Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   43 / 199
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Azzal számolUNK!
(#) Müszi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Találkozóra én is szeretnék majd eljutni, ha lesz esetleg, már csak pénz kell 40 liter benzinre

De reméljük, meglesz addigra!
(#) Frankye válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Meglesz az a pénz, csak tessék addig szorgalmasan gyűjteni! A hétvégén meg menni, locsolni, hogy abból is gyűljön!
(#) MolnarG válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Lehet bérelni kellene egy gulyáságyút...
(#) Frankye válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Nana! Csak semmi lövöldözés! Maximum, ha babgulyás lesz...
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

[OFF]Tankolj etanolt. Olcsóbb és környezet barátabb is. Augusztusig csak összegyűjtesz annyit. De nem lenne olcsóbb tömegközlekedéssel? Ha mostani árral számolok, akkor az több, mint 12kHuf. Annyiból körbeutazom vonattal az országot. Pest nekem oda vissza 600km körül van és 6000Ft körül megvan a jegy.[OFF]
(#) potyo válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Az szép fogyasztás, ha 350 kilóméterre 40 liter benzin kell. Nekünk tavaly az 520km-re kb. 35 liter jött ki...
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Zeneeledel.
(#) Müszi válasza potyo hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Ha az autó tankja tele van, akkor Dombóvár és Pest között oda vissza lemegy a mutató az 1/4-es szintig.

Nem tehetünk róla, az autó sajnos szeret enni, elég nagy méretű (Ford Mondeo 1.6, 1600ccm).

GR89:
Idézet:
„Tankolj etanolt. Olcsóbb és környezet barátabb is.”

Sajnos Dombóváron nincs etanol kút, és úgy tudom, hogy valami plusz kütyü is kell az autóba, hogy etanollal üzemeljen...
(#) szamóca válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

A börzére is fel tudtatok jönni, erre meg kötelező! :yes:
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Na ja! Én az előbb, hogy sokkal többet főzzél mint tavaly.
(#) Müszi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Mivel a bátyámék Pesten laknak, és ott vagyunk náluk két napot mikor megyünk börzézni, ezért megyünk autóval, mert kényelmesebb.

Idézet:
„Sajnos Dombóváron nincs etanol kút, és úgy tudom, hogy valami plusz kütyü is kell az autóba, hogy etanollal üzemeljen...”

Kis lépésekben kell növelni az etanol mennyiségét, akkor ki lehet tapasztalni, hogy meddig működik "kütyü" nélkül. 30-40%-ot simán szoktak tudni. Ha már sok neki, akkor gyenge lesz, rosszul veszi a gázt, nehezen indul, ilyesmi. Akkor még kell hozzá kis benzint nyomni a következő kúton, és akkor megvan, hogy meddig mehetsz az etanollal. De én inkább a gázszett beépítésében gondolkodnék, Mondeonak még csomagtere is marad, ha beépítik a tartályt, nem egy Corsa méretű autó, amiben kb. semmi hely sem maradna. Attól függ, mennyit autózol, de ilyen fogyasztás mellett szerintem 20000km-en belül visszahozza az árát, és utána jóval olcsóbban autózhatsz.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Idézet:
„Sajnos Dombóváron nincs etanol kút, és úgy tudom, hogy valami plusz kütyü is kell az autóba, hogy etanollal üzemeljen.”

Ha benzinkúti etanolt tankolsz (E85 = 85% etanol, többi benzin, E90 = 90% etanol, többi benzin), akkor fele fele arányban kell keverni benzinnel, így nem kell semmiféle átalakítás, ha csak benzinkúti etanolt tankolsz, akkor az előgyújtáson kell állítani.
És cefre szagot hagysz magad után.
Érdemes megérdeklődni, hogy az adott autóban milyen üzemanyagrendszer van, ugyanis az etanol kikezdi a régebbi autók üzemanyag tömítéseit, csöveit, az újabbak már megfelelő anyagból készültek.

A Mondeo jelenleg eladás alatt van, csak hosszu uton, ritkán használjuk, még el nem sikerül adni.

Egy kis Citroen AX-ünk van, azzal nem merünk elmenni hosszú útra, mert 89-es, öreg autó, pedig nagyon jó a fogyasztása a kis dizelesnek (5l/100km).

Müszi

Szerintem nincs azzal semmi gond, adagolós dízel az kimegy a világból ha kap üzemanyagot. Mostani autók meg mindenféle bagatell hibával képesek leállni bárhol... Nem a kor számít az autónál, hanem hogy rendben van-e tartva.

Sajnos a váltója eléggé rosszalkodik, kifolyik belőle az olaj, zörög a féltengely, és még ezer baja van szegénynek, pedig imádom vezetni a kisautót!
(#) rockersrac válasza Topi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Ha szóltok előre akkor talán én is tudok menni az előzetes megbeszélésre! Sőt! Pákát is tudok vinni kettőt is a kiforrasztó versenyhez! Bár Matyit és a !200W-os Weller pákát semmi nem képes überelni!
(#) bankimajki válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Nekem van egy annál nagyobb pákám. Ha megyek kihívom egy forrasztóversenyre.
(#) Ballage válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Mármint úgy érted, hogy a találkozóra készülvén kell főzni, ugye?
(#) Frankye válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Ajánlom, Neki, hogy úgy gondolja, mert odamegyünk Nógrádrettentőre, és úgy megverjük.... izé... szelíden rábeszéljük, hogy jobb, ha nekünk főz! :boxer:
(#) Ballage válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

De csak azért, mert a szellemi csörtéket jobban szereted....
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Jobb is hogy csak vicc, mert ha Frankye fog egy G-moll szeptimet a válladon, megütöd Jimmy magas C-jét.
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Zoli a magas C-t üti meg, engem meg a guta, ha megint éhen maradunk...
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Nem hiszem hogy ez most ismét előfordulhatna, mert már van tapasztalat a mennyiségre vonatkoztatva.
A gond hogy egy 100 fős csapatra kell 100l kaja ami 15l-es bográcsokban nem készíthető el. Tehát legalább két 50l-es paradicsombefőző üst,és üstház kellene, aminek az odaszállítása sem egyszerű feladat.
De ha nem jutna megfelelő mennyiségű étel Neked kedves éhező nagy testvérem, akkor én meghívlak egy kajálásra.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Előbb jöjjön össze a "tuti" 100 fő, azután felőlem akár a gulyáságyúban is főzhetsz Zolikám. Szami meg majd állja a cehhet!
(#) Hp41C válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Sziasztok!

Elkészíthető... 6.6666 darab 15l-es bogrács kell....

Sziasztok
(#) vicsys válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Ejnye! Tőled minimum hexa-ban vártam volna...
Szamóca!
Én meg fogyózzak?!
(#) Müszi hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Mostmár csak benzin kell

Gratulálunk a jogsidhoz, de a róla készült képet, személyes adataid védelme érdekében, inkább töröltem.
-- kobold
(#) Attila86 válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Meg ahogy a képről látszik, még egy autó is!
Következő: »»   43 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem