Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nagyon megérte. Én azt az egy szem deckemet (Sony tc-k470) kb 3éve kaptam 7000ft-volt szerintem.Bár ajándék volt. Ennek tükrébe e Pioneer nagyon jó vétel volt.Mivel hallgatod a magnókat?
Azt amit valóban Hi-Fi toronynak neveztünk már rég nem gyártanak, hisz jószerivel már CD játszókat sem (kivéve egy-két méregdrága modellt).Amióta a DVD játszók a CD formátumot is játsszák csökkent a kereslet a sima CD játszók iránt. A sztereó erősítőkkel ugyan ez a helyzet következik hamarosan, szerintem.
Yamaha RX-396RDS Receiver -em van (sztereo) Magnat Supreme 200 hangsugárzókkal, valamint egy Pioneer VSX-417 Házi-mozi erősítővel, szintén Magnat 5.1 hangfalszettel.
Megnéztem őket google-ban !Tetszenek! Az enyém nem ilyen profi ,de szépenszól szerintem.Belinkelemjobb képet most nemtaláltam.
Hello szabjan. A Revox sztori csak egy " talán elvetemült pédaként " emlitet történet volt. Ők kizárólag ilyen minőséggel jöttek ki a piacra. Annak idején a Lajtán túl sem tellett mindenkinek ilyen nivós dolgokra. A többi gyártó,- akik a nagyközönségnek állitották elő az un. közhasználatra szánt termékeket- sem több évben gondolkodott. A következő tipus majd más lesz, jobb, szebb, többet tudó, és a mostanit, úgyis lecseréled az újabbra. Egyébbként a legjobb sem tart örökké, előbb-utóbb javitásra szorul az is. Egy újabb példa: az F 220 as mellett van egy Hitachi D-E95 -ös deckem, ami szintén apró javitásra vár. Proci vezérelt gép volt már akkor ez is-80-as évek eleje- nem volt olcsó masina, 550 USD-be került. Ennek ellenére a mechanikába csak belecsempésztek egy gyenge láncszemet, ami aztán megis adta magát, de nem probléma ,mert javitható, csak elhatározás kérdése.Na meg idő. Jól is van ez igy, mert most nem tudom, miről beszélgetnénk, vagy a kedvenc hobbink helyett mit is csinálnánk, talán valami kocsmában váltanánk meg a világot. Egyébbként kedvelem az itteni fórumtársakat mert ide nem nagyon téved olyan, aki nem tud helyesen irni, fogalmazni, vagy akár valamilyen kéréssel előállni. Érződik, hogy amiről szó van, tudják is, hogy miről szól. Jó éjszakát mindenkinek és jó kedvet a jövőhétre.
Sony torony, szép, gratulálok!
Szép egységes, ez nem mondható el az enyémről.
Szép. Mondjuk szerelni élmény lehet .
Nekem van két CS-M02 (egyidősek velem), amik nagyon alap gépek, de egyszerűségükben nem is akarnak túl sokat, kifejezetten jó hangú gépek, tökös mechanikával. Az egyikben eredeti a fej még, bár jó árkos, az átviteli görbéje szinte tökéletes, a kijelző meg gyönyörű (én VFL-mániákus vagyok). A CS-M3 is nagyon szép persze a deprez-műszereivel. Volt olyanom is. Lett pár éve egy Akai GX67, de hamar megváltam tőle, nem tetszett, és a mechanikája nevetséges volt, most egy Sony TC-K880ES (K222ESA) van, korszerűbb műveleti erősítőkkel felszerelve. DD-s, de a mechanika azért lehetne tökösebb, a kalibrálás kézi, de nekem automatika sosem kellett, fülre-műszerre dolgozok. Amúgy megvagyok vele, jó kis gép, rugalmas a kazettákkal, jók a paraméterei, de ami ennél fontosabb, hogy a hangja is kellemes.
Csak visszajöttem. Hát ez még komoly mechanika, ez birná a 120-as kazettákat is, mert tudjátok, voltak azok is, ez a motor lehet még meg is szaggatná.
A tc-k880asról nem találok képet a google-al. Ez már felsőkategóriás ugye?
A 770-esről találtam! Gondolom hasonló. Jó magnó gratulálok.4
Nekem egy 120perces kazim van! féltett darabom!
Már anyit írogattunk ezekröl a dolgokrol alig várom ,hogy a magnóm kész legyen.
A torony mint olyan már nem divat, de a házimozi erőlködőkben még némelyik gyártó még belecsempészi a minőséget nem csak a falbontó teljesitményt. Lehet az is , hogy ma nem vacsizok.
Mutatóba jó lesz. NE HASZNÁLD. Szabján gépe, ha a kazi megszorulna, biztos, hogy eltudná szakitani, mivel abban a szalag már nagyon vékony. Az emlitett Revox gépbe nem is ajánlották.
Ha már igy rákérdeztél eszerint igen, de jól érzem magam,itt.
Az enyém nem ilyen kemény !Finomabban bánik vele Maxell udi cd 120 a típusa képet nemtaláltam.
Van nekem is 120-as de sajnos az nem ennek való már.
A TDK-t úgy ahogy elviszi. De az sem a két görgő közé való. Pár lejátszás után kezdi fodrozni picit. A görgő nyomást meg nem merem csökkenteni, mert az már bizony-még ha csak műszerrel is mérhető-a nyávogás rovására megy. Egyébként egy Revox gépet én is megnéznék már közelebbről. Régi vágyálmom teljesülne.... Régen sokszor fellapoztam a Magnósok Évkönyvében és döbbenten olvastam mindig a paramétereit.
Én pár hétig update-eltem.Kéne most is mert hatott. Viszont most elengedtem magam. Rendeltem pizzát.
Szép jó estét mindenkinek. Nekem 120-as kazettám sosem volt, pedig a magnós korszakom, hujujj alig merem leirni, 69' őszén kezdődött " BRG MK 21-essel. Csak úgy megleptem magam vele, akkor már vastagon melóztam. Nem volt egy kifinomult masina, de még a nyugati gépek sem- hiszen a kazettás technológia csak pár éves múltra tekintett vissza,ezek még úgymond húzták-vonták a szalagot, de szóltak és ez volt a lényeg. Ment elemekről és hálózati adapterről is, a góliát elemeket zabálta rendesen,torzitásig kihajtva a végfokot. / AD 161-162-es germánium teljesitmény tranyók voltak / Nagy zsuga volt akkoriban. Később aztán finomodtak a gépek, megjelentek a 90-es, 120-as kazetták is, és mások baján okulva nem használtam 90 percesnél nagyobbat, mert hiszen a nehezen rögzitett műsort igencsak féltettem és bizony nem ritkán szakadás, gyűrődés vagy úgy kihúzta a szalagot, hogy alig maradt a kazettában belőle. Akkoriban még nem volt olyan mechanika ami érzékelte, ha megszorult vagy kicsit kihúzta a görgő a szalagot és mgállitotta a csévélést. Később aztán már finomodtak a szerkezetek, de én már a mások rossz tapasztalatain tanulva nem használtam 120-ast, pedig mindig márkás kazettáim voltak. Még mindig akad pár darab belőlük. És még egy kis törtánelem, az MK 21-es kacsolási rajza is meg van. Sokáig szokás volt, hogy a legpitibb zsebrádióhoz is adtak kapcsolási rajzot. Ja és meg van a használati kis füzetecske is.
Azért remélem nem vagy túlsúlyos, vigyázz magadra. Én nem szeretem, sok benne a liszt. Bocs az offért, de nem hagyhattam ki.
Hehe, na igen. Te ős motoros vagy már akkor. Én csak 80 környékén kezdtem neki magnós korszakomnak, de mondanom sem kell, hogy most is ott figyel az MK-29 az alsó fiókban, természetesen tip-top állapotban. Az első saját magnóm volt 84 ben. Nem volt sok pénzünk akkoriban, deck-re még pár évig nem tellett.
A mai fiatal barátaim arcát látnátok amikor előhúzom. Az átlagos reagálás a: - ez mi a szent szar....? És látnátok a D betűket kiülve az arcukra mikor megszólal.... No de ne nosztalgiázzak tovább.
Srácok!
Kis helyzetjelentés Budaörsről. Ma bejártam az ottani boltokat kazetta ügyben. Nos Tecsóban valóban volt ZII Fuji. De gondoltam körülnézek kicsit előbb. Irány Mediamár. 2 féle kazetta HF sony meg talán TDK FE 90? enyi. 400 körül mindkettő. Sebaj gondoltam irány az Ósün. Csak TDK FE90 - 300 körül. Még mindíg sebaj. Gondoltam átugrok a zelektróba. Na ott semmilyen, hangsúlyozom SEMMILYEN kazetta nincs. Na ennyit a ami kirándulásomról. Úgyhogy jól bevásároltam FUJI-ból a tecsóban. Ez legalább CrO2 mégis...és csak 159 Ft. Hozzátartozik ugyan, hogy nekem volt még régi ZII. Megnéztem és jó az AKAI-hoz, sőt... Meg is döbbentem kicsit. Az AIWA-im eléggé erőlködtek rajta anno. Totál előmágnesezés köll neki, így kivezérelhető +3-4 ig. Tovább nem bírja. De 0, +1 körül hibátlan a hangja. És amin meglepődtem, hogy alacsony a zajszintje. Egyébként pontosan olyan mint a 98-as párja. 12 év alatt már semmit sem változott. Most így állok kazetták terén.:
Osanban felétek 300Ft a TDK-FE90? Én tegnap vettem a kecskemétiben 199 Ft-ért. A media is jól van felétek árasítva. Mifelénk (szolnok) néha szokott lenni vagy fuji Dr-I vagy Maxell UR ~170 Ft-ért (60 percesek), sony EF és TDK D-FE az állandó készlet errefelé, de mind 300Ft alatt böven. De reméljük a tesco megtartja ezt a jo szokását a kazettákkal (eddig dr-I-esek voltak ott, ha jól emlékszem a 90 perces 99 Ft volt, a 60 perces meg 125, a 90 percesböl bevásároltam vagy 15db-ot ), bár megint árulhatna valamelyik xlII-s-eket ocsóért, és akkor jóideig el lennék látva én is jó kazikkal. Amugy mennyire jók a te xlII-s-eid, vannak olyan jók, mint a régiek?
A Fuji Z-II -ből már bevásároltam két hónapja, viszont tegnap a Metro-ban (debreceni) találtam több száz darab Maxell UR 60 ( 174 FT ), és UR 90 ( 212 Ft ). Ezekből is spájzoltam. A Tesco-ban rengeteg Fuji Z-II 60 van 159 Ft-ért.
Köszi mindenkinek az infót... De jó nektek. Ebből is látszik, hogy.:" Debrecenbe kéne menni, magnókazit kéne venni..."
Mondjuk jó nem pont 300 volt a Média, de valami 275 körül ha jól emlékszem. Egy szaros normál kazetta. Viszont az ósünben csalódtam. Azért röhej, hogy 200 forint alatt semmilyen kazetta nincs náluk sem.... Meg eleve 2 típus oszt viszlát. Pedig anno pár éve ott vettem a 160 Ft-os XLII-S - eket.Nem jó üzlet politika ez. Ennyire eldobni rögtön a technológiákat. Lementem én a Százhalombattai Tecsóba is, ott már videokazetta sincs nemhogy audio. 1-2 éve még amikor nem is nagyon érdekelt még, hogy kazettákat vegyek meg voltam döbbenve a CORA-n. Volt vagy 8 féle kazetta. Igaz nem a legolcsóbban, de legalább volt választék. További gond, hogy igazából nekem csak a crómok jók. Normállal már kicsit halványabb a jó öreg deck-em. Azóta nyomtam egy felvételt az egyik ZII-re. Nem olyan rossz ez a kazi.
nekem ma jött meg 5db TDK-DJ2 (50) kazetta, minőségre az SF-hez hasonlít, csak egy kicsit alacsonyabb zajjal, amugy 179Ft volt az itmedia.sk-n. De sajnos késön reagáltam és már csak 5 db volt... de van ott még FE-60 178ft-ért, FE-90 161Ft-ért, D-120 438 Ft-ért, D-60 227 Ft-ért (bocsi a reklámért)
Sziasztok! Most én kérek segítséget. Az Akai deckemhez rendeltem nemrég új motorokat, de az egyik motorra sehogy sem tudtam átrakni a szíjtárcsát. Most az a motor szervizben van, nem ez a gond, hanem gondoltam, közben a másik oldalt (felvétel-lejátszás) rendesen beállítom újra. És eközben ért hozzá egy fémdarab valamihez a fő panelen, amitől az egész magnó egy pillanat alatt megnémult (ill. fülhallgatóval nagyon halkan hallatszik valami, de a hangszóróban semmi). Jártam már így néhányszor más deckekkel, rádiómagnókkal javítás közben, de akkor tudtam, hogy hol keressem a hibát (hol keletkezhetett rövidzár), de most nem tudom, hol kezdjem a hibakeresést, ill. hogyan mérjek ki tranzisztorokat. (Sajnos ehhez a részéhez kevésbé értek, mint a mechanikájához )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |