Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1104 / 3611
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

A francot vagyok az!
Azért mondtam, mert én is sokszor beleesem ebbe a csapdába, és ott akkor nehéz jól és higgadtan dönteni, pedig pont erre lenne szükség.

(Azért az asszony nem mondana ilyet, hogy nem látott kikelni magamból.)
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Látom már írtatok azóta, lemaradtam

(Mondja is, hogy: Kelj már fel végre! Hogy lehet reggel aludni?)
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Én eddig tőled össszeszedett és nyugodt írásokat láttam. Ebből ítélek.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Gondolom azért mert a többit moderálták :pirul:
Figyelmetlen voltál!
(#) llaci56 hozzászólása Márc 26, 2010 /

Egyszerűen nem értem azokat, akik képtelenek a fórumra beköszönés meg elköszönés nélkül írni. (Mint pl. itt)
Olyan magyarázatot is hallottam már, hogy ez hozzá tartozik az illemhez. De akkor előbb köszönjön, aztán várja meg, amíg mindenki (néhány ezer fórumozó) fogadja, - vagyis visszaköszön, - és aztán írja csak a mondókáját. Amikor elköszön, akkor szintúgy...

Vagyis így nézne ki:

Üdv!

Üdv! |
Üdv! | * 1000... (a köszönések viszonzása...)
Üdv! |

Azt akarom kérdezni, .....
Köszi!

Üdv!

Üdv! |
Üdv! | * 1000... (a köszönések viszonzása...)
Üdv! |

(Hogy örülnének a szerverek!)

Mert köszönni tisztesség, de fogadni: kutyakötelesség!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nem mondtam, hogy mérges vagyok.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Arról nem is beszélve, hogy már biztosan fejből tudja, még csak nem is kéne utána néznie. :yes:
(#) zolika60 válasza SALáta hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Volt bizony már sokkal régebben is. A régi rómaiak hóból készítették. A Törökök sörbetnek hívják. Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szerintem mind két dolog elég felesleges, és fárasztóvá tesz az olvasást. Szerencsére aki tartósan marad szép lassan leszokik róla.
(#) llaci56 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Akkor - pl. Pesten - télen csak kimész az utcára, ott hatalmas kupacokban áll összetúrva a hó...
(#) llaci56 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

De van olyan is, aki következetesen tartja magát hozzá...
(#) tatabike válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Elmentem a családdal és a kutyával egy jó nagy sétára. Szép idő, Duna-part, miegymás. Annyit nem ér a dolog, hogy körmöt rágcsálva ide-oda toporogjak a lakásban. Végülis megoldódni látszik a helyzet, ugyanis a ház képviselői, a számvizsgálók, és a közös képviselő is ledöbbentek, mikor viccelődve mesélték nekem a közgyűlés után, hogy az egyik lakó szerint nem vagyok bejelentve, erre én mondtam, hogy ez nem viccelődés tárgya, mert ez tényleg a valós állapot. Egyből abbamaradt a vigyorgás, és már mentek is a telefonálgatások a vállalkozónak, hogy most akkor mi is van. Ma reggel meg elkérték a személyes adataimat, gondolom gőzerővel megy az ügyintézés...
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Ezt felvetették a közgyűlésen, de a lakók többségének az van beadva, hogy így olcsóbb. Én meg megmondtam a vállalkozónak, aki alkalmaz, hogy részmunkaidős fizetésért részmunkaidőben is fogok dolgozni. Napi 2-3 óra, aztán passz. Amire jut idő, arra jut, amire nem, azt meg oldja meg. A lakók meg majd hívogathatják az ügyeleti számot, mert nem fogok Nekik ajtót nyitni, mikor jönnek a hülyeségeikkel. Ennyi.
Az a röhej az egészben, hogy a lakók olyan gondnokot akartak, aki itt lakik a házban, mert ez itt már 50 éve így van. Csak azért kíváncsi leszek, hogy mit szólnak ahhoz, mikor megmondom, hogy havi 70k-ért nem fogok itt szobrozni havonta kétszázakárhány órában, lesve a kívánságaikat. Plusz még hétvégén is mikor unatkoznak, megkeresnek mindenféle hülyeséggel... Ráadásul a közgyűlésen még valaki azt is elpanaszolta velem kapcsolatban, hogy egyik alkalommal nem voltam hajlandó kinyitni Neki a pincét, mert Ő oda le akart pakolni, mivel befejezték a felújítást a lakásban. Csak azt felejtette el megemlíteni, hogy ez szombaton este fél 9-kor történt... Kulcsot meg nem szabad adnom senkinek, mert ezek egymástól lopkodják a biciklit, meg egyebeket a pincében. Ha valami eltűnik, mert felügyelet nélkül leengedem Őket, rajtam verik el. Én meg nem fogom ott őrizgetni a jónépet, mert Neki szombat este fél 9-kor kedve szottyant egy 2-3 órás pakoláshoz...
(#) zolika60 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Csak sajnos nem szeretem a sós-szmogos fagyit. :no:
(#) zolika60 hozzászólása Márc 26, 2010 /

Talán ennyi politika még nem tilos.Szerintem tejesen jól működik.Bővebben: Link
(#) Action2K hozzászólása Márc 26, 2010 /

Ki mit ebédel? Én 12 darab szilvás gombócot (csak ennyi fért a tálba).
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Az sem rossz. Nekem mára zöldbabfőzelék jutott kolbásszal. :finom: Már csak ezért is jó egy asszony a háznál.[OFF]Persze csak ha tud főzni is.
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Western kaja: kirántott asztalfiók töltött pisztollyal.
(#) tungsram válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Ez a link nálad ment?
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Sőt, az utolsó "morzsájával" lehet "rulettezni" is.
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nálam is ment.
(#) DuMatyi hozzászólása Márc 26, 2010 /

Azt hiszem rögtön bele is vágok a közepébe. Még jó, hogy az, ami van, most esett le, nem pedig 3 évvel ezelőtt, mert akkor tuti, hogy úgy végzem el a fősulit, hogy bukdácsolok. Régen ugyebár az volt, hogy kijöttél az iskolapadból (akár technikumból), és ha jó tanuló voltál, avagy jó iskolába jártál, az akkori cégek képviseltették magukat, és oppá már dugta is az orrod alá a szerződést a Videoton, Orion, Posta, vagy hasonló.

Manapság csillogó bizonyítvánnyal akár, de térden kell csúsznod, megalázkodnod, hoyg legyen egy olyan állás, amiből épphogy kijössz - és tedd össze a kezed, ha be vagy jelentve ld. tata. Nem elég, hogy időt, pénzt "versz" el (nekem ez a mai "kaland" 1000 forintomba került volna benne, ha nem tudok "jóárasítva" utazni ), még porig aláznak.

A történet. Tegnapelőtt felhívom Pálmann Juditot, a veszprémi Eötvös könyvtár igazgatónőjét, hogy xy vagyok végzős Informatikus Könyvtáros hallgató. Szeretnék jelentkezni a meghirdetett határozott időre szóló állásra. Erre elkezdi húzni a száját, hoyg jaj, maga csak végzős, de ha jelentkezik olyan (már hogy ne jelentkezett volna, hisz megvolt már a befutó, mielőtt kiirták a pályázatot), akinek van tapasztalata, akkor őt vesszük fel. Nyilván ez célzás volt arra, hoyg mitr képzel ez a fiatal taknyos, hogy merészeli azt hinni, hogy kiesik az iskolapadból, és rögtön lesz állása. Előbb kicsit fásuljon bele a szélmalomharcba? Menjen el a kedve szakmája gyakorlásától, és technikusként keressen többet, mint diplomásként? Azt felejti el a kedves igazgatónő, hogy az öreg kollégák közül néhány még a PC-t sem képes kezelni, semmilyen idegen nyelvet nem beszél. Nemhogy egy FTP-re bármit is feltöltsön - példának okáért.

Ezek után bemegyek Veszprémbe, elcseszema fél napomat, erre viszem az önéletrajzomat. Titkárság, kopogás. A titkárnő épp láthatóan magán telefonhívást folytat mobilján - munkaidőben?! Int, hogy maradjak. Miután befejezte a "fontos", munkájához "kapcsolódó" és "sürgős" telefonhívást, kérdezi, kit jelenthet be az igazgatónőhöz. (Röhej az egész, a székesfehérvári megyei könyvtárban nincs titkárnő az igazgató mellett, ill. amikor ott voltam, akkor nem kellett kuncsorogni, érdekes mód azonnal ráért 10 percre az igazgató úr) Kit jelenthet be... szépen bemutatkozom, majd mondatfoszlányok, némileg ingerülten, hogy én most ilyenre nem érek rá - szerencsére nem volt párnázott az ajtó, és az is hallatszott, hogy valamit gépel). A gond csak az, hogy mielőtt bemegyek, vettem a fáradságot, őt magát személyesen felhívtam - fent emltettem már - , és azt nyilatkozta, hogy ha személyesen kívánok megjelenni, péntek 13 óráig tegyem meg. Érdekes, hirtelen nem ér rá? Ennyire nyiltan lehet ma Magyarországon a sógor koma jóbarát mentalitást folytatni?! Nyilván meg van a biztos befutó jelentkező, de ez feljogosítja arra, hogy azt, aki valamennyire hisz abban, hogy az érdemei alapján ítéltetik, ilyen undorító módon képen köpjék? Tegnap beszélgettem valakivel, aki azt mondta, hogy semmit sem változott a helyzet, és nem is fog, lásd: Móricz Zsigmond: Rokonok. Tehát a mai napomból azt a következtetést lehet levonni: ha nem akarsz hoppon maardni, akkor bizony protekciót kell szerezned, szó szerint MINDEN áron. Én is jobban tettem volna, ha az energiáimat nem az indexemben szereplő jegyeimbe ölöm bele - a kutyát nem fogja érdekelni, hanem a kapcsolati tőkémet építem, ami mostan eléggé szegényes.
(#) bankimajki hozzászólása Márc 26, 2010 /

Ha valakit érdekel egy kicsit az ország mai helyzete és jön börzére, akkor hozzon valami adathordozót. Viszek egy notit és van 2DVD-nyi anyagom Posta Imrétől, aki összefoglalva elmondja hogy mi a helyzet jelenleg M.O.-on. És ez nem politika, még mielőtt bárki félreértené. EZ AZ IGAZSÁG! Átkonvertálom az anyagot kisebbre, ha valakit érdekel. Megpróbálom 2GB alá összesuvasztani. :yes:
(#) bankimajki válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Látod Matyi, ezért megyek én este kocsmázni a haverokkal, építem a kapcsolataimat.
(#) llaci56 válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Mert az nem politika? Ki hitette ezt el veled?
Nem kell elhozni, akit érdekel az "összeesküvéselmélet-maszlag", letöltheti a honlapjáról.
(#) t-dani válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Egy titok az élettől, mielőtt még késő lesz...

Idézet:
„EZ AZ IGAZSÁG!”

Az ilyen anyagokat nem árt egy csipetnyi kétkedéssel befogadni. Ellenkező esetben az a helyzet kezd majd fennállni, ami a befogott lovaknál: csak kizárólag maga előtt, "csőszerűen" látja a világot. Pont ez az, amit nem szabad(na).

Akkor van csak igazság, ha nem megmondják a tutit az arcunkba, hanem rávillantanak bizonyos dolgokra, és az EGYÉN önmaga el tud minden felmerült kis villantáson gondolkozni, magyarul egyéni, önálló gondolkodásra buzdít! Amikor valaki valamit mond, és erre az őt figyelők nagy örömujjongással, tapsviharral, folyamatos igenléssel és állandó helyeseléssel válaszolnak - bármiről is legyen szó! - azt már egy elburjánzott dolognak nevezik, inkább nem írom le, minek. Finoman fogalmazva talán birka-effektusnak lehetne nevezni.
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Igazság... Ahány ember, annyi olvasata van. Objektív igazság sosem lesz, akárhogyan is igyekszünk, mivel abszolút objektivitás nincs. Vegyük az én esetemet, amit fentebb leírtam. Az én szituációmat, amit igazságtalannak éltem meg, a velem szemben előnyt élvező nyilván úgy éli meg, hogy az, hogy őt az állásba belepottyantják, igazságos, hisz x éve a közszférában van, és onnan is szándékozik nyugdíba menni a maga régről itt maradt langyos pisi "az olvasók vannak én értem" mentalitásával. Hisz neki tapasztalata van, meg szaktudása meg...meg...

Én meg itt vagyok friss tudással, nyilván valóan magamat kívánom kidomborítani. Ez meg az én igazságom. Máshogy fogalmazva: az emberi élet szubjektív. A nagytudású profról is be lehet bizonyítani a saját szaterületén belül is, hogy nem ért ehhez vagy ahhoz. Minden csak olvasat kérdése.

Romsics Ignác történész nyilatkozta. A történetírás szubjektív. Vegyük a nagypapát. Ha azt a képet akarjuk róla, hogy áldott jó ember volt, akkor a hiábiról hallgatunk. Viszont, ha azt akarjuk láttatni, hogy nagy kujon volt, akkor a k..vázós, kocsmázós történeteit (Májki, neked is lesznek unokáid! Hátha olvassák a fórumot... ) meséljük. Ugyanarról a nagypapáról. NYilván nem ezeket a szavakat használta, de a lényeg ez volt.
(#) bankimajki válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Na jó bárki bármit is mond én azért sok mindenben egyetértek a véleményével. És én is azt mondom hogy az a legjobb, ha mindenkinek van saját véleménye és azt meg is tudja indokolni.
(#) bankimajki válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Na jó, én azt nem tudtam hogy van weboldala. Akkor mégsem cipelem a börzére a notit.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nekem is kijött, az amin gondolkodom már napok óta...
Következő: »»   1104 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem