Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A panel mérete a 20-as, Dimension rétegen módosítható.
Üdv!
Nem Eagle-ben tervezek, de egy dolgot szeretnék tudni. Hol található meg benn a Sas embléma? üdv: Dávid
Szia!
Sehol, azt én rajzoltam magamnak.
Jaah . Értem. Teljesen meg voltam győződve arról, hogy bennvan gyárilag . Azért kösz!
üdv: Dávid
Erről beszéltem
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlen, hogy milyen név alatt lehet az elektroncsövek könyvtárat megtalálni?
Ezt szeretném én is tudni, mert én sem találtam, viszont láttam már olyan kapcsi rajzot, amelyben csövek voltak és Eagle-lel volt rajzolva és nyákterv is volt hozzá.
Lehet saját alkatrészt is létrehozni. Valószínűleg így volt, de utána nézek.
Szia!
A cadsoft oldaláról le lehet tölteni könyvtárakat, amit be kell rakni a többi közé (telepítési mappában) Könyvtárak
Tudom, hogy lehet, de erre most nincs időm. Szóval más se talált csöveket. Ez gond, marad a kézi rajz és tervezés...
Persze, köszönöm. Ott melyikben vannak a csövek?
Bővebben: Link De vannak nixi-k is ott.
tubes.lbr-ban elsősorban, de Ctrl+F -> tube vannak még kisebb lib-ek, nézelődj körbe, hogy neked mi kell pontosan, de az említett .lbr-ben is rengeteg cső van.
Üdv, Blint
Bővebben: Link 1.
Bővebben: Link 2. Bővebben: Link 3. Bővebben: Link 4. Bővebben: Link 5. Úgy hirtelen, első keresésre... Szerk.: Blint beelőzött...
Ezt a linket köszi! Sajnos most nem tudok ftp-re csatlakozni, de később megnézem.
Köszönöm mégegyszer.
Köszi neked is!
Sajnos most nem megy az ftp.
Igen, köszönöm. Ezzel már boldogulok.
Hello
5.6.0 verziót használom és kb 1 hónap szünet után mikor újra elindítottam a programot a napokban, nem talál semmit sem az Add menüben. Újra raktam akkor sem.... Nincs rá valami mód, hogy ne egyesével kelljen a Use-al berakosgatni a könyvtárakat, hanem csoportosan??? (Nem enged egyszerre többet kijelölni)
Helló.
Control panel-library kijelöl-jobb gomb-use all. Kellemes Húsvéti Ünnepeket
Nagyon szépen köszönöm, így tuti kellemes lesz a Húsvét
Neked is viszont kellemes ünnepeket
Hy!
Eagle-ben dolgoztam rég , de sok időt hagytam ki. SCH-ból csinálok PCB-t . Kész a sematik átviszem brd-környezetbe az alkatrészeket. Kicsit bonyolult a kapcsolás. Milyen logika szerint van értelme elpakolni az alkatrészeket? Nagyon sok az alkatrész és a vonal. Ha elkezdem pakolgatni akkor nem átlátható és nem logikus. Van ennek valami szisztémája? Régen ment de már fogalmam sincs hogy csináltam. Most nagyon értelmetlen rossz panelek jönnek így ki a végén. Nem látom át a vonalrengetegben a dolgokat... Kösz a segítséget előre is!
Én úgy csinálom, hogy a különböző alkatrész csoportoknak különböző neveket adok.
PL: A tápfeszültséghez tartozó alkatrészek 600-al kezdődnek. Tehát a szűrőkondik, diódák, tápic, tranziszornak, ellenállásoknak a nevei: C600, C601... D600, D601... U600,U601... T600, T601... A mikrovezérlőnek 100-al kezdődő neveket adok. A kimeneteknek 300. Ezen belül pedig tudom még csoportosítani, hogy melyik kimenet. PL 310-es csoport az az 1-es kimenet alkatrész csoportja. R310, R311, C311, T310... 320, 330 és így tovább. Ebben nekem az a jó, hogy már a lerakásnál tudni fogom, hogy melyik alkatrészek tartoznak egybe. A panelon az elhelyezésük is könnyebb, mert tudom, hogy mi fog a panel szélére kerülni, és mi lesz a közepén.
Ez nem programfüggő dolog. Az alkatrészek elhelyezése tervezéstechnika. Sok mindentől függhet, vannak alkatrészek, amelyeknek egy-egy meghatározott helyre kell kerülniük, pl, konnektorok, kapcsolók, kijelzők, stb, amit a doboz alakja, mérete határoz meg. A többi alkatrész elhelyezése pedig az áramkörtől függhet, nagyon fontos tényező, hogy egymást ne zavarják, ha érted, milyen zavarásra gondolok. És még több egyéb szempont is szóba jöhet.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Eagle 5.4 . Ha polygont akatok csinálni, és az isolate 0, miért válassza el akkor is mindentől, ha beirok valami értéket, akkor annak megfelelő a távolság, de mi van ha én néhány alkatrészt, vagy vonalat, hozzá akarok kötni? hogy csináljam? ja és miért csak a körvonalai maradnak meg, ha elmentem, és ujra megnyitom ?
Ha a gnd-t szeretnéd a poligonra kötni (teliföld )
mindkét dolgot (a vezetőt és a poligont) is gnd-re kell átnevezni aztán ratnest . Az újbóli megnyitásnál kilkk a ratnestre és újból előjön a "teliföld"
Szia!
Köszi a segitséget, igy müködik, csak ha pl. egy ic több lábát rá akarom kötni, azt hogy nevezzem át? Vagy kell szerkesztenem egy olyan ic-t? |
Bejelentkezés
Hirdetés |