Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   486 / 2500
(#) djgombi válasza saraha hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Mivel hajtod ki?
(#) water válasza Tetye hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Az én próbaverzióm nyákja így nézett ki. Emitterellenállások, zénerek és védelem nem volt benne. A vcs.-nél lévő kondi lehet kerámia, de 68pF bőven elég. A végfok nem 400 hanem 200W-os, 400-at a két-két fet nem bír el.

fetes.jpg
    
(#) pucuka válasza djgombi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Hogyhogy mivel hajtod ki?
A bemenetre 2.2 Vpp kell a teljes kivezérléshez a baloldalt alul látható adatok szerint. Ez 0.780 (0.775) mV eff jelent, ami normál szint. Tehát a bemenet akár szabványosnak is tekinthető.
Egyébként egy nagyon jó kapcsolás, integrált áramkörös technika, áramgenerátorokkal, áramtükrökkel, és differenciál erősítővel. Egy buktatója azért van, mivel az integrált áramkörökben nem gond az egyforma paraméterekkel rendelkező, akár komplementer tranzisztorok előállítása, a jelzett paraméterek eléréséhez elég sokat kellene válogatni a félvezetőket.
(#) hodbond hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Elég kezdő vagyok, de elkeztem egy erősítőt építeni egy cikk alapjánBővebben: Link.
Feszt minden alkatrész kap de meg sem moccan.
Mi lehet a baj?

Csatolok még pár képet is.( a küllemét ne nézzétek lehetőleg9
(#) petemazi válasza hodbond hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Szerintem valahol maratási hiba van, legalábbis a képen szerintem első ránézésre 1 szakadás tuti van. Ónozd át a panelt.
(#) saraha válasza djgombi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Miért kéne kihajtani?
(#) huarachi hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy MC4558-as IC-ből egy erősítőt összedobni, csak nemtudom merre induljak el. Ha valakinek van egy kapcsolási rajza azt nagyon megköszönném.
További szép napot!
(#) djgombi válasza pucuka hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Ja igen. Figyelmetlenség
(#) Tomi20 hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Köszönöm a segítő hozzászólásokat. Nekem úgy van megoldva az egész, hogy van egy 3 sávos aktív hangváltó, ez egy egység, és két erősítő doboz. (túl nagy a két erősítő ahhoz, hogy egy egység legyen). Sok eres kábellel vittem a ventik feszültségét a két dobozba, és gondolom a párhuzamosan futó vezetékek vették át a zajt. Megoldottam úgy, hogy minden ventivel párhuzamosan kötöttem 1-1 1000u-s kondit. Így is hallani picit a ventiket, de ez már nem zavaró (buli erősítő).
(#) hodbond válasza petemazi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Az egyik kondi megsült, kicseréltem de semmi változás csak csend.
(#) saraha válasza pucuka hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Szia.

Vannak ennek az úriembernek elég jó kis kapcsolásai.
Itt.
2sa1943 meg 2sc5200-im vannak párba úgyhogy megpróbálom az egyiket.

Audio\Pojacala- alatt
(#) sprofan válasza hodbond hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Én szeretnélek most így virtuálisan megdicsérni. Már csak azért is mert mint sok más kezdő abban esik bele, hogy mint kezdő ő egyből 20000W-os erősítőt akar építeni. Annak ellenére hogy jelenleg nem működik a kicsike, te legalább a megfelelő úton jársz (persze vannak még mások is, de most rólad van szó). Továbbá annak ellenére hogy kezdő vagy, ha a forrasztási oldal külalakján javítasz, elég szép dolgokat fogsz tudni készíteni már most.
De hogy érdemben is hozzászóljak:

Multiméter dióda vizsgálójával ellenőrizd le a vezetősávokat hogy nincs-e valahol hajszál repedés. Vagy az egyszerűbb, ha vékonyan beónozod a sávokat. Ezt úgy tedd, hogy először picit felmelegíted a rezet, és közben hozzányomod a forrasztó ónt, ne a páka/pisztoly fejéhez hanem a rézhez, és így nem lesz 1cm vastag ónkupac az egészből.
(#) bereczk.jans válasza melorin hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Üdv Melorin
Az utóbbi 2 hétben alig voltam a gép előtt. Kudarcaidról részben értesültem csak. Pár órát már hallgattam a No-1-s NF technikával épített JLH hallgatóerősítőt. Minden rendben vele. Azért 10mV DC marad(hagytam a fix ellenállást, így nincs potméter) Szerintem egyoldalas -átgondolt - nyomtatott áramköri struktúrával is jól megoldható az építés. Ennek bizonyítására újból összerakom az áramkört egy másik nyomtatott áramkörön, amihez stabilizátort nem fogok használni csak pufferolt Greatz kapcsolást. Az új vázlaton ügyeltem a tranzisztorok bázisára kapacitíven kevés jel hasson vissza, valamint B-s sorozatú közepes erősítési tényezőjű tranzisztorokat fogok alkalmazni. Idő hiányában egyenlőre felteszem ezt a vázlatot, de még néhány nap kell, hogy megépítsem. Elképzelhető ahol D1,D2 van oda még 1 harmadik diódát is beteszek . Tanácsolom várd meg amíg teljesen befejezem. Szeretném ha az újabb kudarcok elkerülnének.
http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhphones.htm
(#) peter1995 hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Hello.Valaki megépítette már ezt?

Vagy valaki tudna adni egy egyszerű hangszóró védő kapcsolást?

vedelem.gif
    
(#) petemazi válasza hodbond hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Ha magától megsérült, akkor valószínűleg fordított polaritással kötötted be. Emlékeim szerint a tda2030 kicsatoló kondis.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Szia!
Van egy ilyen topic is:Bővebben: Link
A mellékelt rajzod jónak tűnik, építsd meg!
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Aha.Akkor megépítem.És ez azt is megszüntetheti hogy amikor tekerem fel vagy-le a potit akkor behúzza vagy kitolja a hangszórót.Vagy ez az erősítő hibája.
(#) petemazi válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Én ezt Bővebben: Link építettem meg, elég egyszerű. (természetesen sikerült elbaltáznom elsőre ) Ha jól van összerakva, akkor egy lemerült 1,5 voltos elem feszültségétől is leoldja a hangfalakat,(kimeneti dc figyelés, ez nagyon fontos) a bekapcsolási késleltetés kb 3mp.

szerk: most nézem, kb, ugyanaz a két kapcsolás, csak a hobbielektrós rajzhoz van panelterv is. A membrán rángatásra annyit tudok mondani, hogy régebben az orion se1025 mii erősítők csinálták, mert idővel eleresztettek a forrasztások, és kontakthibásak lettek a panelek.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Az az erősítőd hibája. Rakj csatolókondenzátort a hangerőszabályzó és az erősítő közé.
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Húha akkor jön az értetlenkedés.A csatoló kondi az elko ugye?Hogy rakjam be? a megcsapolt ágba?Milyen legyen a kondi??uF?
(#) peter1995 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Aha.Tényleg majdnem ugyan az.Az erősítő egy Hestroés 100w erősítő.
(#) petemazi válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Nem mondtam, hogy ugyan az, csak egy bizonyos típusnál ez okozta a hibát. Így nyugodtan okozhatja nálad is.
(#) peter1995 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
ÖÖ a kapcsolásra mondtam Különben az erősítő decemberben lett véve.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Ezen a rajzon a C1 kondenzátor a bemeneti csatoló: Bővebben: Link. Ha lehet, akkor ne elektrolitkondenzátort használj, hanem sima MPK polarizálatlan kondit.
(#) Tetye válasza water hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Köszi az infót, de az igazi kérdésem az lenne hogy maga a rajz a nyák rajz jó-e ? A fetek jól vannak e benne mert szó volt a drain-source felcseréléséről is, azzal mi újság?
Hogy érted hogy nincs a proba verziódban zéner és a teljesítmény ellenálat? Anélkül probáltad ?:O
Vagy most mi van ?
Esetleg még több infót tudsz mondani róla?
Azt hogy nem bír max 200w ot azt hogy számoltad?
Szerintem bírná a 400 at mert ugye 2x125w az 250w egyik táp ágon + ugyan ez a másik ágon ugy teljes a jel alak az 500w max amit a fetek bírnak. Tehát tudhatná a 400w ot... bár én inkább rakok 3x-4x 2 fetet... legyen tarcsi is
Vagy tévedek?
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Aha értem.De a bemenetnél van egy fólia kondi.A C1.Kevés lenne az 1 mikro?

100W.jpg
    
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Talán az R5-el szabályozod a hangerőt?
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Nem.Van egy poti a bemenet előtt.Az R5-re nem reagál.Az egyik 2K2-es poti tekerésével lehet valamennyit változtatni de azt csak akkor szoktam tekerni ha torz a hang.Be van állítva és úgy van.Így ha a potit ami a bemenet előtt van teljesen letekerem akkor sem torzít sem maxon.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Pedig ha jól van összekötözve az erősítőd, akkor nem kéne a kimeneti egyenfeszültségnek ilyen durván beállni hangerőszabályzás alatt. Csökkentsd a bemeneti csatoló kapacitását.
(#) pucuka válasza saraha hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Kell, hogy értsen hozzá, doktori fokozata van.
A diff erősítő tranzisztorait is válogasd párba, ha teheted, nem túl drága tranzisztorok. Ha lehet, a konstrukciót (nyákot) úgy alakítsd ki, hogy a párban levő tranzisztorok hőcsatolásban is legyenek.
Következő: »»   486 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem