Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   246 / 1273
(#) hantal hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Üdvözlet!

Sony KVE-2961D típusú televizióm van, bekapcsolom, s egy bizonyos idő után kikapcsol, valamikor pár perc múlva, valamikor 20 perc múlva, valamikor 1 óra múlva.
Mi lehet az oka ennek, tudna valaki segíteni.
Nagyon jó tv, nem szeretném még lecserélni, amúgy semmji baja ezen kívül, van kép, hang, minden rajta, mikor bekapcsolt állapotban van.
Már megnéztem az időzárat, nem az az oka.
Köszönöm, ha valaki tud valami okosságot.
(#) kadarist válasza hantal hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Szia!
Ilyet forrasztáshiba szokott okozni. A tápegység és a sorkimenő trafó környékét vizsgáld át, repedt, kilazult forrasztásokat keress.
(#) samil hozzászólása Ápr 1, 2010 /
 
Sziasztok.A gyerekek montát hogy elősszőr kattogot és valami csattant benne és megadta magát.Gondolom ezek után a sorkimenő lehet a baj, de hól lehet belevalot vásárolni a tipusa KFT7AA334F.néztem a neten de csak külföldőn van,vagy mivel lehet hejettesíteni amit itt Magyarországon is meg lehet vásárolni.De a sorkimenőt teljessen le választottam a laprol,ezek után is lehet a bekapcsoláskor köze a standby állapothoz,mivel nincs az alaplapon a trafó.
(#) hantal válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Köszönöm, megnézem.
(#) Doncso válasza samil hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Helló, leírom mégegyszer hátha nem láttad. szedd szét, ellenőrizd a sortranyót ,ha csattant, akkor ezzel a kapcsolással ellenőrizd a sorkimenőt is. Valószínű ott lesz a baj. Ezeknél a projektorosoknál, elég sok gond van a nagyfesz résszel. Bővebben: Link
Az közel sem olyan biztos, hogy a sorkid ment szét, könnyen lehet a splitter is, az is csattoghat, az hogy te kivetted a sorkit, jó esélyt ad arra , hogy akkor meg azért nem indul el a TV, szerintem mérj, mielőtt következtetsz és szétszedsz, pláne vásárolsz, lehet éppen a sorkinak semmi baja, lehet csak a sortranyó, valamelyik konditól, vagy fene tudja mitől, szóval első körbe tárd fel a valódi kárt.
Valami sassziszámot írhatnál, úgy könyebb találni alkatrészt, ja és ha lehet, használd a válasz gombot, mert senki nem tudja kinek válaszolsz éppen.
Üdv.
(#) toncsi1985 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Hali!

Megnéztem mindent (feszültségek...), még külön erősítőröl is megkukkantottam,de semmi változás, ugyanolyan halk mint volt.Véleményed szerint a tda8305-ös ic-vel nem lehet gond?
(#) hangszoros hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Roadstar TVM-1003EK/S
Rádio megy, Tv tökcsönd
Ha rádugom Tv állásben a tápot egy pllanatra sistereg.
Mintha valami letiltana
Mit kellenne megnézni ?
(#) hangszoros hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Az elözöhöz a Roadstár kis Tv-hez : a 194198- as hsz-ben van kapcsrajz 2008 márc 12.-én
(#) mineral hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Orion T2835 stx (Sasszi : PT90a 02ta058i) televízióm. Egy szép napon a BU2525AF-es sorvég tranzisztorom átalakult egy darab dróttá. Jelenleg egy énekes madárka költözött bele. Legalábbis a hangok alapján. Ebből azt gondolom, hogy a táp indulna...

Mindenesetre a tápegységet felkondizom és a BU-t kicserélem. A kérdésem afelé irányulna, hogy mit érdemes/kell még cserélni a sorkimenő környékén?

Segítségetek köszönöm!

PT90A.JPG
    
(#) Doncso válasza mineral hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szia, én ugyanezzel küzdök, hiába cseréled ki csak a sorvéget, annak oka van hogy elszállt, lehet hogy sorkimenős, én ezzel a kapcsolással szoktam ellenőrizni, nem szükséges pont ilyen tranyó de sortranyó legyen.
Én BU508-al szoktam, labortáp 10-12V 1A-re, és kb 1,5cm-ről át kell hogy húzzon a nagyfesz a GND felé, ha nem húz át, csak melegszik a tranyó vagy fütyül a sorki, akkor csökkentsd a szikraközt, bár az már rossz jel, ha így se, akkor a W3 tekercsre menő két vezetéket fordítsd meg, ha így se jó, akkor halott a sorki. Egyébként, a kondizás jó ötlet. A sorvég környékén is van elkó, azt is érdemes cserélni ilyenkor.
(#) mineral válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Köszi az infót!

Tanuló koromban megismerkedtem a sorkimenő tappancsával. Azóta tisztelem és meghagyom neki a kellő távolságot. Szóval én biztos nem fogom ilyen módon vizsgálgatni a sorkit.


Annak biztos oka van hogy elszállt a tranzisztor. Lehet, hogy egyszerűen csak túlmelegedett. Esetleg megfutott a táp.
Valamint van egy kondi (BU C-E lábain) ami a nagyfesz tüskéket hivatott levágni. Lehet az nem jó az attól purcan ki a BU.
De hallottam olyanról is , hogy a poros képcső miatt halt meg!?
(#) Doncso válasza mineral hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szia, nem kell félni a nagyfesztől , csak illendően kell kezelni, ha nem nyúlkálsz hozzá, semmi baj nem lesz.
egyszerűen húzd odébb a teszt áramkörtől, rögzitsd le, és vigyél oda hozzá egy GND-t is. a kettő között legyen 1,5cm, semmi bajod nem lehet tőle. De ha így is tartasz tőle, akkor hagyd, nem szeretném ha bajod esne. Létezik egy másik módszer, bár az kevésbé bombabiztosabb, azt izzóval lehet elvégezni, sorvég ki, és izzó a helyére. Valamelyest utalhat a sorki halálára. Mindenesetre csak akkor derítheted ki, ha leteszteled, vagy mindent kicserélsz és akkor derül ki, hogy minden jó volt, egyszerűen a sorkit kellett volna cserélni, vagy egyből megveszed drágáért a sorkit, de akkor meg lehet hogy nem az a rossz, szóval ilyen ez a filmes szakma, én úgy vagyok vele, amit lehet és érdemes, inkább kimérem, letesztelem, és ha valóban rossznak bizonyul, akkor csere. Persze nem beszéllek rá, a te döntésed, én csak leírtam, hogy szoktam csinálni.
Üdv.
(#) samil válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Helló.Bocs hogynem a válaszgombot használtam.A sassziszáma TNPH0380.Akkor most nekiállok és megnézem a trafotol az összes kondit.Elöre is köszi a segítséget.
(#) mineral válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Ez a filmes szakma már csak ilyen!

Azért köszi az infót.

Találtam egy kicsit finomabb FBT tesztelési módot is.

Íme

Meg van még itt egy kis segítség is.

Sorvég tranyó melegedés.
(#) Doncso válasza mineral hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Látod látod, aki keres az talál, érdemes előbb ezzel kezdeni és azután segítséget kérni. Mindenesetre én inkább megépítem a 4 alkatrészes gyakorlati FBT tesztert, ott kiderül szinte minden, míg amit te néztél, ott pl dióda és sokszorozó hiba nem derül ki, illetve még meg is kell építeni, én is agyaltam azon a kapcson, de inkább ezt választottam.
Sikeres javítást.
(#) pfejes hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Üdv,

Van egy SONY KV-S 2951D típusú tv-m.
Bekapcsoláskor nagyon hosszú idő, amíg képet ad.
Van esetleg valakinek ötlete ? Sajnos nincs szervízkönyvem. Gondolom, kondenzátor kiszáradás lehet a háttérben...

Köszi előre is!
Péter
(#) locked hozzászólása Ápr 4, 2010 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Goldstar ckz4822 tipusú tv javításához.Ez egy 37cm képátlójú
készülék,parabola antenna beállításához használom(tam).A garázsban telelt ki,tavasszal szerettem volna használni,de csak Amperszag jött ki belőlle ,a képernyő két oldalán függőleges fekete sáv látható,a hangszórója recseg.Leégett alkatrészt nem látni benne.Néhány öreg kondit már cseréltem,de javulás nincs.Tud valaki segíteni,mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza pfejes hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Szia!
Inkább képcső-gyengeség van a háttérben. Tekerd feljebb a Screen potit, vagy a képcsőfűtés áramkorlátozó ellenállását csökkentsd.
(#) kila hozzászólása Ápr 4, 2010 /
 
Sziasztok!-Grundig P25-449/12 CUC4200 -kistv-nél a hangerő állítással van gondom.A távirányító nem viszi a hangerő állítást,a készülék elején a gombbal állítható, de kikapcsolás után nem jegyzi meg az előzőt,mindíg újra kell hangosítani.
Valakinek van -e ötlete? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) patexati válasza kila hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Próbáld meg a távirányítót kitisztítani!
(#) kila válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /
 
Azon már túl vagyok, az igazság az hogy nem a saját, hanem egy Blaupunkt távirányítóval vettem, ami eddig minden funkcióját vitte.Most javítva volt, mert elment a szín, és fekete-fehérben működött.Minden tökéletes most,12V-ról is üzemel,-ezért vettem-,csak a távirányítója azóta nem visz mindent, például ki sem kapcsolja.A távirányító minden gombja működik, ellenőriztem.Most rendelek egy hozzávaló utángyártottat Bővebben: Link.Arra viszont nem emlékszem hogy ha csak a tv kezelőszerveivel állítom be a hangerőt, és kikapcsolom a főkapcsolójával, akkor miután újra bekapcsolom az előzőleg beállított hangerőnek kellene visszajönnie, vagy az a normális hogy mindíg fel kell hangosítani?Ha erről valaki fölhomályosítana megköszönném!
Mindenkinek akit érint-kellemes locsolkodást és sok pirostojást kívánok
(#) pegyusz hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Sziasztok segítők!
Nekem van egy Philips 29PT8607/12-es nagy síkképcsöves stereo szines tv-m. Már mikor kaptam jelezte az illető, hogy a bakapcsolás nehézkes. A gyerek azért mindíg kijátszotta . De csak eddíg! Most megállt totál. A topik alapján nekiestem, kicseréltem az elkókat. Ugyanaz (és hál isten nem rosszabb) ). Majd elkezdtem óvatosan méregetni. Lehet, hogy az analóg multiméterem sem tökéletes, de 300V feletti értékeket mérek a nagyfesz helyeken! Próbálok egy két képet feltenni, illetve az alapjelenséget videón, ha sikerül! Köszönöm előre is ha valaki fogná a kezem és egyszer már sikerülne egy tv-t megjavítanom, mert már telik a padlás velük))))
Köszi előre is!
Philips tv 004.jpg (113.87 KB), Philips tv 003.jpg (119 KB), Philips tv 002.jpg (119.67 KB), Philips tv 001.jpg (126.09 KB),
Próbáltam másik topikba (Philips Tv....) is kérdezni, de ez látom naprakészebb))
(#) bakaruha hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Sziasztok igaz hogy nem tv-röl van szó de hátha tudna valaki segíteni adott egy monitor kiégett egy tranzisztor benne aminek a tipusa TIPL 762 ilyet nem tudtam beszerezni tehát belekerült egy BUW 11 ami ugye helyetesítő na már most ugyanaz a probléma hogy be sem kapcsol viszont a tranzisztor emiter és colector lábain van egy 330 omos 30wattos ellenálás ami olyan szinten melegszik hogy már füstöl is mellékelem a kapcsolási rajzot bekarikáztam a tranzisztort amit cseréltem szerintetek mit nézzek meg a kondikat kicseréltem!
(#) bakaruha hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Még egyszer a rajz
(#) kadarist válasza bakaruha hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Keresd meg a zárlatos alkatrészt azon a tápvonalon.

Ha képet csatolsz, és fontos a méret megtartása, akkor kapcsold ki a képek automatikus méretezését.
(#) ronika2007 hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Sziasztok!

Szives segitségeteket szeretném kérni! Volna valakinek ötlete a következő hibámra?Volna egy metz tipusú 100hz-es tv-m az volna vele a gond hogy,agyerekzár funció be lett rajta kapcsolva ,és csak 5 csatornát enged menübe sem enged be enter codot kér mi a teendő ebben az esetben! Segitségeteket előre is köszönöm!
RONIKA
(#) bihari laci hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
sziasztok, egy SABA tv-nek , két oldalán homoru a kép és semmi állithatosága ,nincs poti nagyon jo állapotu tvehez kellene 1 kis segitcség.
(#) Doncso válasza bihari laci hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Ha jól sejtem, az raszterkorrekciós probléma.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Szia Doncso! Szerinted Laci elárulja a típusát?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
sziasztok, a tv tipusa saba-s7042e. A sorvegtranzisztort kicserektem az ki volt egve, ami bu2525 volt, elindult, de megmaradta a kepernyo osszehuzodas a ket olalan
Következő: »»   246 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem