Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szimmetrikus tápegység
Lapozás: OK   16 / 41
(#) roland8lsm válasza kadarist hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Fólia kondi van mindenhol kivéve persze ahol a rajzon is elektrolit van.
(#) kadarist válasza roland8lsm hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

A stabkockák lábainál kerülni kell a csak elkó alkalmazását. Kerámia lenne a legjobb az elkókkal párhuzamosan. Próbáld ki. Lehet, hogy gerjed.
(#) roland8lsm válasza kadarist hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Kiszedtem minden elkót, kivéve puffert, helytte raktam kerámia kondikat, -16,2V, volt elkó és kerámia párhuzamosan is. Kivettem minden kondit, maradt ugyanúgy -16,2V. Kicseréltem 7915, másik 2vel is 16V fölött volt. -24V a bemenet (adatlap alapján max -35V)
(#) kadarist válasza roland8lsm hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Mekkora feszültség van az IC kimenete és a bemenete között?
(#) ptesza válasza kadarist hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

A nyákon az utolsó négy kondi a három fólia , és az elkó a plusz 15 és a minusz 15 volt közé van kötve! Ezt a megoldást még nem láttam , nem tudom értelmezni sem.

Ki velük és jó lesz.
(#) kadarist válasza ptesza hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Előbb már írta, hogy nincsenek benne ezek, és akkor is rossz.
(#) Lacika válasza roland8lsm hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szia. Nem terhelted le a stabilizátor kockát. Állandó terhelésnek kell lenni ami 5mA-nál nagyobb. A kerámia kondikat pedig a lehető legközelebb kell rakni az IC lábaira. Nem árt még a feszültség hátbatámadása ellen diódát berakni.
Kicsit belerondítottam a gyári rajzba, remélem el lehet olvasni.

l7915c.jpg

(#) vicsys válasza Lacika hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Sajnos a negatív oldali ki és bemeneti puffer elkók polaritását hibásan jelölted. Ebből lesz nagy bumm!
(#) Lacika válasza vicsys hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Úgy látszik kondi fóbiám van. Javítva.

l7915c.jpg

(#) roland8lsm válasza Lacika hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Köszi. Megpróbálkozom vele este, és jelentek, hogy mi a helyzet.
(#) roland8lsm válasza Lacika hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Jelentem most már kiválóan működik, mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!
(#) banyaiakos hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok! Egy oldalon láttam régrebben ezt a megoldást a csatornaáthallás megszüntetésére. Ez így, ebben a formában ér valamit? Illettve mekkora induktivitások kellenek? Köszi.

táp.png

(#) Kovidivi válasza banyaiakos hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Csatornaáthallás a bemenő jeleknél van, ha jól tudom. Ez a megoldás inkább arra szolgál, hogy a különböző végfokozatok egymástól kicsit függetlenebb tápot kapjanak,ne annyira rángassa meg az egyik végfok a többi tápját.
(#) banyaiakos válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Jajj igen. Rosszul emlékeztem. Köszi Szóval van értelme a dolognak. Már csak az induktivitások értéke a fontos. És, hogy honnan szerezzem be.
(#) Sebi válasza banyaiakos hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Én diódákat tennék az induktivitások helyett...
(#) banyaiakos válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Jogos Mind a 3 végfok a 40voltos VF2 lesz 4 ohmra. Gondolom akkor MBR 745 gondolom elég lesz. Mennyire kell ezeket hűteni?
(#) demcar hozzászólása Máj 9, 2010 /

Szép napot mindenkinek!

Nekem volna egy kérdésem.
Hogy szeretnék épiteni egy szimmetrikus tápot egy erősitőhöz, és az erősitőnek kell +-30V és az volna kérdésem hogy elég-e a szimmetrikus tápba 35V-os kondenzátor, ha a trafó szekunder feszültsége 2*22V?

A segitséget előre is köszönöm.
(#) Kovidivi válasza demcar hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ezt Te is ki tudod számolni:
váltófeszültségXgyök2-2X0.7V (diódákon eső feszültség). A kondenzátor pedig azért 35V-os, mert 35V a maximum, amit kaphat (egy kis tűréssel).
(#) demcar válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Hát akkor jónak kel lenni mert 22V egyenirányitva és pufferolva 30-32V, tehát akkor jónak kell lennie a 35V-os kondiknak, szerintem.
(#) ptesza válasza demcar hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Vagy egyszerübb : 22x1.41=31,02
(#) phon hozzászólása Jún 14, 2010 /

Sziasztok!

Vásároltam egy RET szim. tápegység kitet, amit összeraktam és működik is de sajnos nem fordítottam kellő figyelmet arra, hogy milyen alacsony terhelhetőségű ez a táp.

A kérdésem az volna, hogy át lehetne-e alakítani ezt a tápot mondjuk egy olyan 1-1.5 A körülire és ha igen akkor mit kellene benne kicserélni (a trafót biztos de azontúl)?

A táp típusa PS-02/3 +/-15V, a kapcsolást és az egyéb adatok
Bővebben: Link

Köszönöm.

tap.jpg

(#) maTaKee válasza phon hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Helló!
A kapcsolási rajz alapján ez a táp 1A simán bír. A graetz híd 1,5A-es, szerintem cseréld egy kicsivel nagyobbra és, akkor nem fog melegedni 1,5A használattól. A stabilizátorok szerintem bírják a 1,5A, de ha nem akkor lehet már kapni 2A változatot belőlük.
(#) ptesza válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

A 7815 és 7915 úgy tudom 1A -ig terhelhető.
(#) phon válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Ha kicsit késve is de köszi a választ. Viszont nem értem, hogy miért írták rá azt 100 körüli mA értéket?
(#) Kovidivi válasza phon hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Nem lehet, hogy a trafó miatt? Mondjuk azon spóroltak, és így próbálták kompenzálni?
(#) bandee88 hozzászólása Jún 22, 2010 /

Hello! +-15V tápegységhez mekkora trafó vegyek?? Olyat ami 230V-ból 2 15V állít elő??
(#) kadarist válasza bandee88 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Szia!
Mihez kell a táp? Valami teljesítményadatot is írjál!
(#) bandee88 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Egy hangszinszabályzóhoz kellene amiben van egy TL072 erősítő IC. Az adatlapján +-15V ír.
(#) kadarist válasza bandee88 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Ez a típus jó lesz arra a célra. Egyenirányítás-pufferelés után 7815-el (pozitív) és 7915-el (negatív) stabilizálhatod a feszültségeket.
(#) bandee88 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Thx!!
Következő: »»   16 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem