Fórum témák
» Több friss téma |
Hmmm, finom az áruk...
Szerintem most "nincs kedvem" ilyesmit venni köszi az infókat lapose!
Na ja. De ha nincs ismerős, akkor az is egy vagyon, nem beszélve a beszerezhetetlenségéről.
Na jó, van azért emberibb áron is:Bővebben: Link
Meg a megfelelő minőségű ellenállás is kell egy pár darab..
És egy türelmes forrasztgató is. :yes:
Aztán lesz egy ilyen sünid.
Ezt mintha már láttam volna valahol. Te csináltad?
Nem, de arról nem készítettem fotót. De fogok. :yes:
Sziasztok szeretnék a tda2030-as erősítőhöz hangerő szabályzót építeni.sehol nem bírtam rá akadni egyszerű legyen és ami lehetőleg működik köszönöm előre is.
Először is: Minek nyitottál új topikot, írhattad volna a TDA2030-as topikba. Tedd fel ott a kérdést, majd válaszolunk.... Egyébként egy egyszerű megoldás: potenciométer.
gondoltam én is csak meg nem építtetem erősítőket hanem ledes villogókat valami újat alkarok építgetni
Fogod a poti.a Közepét bekötöd az erősítő + bemenetére.A poti egyik oldalát oda ahol a bejövő jel van oda is a +ra.A kimaradt lábat a földre kötöd.És a bemenet negatívját simán összekötöd az erősítő negatívjával.
Könyörögve kérlek, használd a válasz gombot!
Szia!
Ez alapján remélem meg tudod csinálni.
ki probatad ha igen mit tapasztaltá?
Shift billentyű használata mondatkezdéskor nagybetűt eredményez. A látható lustasági együtthatót pedig nagymértékben csökkenti. Figyelj oda hogyan írsz, hiszen ebből következtetnek személyiségedre. szamóca
Ezt komolyan kérded?
Idézet: „mit tapasztaltá?” Mit lehet tapasztalni egy hangerőszabályzón? Működött!!
Hany kiló ohmos potenciométere csináltad vagy milyet ajánlana kösz.
Oda van írva a rajzra! 10-től 47k ohm -ig mehet bármi. De segítek neked, mert már fáj ez a dolog:
Mond azt a boltban, hogy: Jónapot kívánok! Kérek egy darab sztereo körpályás 47 kilóohmos logaritmikus potenciómétert.Köszönöm, mennyit fizetek?
Sziasztok. Nekem egy hangfalon belüli magas sugárzó driver hangerejét kellene szabályoznom fokozatmentesen.(vagy kis lépésenként). Azt hiszem "L" szabályzónak nevezik.De nem sikerült ilyesmire bukkannom. Valakinek lenne valami ötlete??
Bővebben: Link :google:
Szia ha egy ilyen erősítőt építek elég bele a Mono is igazad van abba hogy sztereóba építem a kor a másik kapcsolást csak rákötöm.
Köszi! Ez egy jó kis link!
Szia!
Hát ezen nem tudom mit értesz, de csatornánként (értsd sztereó=2 csatorna) külön szabályozás kell, ha megépíted és sztereóba akarod használni majd, akkor mindenképpen sztereó potenciométer kell, nem kötheted egybe a két oldal jelét. Ha úgy érted, hogy a rajzon csak az egyik oldal van, akkor igen, fogod a sztereo potit, rákötöd az egyik részére ezt és később, ha elkészült a másik oldal is, akkor azt is a poti másik részére.
Sziasztok!
Biztos nagyon viccesnek találjátok majd, én magam is így vagyok ezzel: Egy hangerő potit nem tudok bekötni egy TDA8560 elé, hogy jól működjön. Bekötöttem a jelúttal sorban egy 2*10K Log potit, ami kb semmit nem szabályzott, kicseréltem egy 2*220K Log potira, ami csak az első egy tizedén szabályoz számottevően, utána hiába tekerem nagyjából állandó a hangerő. Hogyha lekötöm testre a poti ellenálláspályájának a szabad végét, akkor a tápfesz megjelenik a kimeneten és folyik(folyna) a több amper a hangszórón. Mi lehet a probléma? Nagyon örülnék neki, ha segítenétek, mert ajándékba lesz a gép és holnap kéne odaadnom. Marci
Hogy érted, hogy sorosan? És hová is kötötted a potit?
Csatolok egy képet, ott van a rajz, innen ollóztam ki a fenti ábrából. A be egyértemű, oda kell kötni a hangot. A gnd az a gnd. A ki megy az erősítő bemenetére.
Szia!
Köszönöm a hozzászólást, így kötöttem be, csak 470nF kondival, mert azt írta az IC adatlapja. Ahogy letesteltem a poti szabad lábát a kimeneten megjelent a 10VDC (11,5VDC-vel járatva). Poti nélkül rendesen szól az IC, csak nagyon érzékeny. Marci
http://diyaudioprojects.com/Solid/DIY-Lightspeed-Passive-Attenuator/
Erről mi a véleményetek? Gondolom már foglalkoztatok ilyesmivel is. Az elméletet jónak találom elviekben, de tapasztalati értékekre kíváncsi lennék.
Ezt már én is nézegettem!
Ilyen típusú opto csatolót csak a farnellnél láttam és horrorisztikus 2euró/db-os áron, így maradt az 1 euró/db potméter... De ha van ötlet rá, akkor én is szívesen látnám. Itt is van: NSL-32SR2 |
Bejelentkezés
Hirdetés |