Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fatüzelésű bojlerba fűtőszál
Lapozás: OK   1 / 1
(#) sliderboy hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Hello!
Van itthon egy fatüzelésű bojlerünk. Amit gyanús hogy át lehet váltani villamos energia használatúvá. Mert van a tetején egy doboz fedél, amit ha leveszek egy nagy csavar tárul elém, és egy (villanybojlereken is láttam) Védővezető csatlakozási lehetőség. Ebben a fedélben van egy furat és benne egy Piros izzó tartó(szerintem ez lesz a visszajelző glimm helye) A kérdésem az lenne hogy honnan lehet ilyesmit venni esetleg, vagy lehetne e valamilyen más fűtőszálat beletenni. De akkor hova menne a hőfok szabályzó meg a termosztát ami adott hőre ki/be kapcsol stb. Válaszaitokat előre is köszönöm.

(#) patexati válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Szerintem az csak a földelési pontja! A fűtőszál amúgy sem lehet felül mivel a hideg víz lefelé száll így soha nem melegítené fel!
(#) kornel válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Véleményem szerint veszett ügy, és nem utolsó sorban veszélyes is ilyenekkel kisérletezni.A fűtő szálat, és a termosztát szondáját minden féle képpen a tartály aljában kellene elhelyezni, ami a tartály megbontásával, és átalakításával járna. Eme átalakítás után a fatüzelés felejtős, mert tönkretenné, illetve nem tudom mennyire tudnátok megoldani a tökéletes szivárgásmentességet a beszerelés helyén.Azért egy kis nyomás van benne ha fel van töltve.
(#) dcsabi válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Lehet komplett bojler betétet venni, amihez tartozik egy fűtőbetét, biztonsági hőkorlátozó, a normál kapillárcsöves
hőfokszabályozó...
Ez egy talpas sajtolt acéllemezen van összeszerelve, amit gumitömítés és csavarok segítségével szerelnek a bojler tartályra. (alulról)
Nézz meg egy komplett elektromos bojlert és hasonlísd össze, át tudod-e alakítani. (illetve milyen alkatrészek kellenek)
Rosszat a "rosszvas" telepen bőségesen találsz, lehet hogy előbbre leszel, ha egy ilyent hazaviszel 4-500ft-
ért és ebben cseréled ki ami tényleg rossz.
Sokszor egészen kis probléma miatt is kidobják.
(#) pinkova válasza kornel hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Azért ne temessük el az ötletet Van akinek már sikerült nagy szériában!
(#) pinkova válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Ha gyári kialakítású villamos fűtés lehetősége benne van, azt a víztartály oldalán, alul keresd. Bár bevallom, sok értelmét nem látom, iszonyatos nagy a hővesztesége, mivel sehonnan (palást és füstjárat, fenék) nem szigetelt.
(#) pinkova válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Ez való az ilyen bojlerekbe. Amit Te ajánlottál, az nem megfelelő sajnos.Ez zárt kivitelű, beépített szabályzóval és korlátozóval, elektromos csatlakozóval.
De abban igazad van, sokan filléres hiba miatt cserélik az egyébként még tökéletes vízmelegítőt.
(#) Mc__Elek hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Régen láttam már fatüzelésű bojlert, ezért nem biztos, hogy mindenre jól emlékszem.

1. Nem nyomástartó edény (csak átfolyik rajta a víz)
2. Semmi hőszigetelése

Ha így van, bukott ötlet.
(#) sliderboy válasza pinkova hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Ennek tényleg felül van a fűtőszál helye. és szerintem is ilyen kell bele! honnan van a kép?hol lehet beszerezni? (amugy tutira átváltható villanyfűtésüre. csinálok képet ha nem hiszitek. )
(#) kornel válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Durván hasonló fűtőcucc van az olasz bojlerokban, mint amit pinkova linkelt, ám még mindig megáll az elmélet hogy alulról kellne fűteni, így az igazi a hatásfoka a dolognak.Viszon elhiszem neked hogy lehet olyan konstrukció amiben felül alakították ki a helyét Érdekes jelenség.
(#) dcsabi válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Létezik ilyen fűtőegység is kompletten, -amit fentebb említettem...
Keresd meg melyik való bele, (az egyes alkatrészeket nem javasoljuk legyártan házilag!)
Valójában a tartályt a hőszigetesést és a burkolatot spórolod meg, -meg természetesen a "csapokat".
A komplett ár 25-40%-ba kerül így, szerencsés beszerzés esetén
Itt egy gyári cucc, aminek felső csatlakozásai vannak...
Pl: Pr...r, - ott válogathatsz, megtapogathatod, megmérheted...
(#) sliderboy válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

ez is felső kifolyású bojler! itt vannak a képek róla meg a nyílásról, amit mondtam.
(#) dcsabi válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Az a furat ami a fedélen van, az a hőfokszabályozó tengelyének a helye lehet...
Az alkatrészeket meg kell venni, azok házilag nem állíthatók elő...
A boiler fűtőegység, ahogy írtam már egy kompakt szerelt, nyomásálló és elektromosan szigetelt,
- abban megvan mindennek a helye.
Meg kell találni melyik való oda, van jónéhány választék, mérd meg pontosan a felfogató perem méretét és látogass meg egy boltot ahol ilyenek vannak.
A semmiből nem oldható meg, esetleg a "MÉH" telepen többszöri "látogatással" szerencsével találhatsz a pár fő alkatrészből valamelyiket...
Ennél többet szerintem nem tudunk segíteni, hacsak valakinek éppen ilyen van otthon és átalakította, vagy már eleve kombinált és szétszedi a kedvedért és pontosan megmondja honnét szerezhető be.
(#) sliderboy válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Rendben,köszönöm az eddigi válaszokat. Remélem sikerrel járok! Addig is várom a tapasztalatokat, és remélem akad valaki akinek van ilyen bojlere otthon. Üdv!
(#) pinkova válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 6, 2010 / 4

Elnézést kérek,Bővebben: Link, nem kívánok senkit reklámozni. Barátunk a Google, mi meg fűtőszálat keresünk. De ha nem megy, ajánlom a fűtéstechnikai szaküzleteket, háztartási gép javítókat.
(#) pinkova válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Idropi, fatüzelésű bojler. Ehhez keress komplett fűtőegységet. Kevesebbe kerül mint amit linkeltem, remélem. Egy ilyen komplett belső kerül annyiba mint egy normálisan szigetelt villanybojler(50 literes). Ha meg később javítani akarod, akkor ezek az árak hatványozottan jelentkeznek. + A "hagyományos" vízmelegítőt ki tudod takarítani az alján levő Kb. 18 cm.-es nyíláson, ezt a fatüzelésűt CSAK a tetején levő 6/4-es furaton át tudod takarítani. Ugye érzed a különbséget?
(#) ha9pi.feri válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Üdv!
Én a helyedben nem alakítanám át elektromos fűtésre. Ezek a bojlerek arra valók, amire kitalálták őket: kevés tüzelővel gyorsan(!) felmelegítik a vizet és biztosítják a fürdőszoba fűtését is. A meleg vizet nem tárolják. Ha elektromosra alakítod nagyon lassan fogja felmelegíteni a vizet, ill. a helységet. Ha éjszakai áramot használsz időponthoz lesz kötve a fürdés, ha nappalit, akkor pedig túl drága lesz.
(#) sliderboy válasza pinkova hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Hello! Köszi, innen rendeltem meg a megfelelő méretűt. Közben egy ilyennel foglalkozó emberke is megerősítette hogy ilyen kell bele. Hatásfoka valóban nem jó, lassan fogja melegíteni a vizet, stb.. de ez csak alkalmanként kell nekünk, van gázbojler is. Segítséged köszönöm!
(#) pinkova válasza sliderboy hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szívesen!
(#) Sanyessz hozzászólása Dec 24, 2015 /

Helló mindenkinek
Nem éppen tudtam hova illesszem be a kérdésem.
No, arról lenne szó hogy vezérelni kellene egy 4kw-os, fűtőbetétet átfolyós vízmelegítőhöz.
Ez egy saját gyártású átfolyós melegítő lenne. Lenne egy átfolyás mérő és egy hőfokszabályzó.
Szokott még valami lenne ezekben a kütyükben?
A szabályzást azért gondoltam, hogy kisebb átfolyásnál ne kapjunk nagyon forró vizet, vagyis az átfolyó/felmelegítendő víz függvényében szabályozni a fűtő teljesítményt.
Vagy ez felesleges majd kikapcsolja a hőfok érzékelő, ha túlmelegedne?
(#) kaqkk válasza Sanyessz hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Olcsóbb és biztonságosabb ha kész gyári vízmelegítőt veszel , én nem kockáztatnám a családtagjaim életét egy házilag készített cuccal .... Talán még olcsóbb is a gyári ha összeszámold az alkatrészek árát ...
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
(#) gerry válasza Sanyessz hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Szokott még lenni egy nyomáskapcsoló ami kapcsolja a fűtőszálat. Ha kinyitod a csapot bekapcsol, ha elzárod lekapcsol.
(#) Sanyessz válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Éppen nem olcsóbb a gyári, azért is gondolkodom egy építésében.
Gerry: igen valaminek érzékelni kellene a csap megnyitását, erre a célra gondoltam az átfolyás mérőt, mert a nyomás változhat a vezetékben egyéb okokból kifolyólag.
(#) kaqkk válasza Sanyessz hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Idézet:
„Éppen nem olcsóbb”
Mennyit tudsz spórolni ha te építed meg ? Életbiztosítása mindenkinek van a családban ?
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
(#) Bakman válasza Sanyessz hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Több helyen megfordultam már, ahol ilyen-olyan átfolyós vízmelegítő volt. Mondhatom, egyik rosszabb*, mint a másik. Én már csak a komfort miatt sem javaslom, egyébként teljes mértékben egyetértek kaqkk kollégával.

Nem mellesleg az elképzelésedhez jó drága átfolyásmérő kell, ami nem csak azt tudja eldönteni, hogy folyik-e a víz, hanem azt is, mennyi.

*ide egy nagyon csúnya szó illik
(#) tothgyula válasza sliderboy hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Hello!
Nekem is az a javaslatom, hogy ezzel nincs értelme kísérletezni!
Üdv:TothGyula felülvizsgáló.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem