Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! Emeld ki mindkét STK-t, így biztos nem lesz semmi baja. Ha jól emlékszem így el kell induljon konvergenciahibásan. Párba cseréld az ic-ket, ha ez lesz a bibi...
Itt találsz hozzá: Link Üdv. pintyu
Sziasztok!
Cipruson tartózkodok már egy jó ideje. Itt nem nagyon vannak elektronikai szervizek. Inkább úgy mondanám hogy nincs. Aminek egy kis baja van azt kidobják. Hát így találtam egy TV-t. Szépen ki volt téve a ház elé. Külső problémát nem vettem észre, ezért mertem hazahozni. Beüzemeltem és azt látom hogy a képernyő bal felén ilyen ghosting van. Ott marad néhány pillanatra az előző kép. Ha nincs mozgár a képen akkor minden tisztán látszik. Most a kérdésem az hogy kutakodjak szerviz után mert megtudják csinálni olcsón vagy pedig én is tegyem ki a ház elé mert szemét? Típusa: 37LG5000
Rendben, megpróbálom, már úton vannak az új IC-k, illetve egy darab használt de jó, sőt, egy ugyanilyen TV komplett bele, így lesz alkatrész bőven. Remélem elindul a TV.
Szia!
Nos a TV-vel arra jutottam, hogy kipróbáltam a trimerrel a tunert, és nem mászkált a feszültség, teljesen stabil volt, még csak század voltokat sem változott, utána visszacsináltam, visszakötöttem az AFC-t, és azóta csodával határos módon működik, a csatornákat ahova beállítottam az ott marad, és bemelegedés alatt sem megy el. Igazából nem sok mindent csináltam vele, csak szétszedtem, meg összeraktam, ennek ellenére nem tudom mitől javult meg. Meg próbáltam visszacsinálni a 70V-ot is. A bekarikázott alkatrészekre gyanakodtam, amit sikerült azt kicseréltem benne, és továbbra is 57-58V a feszültség. Az R606 és a C604 kivételével mindent kicseréltem. Akkor lehet, hogy a sorvégtrafó primer oldalán van valami probléma?
Sziasztok.Volna egy problémám egy Samsung cw-29m064(KS7A)tv vel.A hiba oka,készenlétbe való kapcsoláskor a standby led villog,vele egyidőben a relé is kattog,kb fél perc mulva van készenlét,és be is lehet kapcsolni,de bizonyos időszakonként kikapcsol,és a hálózatikapcsolóval lehet újra inditani.Már át elkóztam a primer és sec oldalt.Cseréltem optocsatolót.Az STRX6750 ic tud ilyen hibát okozni?Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg velem.Előre is kösz.imi.
Szia!
STR mindenre képes. Szívatóközpont!
Akkor veszek egyet,bár nem olcsó,azután meglátjuk mit reagál a gép.Köszönöm.
Sziasztok.Valaki segitsen a samsung tv távirányitoja nem üzemmel.Tudna valaki egy kodot küldeni hogy használjam. Atávirányito tipus száma BP59-00008A.
Hello mindenki
Clatronik CTV 707 típusú tv levágja a benne lévő biztosítékot lemértem a kondenzátorokat és mérés szerint jók tanácsot szeretnék kérni
Szia!
Vedd ki a lemágnesező PTC-t és úgy is próbáld meg. A nagy elektrolitkondin nincs zárlat?
mellékeltem egy képet ez a lemágnesező ptc igaz?
Egyébként a kondin nincs zárlat kivettem lemértem igaz 100uf , de csak 85 uf mutat szerintem ez még jó
Igen, ez a PTC. A kondin beforrasztott állapotban sincs zárlat? Ha nincs, akkor a PTC lesz a bűnös.
elöször is köszi a gyors válaszokat
A kondin beforasztott állapotban van rövid zár A ptc-t kikaptam és úgy is levágja
Szia
Nézd meg a Diódahidat is lehet valamelyik dióda bekakált.
Úgy néz ki igazad volt az egyik dióda tuti hibás
rövid záras
Sziasztok,
kaptam ajándékba egy Grundig SE7288 IDTV készüléket. A tulajdonos szerint hirtelen homályos lett a képe, én még nem kapcsoltam be lelkileg készülök még rá Gondolom elment a fókusz. Van valami tipus/tipikus hiba amire érdemes készülni? Üdv, G.
Cseréld ki.De akár cserélheted mind a 4-et.
Sziasztok!
Van egy kb. 6-7 éves Panasonic (TX-29PS1P) 72cm crt tv-m, ami most bemondta az unalmast. Tegnap délután kezdődött, amikor is tvzés közben a kép egyszer csak szétesett (remegés, fekete csíkok) ill. feljebb csúszott az egész: a képernyő alsó felében csak feketeség volt és így a műsor képének felső fele "elveszett". Továbbá a feljebb csúszott kép már nem is téglalap, hanem trapéz alakú volt. Ekkor kikapcsoltam a TV-t egy fél percre. Majd újra bekapcs. Ekkor már a teljes képernyőn volt kép, de a remegés és a fekete csíkok továbbra is fennálltak. Viszont kb. 10-15 mp múlva ez is megszűnt, úgy tűnt minden rendben. Kb. 4-5 órát ment probléma nélkül. Ma bekapcsoláskor ismét fennállt a hiba. Ekkor szintén kikapcs, viszont bekapcsolás után 10-15 mp-cel, ahelyett hogy megint éles képet kaptam volna, teljes sötétség következett. Azóta nincs képem egyáltalán, bekapcsolás után csak a stand-by led világít. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Ez a hibajelenség valami egyértelmű hibára utal, vagy többesélyes a dolog? Köszönöm! :help:
Szia!
Ez a hiba egyszerű volt, de komolyabbra fordult. Egy forrasztáshiba okozhatta az első jelenséget, ami valószínűleg sortranzisztor-zárlatba torkollott.
Köszönöm a válaszod!
Meg tudnád mondani a tv sevice manul-ja alapján, hogy melyik itt a sortranzisztor? Az első, egyszerűbb (forrasztási) hiba is itt lehetett vagy az valami másik alkatrésznél?
Sziasztok.lenne egy olyan problémám hogy a projektoros tv-ém nem akar bekapcsolni.A power gomb bekapcsolásakor eggyet villan a led és kész nem megy tovább.Még standby állapotot sem tartja.A tipusa panasonic tx-47pt10f.Kérlek benneteket segítsetek.
helo nézd meg a táprészt kondik,IC-k stb
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Van egy Samsung CK-5012 Z típusú tv-m és sajna az van, hogy nem nagyon hallani a hangját, érzékeli a jelszintemelkedést, de mégsem erősít megfelelően. Tv szerelésben nem vagyok jártas,ezért nagyon megköszönném, ha tudnátok erre vmi megoldást javasolni. Előre is köszönöm a válszt! Üdv Anti
A Q551 a sortranzisztor, megtalálod a sortrafó (nagyfeszültség) mellett.
Szia!
A hangerősítő kimeneti csatolókondenzátorát cseréld. Gyakran ez okozza a halkulást. De hangszóró is lehet bűnös.
Helló.Átnéztem a táprész és minden oké.A sorkimenöt is leforrasttottam és probáltam ugy indítani de továbra is a leden egy villanás és kikapcsol .A trafon a feszültségek megvannak,valahol máshol lehet a hiba.A mágnes kapcsoló be huz és el is enged egy idő után.De a standby állapotot nem tartja.
Szia kadarist.Az STR az tényleg szivató központ.Cseréjével megoldódott a samsung kikapcsolgatása.Kösz szépen.
Szia, ugyanezzel szívok, szedd szét, ellenőrizd a sortranyót ,ha csattant, akkor ezzel a kapcsolással ellenőrizd a sorkimenőt is. Valószínű ott lesz a baj. Ezeknél a projektorosoknál, elég sok gond van a nagyfesz résszel. Ellenőrizd ezeket. Persze csak ha CRT projektorosról beszélünk. Ha DLP-s az más tészta.
Üdv.
Helló! Kicseréltem az összes kondit a hangerősítő körül és még a hangszórót is, de sajna semmi változás, esetleg lenne még ötleted,h mit kellene megnézni,megmérni,kicserélni stb...?
Üdv
DVD-ről is halk? Ha igen, akkor az erősítő körül van gond. csatolókondi, vagy vagy maga az IC lehet még rossz. Az erősítő tápfeszültsége jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |