Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   442 / 1387
(#) (Felhasználó 4577) válasza lidi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

A csatolt képet kinyomtatva is hullámos lett a kép.
(.bmp kiterjesztést nem engedte feltölteni, ezért csomagoltam be.)

névtelen.zip

(#) pici válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Egyből tervezőből nyomtatsz?

Utolsó kép 'k' betű feletti forszem.
(#) lidi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Hát elég szomorú, Photoshop -od nincs esetleg ? Nekem a kő régi 300 dpi s 4L se cakkoz, csak ha szineset vagy szürkét kap.

Sajnos nincs Photoshop-om.
Nekem is szürkén nyomtat, ha színes képet akarok kinyomtatni, azzal nincs gond, ez nem szürke, hanem hullámos.
Az még szomorúbb, hogy a gyári frissen vásárolt nyomtatónak van ilyen hibája, és amikor felvettem a kapcsolatot a bolttal, ahonnan vettem a Samsung-hoz küldtek, hogy vigyem el hozzájuk. Annyit nekem nem ért meg, hogy még szaladgáljak vele/postáraadjam, így is lehet NyÁK-ot csinálni vele, csak nem a legszebb.
(#) lidi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Milyen tipus ez pontosan? Rákeresnék neten, hátha van vmi megoldás, mert ez így nem normális.

Samsung ML1640 a becsületes neve. Én is kerestem már, gondolkoztam fw frissítésen is, de égül nem mertem kockáztatni a nyomtatóm életét.
(#) Attila86 válasza pici hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Jól kiszúrtad, ez az egyetlen hiba a panelon. Akkor mégsem hibátlan.
Nem tervezőből nyomtatok. Kiexportálom Eagle-ből és úgy IrfanView-el.
(#) cNobody válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Nem lehet hogy egy beállítást kéne csinálni neki?
Nem tudom hogy a lézernél van e ilyen, mint a tintasugarasnál lévő Patron Beállítás.
Kinyomtat egy tesztoldalt és utána megkérdezi hogy egyenesnek látom e az egyenes vonalat, és ha nem akkor lehet rádiógombokkal beállítani hogy milyen típusú az eltérés.
Lényegében kalibráció.
(#) lidi válasza cNobody hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Ez tintásnál azért kell, mert oda vissza mozog a fej, és a két irányhoz kalibrálod az időzítéseket, meg löttyen is picit a fej irányváltáskor. Lézerben ilyen nincs. Van benn melóban is egy samu lézer, kipróbálom majd. Kíváncsi vagyok mit produkál.

PNG-be exportálod ki?
Feltehetnéd, én meg átkonvertálom, kinyomtatod, és ha akkor is hullámos, akkor nyomtató hiba.
(#) (Felhasználó 4577) válasza cNobody hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Nem találkoztam még ilyen kalibrálóval.
A színes tintasugarasnál viszont igen, de ott csak azt kellett, hogy a színek egymás tetején legyenek, ha jól emlékszem.
(#) Attila86 válasza pici hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

BMP-be exportáltam de aztán invertáltam, tükröztem és PNG-ként mentettem el majd nyomtattam ki.
(#) szabi83 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Olyan mint a kép, nem hullámos.. HP 1018.. Nyomtató/toner hiba lehet nálad.

96 DPI-vel jött átt... bár ez most lehet nem lényeges.
Nyomtasd ki a tied mellé amit csatoltam.
Ez is hullámos?

terv.tif

(#) gulasoft hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Nekem a lézerem szokott hullámos vonalat csinálni, ezért viszem inkább nyomdába a nyákterveket. Persze vasalásos módszernél az drága lenne.
(#) Sendi hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Üdv Mindenkinek.

Olvasom a cikk-cakk-kal kapcsolatos problémákat.
Kb. 1 hónapja én is beleszaladtam ebbe a problémába.
De én megtaláltam az okát.
Annak ellenére írok, most, hogy a múltkoriban javasoltam, egy általam nem laminállóból készült vasalót,melyhez nem tartozott semmiféle mechanikus átalakítás, és senkit nem érdekelt.

Visszatérve a gondhoz.
Nekem is új nyomtatóm volt. Megijedtem, de aztán a régi is cikk-cakk-t nyomtatott.
Eagle-ben dolgoztam, és képként exportáltam ki a rajzot, hogy tudjam szerkeszteni.
(több rajzot egymás mellé)
Mint kiderült a kép felbontása volt a gond, hiába állítottam 600 dpi-re, csak a mérete nőt meg.
Már a kép is cikk-cakkos volt, ha kinagyítottam.
Miután újra visszatértem a pdf-re nyomtatásra, és megszűnt a gondom.
Nem lehet hogy itt is hasonló gondok vannak?

Köszönettel.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Nekünk a kép nem hullámos. Mint írtam még a World-ös szöveg is hullámos, tehát tök mindegy, miből nyomtatom ki.
(#) pici válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

A másik dolog, ha Eagle-ből nyomtatsz, akkor állítsd be a DPI-t a nyomtatódhoz (600DPI) és nincs ilyen gond.
(#) (Felhasználó 4577) válasza pici hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Eagle-ből nyomtatás alatt azt érted, hogy képfájl kimentése után való nyomtatás, vagy Eagle ctrl+p?
(#) pici válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Igen, lehet félreérthető volt.
Amikor kimented a képet, mekkora DPI-t állítasz be?
És használod-e a monocrome pipát?
(#) (Felhasználó 4577) válasza pici hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Nem szoktam kimenteni a képet (bár próbáltam úgy is a nyomtatást). Egyből Eagle-ből nyomtatom ki és nekem úgy is mérethelyes lesz. Próbáltam .pdf-ből nyomtatni, de sajnos azzal is hullámos.
(#) watt válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Nem a mérethelyesség volt a kérdés. Próbáld ki amit pici ír, és ha nem jó, akkor a nyomtató a hibás és bele lehet nyugodni...(Ja és baromi lehangoló, ha nem a kérdésekre válaszol valaki! )
(#) (Felhasználó 4577) válasza watt hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Én nem mondtam, hogy nem próbáltam.
Próbáltam 300 és 600DPI-vel kimenteni és Infranwiev-el kinyomtatni és úgy is hullámos maradt.
Még .tif-ből is nyomtattam, de azzal is hullámos maradt.
Azt vettem észre, hogy mindegy, hogy miből nyomtatom ki, hullámos lesz, hiszen még a saját tesztlapja is hullámos. Nyomtattam másik USB portról, másik driver-el, csak az eredeti driver-t feltelepítve, eredeti driver-t + programot feltelepítve, ugyan az az eredmény.
(#) elektromania92 hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Hello.
Lenne egy kérdésem.
Nyákok amiket a suliban kapunk, azokon a vezetősávok bevannak vonva vékony ón réteggel.No most ez nagyon jó. Én is igy szeretném megcsinálni a saját gyártmányaimat. Milyen módszerrel lehetne ezt megoldani?
Köszönöm a választ.
(#) pici válasza elektromania92 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

3 megoldás létezik (sztm)

1, gyári galvanizálás... drága, nem is folytatom

2, kémiai galvanizálás. Gyors egyszerű, de nem olcsó és vékony réteget képez. Ez elég a rézréteg védelmére.

3, ónpaszta felkenve. Ez kicsit macerás, de használható. Forrsztó ón pasztát vékonyan felkensz a NYÁKra és hőlégfúvóval megmelegítve szétkened, majd a felesleget letolod.
(persze ne gyantás pasztával, mint én elöször... a képen)
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Túró! A tn160 dekoratív, és korrózió ellen megvéd, de nagyon vékony!

Az igazi ónréteg két módon vihető fel.
Tüzi ónozás, ilyenkor egy folyatószer rétegen átvezetik a nyákot, egy folyékony ónrétegbe. Ezzel vastag bár kevésbé egyenletes réteget lehet kapni.
A másik a galvanikus ónozás, mikor árammal visznek fel ónt még a maratás előtt.
Egyébként ez utóbbiról az akinek van egyetemi ismeretsége közölhetne egy receptet, mert a galvanizáljunk otthon könyv, olyan ősi, hogy majdnem kőbaltával galvanizálnak benne. (Asztalosgyanta kell pl., amit ma már sehol nem lehet kapni)
Egyébként tela vagyok óngalvanizáláshoz szükséges dolgokkal, de egy jól működő savas receptet még nem sikerült találni, a lúgos meg leoldja a fóliát, bár az sincs normális.
(#) gulasoft válasza pici hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Ez a pasztás dolog jó lehet, bár igen drága a paszta. Valaki egyszer valami bádogosok által használt pasztát talált, ami jóval olcsóbb csak olyat nem kaptam arra amerre én járok.
(#) tubby válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Például a Rothenberger ROSOL 3.
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 6, 2010 /

http://www.youtube.com/watch?v=gmeRDYEP1VI Nekem tetszik egyedül azt nem értem hogy került be a paszta a lukba. Valami bevákumozta.
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Izé nem szóltam 20 paszta 47000 forint egy paszta kb egy a4-es panel, az röpke 2500 forint körül jön ki a4-es panelenként.
850 euró a vákumasztal.
Következő: »»   442 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem