Fórum témák
» Több friss téma |
Igy értem a párhuzamositást:
A 3kV szimbólumot egyenfeszültségűnek ábrázoltam, az valójában váltó lenne....
Nem nayon értem hogy a diódákon hogy fog esni 500v darabján,az ellenállások sorba átvezetik a váltó feszültséget.
Hogyan lehetne ellenállás?
Egyrészt ilyen tokban nincs ellenállás, másrészt egy ellenállás nem tud zárlatos lenni.
Nyitóirányban a diódák vezetnek, és darabonként 0.7-0.8V közti nagyságú feszültség esik rajtuk. Ha mondjuk 0.8V-al számolunk, akkor a 3kV bemenő feszültségből a diódasor végén 2995.2V marad. Ilyenkor az ellenállásoknak nincs szerepük, mivel a diódák kisöntölik őket. Viszont záróirányba, mivel a diódák nem vezetnek, szerephez jutnak. Mivel egyforma az értékük, és 6db van sorbakötve igy a 3kV eloszlik hatfelé, és igy jön ki az 500V, ami már biztonságos érték a diódáknak, mert az 1N4007 zárófeszültsége 1000V.
Idézet: „egy ellenállás nem tud zárlatos lenni.” 1 ohm már igencsak zárlatnak mondható akár. De amúgy ez egy induktivitás.
Zárlatnak mondható, de nem az!
Mint írtam, nekem is az induktivitás jött le, de miért C a pozició jele? De tényleg az, most porrá törtem. Az induktivitása is közel 0 uH volt. (0,04 -et mértem) De látszik a tekercs benne.
Hali
Esetleg ha zaroiranyba is gondolkodnal? Nyitoiranyban nagyon kicsi aram fog folyni az ellenallasokon (kb 0.6 uA). Ha megfordul a feszultseg akkor mar csucsban van kb 3500 Volt. Na ez fog neked aramot produkalni az ellenallasokon. Ha 4 diodat es 4 ellenallast hasznalunk 4 *1M-nal 875 uA a szinusz csucsanal. Igy zaroiranyban 875 Volt lesz diodankent. Remelem ertheto (alap elektro) Udv Vili
Ja ja most kezd becsapodni .
Kösz szépen mindenkinek, bocs a huje kérdésért.
Ez így érthető, de képzeld! Minden kondinál "C" van, és a tekercseknél pedig "L". Csak ezt az egyet írták Coil -nak?
Persze az alapkérdés tisztázódott, egy zárlatos tekercs volt.
Remelem jol lattam -jo sotetre sikerultek a fotok-, ez egy kivezerlesmero volt valaha. Az elso kepen lathato a 0, +1 +3-as szintek. Talan valamelyik Unitra magnoban volt?
Hali. A kék (kondi?) 1,5uF? ...(méretéhez képest elég kicsi, azért kételkedek benne)
És a sárga az egyáltalán kondi? És ha igen akkor 470piko?
Hali, a kék kondi az valóban 1,5 mikrós, a jobb oldali sárga kondi 470 pikós, a bal oldali meg 560 pikós kellene hogy legyen, de nem biztos, mert látok rajta két szám értéket is egy 560-at, meg egy 565-öt úgyhogy az nem biztos hogy annyi, de ha van egy kapaci métered akkor rámérhetsz, és az majd meg mondja hogy menyi is az értékük.
Hello!
Arra azért felhívnám szíves figyelmeteket, hogy egyutas egyenirányítónál, a diódákra a váltó kétszeres csúcsfeszültsége jut.. üdv! proli007
A sárga, az két ugyanolyan, csak a másik oldaláról fotózva
Szia!
Méghozzá egy Y-osztályú, nagy megbízhatóságú kondenzátor. Kapcsitápok zavarszűrésénél használják a primer-szekunder oldal között.
Üdv! Meg tudná valaki mondani ez milyen alkatrész?
Az van ráírva hogy HEXALATOR, de én a guglin nem találtam róla semmit. Előre is köszönöm!
Szia!
Mikrohullámú ferritmag: Bővebben: Link
Szia!
Elviekben ezzel szokták helyettesíteni: Bővebben: Link Ezt a típust a Clarionnak gyártották a kínaiak. Valószínű teljesen azonos a fentivel, csak más számot nyomtak rá.
Üdv kolegák
Van egy villanyos alkatrészem ,vajon kép alapján ki ismeri fel? Felirat (FERRO-STELLA) 9944. Aki felismeri az kap tőlem baráti hátba veregetést a netten keresztül. A DSC1455 kép így lomiztam ,nem okoztam neki még semmit. Üdv
Mintha csengoreduktor lenne.
Udv Vili
Üdv Vili
Valóban csengőtrafó ,Megy a hátba veregetés ,A4db dióda AY103 ősrégi Ge . Talán az 50-es évek terméke kipróbálom majd. Van egy másik érdekes alkatrészem 80-85-böl. Ez talán nehezebb kérdés igaz kisssssééééé megviselt. Kerámia és 4 érintkezős. Üdv János Háttérben SOKOL403 egy másik témához.
Üdv Vili
Igen talált,Megy a hátba veregetés. Mindenkihez: Lenne újabb kérdésem van 3 kép 1 alkatrész-röl. Orosz alkatrész alig látni a típusát 4 fém láb/érintkező. A háttér Szokol 403 Üdv
Párszáz W -os léghűtéses UHF trióda adócső
Üdv.
Egy áramkörben vannak a következő 000 (3 nulla) feliratú alkatrészek, az egyik el lett távolítva és most vissza kéne rakni. Elképzelhető, hogy sima rövidzárak? Egyik oldalon egy ic be megy másik oldalon egy csatlakozóra. Köszi.
Szia!
Sima rövidzár. De egyébként egy multiméterrel ellenőrizhető-szerintem.
Köszi a gyors választ. Este azért megpróbálom kimérni, bár 000 feliratú alkatrésznek nem nagyon lenne értelme pl. kondi esetén.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |