Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ettől tartottam én is..
De sok eszük nincs, egy darabot kipostáznak, a többit meg majd küldik külön? Nem kicsitnagyon drága ez?
Én egyszer véletlenül 3 külön rendelésben adtam le 3 ugyanolyan alkatrészre az igénylésemet. Meg is jött a 3 külön csomag. Nem foglalkoznak ilyen apróságokkal...
Sziasztok!
Megszeretném épiteni ezt a h-hid . Én csak 4,5V-ról táplálom, de ami a forgásirányt fogjy kapcsolgatni egy PIC az viszont 3V-rol megy? Lehet e igy a forgásirány logikai szálára csak 3V-ot adni ami ugye az 1 lenne. Vagy a Picet is 4,5V kell hogy hajtsam?
A belinkelt kapcsolás eleve TTL szintet ír, - ez 5V.
A cikkek között van egy egyszerű strobi rajz.
Azt tudom. De mehet kisebb feszültséggel is. Az adatlap szerint. De ha én az egészet 4,5V.rol járatom akkor a forgás iránynál is 4,5V kel a hogy logikai 1legyen vagy a 3V is elég?
A cikkek között nincsen.
Én legalább is nem találom.
Pedig van csak nem a cikkekben hanem a kapcsolásokban.Bővebben: Link
Miért sajnálod? Van itt egy másik is.
Szerintem attól függ mennyire terheled.Ha jól leterheled akkor kell.
Vagy mégegy.Megépített működő kapcsolás.és + 2 alkatrésszel akár 2 csövet is lehet vele villogtatni.(mint nálam)
Hello!
Ha a 74AC04 helyett 74ACT04-et használsz, akkor az IC1A "átkonvertálja' a H1 forgásjel szintet. Tekintve, hogy az ACT logikai magas szintje 4,5V táp mellett adatlap szerint 2V. Így a 3V-os jel már vezérelni fogja. Hogy a Q1 és Q4 is ennek megfelelően működjön, ezen tranyók báziskörébe is sorba bekötheted a ACT maradék invertereit. Persze egymás után 2db.-ot, hogy ne invertáljon. üdv! proli007
Akkor szerintem nem kell rá de azért várd meg mig valaki aki már jobban ért hozzá mint én válaszol. Szerintem azért nem kell mert a tranzisztornak épp az a lényege, hogy kis áram változására a vezérelt áram nagyobbat változik. Szerintem meg olyan végtranziszor nincs amit 1,5A-rel kell vezérelni. De ez nem biztos ezt én gondolom ha nem igy van akkor kérlek benneteket javitsatok ki.
De ez 250w-os hoz van, nekem 50 wattoshoz kellene.
szerk: ez a "cikk" jó 50 w-os villanócsőhöz is? És kell valamit átalakítani rajta?
De amit én mutattam az meg kisebb csőhöz jó.Nekem 2 fényképező csövet villogtat.
Megépíted ha kevés lenne a kakao akkor lehet csökkenteni a kondi értékét.
Szerintem csak a C1 kondenzátor kapacitását kell csökkenteni meg az R2 ellenállás értékét 2M ohm-ra kell növelni. Ezt csak kisérletezés utján lehet megállapitani de azért mindig kevesebbel kell kezdeni nehogy tönkremenjen a villanócső. Mármint a kapacitás értéke legyen kevesebb.
Hello!
A 74HC04 jó erre? Mert igazábol ezt tudtam beszerezni 74AC04 helyett.
Hello!
Necces, mert a HC szükséges bemeneti feszültségének maximuma 3,15V @4,5V. Mert CMOS kompatibilis a bemenete. A HCT-nél ugyan ez 1,9V. Mert ez TTL kompatibilis. Próba cseresznye.. üdv! proli007
Hello.
Akkor vagy benevezek egy 74ACT04 vagy 74HCT04-re. Vagy a Picet 4,5V-al üzemeltetem. Vagy lehetne a 74HC04-et csak 3V-al müködtetni és akkor a picnek is maradna minden. Gondolom ezutobbi müködö gondolat. Ez ugye ebbe a H-hídas kapcsolásba lenne. Mit kellene változtatni, hogy 3V-rol mennyen? A motor amit irányit az max 300mA vessz fel és kb. 1-2 másodpercig megy. Ha a Piccel adom neki a "motor be" és "forgásirány" jeleket közvetlen. Akkor nem kell semmi plusz a pic és a h-híd közé?
A szenzorral kapcsolatban. Megosztom mire is jutottam és hogyan. Van nekem ugye ez a SYH-1S szenzor. Amiröl egy sort se ir a gyártó, hogy mit hova miért. Találtam egy ugyan ilyen elven müködö szenzort "pdf" amibe viszont ír a gyártó arról mit is kellene csinálni. Ezen felbuzdulva keresgettem tovább és találtam egy emberkét aki meg is csinálta ezt. Szernzo AVR meghajtással. Ebböl meritve plusz Simpi forumtárs segitségével megalkottam a szenzor mérését, táplálását.
Hát tömören ennyi.
Üdv .
Elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy Parkside fantázianevű forrasztó pákát. Az van ráírva, hogy 180W. És ennek ellenére szinte képtelen vagyok akár egy sodort rézhuzalt megcinezni vele. Megolvasztja a cint, de nem fut rá a páka hegyére mint más pákánál, de a sodort kis vezetékre se fut rá. Azt hittem cin hiba, de kipróbáltam 3 félét is ami más pákánál jó. Tehát megolvad, kis golyó lesz belőle, de az leolvad aztán kész. Próbáltam mindenféle folyasztószereket is hozzá de semmi. Egy másik pákával gyönyörűen tudok dolgozni. Szóval van valakinek tapasztalata, hogy most én vagyok a béna, vagy ez a páka nem arra való amire használni akarom? Vagy egyszerűen ez úgy rossz ahogy van és kukablues?
Szia! Szerintem próbáld meg meg csiszolni a vezetéket csiszolópapírral, ha így se jó akkor tuti a páka rossz. Gondolom valami "gyagyi" lehet, de szerintem az nem lehet még 50W se nem hogy 180W.
Itt a 4. hozzászolásnál dicséri valaki.
páka
Képet tegyél róla fel pls. Kollégám vett valami sz@rt a lidlében. Valami zöld színű a nyele, de nem az a baja. Hanem hőre lágyul a nyele is és a pákatartó is. A pákahegy abban is katasztrófa. Egy szemét az egész úgy , ahogy van.
Szerk: bocsi nem te vagy a tulaj, igazából kuncsaku kollégának akartam
Ilyen forrasztó pákák akkor se kellenének ha hozzám vágnák őket Azt se értem, hogy mért árulják ha nem jó semmire.
Sziasztok!
Adott hf.-ként elektrotechnikából egy eléggé bonyolult ellenállás hálózat. Eredő ellenállást kell meghatározni.Minden egyes ágban 1-1 10 Ω-os ellenállást rakunk. A csillag delta átalakítással kell egyszerűsíteni szerintem, csak abba kellene segítenetek, hogy mit célszerű átalakítani, hogy kicsit egyszerűbb alakba hozzuk a kapcsolást. A 7. és 9. csomópontok között kell számolni. Köszönöm a segítséget, és nem megoldást kérek!, csak azt, miket célszerű egyszerűsíteni hogy átláthatóvá váljon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |