell egy távirányítós autó aminek 12-20volt kell.
Lehet hogy nemjól fogalmaztm. ![]() ![]() ehez kéne egy kapcsolás ![]() ![]()
Sziasztok ha valaki tud ilyen kapcsolást akkor az lédsives küldje már el nekem
![]() ![]() ![]()
Te, nekem nem világos, hogy mit akarsz mivel összekötni/vezérelni/irányítani, de szerintem másnak sem.
Talán van egy CB vagy milyen távirányítód, és kellene hozzá egy vevő és vezérlő egység egy modellautóhoz? Vagy most hány éves a kapitány?
Csak egy olyan kapcsolási rajz kéne hogy kap pl 1-6voltot akkor atengedi magán a pl 20voltot
![]()
Jajj!!
De mond el pontosan mire kell mert ez az 1-6 voltot meg stb. Nem mindegy, hogy rádiófrekin vagy mit akarsz. Mond el pontosan. Akkor tudunk segíteni vagy kapcsolási rajzot gyártani.
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy 0-10v os plc kimenetről akarok egy dc motort működtetni ami két irányba forog.(a plc ezt polaritásváltással oldja meg). De mivel a plc csak néhány mA-képes kiadni nyílván nem működik a dolog.Ezért kellene egy erőssítőfokozat ami nek lineáris a kimenőfesze a bemenőfeszel és tud legalább 1A-t. Jó lenne valami kapcsrajz ha tudtok segíteni. (bocsi ha valamit rosszul írtama forumba még nem voltam itt)
sziasztok van egy kapcsolási rajzom ami nem tudom pontosan hogyan működik egy távirányító aminek a vevője szerintem egy kis feszültséget ad ki és ami az autó motorjához kell az már 14 volt
![]() ![]() Ha kell a vevő kapcsolási rajza szóljatok Előre is köszönöm a segítséget. ![]()
Vazzz Topi! Nem igaz, hogy nem érted má!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „a vevője szerintem egy kis feszültséget ad ki .......” ![]() mos mé"...nem láttá még olyant, hogy a vevő kiadja?? Burkus! Bocs! Próbáld meg értelmesen (ne zavaros tőmondatokban) leírni, hogy most PONTOSAN mi ez, és mit akarsz csinálni! ![]() ![]() ![]() Ok akkor van valakinek ilyen kapcsolása ? ![]() ![]()
Edszerű olyan kapcsolás kell ami ha kisfeszültséget kap a vevőtől akkor egy aksitol átengedi a 14-vltot a motornak szerintem ezt edszerűen meg lehet oldani tranzisztorral lehetőleg ne keljen sokminden hozzá
Edszerűen (egyszerűen) nem értem, hogy mit mondasz? Lédsives (légyszives) írd le, hogy mihez kell.
![]() Na addig is olvass! [link=http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/kapcs.php?id=33]http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/kapcs.php?id=33[/link] :violent: ![]()
Lehet, hogy valami 1szerűre, mint PLD.:merges2:
Na férre a tráfát. :boxer:
Próbáld a problámádat világosan megfogalmagmi, azért, hogy aki szeretne az tényleg tudjon segíteni! Nemkell hozzá sok körítés (+deszka). Mondandód legyen világos és lényegretörő. :heureka: Ha ez nemmegy. Akkor próbáld körülírni, hátha kisütünk belőle valamit. ![]() Néha azis elég nagy segítség, hogyha felsorolod a rendelkezésedre álló anyagokat amiből bütykölni akarsz. (Mostmár) Az elképzelésedet a Idézet: -ben rajzos vagy egyéb formában is közzé tudod tenni. :nezze:„Fájlmelléklet” Nagy levegő, és ![]()
Nagyon edszerűen ha kap 3-voltot és 14et és legyen egy kinenete tehát kap 3voltot akkor a tizennégyvoltot átengedi a kimenethez
Ennek a vevője 6vltal működik én ennek egy elemröl adnék áramot és amit kiad az szerintem 3-volt körül van
és ha kiadja a 3voltot akkor egy aksiroll a motorra kapcsolja a 14-voltot ![]() ![]() ![]() ![]()
Hello!
Kellene nekem egy olyan "kapcsoló", amivel: autóban bekapcsolva a világítás, rajt a gyújtás, ha leveszem a gyújtást, akkor a világítás úgy marad. A jobb első tompitotnak a biztosítékáról leveszek áramot, ha bevan kapcsolva a tompitott, akkor lesz áramom, ide kötök egy buzzeros metronomot, de ha a tompított világit akkor a metronom is csipog. itt jönn a gyújtás, ha ráadom ott is átfolyik a 12v-t. a gyújtásról lejövö 12v-ra kellene valamit illeszteni, hogy a tompitottra kötött metronomot csak akkor kapcsolja be ha nincs gyújtáson a kulcs. remélem érthetően irtam le. az autó egy Trabant! ui: ezért nem nyítok új témát !
De a leg jobb eggy egyenáramú erősítő mivel emberünknek forgásirányt is kell váltania nem?
Bocsánlat ez a topicnyitónak szólna!
Ez a tranzisztoros kapcsolás 6V-tal vezérelve 5,3V-ot ad a motornak! Nézd meg mit rajzoltam burkus, az értékek tájékoztató jellegűek, mert nem írtál áramfelvételt a kapcsolandó fogyasztóhoz.
Szerintem fogj egy 5V-s relét és már kész is.
Hello
Köss egy diódát sorba a "buzzeros metronom"-al, kösd be a tompított biztosítékja és a gyújtás közé, ha jól működik akkor OK, ha nem akkor forditsd meg a diódát.
mind a 2 helyről 12v - 12v jönn..
á már értem.. a dióda kinyit? mert több áram folyna rajta át! gyújtásról, na most ha elveszem a gyújtást akkor zár a dióda, jól gondolom ? ide akkor milyen dióda kell? bírja olyan sokáig, hogy nyítva legyen ?? rajzold le lécci, hogy is van |
Bejelentkezés
Hirdetés |