Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sajnos ez a helyzet. Nagyon kevés helyen van már Fonyód-Bélatelepen még tavaly nyáron megvolt az a fagyis ahová vagy negyven éve is jártam. Még a gyümölcsöket is saját kertjében termeli. Ezért valamivel kisebb a választék, de a minőség mindenért kárpótol. :yes:
Ez a kisebb gond. Az a nagyobb, gond amikor idejön hogy, "mé nem mű xik"
Akkor az valóban mikrovezérlő égető lesz.
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy hogyan tudom megnézni, hogy mennyi lesz valamilyen levél feladásakor a postaköltség? Azelőtt kellene megtudnom, hogy mennyi, mielőtt feladnám, mert megkellene írnom, hogy mennyi a postaköltség, akinek küldeném a levelet. Mert azon a postán ahol felakarom majd adni, bementem, de azt mondták, hogy nem tudják megmondani, mert rárakják a mérlegre és ott súly alapján kiszámolja az összeget, de ha már kiszámolja, akkor már ki is kell fizetnem, mert már az feladásnak minősül. 498gramm-ról lenne szó. Ez hány Ft-ba kerül levélként? Mert azt tudom, hogy csomagként egészen 23kg-ig egész Magyarországra 930Ft.
Íme a barátunk már megint segített:Bővebben: Link
Köszönöm szépen! Felmentem én is a posta weblapjára, de nem találtam, biztos figyelmetlen voltam!
Azért elég tróger ez a Posta. Gondolom rájuk is vonatkozik egy hasonló kereskedelmi szabály, hogy az ügyfelet tájékoztatni kell a szolgáltatás/termék összegéről, mielőtt azt igénybe-, illetve megveszi. Elég röhejes lenne, ha a dinnyeárus nem mérné meg Neked a malomkerék nagyságú dinnyét, csak akkor, ha meg is veszed, ráadásul úgy, hogy nem tudod, mennyibe fog kerülni...
Ha malomkerék nagyságú, akkor bizony lóg ki belőle két kivezetés, ahol többtíz kilovoltot mérhetsz. Nem veszélyes, mert nagy y belsőellenállása, de azért tud rázni.
Ahol eddig adtam fel csomagokat (vidéken) ott úgy volt, hogy lemérték a csomag súlyát, majd egy táblázatból kikereste, hogy a súlya alapján hány Ft-ba fog kerülni.
De nem értem ezt sem, mert ahogy én megnéhezttem interneten, ott ő is ugyanígy megtehette volna szerintem...
Szerintem meg szimplán nem volt kedve hozzá, és ezzel akart lerázni.
Az elképzelhető, mert ez a posta 21:00-ig van nyitva és én már 20:00 után mentem. Lehet nekem sem lenne kedvem hozzá, de ha már valakinek ez a munkája, akkor megtehette volna, mert nem is megerőltető...
Pontosan ez a baj Magyarországon a szolgáltatókkal, meg úgy általában a kereskedelemmel. Azt gondolják, hogy szívességet tesznek Neked azzal, hogy végzik a munkájukat, és ezt tudatosan éreztetik Veled. Pedig ugyanúgy megkapják érte a maguk habcsókját, mint ahogy Te is pénzért csinálod a munkádat, amiből élsz, nem szívességből. Azt a pénzt odaviszed, Neki odaadod, és a Te pénzedből Ő ugyanúgy részesül az elvégzett munkájáért, a Neked tett szolgáltatásért. Ezt már próbáltam pár mufurc emberkének elmagyarázni, de nem értették. Vagyis nem akarták. Erre szoktam úgy reagálni, hogy nem kötelező ezt és itt dolgozni, engedje át olyannak a munkát, aki becsülettel csinálja. Persze, ezen még jobban ki szoktak akadni...
Nemcsak a Posta tróger, hanem DuMatyi is...
Tudod mi a "tróger" eredeti jelentése..
A német eredetű Trager szóból, hordár, rakodómunkás...
Na, most vitázik a sorsomról a ház közgyűlése a pincében...
227 éve ettél főzött fagyit? Volt már akkor.
Január 20 óta vagyok itt gondnok. Kitudódott a lakók körében, hogy engem nem a társasház alkalmaz, hanem egy vállalkozó, aki havi 80ezret kap ezért, plusz használhatja a gondnoki lakást. Most ez rám vonatkoztatva úgy néz ki, hogy én lakhatok a lakásban, kapok még 20k készpénzt. A rezsit én fizetem, takarítom amit kell, ellátom a gondnoki feladatokat, és a lakók, na meg a munkáltatóm elvárnák, hogy napi 11 órában (6-19) vigyázzban állva várjam az óhajaikat. Mikor visszakérdezek, hogy "havi 70k-ért???", (mert 50k a lakás bérleti értéke, plusz a 20k, amit kapok), akkor meg kiakadnak, hogy hát ez hogyan lehet? Ez az összeg az elején napi 2-3 óra elfoglaltság ellentételezését jelentette, ezért is fogadtam el. Erre kiplakátolták a házat, hogy a "Gondnok munkaideje hétköznap reggel6-tól este 19-ig tart". Ezen időszakon kívül a munkáltatóm tart telefonos ügyeletet. 60k-ért havonta kétszer zaklatják telefonon. Köszi.
Hab a tortán, hogy se bejelentve nem vagyok, se szerződésem nincs, a lakásba sem engedtek bejelentkezni, vagyis itt lógok a levegőben, 70k-ért havonta 220 órában nyaggatnak jó esetben, de eddig még se hétvégém, se ünnepnapom nem telt el úgy, hogy valaki ne nyavajgott volna pince, sok hó, hólapát kunyerálás, befagyott ereszcsatorna, kiégett izzó, és hasonlók miatt...
A lakókkal jóban vagyok, Őket kiterelem onnan, és megkapják a bort. Hogy stílszerű maradjak, átinvitálom Őket a "B" épület pincéjébe. Az "A" épületben meg ottmarad a számvizsgáló bizottság meg a közös képviselő a sleppjével, rájuk robbantom a pincét, a lakóknak meg ások egy újat az udvaron. Ilyeneken gondolkodom mostanában...
De akkor a HE tagsága dobjon össze nekem egy felszerelt műhelyt, meg vagy 2 tonnányi erősítőt, trafót, retró lemezjátszókat, orsós magnókat, csöves rádiót, akkutöltőket, egy zsák hangszórót, hangváltót, komplett víz, gáz, gipszkarton szereléshez való szerszámot, és egyéb apróságokat, mert az is az "A" pincéjében van...
Szerk.: Ja, kihagytam a 2db Pirelli gumit (205/55R16 91H)
Hellosztok.
Nemrég különös dolgot láttam az égen. Egy felhő narancssárgán világított és narancssárga "pernyék" szálltak felfelé. Mire felszaladtam a padlásra akkorára eltűnt... Mi a fene lehetett?!
Akkor mi lenne ha kiiktatnánk a körből a vállalkozót, és mondjuk TÉGED fizetne a ház? egyenesen, és a semmiért nem nyúlna le pénzt a helyettesed. Ja és már az hoyg nem vagy bejelentve, megér egy nyertes munkaügyi pert. Ez a baj. EGY ember dolgozik, és két másik, aki fölötte áll (ilyen-olyan indokkal) effektive semmiért tartja a markát. Az országban általánosan.
Így magamból kiindulva mondom:
Néha olyan jó lenne, valahogy könnyebben venni az élet történései közül azokat, melyek, habár megkeseríthetik néha hétköznapjainkat, de valójában nem igazán fontosak, és utólag csak röhög rajtuk az ember. Van egy csomó helyzet, szituáció, amit ha megmattulsz se tudsz megoldani, úgy hogy mindenkinek jó legyen, mert az egész egy ördögi kör. Javaslom, ma este csináljatok valami egészen mást, pl menjetek moziba, színházba, sport(csak csapatjáték, nem egyéni) stb. Azt, meg, hogy mit döntöttek úgy is megtudod!
Bővebben: Link
Őt kérdezd, az Ő ötlete volt!
Robi, a nyugodt bölcs ember. Eddig csak egyszer láttam kikelni magából. Olyan jó tippeket tudsz adni, de őszintén! Mondjuka kívülálló a mások gondját seperc alatt megoldja, és nem kizárt: ha ő kerülne ugyanolyan helyzetbe, akkor biztos, hogy ő is vakarná a fejét. Külső szemlélő mindig képes egészében látni a dolgokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |