Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 35
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Vedd ki az L705-öt. Arra mit lép? A sortranzisztor biztosan jó?
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hali!
Kiszedtem a tekercset, a kattogás megszűnt, nagyon halkan lehet hallani, hogy nagyfrekin megy a trafó...ez jó, az elkók lábain stabil egyenfesz van...Hogyan tovább?
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Idézet:
„A sortranzisztor biztosan jó?”

Most forraszd vissza a tekercset, viszont a sortranzisztort vedd ki, és újra bekapcs.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hát a multkor kimértem a sortranyót ugy ahogy írtad és jónak tűnt, a tekercset visszaforraszottam, a sortranyót kivettem a jelenség ugyanaz...a táp kattog...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hát akkor a tekercs és a sortranyó között van valami, ami leszipkázza az áramot. A tápvonalon menj tovább, vegyél ki alkatrészeket. A rajzon bekarikázottakat nézd át!
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Megnéztem mindent ami be volt karikázva, de semmi... :S úgy néz ki, megmarad alkatrésznek (ebbe már nemérdemes több időt beleölni) De azért köszönöm szépen a kitartó és részletes segítséget... amúgy ezzel a módszerrel érdemes a hibafelderítést kezdeni, egy LG flatron ez T710b monitor esetén is? ott is ugyanígy kattog a táp, de ott villog a powerled sárga-zöld színben...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Igen, érdemes.
(#) magery hozzászólása Márc 17, 2010 /

Sziasztok!

Nemrég kaptam egy 'LG StudioWorks 995E' tipusú monitort, és hát sajnos nem működik. Még a bekapcsoló gomb melletti led sem világít. Szereztem hozzá kapcsrajzot és elkezdtem méregetni a tápot. A szekunderen minden tápfeszt megtaláltam kettő kivételével, az 5V és a 12V hiányzik. A rajzból kiderült hogy ezek egy szekunderről képződnek. Sajnos itt 15V helyett 3,4V-ot mérek. Ez ügyben kérnék segítséget tőletek. Köszönöm.
(#) magery válasza magery hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Itt a kapcsrajz egyik fele.
(#) magery válasza magery hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

...és itt a másik.
(#) kadarist válasza magery hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Szia!
Az ezen a tápvonalon lévő elektrolitkondenzátort cseréld, és az egyenirányító diódát is ellenőrizd.
(#) magery válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Szia!
Cseréltem kondit meg diódát, a helyzet nem javult. Erre a kimenetre próbaképp ráakasztottam egy dióda kondi párost, Így 20V-ot mértem.

Mi az, hogy ráakasztottad? Úgy kötötted rá, hogy semmilyen terhelés nem lehetett a dióda-kondi pároson? Ha így van, akkor túlterhelés (zárlat) miatt esik le a feszültség.

Egy másik diódát és kondit kötöttem arra a kimenetre terhelés nélkül. Igen, valahol zárlat van, de nehéz kideríteni hogy hol van. Már lekötöttem mindent, de semmi. Ha a D922-es diódát is leveszem, akkor 0V van a kimeneten, de először felugrik kb. 18V-ra egy mikroszekundumig.

Akkor veselkedj neki. Kutass, keress, méricskélj. Ellenállásméréssel is felderítheted a zárlat helyét.

Az lesz. Küldök egy képet hogy mit vágtam el a nyákon, és még így is 3.4V van a kimeneten.

LG.JPG

Lehet, hogy nem azt kellett volna. Próbálj a D922 vonalán kutakodni.

Ha kiveszem a D922-t, olyan mintha leállna a táp. Az optocsati gondolom leállítja azt.
(#) acdc hozzászólása Márc 18, 2010 /

Üdv!
Egy kérdésem lenne az említett LG flatron ez T710B típusú monitorral kapcsolatban, azt hiszem megtaláltam a bűnöst... egy elszállt fetet, a típusa; fqpf 10n20c ,de nem tudok ilyen típusút venni, mert nincs sehol... a HQ-nál néztem és helyettesítő típust ajánl az oldal, méghozzá kettőt is: 2sk1917 és irfs640b melyikkel tudnám helyettesíteni vagy mindegyik jó lenne? Válaszaitokat előre is köszönöm...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Szia!
Hát ha mindkettő típussal lehet helyettesíteni a HQ szerint, akkor mi a kérdés? Mindegy melyikkel, hisz azért "helyettesítő".
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

oké! köszönöm csak azért kérdeztem mert kicsit más a kettő ...

Az IRF630FP is jó hozzá, ugyanott kapható. Az eredetinek kerámia hűtőfüle van, ajánlatos a TO-220FP tokkal ellátott változatot választani, tehát a "FP" végződés fontos.

és az irf630a ha teszek csillámpapírt a tok és a h.borda közé meg ilyen kis műany. pöcköt a furathoz?

Igen, ha el tudod szigetelni a bordától, akkor rendben, de minek kínlódnál? A szigetelt verzió még olcsóbb is.

csak mert épp ilyen típus volt itthon...de találtam itthon egy irfs640-et is ami jó és szigetelt is, tehát azt tettem bele, és működik, csak a színekkel van gond, ezt okozhatja az, hogy ezt a fetet tettem bele vagy ettől nem lessz baja? A színekkel mit kezdjek?
(#) acdc válasza acdc hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

megpróbáltam csinálni róla egy képet, máramennyire látszik.... szürkés kép, és ha megynyomom a menü gombot, akkor csak egy sötétebb szürke ablak jelenik meg... mi a teendő ilyenkor?

DSCN2916.jpg

(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Olyan, mintha csak kék szín lenne. A csatlakozókat jól dugtad össze? A nyák nem sérült a szerelés alatt?
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

A csatik rendben a panelok nem sérültek, látszólag....
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Nézd meg feszültségméréssel a képcső-katódok vezérlését.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

A Gnd és a Bk között; 56V, gnd és Rk között 57V, gnd és Gk között 57V ezeket az értékeket úgy mértem, hogy a vga kábel nem volt bedugva a gépbe és a képernyőn csak egy szürke kép volt... de nem írta ki, hogy no signal.. ez jó így?
Következő: »»   13 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem