Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Ha valaki nosztalgiázni akar, akkor ismét lesz főzés a Bókay kertben ezen a hétvégén. Bővebben: Link Én ott leszek
Lesz szeptember feszt is Szeptember 4-6 között,de az eddigiektől eltérően NEM a Bókay kertben lesz,hanem a népligetben! SzeptemberFeszt
No igen, két párhuzamos rendezvény lesz azon a hétvégén. Nem baj, legalább nem lesz akkora tömeg...
Én lehetséges, hogy kinézek a pörköltfőzőre :yes:
Ha így lesz, keresni foglak a tekintetemmel
Hali!
Szeretném még egyszer megköszönni a műnyomót! Ma kipróbáltam, tökéletes nyákot tudtam csinálni vele. Pedig mondhatni ez az első vasalásos nyákom. Szóval úgy látszik, amit anno rám sóztak műnyomó néven, az nem egészen az volt. Tartottam tőle, hogy a nyomtatómban van a hiba, de ma kiderült, hogy nem.
Nagyon szívesen. Én még sosem próbáltam erre a célra használni, de most legalább tudom, hogy jó hozzá. Ha gazdag leszek, veszek egy nyomtatót, és én is kipróbálom.
Szerintem kellene tartani! A tavalyi helszín jó lenne, szerény véleményem szerint, és nem lenne rossz, ha már most elkezdenénk szervezni.
Ami biztos, hogy idén is kellene: - főzőcske - fotózás - bemutatók - HEStore kitelepülés
Jó lenne igen. Sajnos mégy a tavalyi csoportképen sem sikerült mindenkit beazonosítani. Bővebben: Link
Egyetértek! Én benne vagyok, ha kell valami segítség, akkor szóljatok!
Sziasztok! Idén lehet én is részt vennék ha minden úgy alakul Igaz elég messze lakom de az utazás ingyen van csak Pesten kéne oda eljutnom a Déliből valahogy meg vissza
Meg egy biztonsági tartó, hogy Vic barátomnak, a párjának, meg nekem is maradjon egy kis kóstoló...
Köszi! Ha eljön az ideje és szabad leszek megkereslek Valószínű a párom is jön Addíg összekészítem a Propeller és Wand óráimat,hogy szalonképesen be lehetne őket mutatni
Csak nem itt a tavasz
Ha engem kérdeztek (kérdezett valaki? ) akkor legyen, Augusztus 14, Szombat, Bókay kert. Előkerestem korábbi 2 hozzászálásomat az OFF-ból (tudom hogy elég lett volna linkeni)... Akkor sok reakció nem volt rá mert még messze nem volt aktuális. De ha jól rá akarunk akarunk készülni akkor mostmár van... #1 -- No, ha már így elkezdtetek találkozózni az OFF-ban, akkor én is hozzászólok. Szerintem legyen jövőre is hasonló találkozó, mint az idén volt a Bókay kertben (ami persze nem zárja ki a hasonló tematikus találkozókat sem mint ami volt Kecskeméten). Az idei EHET példa bizonyítja hogy EHET-ünk jövőre is Az időpontot nem ártana sokkal hamarabb lerögzíteni, akár most... Tulajdonképpen a nyári szünet mint időpont jó volt, mondjuk bele a négynapos ünnep közepébe (hirtelen egyszercsak) talán kevésbé szerencsés... Szerintem 2010 augusztus 14 szombat megfelelő lenne (bár olyan időpont nincs ami mindenkinek tökéletes lenne). Jobb ötlet? Az infrastruktúra végülis teljesen jó volt szerintem ennyi embernek, mert ugye mire van szükség egy hasonló (~50 ember) kötetlen beszélgetős fórumtalálkozóhoz: - Hely (ennyi ember azért már nem kevés, társasház esetén már válóok... Ide kell érteni a sörpadokat, sátrat egyéb ülő és pakoló helyet.); - Könnyű elérhetőség (Budapest tagadhatatlanul központi helyen van); - Parkoló (volt ingyen parkoló, sőt még aki sok cuccal jött meg közelebb is tudott jönni pakolni); - Áram (sokat nem fogyasztottunk, de valljuk be nélküle unalmasabb lett volna); - Folyó (csap)víz (Főzés/mosogatás/kézmosás, mondjuk ebből sem fogyott sok); - WC (ennyi emberre mindenképpen kell, ez önmagában is jelentős 15...25 KHUF tétel Bővebben: Link ); - Bogrács (Pont ugyanezt az állvány és zománcos bogrács "kombó"-t ~5KHUF áron árulták/árulják akciósan nagyobb áruházakban). Ha kicsit előre szervezünk akkor én biztosan ki tudok állítani minimum egy garnitúrát, de szerintem más is... - Hűtőszekrény (nos ezt majdnem nem kaptuk meg és csak egy volt..). Ezzel csak azt akartam mondani hogy soknak tűnhet az idei 80 KHUF bérlet, ha valakinek van jobb ötlete (vagy telke ) akkor szóljon, nekem jövőre is megfelelne a Bókay kert. Ha jövőre is megszervezzük (miért ne tennénk?), akkor én valami hasonlóban gondolkoznék: - Belépő ~1 KHUF (szerintem teljesen méltányos volt); - Jóval korábbi meghirdetés; - Helyszín akár lehet ugyanott (hacsak nincs jobb ötlet); - Kaját kicsit korábban koordinálni beleértve a beszerzést is, viszont amint láttuk az önkéntesség nálunk még működött (hagyma, fa, stb.); Ha tippelnem kellene, akkor szerintem az EHET2.0: - 50...100 fő között lenne; - Kevésbé spontán ennek a jó és kevésbé jó vonzataival; - Jönnének olyan emberek akik az idén nem jöttek (nekem legalábbis nagyon hiányzott pár ember akikről azt hittem hogy eljönnek). Mellesleg kellene egy online jelentkezési lap ami volt is az elején, csak hogy tudjuk a várható és biztos résztvevőket (miért is nem lett ez végig fenntartva az idén?). - Börze, cserebere nagyobb lenne (mondjuk hiába adtam mindent ingyen, csomó cuccot mégis vissza kellett hoznom...). - HE store aktívabban jelen lenne; - A becsületkasszás italpult helyett dedikált erőforrás lenne erre célra allokálva, nagyobb választékkal (elkerülendő például ismét azt a vicces helyzetet, hogy senkinek nem jutott az eszébe betenni a sört a hűtőbe ). #2 -- Hűtőszekrény: Azért nem temetett maga alá a tartalma, mert a sörök leginkább mellette az asztalon voltak (mondjuk torkfájásra sok panasz nem volt). Gafly ingyen elvihető portékai: Igen, kell majd jövőre valami táblát csinálni. Sokat nem értem rá reklámozni, mert leginkább a kaját csináltuk... Abban viszon teljes egyetértés volt, hogy legalább a kapuhoz (autósoknak) kellett volna minimum egy A4 de méginkább A3 tábla HE emblémával. HE store: Pólóhoz és bögréhez sem volt azért annyira triviális jutni... Infrastruktúra: Nekem személy szerint jó volt. Ha a következő EHET-et nem akarjuk anyagi deficittel zárni (annyira sok panasz nem volt azért a rendezők részéről) akkor vagy többen leszünk (100 eléggé vérmesnek tűnik)/vagy lefaragjuk a költségeket (vidék/olcsóbb, stb.)/vagy találunk támogatókat (második alkalommal igazán nem tudom hogy több vagy kevesebb önkéntes adomány lesz/lenne. Hivatalos támogatók pedig a csak a mesében vannak ).
Az étvágyam már most megvan! Remélem az idén jó lesz az időpont nekem is. Hogy magamon kívül kit, mit viszek, azt még nem tudom.
Ez akkor tulajdonképpen nem is EHET 2 hanem MÁHET (második HE találkozó), csak palócos tájszólással....
Meg lehetne idén is börzézni szerintem, meg kiforrasztó versenyt rendezni!
Nekem lenne egy olyan ötletem, hogy pár érdekes témáról lehetne valami kis előadásszerűt tartani. pl. (LED-ek, CERN-i kutatóközpont, stb.)
Ja, legyen idén is. Nem is tudtam, hogy tavaly volt...
Zoli, paprika ügyében gondolj rám is légyszi, én itt Pesten élek, és nem jutok hozzá egy normális, atomerős paprikához, ami szétmarná a belem. Az asszony mindig olyat hoz, amit szerintem bébiételbe lehetne darálni, olyan puding gyenge... Nekem meg ilyen kell: Szerk.: Helyszín ügyében vannak ismerőseim, akiken keresztül zuglói, vagy Hajógyári-szigeti helyszíneket is "be lehet szerezni"...
Téma címét javítottam!
Nekem semmi kivetnivalóm nem volt a Bókay kerttel. Maximálisan támogatom, hogy idén is ott legyen. Ezévben már én is jobban rá fogok érni augusztusban és előtte... Bízom benne, hogy jobban meg tudjuk szervezni azt ami az előzőben rossz volt, és mégjobbá tudjuk tenni azt, ami az előzőn jó volt. Kaja oldala: Teljesen jó volt az előző. Én magam nagyon finomakat ettem, mesterszakácsok bújnak meg köztünk. Akik tavaly bográcsban ügyeskedtek, maximálisan elégedett "ügyfelekkel" gazdagodhattak. Börze részt ki lehet bővíteni minden bizonnyal. Anyagi oldala: - Aki főz annak valószínűleg tudjuk biztosítani vagy a nyersanyagot, vagy ha hoz a vásárlásról blokkot, akkor anyagilag azt le tudjuk rendezni. - Szerintem nem elvetendő a belépő szedése. Esetleg megfontolandó, hogy 1000 Ft a belépő és aki börzén árul annak 2000 Ft. (Ezt Norbi tudja, hogy pénzbe került-e az asztalok kihelyezése még pluszban) Belépő előnye, hogy akkor nem ilyen +- 150%-os a létszám ingadozás. Emiatt tudunk előre kalkulálni. Időpont: Ha megfelelően korán ismert az időpont, akkor nem kell szórakozni 5-6 időponttal. Ha azt mondjuk aug 14 szombat, akkor annyi. Ne szervezzük át 10-szer. Ha 4 hónappal a találkozó előtt már ismert az időpont és jönni akar, akkor nem lehet gondja ebből senkinek. Program: Le kell fektetni konkrétan, mit akarunk. - Előző találkozón pl. szó volt a palacsintázásról, de nem volt hely ahol ezt lehetett volna és egy rakat nyersanyag maradt meg emiatt, amit a palacsintázás miatt vettünk, vagy hoztak. - Kiforrasztó verseny nagyon jóra sikerült. - Egyik kedves fórumtársunk által gyártott és felajánlott 1U rack-et is még megőriztük. Ennek is kell gazdát ítélni. Javaslat: Április - Májusban kell tartani egy előtalálkozót (~ 8-10 ember), valahol. Itt megbeszélnénk személyesen is, hogy milyen programok kellenének, mit hogyan intéznénk.
Javasolnám, hogy legyen kicsit magasabb a belépő, mondjuk 1500Ft, és több kaja készüljön, mert én tavaly kevésnek találtam a mennyiséget. Nem azt mondom, hogy két napra jól kell lakni, de azért mégiscsak egész napos program a találkozó. Nemtudom, mások hogy vélekednek róla, szerintem nem ezen múlik az, hogy ki jön el. Végülis egy erősebb hétvégi sörözésen simán le lehet tolni ennyi értékű sört...
Létszámot előbb kellene nagyjából fixálni és talán egy hónappal a találkozó előtt begyűjteni a részvételi díjakat, akkor már lehet konkrét létszámmal számolni. Ja és remélem lesz kint bögre, mert az enyémre mosogatás közben ráejtettem egy másikat és letört a széléből egy körömnyi darab
Szia!
Nekem az augusztus bármelyik napja tuti! Csak sajnálni tudom, a hozzászólásokat olvasva, hogy a tavalyin nem lehettem ott (anyagi okok miatt)! De az éven mindenképp ott szeretnék lenni!
Előtalálkozó, szervezkedés ügyében rám is számíthatsz. A munkámból kifolyólag bármikor tudok időt szakítani ilyesmire, elmenni ide-oda, ha esetleg mászkálni kell valami miatt a városban, a kerékpáros futár előéletemből adódóan nem okoz gondot, gyors vagyok és pontos... Szívesen segítek ilyesmiben, ha úgy adódik.
1l gulyásra kell számolni legalább fejenként, mert tavaly is az volt a "gond," hogy hogy túl finom lett, és sokan, többször is szerettek volna repetázni, ráadásul kevés is volt főzve 100 emberre/nap.
Szóval akkor nem csak nekem ez a véleményem. Nemtudom, mások hogy vannak vele, de jó kajára nem sajnálom a pénzt
Idézet: „Nemtudom, mások hogy vannak vele, de jó kajára nem sajnálom a pénzt” Nem tudom, mások hogy vannak vele, de pavlovi reflex, hogy éhes lettem?
Megyek sonkát enni tojással, tormával, puha kenyérkével...
Előtalálkozó, főtalálkozó ügyében én is szívesen segítek, amiben csak tudok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |