Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
A gyári panelen azok voltak, igen, de én azért valami jobbat tettem be, meg nem mondom hirtelen, vagy wimát vagy elkót, de az is lehet ,hogy valami tantált.. :whatever: Zsolti
Rövidre zárt bemenetnél abszolút csend? Akármit csinálsz csend?
még lenne egy két dolog ami érdekelne mivel eddig csak akusztikus gitáron játszottam
kezdő elektromos gitáros vagyok ma vettem meg az első elektromos gitáromat egy Squier Bullet Strat márkájút ezzel kapcsolatos kérdéseim lennének az egyik hogy kaptam hozzá két imbusz kulcsot ami nem tudom mire való meg egy karszerűséget amit a húr mellé becsavarható be is csavartam mozgattam de nem történt semmi aztán még lenne két kérdésem az egyik hogy ugye sztereó jack dugót kell használni a gitárhoz meg ugye van rajta kettő tone nevű potméter amit hiába tekergetgetek nem igen veszem észre a különbséget még egy dolog lenne van egy 5 állású kapcsoló ha már erről is tudnátok mondani valamit nagyon szépen megköszönöm!!!
imbusz = nyakgörbület állító pálcán lehet húzni, bízd hangszerészre, ha majd kell
becsavarós = az a tremoló kar, ne csavargasd, hanem a gitártest felé nyomd be, lehet vele süllyeszteni a hangot, érdekes, próbáld ki az 5ös kapcsoló = van 3 pickupod, azok választására és kombinációjának kiválasztására szolgál Mono jack kell, és a tonén azért nem hallottál szerintem különbséget, mert a kapcsoló nem abban az adott állásban volt.. Zsolti
Leírom én mit csinálnék, mert így lehetetlen Neked segíteni, hogy mindig elmész és mindig más viszi tovább a lángot
1., Rövidre zárt bemenet, bármi tekergetés van zaj. Akkor húzd le a volumét teljesen. Továbbra is van zaj? Ha van = tápból jön. Megoldás: megszüntetni a táp zajt, írtam már róla, nem akarom tépni a szám, stabilizátor vagy RC kör. 2., Poti lehúzva, zaj nincs. Rövidzár megszüntet, de semmi más nincs rádugva. Poti valamilyen állásban. Van zaj? Kézzel felé nyúlsz zajosodik? Nagy impedancia. Érzékeny pontok, ami vezeték oda megy, sürgősen cserélni árnyékoltra. Meleg vezeték, csúszka vezeték az árnyékolt meleg erére, a föld az árnyékoló harisnyára. Nem éppen a legkorrektebb, de így már jobbnak kell lennie! Hangszínnél én úgy dolgozok, hogy a potiknál felépítem légszereltbe, és tulajdonképpen van egy hangszín "bemenetem" meg egy "kimenetem". Mindegyiket árnyékolttal bekötöm és nem szokott vele bajom lenni. Inkább félvezetős cuccoknál fontos, a tocsogós nX10V os jelszintű csövesnél nem fontos. 3., Mindezt megcsináltad, továbbra is zaj van, de mondjuk kisebb. Fogod szépen a gitár kábeled és rádugod, a végére nem teszel gitárt. Jobban zúg = dobd ki a kábelt. Nem zúg = valószínű jó a kábeled, mehet rá a gitár. Nem zúg jobban = gitár is jó, egyszerűen együtt élsz vele, vagy belerakod fémdobozba, stb stb.
Kösz a segítséget ez a termoló kar egy kicsit bővebben érdekelne hogy is kell használni meg hogy meddig kell becsvarni mert nem igen vettem észre hogy megakadna vagy valami mondjuk a potik miatt tökig becsavarni nem tudom meg hogyan is kell használni egy kicsit pontosabban szeretném tudni mert nem szeretném az uj hangszert tönkre tenni előre is köszi
Tekerd be viszonylag jól. Azért tud mozogni, mert pengetés közben is tarthatod a kezedben.
Úgy értem ,a markodban fogod, közben pengetsz, majd ha hajlítani akarsz ,benyomod a test felé, vagy kifelé..le/fel hajlítás. Ha meg nem kell ,elengeded, lekonyul aztán ott leng Próbáld ki, nem tudod tönkretenni. Nem kell annyira finomkodni egy ilyen hangszerrel, jó ideig anno finoman tisztogattam, a fogólapot pl órákig ronggyal, hogy minden koszt leszedjek, most fogom a körömkefét aztán azzal súrolom kb 2 percig és minden lejön. Persze jó erősen Max arra figyelj, hogya húrok ne legyenek nagyon túlfeszítve, rendesen legyen behangolva, nem mondjuk 3 hanggal feljebb, mert az hamar meggörbíti a nyakat. A nyakat magát ne feszegesd semmilyen irányba, kapcsolót ne vadmalac módjára kapcsolni, bár sokat amúgy sem bírnak, de így ki lehet tolni a csere idejét. jacket se kitépni, csak finoman Zsolti
Ertem ,az elobb ugy ertettem hogy a FET -ek elektrosztatikus erzekenysegere gondolsz amihez az 1M Ohm-ra lehuzott bemeneti ellenallas kicsi igy nem ugralhat a FET ugy mintha a gate-ja a levegobe allna egy "antennaval". Ok .Akkor talan valami olyan lehetett volna megfelelo hogy "jelnelkuli bugas" "uresjarati bugas"?. Te az aramkor statikus mukodesere gondoltal en meg a kulso elektrosztatikus terre amire erzekeny lehet egy FET .
Kulso zavarok a radiofrekvencias zavarok is amiket jol learnyekol az alufolia is .Gitarokat is kibelelik alufoliaval valamint a muanyag "pickguard"-ra is alufolia van ragaszva ami meg az elektrosztatikus kisuleseket is megakadalyozza,Akinek nincs ilyen annal a jatek kozbe serceghet a sok kis kisules ahogy a kez a muanyag "pickguard"-hoz dorzsolodik es apro kisulesek keletkeznek. Mindenesetre nekem muszaly volt rezfoliaval learnyekolni a kapcsolast ugy belezavart a radiofrekvencia a belvarosba .Egesz el voltam keseredve .Aztan sikerult lecsendesiteni a sok arnyekolassal es a plusz szures utan,meg egy tekercset is tettem a halozati adapter tapfeszulseg csatlakozo utan plusz meg ket kondenzatort 1000-µF es 0,1µF ez utan hidegiteni ez utan jott egy ellenallas Zenner es meg egy elko. 500µF .Hazavitem miutan befejeztem othon nem volt ekkora problema.A belvarosba szornyu radiozavar van. Sot az egyik FM ado szepen be is jott . Ertem hogy el van nyomva a tap bugasa az aramgeneratoron de csak megjelenik a gate-on valahonnan. .Te is mind azt ajanlod hogy jo tapot a kapcsolashoz .Es a foldeles vezetekek helyes huzalozasa is fontos.
Hasznald egesszeggel.
A kisebb imbusz a hurlabak magassag beallitasahoz vannak .Ne allitsad vele a megfeszitett hurokkal a magassagot mert elronthatja a csavar "fejet" es mar nem lehet majd tekergetni.Mindeg turelemmel kilazitani az illeto hurt aminek a magassagat allitani akarod. Vegyel egy hangolokulcs "tekerot" olyan mint a kavedaralo karja amit a kulcsra raillesztesz es amivel gyorsan es konnyen lehet hurcserenel feltekerni az uj hurokat.Nagyon jol jon majd az esetleges beallitasokhoz a jovoben mikor rengetegszer kell kilazitani majd ujra feszteni a hurokat.De amig nem tudod jol mirol van szo olvasgasd a neten van rengeteg video is a finom beallitasokrol.
Szia!
Többféle tremolós gitár létezik, a legismertebbek amilyen a tiéd is az a Vintage tremolós! Nyugodtan tövig beletekerheted, mert nem lesz semmi baja. (Itt látható ez a fém-"tőke" amibe belehajtod, szóval ott nincs más, csak a kar furata). De amikor érzed, hogy már bele akar szorulni, ne erőltesd! Fontos, hogy csak a gitárnyak irányába állva használd! Egyenlőre talán nem is nagyon fogod hasznát venni... Nagyon el tudja hangolni a húrokat 1-2 lenyomás, és újra kell hangolni a hangszert! A másik közismert típus a Floyd Rose tremoló amit Dimebag Darrell is nyúzott. Ezt a típust előre-hátra lehet tépni és ha jófajta akkor nem hangolódik el a gitár. A videón láthatod 1:08-tól a sikítást, (meg lónyerítést) ahogy "hátranyomja" a kart. A tieddel ezt semmiképp NE csináld, mert a Vintage nem képes rá, "hátrafelé" végülis fix, csak a nyak felé nyomd be!!! Ne akarj a gitárodon semmit se állítani, mert elvileg be van állítva (esetleg írj, ha valami furcsát például húrzörgést tapasztalsz...)
Csöves féle hangnak hallom ezt a videót.
Tegnap épp zenélgettem a Boogey-mal egy utánakötött delay-el, nagyon szép hangja van. Úgy érzem igen csak hasonlít rá! Sok pedált építettem már, és már több helyen ajánlottam, hogy nálam az Ibanez Tube Streamer TS9 és az Ibanez (Maxon) Sonic Distortion SD9 párosítás verhetetlen (Hi-gain). Az SD9-nek nagyon szép kissé egyedi torzítása van szólóhoz, a riffeknél meg keményen "harap" a pedál. A Tone potija pedig nagyon durván szabályoz, a csilingelő magastól a "megabass" mélyig. És szinte nincs alapzaja.
Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget sokat segítettetek!!!
Hat az ugy volt hogy.
A "tremolo" tulajdonkeppen "vibrator" . A vibratort kozepallasba kell helyezni nagy turelemmel ahogy emlitettem kell a "kavedaralo" hogy a hurokat kilazitsak majd visszafeszitsek utanna mindig fel kel hangolni pontossan. A vibrator felfele es lefele is ugyanyit kell birjon elmozdulni.( elfordulni).Vagyis lehessen lefele vinni a hangmagassagot (s "bomb dive" ) es felfele is . Nem hangolodik el a gitar eleg sokat lehet nyuzni a hurokat .Persze a hurok nyulnak, kilazul a kulcsoknal es elmozdul a feltekert resze a hurnak igy megvaltozik a feszitoero. beakad a hur a nyakfej hurvezetojebe stb ... Mindenre talalhato tehnikai megoldas . Majd lassan beletanul mindenki. A Standard Fender Strat tremolo hatasa a hangmagassagvaltoztatasra kisebb mint egy modernebb vibratore de lehet vele egyarant le es felfele vibralni. A vilag leghiresebb es elismerteb muvesz gitarosa Jeff Beck Fender Tremolo-val nyuzza legjobban a vilagon sajat kulonleges stilusaba .Valamivel jobb minosegu mint a szimpla Standard Vintage.Az en gitaromon is "System .I." Fender Tremolo van ami olyan mint a "floyd" kis gorgokkel a hur alatt es a nyakfejnel ( headstock locking nut) leszoritocsavarokkal hogy ne hagyja a hurokat beakadni es ne mozduljanak el a kulcsra felcsavart menetek . Jeff Beck Jeff Beck esetebe erdemes a gitarhangzasat is meghalgatni ,altalaban csak a Starto es egy csoves erosito .Mindenesetre egy felvetelre utazott Bon Jovy -ekhoz es a Marshall-jat a legitarsasag "elvitte setalni" .Nem vett fel semmit Bon Jovy-ekkal a studioban mig nem jott meg a sajat erositoje !. Strat Tremolo Adjustment es mas tobb video utmutato.
Én egyszer kaptam ilyet, vagy a lomexből, vagy a konrádtól, már nem emlékszem. Azt rakom a bugiba.
Alomexben pl 45-04-17 a cikkszáma.
Sziasztok! Sikerült majdnem befejeznem a múlt évi PL504 Gitárerősítő projectemet. Kicsit módosítottam rajta, kicseréltem az előfokot benne és kapott torzítót is. Szerintem nagyon atom hangja van. Van egy bemenete, egy lábkapcsoló csatlakozó helye és egy AUX kimenete felvételhez. Két csatornája van. Van egy Crounch ez a B csatorna és van egy A csatorna ami teljesen tiszta. Mind a két csatornának külön hangszín szabályzási lehetősége van Mély Közép és Magas. Csövek: 4XECC85 2XPL504 10-15W-os kimeneti teljesítménye van, és elég hangosan szól. Majd a torzított csatornán javítok egy kicsit, habár most pont megvan az a "Vintage" hangzása. Raktam fel hangmintákat és egy képet az alkotásomról. Ha elfogynak ezek a csövek amik bele valók, akkor úgy terveztem az erősítőt hogy bármikor áttudok vele állni 4XECC83-ra és 2X EL34-re. A kimenőt is ezek szerint készítettem.
Hali!
Faszán szól nagyon, valóban király, gratula ! Miki milyen? valami shure? 58as? Még egyszer is gratula! Megragadván az alkalmat, ti hogy hívnátok a GAIN-t magyarul Feliratot tervezem, de az ERŐSÍTÉS-en kívül semmi nem jut eszembe. Kollégámat idézve, az meg olyan "gay".. ha van ötlet.. Zsolti
Köszi szépen, a mikrofon egy Fico 2000Ft-os Vaterás mikrofon. nem a legjobb, de azért ezzel is lehet jó felvételeket csinálni. Előerősítőnek egy gagyibb TDA-s gitárerősítőn van átfűzve, ahol a végfok nem működik, az így nem szól a hangképbe. Ezt az erősítőt ajándékba kaptam, demivel TDA nem használom nagyon, csak az előfokját használom mikrofon erősítésre. Az erősítő aljában, összesen egy nyák van, az is a hangszín szabályzóé. A csövek mind 3D az az "térben szerelt kapcsolás" módon vannak összekötve. Ez nem is baj, mert kevés drót kevesebb zaj, nomeg nem volt kedvem nyákot gyártani neki.
A "GAIN" az lehet olyan hogy kivezérelhetőség, érzékenység.
Hello
Nos megcsináltam amit mondtál, rövidre zárva semmi zaj, barmit csinálok, poti lehúzva szintén semmi zaj. de ha be van kötve akkor alap bugás és ha a potihoz érek vagy közelítek zaj, és ezt a hangot produkálja amit csatoltam.
Hali!
Nincs ilyenkor közel a táphoz fizikailag, vagy mondjuk a monitorhoz, ilyesmi? Ez a tápból vagy valami erős közeli forrásból jön szerintem.. Zsolti
Hello
csak akkor van ilyen hangja ha a volume potihoz érek, nincs semmi a közelében mindent elvittem. erdekes dolog hogy reggel pl nem csinálja, nem tudom miért, késő delután viszont igen,
Van a közeletekben valami ipari létesítmény? Használtok délután valami nagyobb áramfelvételű fogyasztót, hűtő, mosó, hegesztő ilyesmi?
De ha csak akkor csinálja, ha hozzáérsz, akkor teljesen tanácstalan vagyok,mert akkor is kéne zúgnia, ha nem nyúlsz oda. Forrassz a poti házára egy kanócot és tedd le a földre (minuszra), jobb ötletem már tényleg nincs. Úgy talán jobb lesz, az is lehet, megoldódik a dolog. Próbáltad már elemmel, vagy valamilyen más áramforrással? Zsolti
Hoho
így már nincs ez a hang ha a potihoz érek, a poti házát össze kötöttem a földel és így már jó. remélem így is marad van meg kevés zaj de reméljük a szigetelés majd azt is megoldja
A gain az inkabb erzekenyseg vagy "hozam" (hozam erosites).Tulajdonkeppen erzekenyseg-ilesztes hogy kulombozo nem szabvanyos jeleket felhozzunk a megfelelo nivora hogy aztan a mixerbe quasi egyforma nivoju jeleket keverhessunk .Ugyanakkor ezaltal a hangero potmeterek kb 75% alasba vannak ahol az impedanciaillesztes/frekvenciasav is a legmegfelelobb olcsobb kapcsolassal is.
Gitarosok a tulvezerlesre hasznaljak legtobbet. Az ilyen tehnikai nem kommersz tulzasos felirat nem majmolas vagy kitch hanem egy elfogadott egyezmenyes technikai elnevezes.. Szerintem a gain maradjon gain ,mert" hozam erosites alitas" mar egy vers..Talan "nivo" lenne ertelemszeruen(?). Peldaul van rengeteg kommersz fantasztikus elenevezes...turbo sound ,super/extra incredible souround stereo stb..ezek mar izlestelensegek vagy viccek.
Köszi karpi!
Igazából én magyarul feliratozom az erősítőimet, ez amolyan "védjegy" már nálam és az erősítésre kaptam kritikát, hogy az nem túl jó, de keresek még pár alternatívát. köszi Zsolti
Csao.
Érdekes mennyire másképpen szól egy "kapszulás" miki mint egy nagy dög dinamikus, de nem olyan rossz (gityó-bugi-CR10-mic-xFi-soudforge-save) |
Bejelentkezés
Hirdetés |