Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Van egy kis RC infra vevőm. Gondoltam megpróbálom lemásolni, csak van rajta egy 8 lábú smd alkatrész amiről nem tudom mi lehet, mert nincs rajta semmi...az alján van egy felirat: "J508" és egyik lábnál egy "ESG" felirat. Arra gondoltam valami PIC lehet, megpróbáltam felismertetni pickit2-vel de nem sikerült... Van valamilyen tippetek mi lehet? Infra vevő driver vagy AVR vagy mi?
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni? Van két kristályom itthon és nem tudom, hogy hány MHZ-es? Az egyikre az van írva, hogy: D800B4 A másikra pedig: 4.433619 NDK 44 Mit jelentenek ezek a számok és a betűk? smrtln
Valaki meg tudná mondani h a tranzisztorok számozása miként megy?
Vannak "CB" -vel , "S" -el "C"-vel kezdődők (meg még egykét fajta ) Melyik lesz "pnp" és melyik "npn" ? pl.: mi az hogy "CB108", "S8550", "C9014", "C33725"... még van több is de nem akartam mind a 45-öt leírni. Igen hálás lennék ha valaki tudna írni.
sziasztok egy 3300uf 35v os kondenzátor helyett betehetem ezek valamelyikét 16v 4700uf vagy 35 v 2200u-M előre is köszi
Álltalában beteheted, de máshogy fog viselkedni. (pl.: lassabban villog)
De a kapcsolási rajzról egyértelműen meg lehet mondani mi fog történni. Add meg a rajzot ja a druszám vagy
Ezek a betű+szám kombinációk csak annyit jelentenek, hogy ez alapján keresd őket a katalógusban. Ha felfedezni vélsz valami összefüggést a jel és a paraméterek között, az csak véletlen.
Azonos típusok A-B-C kiegészítése más erősítési osztályt jelentenek. Különböző gyártók azonos típusokat más kezdőbetűvel jelöl(het)nek. D xxx 2SD xxx stb.
Betontalpfa2 kapcsolási rajozom nincsen de egyfisher márkáju hifi nek a véggfokpanelján van rajt csak szétfojt nemtudom hogy ezek valamelyikével működne e??jelenleg ezek vannak kéznél
Idézet: „druszám vagy” Pedig ő nem is talpfa!
A 16V -ossal vigyázz meg kéne nézni h mekkora ott a feszültség, de ezek a nagy kondenzátorok álltalában csak arra szolgálnak h ne rángassa az áram forrást tehát feltehetőleg jó.
De ha kifüstöl akkor nem én írtam
Idézet: „Idézet: „druszám vagy” pedig nem is talpfa” Ja tényleg de lehet h beton?! nem tom miből gondoltam. "laszbence" vajh hogy hívják? ha már:... A világon minden 10000000 kínai él. Tehát az 5 tagú családomból valaki kínai. Talán az apám, vagy az anzám? Vagy a bátyám Sanyi vagy az öcsém Csiszankon. Igen valószínű Sanyi az a bátyám.
Szia!
Amiről én tudok. Távol-keleti eredetű tranzisztoroknál: 2SA=PNP kisteljesítményű tranzisztor 2SC=NPN kisteljesítményű tranzisztor 2SD= nagyteljesítményű tranzisztor 2SK= térvezérlésű tranzisztor (FET) Európai jelölés: A-val kezdődő= Germánium alapanyagú B-vel kezdődő= Szilícium alapanyagú Második betű: A- dióda, C= kisfrekvenciás tranzisztor, F= nagyfrekvenciás tranzisztor, U= kapcsoló nagyteljesítményű tranziszor. A szám utáni betű kisteljesítményű tranzisztoroknál az áramerősítési kategóriát adja meg, nagyteljesítményűeknél a max. CE feszültség kategóriát. Amerikai jelölés: 1N....= dióda, 2N....= tranzisztor.
ezer kösz
A teljesítmény alatt az ellenállását vagy a max feszültséget vagy a érted?
Szia! Annyira nem vágom, hogy akkor hogy tudnám kihozni, azt hogy a deprez műszer megmutassa, hogy hány amper folyik a fogyasztóm felé... Max. 1A-t mérnék és úgy, hogy ne számolni kelljen, hanem a deprez egyből mutassa... Úgy gondolom kellene skálázást készíteni, de nem tudom, hogy mit hogyan kötögessek.
Mellékeltem egy példa kapcsolást... Hogy tudnám megcsinálni, hogy a lámpa fogyasztását mutassa a műszer, ha 14V-on dolgozik, és max. 1A, szóval mit kéne beépítenem a piros négyszög helyére? Még kezdő vagyok...
A tr. teljesítménye = a C-E áram és a tranzisztoron (eközben) eső feszültség szorzata Watt-ban, amit a tr. még károsodás nélkül elvisel. Külön paraméterben megadják.
Tehát nem egyenlő a tr. max C-E áramának és max C-E feszültség szorzatával!
Erre azt tudom mondani, hogy menj át ezzel a kezdő kérdések topicba,, ugyanis megválaszoltam milyen alkatrész, majd azt is leírtam, hogy mire és hogyan tudod használni, az hogy ezt nem érted, az már itt OFF-nak számit és dorgálás jár érte. Inkább a "kezdő kérdések" topicba a helye.
Üdv. Egyéb iránt : Bővebben: Link
Jogos, majd benézek oda is a problémámmal. Üdv, és kösz!
Sziasztok! Egy IC után nyomozok, típusa AN44010A, 24lábú smd tok, brushless DC motor meghajtó IC, egy lézernyomtató forgótükrének motorját hajtja, amit a nyomtatótól függetlenül meg kellene tudom forgatni (egy kis barkácsolás ). Valakinek ötlete ?
A panelre, amin van egy 4 pólusú csatlakozó megy, Vcc, GND és még 2 valami. Szerintem az a 2 jel egy engedélyezés és egy "OK" visszajelzés, logikusan gondolkodva... dehát a kínaiak másképp gondolkodnak
Az is lehet, hogy soros kommunikációhoz van ez a 2 plusz vezeték. Egyik az órajelvonal, másik az adatvonal.
Igen, ez is elképzelhető, de remélem egy egyszerű motorbezérlővel nem akar soros buszon kommunikálni. A sebesség is fix, nem látom értelmét.
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi képen látható alkatrész miféleségének kiderítésében! HFE-mérésnél semmiféle értelmes értéket nem mutat a műszer akárhogy próbálom bele. Diódamérésben a szomszédos lábak diódaként viselkednek. Az egyik oldalon 700-as értéket produkál a másik oldalon viszont 1200-t. Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
Szia!
Ez egy PNP Darlington-tranzisztor: Bővebben: Link
Szia!
Az alapján amit mérni lehet rajta valószínű hogy, igazad van. Mindjárt kerítek is elő másfajta darlingtont és összehasonlítom. Csak azt nem értem akkor miért nincs rajta az a B-betű. Találtam egy rakattal de mindegyiken csak a C517 szerepel, elvileg nyomtatási hibás sem lehet. A felül lévő W2 és W5 felirat mit jelenthet? Köszi!
Segítségre volna szükségem.
Egy mozgásérzékelős éjjeli lámpa meghalt. Valószínű a táp része. Kirajzoltam azt a részt ami szerintem rossz. Az lenne a kérdésem, hogy a rajzon látható tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni. Azt sem tudom, hogy PNP-s vagy NPN-es. A neten található doksik is ellent mondanak egymásnak. A kimeneti feszültség 5V körüli lehet. A zenert, hogy tudnám kipróbálni? Milyen tranzisztor lehet ez? Üdv! Köszi! Atesz
Szia!
A tranzisztor típusa: 2SC9013. Ha így rákeresel gugliban, tuti, hogy találsz róla adatot, de ha ismereteim nem csalnak, simán helyettesíthető valamelyik "hazai" BC típussal. Konkrétan nem tudom megmondani én sem, hogy NPN vagy PNP, ezt a részét, hogy utánnanézz, meghagyom neked
Hát ettől most nem lettem okosabb.
Mint írtam, egymásnak ellent mondó, vagy éppen hiányos pdf-eket találtam. Csak végső elkeseredésemben szoktam itt a fórumon kérdezni. Én is feltételezem, hogy helyettesíthető valamely BC-sel. No de melyikkel? Van még egy ugyan ilyen tranzisztor a panelon, az egy relét húz meg. Ha az segítene azt a részt is kirajzolhatom.
Szerintem forditva rajzoltad a tranyót. Legyen az emittere a kimenet, és a kollektor a bejövő feszültségre kapcsolódjon. NPN tipusú. Igy már van értelme a zenernek is, ez fix 6.1V-on tartja a bázisfeszültséget, ebből adódóan pedig az emitteren ennél 0.6-0.7V-al kevesebb lesz, de stabilan. A tranyó helyettesitésénél az áramot kellene figyelembe venni.
Utánanézve, ez egy kutyaközönséges tranyó, 40V max feszültséggel, és 500mA áramterhelhetőséggel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |