Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   44 / 199
(#) Müszi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Autó az van csak hideg van, és nincs kedvem lefotózni

Koboldnak: Igazad van, erre nem is gondoltam! Köszönöm!
(#) vicsys válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Köbzolinad is köszönheted! Szegény tényleg aggódott érted. Az a minimum, hogy apunak szólítod a MEHET-en!
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Szia Hp41C te is jössz a találkozóra? Én tervezem,hogy megyek a párommal (egyedül úgysem engedne el ) Jó lenne ha janocsi is részt tudna venni és vihetné mindenki az óráit vagy legalább is egy részét
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Ha megyek (amit nagyon szeretnék), egy darab üstöt katlanostul tudok vinni Neked!
(#) Müszi válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Köszönöm KÖBÜKI
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

"Az éhes modik támadása" címmel, Lukács Gyuri filmet fog forgatni. Főszerepekben Vic3CPO, és FrankyD2.
De nem maradsz éhen Te sem Vic barátom. Természetesen hivatalos vagy a MÁHET ebédpótló pótkajára, ha úgy alakul.
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 3, 2010 /

Van már konkrét elképzelés az ideiről?
Végigszaladtam az idei bejegyzéseket, de úgylátom, még nincs. Javítsatok ki, ha elnéztem valamit!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Az idén marhapörköltet kéne...
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Igen! Marha pörköltöt babgulyással.
Egy nem túl nagy bográcsot lábbal egyetemben én is tudok biztosítani, de ilyen mennyiséghez már tényleg kell nagyobb tűz is, ami kissé bonyássá teheti a dolgot.
Augusztus 20-a előtt kellene mindenképpen megtartani, mondjuk tudom javasolni az augusztus 14-ét.
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Szia!

Én is tervezem, de még nem tudok biztosat. Nézd meg a tavalyi képet, a párodnak nem kellene annyira aggódnia...

Szia
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Na annyira azért nem kell túllihegni ezt a kaja dolgot. Ha jól emlékszem Topi 61 főről beszélt mint hivatalos végeredmény. Ezt tulajdonképpen három, a Bókay kert által biztosított és messze nem teli bográccsal gyakorlatilag teljesíteni lehetett. Persze volt aki éhen maradt, de abban azért benne volt az is hogy még akkor is ott beszélgettek, amikor mások (például én is) már repetáztunk... 1 L kaja messze túl sok, az szerintem butaság lenne ha túlfőznénk magunkat és utána meg csak öntögetjük ki a kaját (a maradékot elég macerás lenne elvinni, viszont a szívem szakadna meg ha a végén a WC-be öntögetnénk). Szerintem egy jó tömény gulyásból fejenként 0.5 L elég, ez 100 fővel számolva is csak 20 L. Azaz 4 db 14 L-es bográccsal simán meg lehet etetni ennyi embert, különösen ha nem csak levesben gondolkozunk. Ami a marhát illeti azzal csínján kell bánni, mert mint ahogyan a nevében is benne van, marha sokára készül el. Vagyis ha délelőtt kilenckor-tízkor kezd neki az ember egy marhapörköltnek, akkor abból inkább vacsora lesz mint ebéd... A múltkor is az volt a szerencse hogy kedves segítőtársaim hártyavékony szeletekre aprították a gulyásba valót és logisztikailag is megszerveztük Ettől függetlenül az igazat megvallva jelentős mázli is volt abban, hogy egyszerre készült el a háromféle kaja.
Nos tehát szerintem a kert által biztosított 4 bogrács is bőven elég. Ettől függetlenül például én is ki tudok állítani egy vagy két bográcsot állvánnyal ha kell (de valószínűleg nem kell). Ha pedig még egy tárcsát is bevetünk akkor messze átesünk a ló túloldalára mennyiség tekintetében.
Igény esetén az idén is vállalok egy bográcsot, mondjuk gulyással
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Én nem így látom.
Szinte mindenki kétszer szedett, és csak azért nem többször, mert nem volt már mit. Szetya még a bográcsot is kitörölte kanállal.
Bővebben: Link
(#) Georgee hozzászólása Ápr 3, 2010 /

10 év után már mindenki igy fogy számolni ehet máhet hahet... Még nem tudom hogy tudok e menni, de nagyon szeretnék, ha meglesz a munkahelyem, és pihenőre esik a találkozó akkor megyek.
(#) Bulldog1796 hozzászólása Ápr 3, 2010 /

Sziasztok
Én lehet hogy el tudok menni. 13 éves vagyok, rekordot döntenék vagy már nálam fiatalabb is volt ott ? :hide:
(#) szamóca válasza Bulldog1796 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

(#) Bulldog1796 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Köszi értek én a képbből
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Amit felrúgsz, bocs, nem lehetett kihagyni
(#) Imi65 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Cserhátkuruttyánban már fejlődést mutatott a Zoli! Már csak az aprított hagymát borítottuk a fűbe.
(#) Frankye válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Ez jó! Akkor van esély rá, hogy a mostani találkozón már csak az üres edényt rúgja majd fel...
(#) llaci56 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Idézet:
„egy jó tömény gulyásból fejenként 0.5 L elég, ez 100 fővel számolva is csak 20 L”

Ez milyen számítási módszerrel jött ki?
(#) Gafly válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Most hogy így mondod, lehet hogy a hibás Pentium sorozattal
Valamint az is lehet hogy nem 14 L-es volt a bogrács hanem nagyobb. Ettől függetlenül az eszmei mondandóm az akart lenni, hogy ha ~60 embernek nagyjából elég volt 3 ekkora bogrács, akkor ~100 embernek sem kell 4-nél sokkal több, különösen ha kicsit jobban megtöltjük őket és kicsit tartalmasabbra csináljuk.
Más: Én kötelezővé tenném a kitűző viselését (egymás jobb megismerése céljából). Akár úgy is mint Kecskeméten, azaz aki előre bejelentkezik az a regisztrációnál megkapja a kinyomtatott kitűzőt. Így jobban lehetne előre kalkulálni is. Vélemény?
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Ez már felvetődött az EHET-en is, és mindenki egyet is értett vele. Beszerzésében majd Akció2laci tudna segíteni. :yes:
(#) hapro hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Egy ötletem lenne a találkozóra:
Az előző találkozón voltunk minimum 50-en, ha mindenki egy vagy két százast bedobna mindenki, vagy a részvételi díjból levonásra kerülne egy rész, akkor abból lehetne valamit nyerni pár embernek. 5-10 ezerből már viszonylag maradandót kaphat 2-3 ember. És nem egy tábla boci csokira gondoltam. Pl 20-20-...db-os ellenállás készlet a szabvány értékű ellenállásokból, vagy 5-10 darabok sok féle általánosan használt tranzisztorokból, vagy oldalcsípő fogó, ónszippantóval, stb...ebben az árkategóriában vannak olyan termékek, amiknek mindenki örülhet, és szinte bármikor kellhet.
Fődíjnak, például nekem, a Cirok Laci egyik csöves végfoka...
(#) CIROKL válasza hapro hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Zoli! épitek én neked saját magad segitségével szép csöves véget ! az lessz ám a fődíj!
(#) llaci56 hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Van egy ötletem. Ne főzzünk öten ötféle ugyanazt! Felvetettem már a marhapörköltet...
Elhozom az egyik unokabátyámat, (mesterszakács!) és ketten megcsináljuk. Kell még 2 -3 segítő, akik kezelik a tüzet és vizet, no meg a nagy üst. Kályha nem kell, legalábbis nem muszáj, de ha van, az sem rossz.
Ezt más találkozón már megcsináltuk vele, és mindenki kinyalta a tányérját, és jutott is mindenkinek. A bratyónak nem kellett találgatni, hogy miből, mennyi kell, minden flottul ment.
(#) tatabike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

DE!
(#) tatabike válasza hapro hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Én Neked egy 5 deka ónt gondoltam...
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Én facsavart, AZ4-et, meg biztosítékot, továbbá vasig átütött AV760/C kimenőtrafót.
(#) sprofan hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Tavaly volt szó arról, hogy hiába volt megadva a pontos cím a találkozónak, eltartott egy darabig míg többen megtaláltuk a megfelelő bejáratot, hisz nem mindenki közlekedik GPS-el Akkor írtam hogy fel tudok ajánlani pár színes útbaigazító ideiglenes táblát (A4 vagy A5 méretben természetesen fából -oszlopra szerelhető-), nos ez az ajánlat még most is él.
Ha a Bókay kerteb lesz,. akkor mi már tuti odatalálunk, de ha többen jönnek nekik még elkelhet.
(#) Imi65 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

[OFF]Gonoszkodunk, mi???
Következő: »»   44 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem