Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Először is köszönet Hbfj mesternek az Echo-központért! Sajnos nem volt rá szükség: ugyanazokat a tüneteket produkálta, mint eddig, úgyhogy szétkaptam az egyik fejet...aztán a másikat is. És innentől már szomorú vagyok. A téli fagyok, meg a latyak, meg az utak sózása megtette a magáét. Echo Lasertek blokkoló, élt két és fél évet, nyugodjék békében! Mindkét fej beázott - annak ellenére, hogy ki voltak öntve - és gyakorlatilag szétégtek a rövidzár miatt: a betápnál kilónyi sókiválás, az adóledek sárgásbarnára égve és a nyákon több helyen is korrózióval súlyosbított égésnyomok. Ennyit erről.
Azért egy tanulságot levontam a hibakeresés metódusát illetően: nem szabad kizárni egy hibalehetőséget azért, mert azt feltételezi, hogy egyszerre két dolog ment ugyanúgy tönkre...simán lehet! ![]()
Na én viszont azt hiszem a legjobb erőpróbának vetettem alá a ceptort : egy kis hegyvidéki faluban heves megyében megfogtam egy SCS-102-t 94km/ó sebességgel . A blokkoló csicsergett-én lassítottam ..Ha három hónap alatt nem jön bünti,akkor megsimogathatom a fejét a kicsikének -és elkönyvelhetem,hogy visszahozta az árát ( két kisebb 30eFt-os büntetést már megspórolt eddig)
sziasztok skacok.nem tudnátok véletlenül olyan embert akinek van lézerfegyvere?tesztelni.
treshold blokkolója elég pöpi.nem?főleg a vevője.
Beszélj egy jedi-vel, hátha oda adja lézer fegyverét
![]()
köszi
![]()
Ki voltak öntve, de nem teljesen. Viszont a fejek háza polikarbonát, a kiöntőanyag nemtudommi, a kábelcsatlakozó gumiból van... Ehhez hozzáadjuk a két és fél évet, amit kint töltött a hűtőrácsban, meg az idei telet és a hőtágulás nevű jelenséget és már nem kell attól tartani, hogy megmarad vízhatlannak a cucc.
Ha látszik, hogy hol kezdődött a beázás, írd le légyszi. Talán érdemes lenne megelőzni a bajt egy kis szilikon kaucsuk tömítéssel.
A nyák a két szélén korrodált. Amikor leszedtem a műgyantát, hozta magával a lakkot, vagyis a réz is oxidálódott alatta.
Szerintem ahol a ház két darabja össze volt eresztve, ott valami szilikon szerűséggel volt tömítve (rugalmas anyag, sziloplaszt szerű), ott engedte be a nedvességet és ahol a nyák érintkezett a házzal, ott kezdődött a korrózió.
A jövőre nézve lehet, hogy ezt a szilikon szerűséget kellene kikaparni és epoxival helyettesíteni...persze ez csak egy ötlet.
Köszönöm a képeket. Elszomorító látvány...
![]()
A sok szomorúságra egy kis vidámság:Bővebben: Link
TFDU vevő +2x4 led
Teljesen áttértél a TFDU-ra, vagy van még a tranyós verzió is?
Az adó rész változatlan?
Nekem a tranyós kedvencem. Meg vagyok vele elégedve.
Könnyű éleszteni eddig mindegyik elsőre működött. A TFDU-s nem rossz, csak kicsit drágább. Mind a kettőt csinálom. Az adó ugyanaz. Te hogy állsz?
Várom a panelt, hogy elkezdhessem
Próbáltad teszterrel, hogy melyik az érzékenyebb?
A TFDU-s nyer kb 1/2 m-rel.
Kb mennyiről indult az egyik illetve a másik?
A tranyós kb 2-3m a TFDU uj elemmel 4m-ről is.
Viszont a tranyósnál kicsit nagyobb a szög.
Holnap hozzák a gyűjtő lencsét amit Bobesz ajánlott.
Kíváncsi leszek mennyit változik az érzékenység.
Búvároknak is jó, mert nem tudják lefotózni egy tengeralattjáróból ha túl gyorsan úszik...
![]()
Nem csak búvároknak, tengeralattjáróra tengeri sün ellen!
![]()
Teljesen kiöntötted, vagy csak a szélét? Mit csináltál a feszstabilizátorral? És a FET hőleadása? Vagy a pár másodperces blokkolás alatt nem tud túlmelegedni?
Hű de sok kérdésem van... ![]()
Teljesen ki van öntve + lakkozva + körberagasztva. A fet disszipációja elenyésző az ellenállásokhoz képest.
![]()
Bocsánat a fesszabályzóra gondoltam. Csak van benne valahol egy 7805-ös nem? Nem tudom, mennyit eszik egy Pic, de legalább pár tized wattnak csak el kell valahol disszipálódnia...gondolom.
Ki tudnád próbálni egy Echoval vagy másikk blokkolóval ezt az érzékenység mérést?
Meg szeretném kérdezni, hogy a doboz elején levő szűrőt, miből csináltad?
Sajnos csak egy BLS szezoron tudtam kipróbálni. Az kb 2-3m-ről veszi, a TFDU érzékenyebb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |