Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A csatolt képet kinyomtatva is hullámos lett a kép.
(.bmp kiterjesztést nem engedte feltölteni, ezért csomagoltam be.)
Egyből tervezőből nyomtatsz?
Utolsó kép 'k' betű feletti forszem.
Hát elég szomorú, Photoshop -od nincs esetleg ? Nekem a kő régi 300 dpi s 4L se cakkoz, csak ha szineset vagy szürkét kap.
Sajnos nincs Photoshop-om.
Nekem is szürkén nyomtat, ha színes képet akarok kinyomtatni, azzal nincs gond, ez nem szürke, hanem hullámos. Az még szomorúbb, hogy a gyári frissen vásárolt nyomtatónak van ilyen hibája, és amikor felvettem a kapcsolatot a bolttal, ahonnan vettem a Samsung-hoz küldtek, hogy vigyem el hozzájuk. Annyit nekem nem ért meg, hogy még szaladgáljak vele/postáraadjam, így is lehet NyÁK-ot csinálni vele, csak nem a legszebb.
Milyen tipus ez pontosan? Rákeresnék neten, hátha van vmi megoldás, mert ez így nem normális.
Samsung ML1640 a becsületes neve. Én is kerestem már, gondolkoztam fw frissítésen is, de égül nem mertem kockáztatni a nyomtatóm életét.
Jól kiszúrtad, ez az egyetlen hiba a panelon. Akkor mégsem hibátlan.
Nem tervezőből nyomtatok. Kiexportálom Eagle-ből és úgy IrfanView-el.
Nem lehet hogy egy beállítást kéne csinálni neki?
Nem tudom hogy a lézernél van e ilyen, mint a tintasugarasnál lévő Patron Beállítás. Kinyomtat egy tesztoldalt és utána megkérdezi hogy egyenesnek látom e az egyenes vonalat, és ha nem akkor lehet rádiógombokkal beállítani hogy milyen típusú az eltérés. Lényegében kalibráció.
Ez tintásnál azért kell, mert oda vissza mozog a fej, és a két irányhoz kalibrálod az időzítéseket, meg löttyen is picit a fej irányváltáskor. Lézerben ilyen nincs. Van benn melóban is egy samu lézer, kipróbálom majd. Kíváncsi vagyok mit produkál.
PNG-be exportálod ki?
Feltehetnéd, én meg átkonvertálom, kinyomtatod, és ha akkor is hullámos, akkor nyomtató hiba.
Nem találkoztam még ilyen kalibrálóval.
A színes tintasugarasnál viszont igen, de ott csak azt kellett, hogy a színek egymás tetején legyenek, ha jól emlékszem.
BMP-be exportáltam de aztán invertáltam, tükröztem és PNG-ként mentettem el majd nyomtattam ki.
Olyan mint a kép, nem hullámos.. HP 1018.. Nyomtató/toner hiba lehet nálad.
96 DPI-vel jött átt... bár ez most lehet nem lényeges.
Nyomtasd ki a tied mellé amit csatoltam. Ez is hullámos?
Nekem a lézerem szokott hullámos vonalat csinálni, ezért viszem inkább nyomdába a nyákterveket. Persze vasalásos módszernél az drága lenne.
Üdv Mindenkinek.
Olvasom a cikk-cakk-kal kapcsolatos problémákat. Kb. 1 hónapja én is beleszaladtam ebbe a problémába. De én megtaláltam az okát. Annak ellenére írok, most, hogy a múltkoriban javasoltam, egy általam nem laminállóból készült vasalót,melyhez nem tartozott semmiféle mechanikus átalakítás, és senkit nem érdekelt. Visszatérve a gondhoz. Nekem is új nyomtatóm volt. Megijedtem, de aztán a régi is cikk-cakk-t nyomtatott. Eagle-ben dolgoztam, és képként exportáltam ki a rajzot, hogy tudjam szerkeszteni. (több rajzot egymás mellé) Mint kiderült a kép felbontása volt a gond, hiába állítottam 600 dpi-re, csak a mérete nőt meg. Már a kép is cikk-cakkos volt, ha kinagyítottam. Miután újra visszatértem a pdf-re nyomtatásra, és megszűnt a gondom. Nem lehet hogy itt is hasonló gondok vannak? Köszönettel.
Nekünk a kép nem hullámos. Mint írtam még a World-ös szöveg is hullámos, tehát tök mindegy, miből nyomtatom ki.
A másik dolog, ha Eagle-ből nyomtatsz, akkor állítsd be a DPI-t a nyomtatódhoz (600DPI) és nincs ilyen gond.
Eagle-ből nyomtatás alatt azt érted, hogy képfájl kimentése után való nyomtatás, vagy Eagle ctrl+p?
Igen, lehet félreérthető volt.
Amikor kimented a képet, mekkora DPI-t állítasz be? És használod-e a monocrome pipát?
Nem szoktam kimenteni a képet (bár próbáltam úgy is a nyomtatást). Egyből Eagle-ből nyomtatom ki és nekem úgy is mérethelyes lesz. Próbáltam .pdf-ből nyomtatni, de sajnos azzal is hullámos.
Nem a mérethelyesség volt a kérdés. Próbáld ki amit pici ír, és ha nem jó, akkor a nyomtató a hibás és bele lehet nyugodni...(Ja és baromi lehangoló, ha nem a kérdésekre válaszol valaki! )
Én nem mondtam, hogy nem próbáltam.
Próbáltam 300 és 600DPI-vel kimenteni és Infranwiev-el kinyomtatni és úgy is hullámos maradt. Még .tif-ből is nyomtattam, de azzal is hullámos maradt. Azt vettem észre, hogy mindegy, hogy miből nyomtatom ki, hullámos lesz, hiszen még a saját tesztlapja is hullámos. Nyomtattam másik USB portról, másik driver-el, csak az eredeti driver-t feltelepítve, eredeti driver-t + programot feltelepítve, ugyan az az eredmény.
Hello.
Lenne egy kérdésem. Nyákok amiket a suliban kapunk, azokon a vezetősávok bevannak vonva vékony ón réteggel.No most ez nagyon jó. Én is igy szeretném megcsinálni a saját gyártmányaimat. Milyen módszerrel lehetne ezt megoldani? Köszönöm a választ.
3 megoldás létezik (sztm)
1, gyári galvanizálás... drága, nem is folytatom 2, kémiai galvanizálás. Gyors egyszerű, de nem olcsó és vékony réteget képez. Ez elég a rézréteg védelmére. 3, ónpaszta felkenve. Ez kicsit macerás, de használható. Forrsztó ón pasztát vékonyan felkensz a NYÁKra és hőlégfúvóval megmelegítve szétkened, majd a felesleget letolod. (persze ne gyantás pasztával, mint én elöször... a képen)
Túró! A tn160 dekoratív, és korrózió ellen megvéd, de nagyon vékony!
Az igazi ónréteg két módon vihető fel. Tüzi ónozás, ilyenkor egy folyatószer rétegen átvezetik a nyákot, egy folyékony ónrétegbe. Ezzel vastag bár kevésbé egyenletes réteget lehet kapni. A másik a galvanikus ónozás, mikor árammal visznek fel ónt még a maratás előtt. Egyébként ez utóbbiról az akinek van egyetemi ismeretsége közölhetne egy receptet, mert a galvanizáljunk otthon könyv, olyan ősi, hogy majdnem kőbaltával galvanizálnak benne. (Asztalosgyanta kell pl., amit ma már sehol nem lehet kapni) Egyébként tela vagyok óngalvanizáláshoz szükséges dolgokkal, de egy jól működő savas receptet még nem sikerült találni, a lúgos meg leoldja a fóliát, bár az sincs normális.
Ez a pasztás dolog jó lehet, bár igen drága a paszta. Valaki egyszer valami bádogosok által használt pasztát talált, ami jóval olcsóbb csak olyat nem kaptam arra amerre én járok.
http://www.youtube.com/watch?v=gmeRDYEP1VI Nekem tetszik egyedül azt nem értem hogy került be a paszta a lukba. Valami bevákumozta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |