Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Biztos hogy az biztosíték.Nem inkább egy 62ohm-os ellenállás.Mert hogy színkóddal jelöljenek egy biztit olyat még nem hallottam.Persze lehet hogy van.
Biztosan van, régebben már láttam én is.
Ha gyári az erőlködő, akkor rá kell írva legyen a NYÁKra az értéke. Elvileg. Vagy keresel hozzá doksit, és ott megadják. Egy fotót tudsz feltenni róla és a helyéről a panelon?
helló
tudom hogy nem teljesen ide tartozik de azért nagyon örülnék egy válasznak szóval csak egy feladat megoldásában kellene nagyon a segítségetek a feladat a következő: Egy kondenzátort és egy ohm-os ellenállást sorba kapcsolunk egy 220V-os 50Hz-es hálózatra a körben folyó áramerősség 0,5A a felvett teljesítmény 50W 1/ mekkora a kondenzátor kapacitása?? 2/ Mekkora az Ohm-os ellenállás?? 3/ mekkora induktivitásu tekercssorba kapcsolása esetén maradnak a körben folyó áramok effektív értékei??? ezekre lennék kívántsi és ha lehet akkor nem csak a végeredményére hanem a kiszámítására is a megoldást a biztonság kedvéért egy e-mail-ben is elküldhetnétek címem: rob999@citromail.hu és ha ezt nem itt kellet volna megkérdeznek akkor egy linket hogy hol kaphatnék rá válasz légyszi és kösz válasz(t)(okat) várom
Sziasztok
A legkissebb helyet foglaló és legköltséghatékonyabb megoldást keresem egy AVR tápellátására ami szabvány 65mm-es szerelődobozba kerülne és 230v-os váltóáramról szeretném üzemeltetni. Sajnos nem igazán találok sehol kellően kisméretü transzformátort.
Ha nem szükséges a galvanikus elválasztás, akkor soros kondenzátor.
Mint itt.
Házi az erősítő, nem nyákon van hanem foglalatban a 220as betáp dugó után. Sajnos képet nem tudok feltenni, mert elromlott a telefonom gépem meg nincs... De a probléma már megoldódott, bevittem egy elektrós boltba, ott azt mondták hogy 4 amperes vettem is ötöt betettem és működik. De azért köszönöm a reakciót
![]()
Mégis hány wattos ez a kütyü? Mert 4 A az nagyon sok a hálózatra !
2X400 watt-os elvileg. Van benne négy toroid.
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok elégé otthon az optocsatolókba ezért segítséget kérek.Építenék egy olyan kapcsolást amelybe van két reflexiós optó,(CNY70-esre gondoltam) amely érzékelné a tárgyat és ezeknek a kimenetei csatlakoznának ? na ez az amit nem tudok, és ez adná a kimenetet. A tápfeszültség 24V, és ezt kellene kapcsolgatni a kimeneten. Ha valaki tudna segíteni ebbe nagyon megköszönném! Üdv:pumpa
ha válaszolni nemtudtok akkor légyszi hohy egy oldalt mondjatok ahol kaphatok választ a kérdésemre
köszi
Hali
Ha nem kell levalasztas egy megoldas : AN954. Ha levalsztas kell : trafo. De lehet szerintem kiszedni fali toltokbol, tapegysegekbol kis trafot. En hasznalom ezt az elso megoldast sok eve. Eddig nem volt vele problema pedig tobb 100 panel mukodik vele. Lasd csatolmany. Udv Vili
Köszönöm, jónak tűnik. A kérdésem az lenne hogy az s10k300 varisztor pótolható e más 300v-os tipussal?
Hali
A varisztort barmi mas tipussal helyettesitheted ami megfelel erre a feszre. Udv Vili
hali! van egy fényorgonám... egy egyszerü 2 tranzisztorral pár fettel stb és mikrofonon kapja a jelet.... egy beépített kis miktrofon... hogytudnám azt megcsinálni hogy a keverőből jönő jellel menjen és nempedig hangra?... ebben tudna vki segíteni? mert a bekötöm hangot mikrofon helyére nemmegy...
sajnos nincs:s... egy nagyon egyszerő három fet 2 tranyó meg pár kondi e és egykét ellenálás és képet sem tudok feltenni:s... csak valahogy mégiskarnék rá hogy line jelről menjen...
Hello!
Próbáld meg a mikrofon bementre, egy soros 100kohm-100nF-os ellenállással és kondival csatlakoztatni a LINE jelét. üdv! proli007
rendben megpróbálom köszönöm a segítséget
Hello!
Remélem tisztában vagy azzal, hogy a CNY70 érzékelési távolsága igen kicsi. A két bementi logikai változót felírva, egy sima ÉS kapu igazság táblája jön ki. (bár az egyik variáció nincs meg). Ezek leírásod szerint, sorra a következőek: E1 E2 Out 1 0 0 1 1 1 0 0 0 1 1 1 ( Itt 0-1-0 lett volna) Tekintve, hogy az opto kimeneti tranzisztorainak 32V a maximális feszültsége, a két kimeneti tranzisztor sorba kapcsolásával a kívánt logikai hálózat egyszerűen megvalósítható, soros kapcsolás ÉS kaput alkot, és már meg is van, 24V feszültséggel. (Amennyiben a kiindulási logikai feltételek igazak, mert azt nem vizsgáltam..) Már csak a kimenetre kell egy tranyót tenni a terhelhetőség növelése miatt. Gondolom valami PLC tápról, és PLC bemenetre akarod kötni. üdv! proli007
Próbáld a feladatodat végig gondolni, mi hogyan függ össze egy váltakozó áramú körben.
Ha a Wattos teljesítmény 50W (az mind az ellenálláson esik) és 0,5A az áram, akkor ebből a két adatból máris válaszolhatsz arra, hány Ohm -os az ellenállás. Ebből vezesd tovább.
Üdvözletem minden hozzértő fórumozónak!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kellene egy olyan kapcsolás ami egy nyomógombal behúzva tart egy relét, ha mégegszer megnyomom elenged 12V-os. Sajnos nemtudom hogyan keressek rá, szóval hogy mit keressek(relé öntartás) vagy nemtudom.. Előlre is köszönöm a segítséget! ![]()
Szia!
Keresd így: impulzusrelé Bővebben: Link
De nekem van egy csomó relém és csak egy elektronikát szeretnék hozzá csinálni, ami úgytartja a relét, ha ez megoldható persze, ha nem, akkor nem.
Üdvözlet mindenkinek!!!
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy esetleg egy erősítőhöz hozzákötnék egy kijelzőt vagy valami olyan szerkezetet ami jelzi a kimenő teljesítményt. (pl.:Videoton Cleopatraban van ilyen jobb,bal itt mutató jelzi,de jó lenne a ledes is) Vagy esetleg az lenne a legjobb ha tudnám,hogy hol vegyek egy ilyen mütyürkét!!! Köszönöm! >István
Hello!
Legyen ahogy szeretnéd.. üdv! proli007
Sziasztok
El tudná nekem valaki magyarázni, hogy a rajzon Bővebben: Link lévő 4060 IC 9, 10, 11 -es lábán lévő X mit jelentenek (mit kell csinálni), és ugyancsak a 4060 IC 12 lábánál se értem mit kell csinálni.
Az "X"-ek azt jelentik, hogy az adott kivezetések nincsenek bekötve, nincsenek használatban.
Hello!
Kivétel a 11-es láb. De gondolom elég németesen, azt szerette volna jelölni a kedves tervező, hogy a 4060 RC oszcillátora helyett külső órajel IC-t is lehet használni. (Gondolom az eredeti linken ez olvasható is lenne.) üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |