Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szükségem lenne egy ipari PLC-re, de a legfontosabb, hogy ne kelljen sokszázezer pénzért venni hozzá fordító szoftvert, hanem valami ingyenes megoldás érdekel. A PLC-nek elég 4-6 IN ill OUT-ja (relés) legyen, egy AD (0..10V) és 110 V-ot (egyen) tudjon kapcsolni! Tudtok ilyent? Köszi, Roland
Szia !
A feladatra nem elég egy kisebb tudású vezérlőrelé ? Pl. Moeller Easy, Omron Zen ? Ezek elég olcsók, és szoftvert kérhetsz hozzájuk vásárláskor. Milyen feladatra akarod használni ?
Én Mitsubishi ALPHA XL -t használok.
Ár.érték arányban talán a legjobbak közül való. Itt bővebben találsz infót róla és ök forgalmazzák is.www.meltrade.hu/alpha.html - 12k
Nem bonyolult, amit kell csinálni, de mindenképpen rögzíteni kell két változót - kapcsolások számát és a kapcsoláskori áramértéket. Amit PC-re átnyomni.
Egy méréshez segítség, hosszúidejű tartampróba egy földelő- szakaszoló átkapcsolónak. A rendszer bonyolult, de ennek a PLC-nek csak a két főműködtető tekercset kell kapcsolgatni megfelelő ütemben és áramot mérni (áramváltóval).
Az Omronnak vannak kisebb plc-i, a CPM sorozat és ehhez ingyenesen használhatod a SYSWIN progit. A legkisebb 6 be, 4 ki. Poti is van rajta. Igaz, analóg nincs.
Üdv
Ezek kifejezetten tetszenek!! Köszi!
Ráadásul letölthető a fejlesztőprogram! Ilyesmit keresek(tem)
Köszi, nézegettem az OMRON-okat, de AD hiány és áár...
Közben eszembe jutott az is, hogy van itt Nektek valami saját plc szerűség, ami megfelelő ide?
Örülök, hogy tudtam segíteni.
Nem fogsz csalóni benne.
bocs hogy beleszólok a CPM2A hoz lehet csatlakoztatni AD modult nekem van mind 2 de még nem volt időm öszelőni őket
Akkor ha jól értem, műhelyben szeretnéd használni a nagyfeszültségű szakaszolók tesztelésére ?
Akkor esetleg nézz szét a kvalix oldalán. Unitronics PLC-ket forgalmaznak, pl vision 120 neked elég lenne. Ezek operátor panellal készülnek, van analóg be, RS232, stb. Ingyenesen letölthető a programozó szoftver is. De csak akkor ajánlom ha műhely körülmények között használod, mivel ezek szoktak olyat csinálni, hogy pár hét használat után, meghülyülnek, önálló életre kellnek (nem kezelik a kimeneteket, soros vonalat, stb) ilyenkor a problémát a megírt szoftver újratöltése oldja meg. Kicsit olyan mint a tesco gazdaságos PLC. De méréskre, nem a rendszer lelkének jó.
nem tudom,úgy (Jött) majd valamire jó lesz címszóval
PLC-t azt használtam de csak gyakorolni feltöltél-letöltés on-line prog módosítás
Lehet, hogy rosszul néztem ezeket a Unitronics PLC-ket, de nem láttam olyan adatot, ami pl. leírja, hogy a kimenet relék 110V 3A-t (egyen) kapcsolnának tuttira...
R.
Drága és külön kell venni AD modult! :wow3:
Ilyen teljesítményeket mi külső relémodullal szoktuk megoldani.Tehát a PLC kimenetétről működtetjük a relémodult.
Jó gondolat... Bár nem akartam még ezt is bonyolítani ezzel.
Meg nem esküszöm rá, de asszem 3A DC-ben kapcsolható vele. Kavalixnál kérdezz rá, ott megtudják mondani pontosan. Vagy pedig 6mm széles ulrtavékony relé, és így egy esetleg zárlat miatt eldurrant relét is könnyű cserélni.
Kvalix-tól is kértem ajánlatot - meglátjuk.
Ultravékony relé? Ki forgalmaz ilyeneket? Én most kértem megfelelő teljesítményű relére ajánlatot - 15 eFt... R.
A phoenix contact-nak és a findernek is van olyan reléje.Mi sorkapocsrelének hívjuk ha gondolod megnézem mennyit bír van egy pár db.
Köszönöm,de itt már jártam, nekem az alapoktról kellene indulnom.
OK most melóhelyen vagyok.Ha hazaértem dobok képet
Itt is vannak alapok, úgynéztem...
Vagy talán www.pid.hu R.
Na amire Joy gondolt ultarvékony relé annak csatolom a képét.Ezt hívjuk mi sorkapocsrelének viszont 250V/6A van rá írva
Köszönöm a képet!
Egy apró info: - Alpha XL PLC - 30 eFt+ÁFA - Unitronics Jazz - 28 eFt+ÁFA (hasonló (?) tudásúak. Már meg is rendeltem a jobbat
Phoenix Contavt, Omron, Finder, stb. ezek gyártjáj, és minden valamire való irányítástechnikai cégnél meg lehet vásárolni. Az új egy morzés omron relék késes lábbal nagyon spécik !
Pl. szintén Omronnál ingyenes PLC tanfolyamok szoktak lenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |