Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás

Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 182
(#) Kicsa válasza Csaab hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Szia!
Értem,nem baj. Ma teszteltem picit,egy ledet körülbelül nála 10x nagyobb rézcsíkra forrasztva 130-140 mA-nél állt be a kézmeleg hőmérséklet. (A chip teteje melegebb volt de a réz jól vezette a hőt) Érzésem szerintem 16 ledet be tudok rakni egy halogén lámpa burájába,ezt kibeleztem ma. Talán a héten meg tudom csinálni,első tesztnek szerintem 80 mA körüli értékkel elégedett is lennék.
Üdv Kicsa
(#) Bell hozzászólása Márc 22, 2010 /

Úgy tűnik, vége a szemét LED -ek uralmának.
Bővebben: Link
(#) cimopata hozzászólása Márc 22, 2010 /

Sziasztok!

Következő kérdésem lenne:

Ha van egy 100lument 3300K-s ledem meg egy 100lumen 6000K-s ledem és kellően közel teszem egymáshoz őket, akkor nagyjából egy 4650K-s ledként fog világítani?
(#) heras válasza nagyatesz172 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Itt be tudsz szerezni mindent ahhoz, hogy házilag készíts ledes fényforrást.led-webshop.hu
(#) Bell válasza heras hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Szia!
Csak kész dolgokat látok ott, azok is öreg ledekből aranyáron. Alkatrész sehol.
(#) picsumacsu hozzászólása Márc 28, 2010 /

Sziasztok!
Szeretnék sk. építeni egy LED-es világítást a konyhába a szekrény aljába úgy, hogy az az egész szekrényt végig érje. Hogy tudnám ezt 220-230 V-ról üzemeltetni? Iszonyú kicsi helyem van, ezért a trafós megoldások helyett kéne valami picike lehetőség. Valami ellenállásos, vagy nagyon kicsi nyákos megoldás lenne jó.
Köszi a segítséget!
( Biciklire, simsonra és traktorra már építettem LED-es világítást elsőt is és hátsót is, de az csak 6 ill. 12 V- ról megy. A 220V hálózati kapcsolás okoz gondot csak.)
(#) Bell válasza picsumacsu hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Érdemes lenne szétnézned itt:
Még konkrétabban:
(#) kbalazs018 válasza Bell hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ha jól emlékszem van ilyen meghajtóból náluk dobozolt is. Az biztonságosabb, ha nem tudod a szekrényben elrejteni az elektronikát.
(#) Bell válasza kbalazs018 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Pár hónapja próbáltam 230 V-ra 0,3-1 A -es meghajtót találni, de sikertelenül. Itthon semmi használhatót. De diódákból sem.
(#) picsumacsu válasza kbalazs018 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Kössz a választ Bell-nek is és Neked is!
Megpróbálok utánanézni, hogy hol tudom beszerezni itt Pécs környékén. Még1x: köszi!
(#) sprofan válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

18uh induktivitást nem találtam itthon(boltban meg horror az ára), az a [nem lesz baj ha ennél nagyobbat használsz] kb. mit jelent? Mekkora induktivitásig keresgéljek?
(#) cimopata válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Ha nagyobb akkor csak az áram hullámossága csökken. amivel jól jársz.

Csak az a lényeg hogy kisebb ne legyen nagyon valamint nehogy telítsen a mag a nagy gerjesztéstől.

De ne csinálj már ilyenből problémát.
Ott vannak a PC tápjaid amiből bontod a kistrafókat.
Nos, ne a kistrafót szedd ki hanem a kimeneten a kis kerek rúd induktivítást ami alacsonyabb és van "pereme"

Abból tekerhetsz megfelelőt.
(#) sprofan válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Mondjuk ebben van valami.
Nem tudom miért nem gondoltam erre, talán mert akkor túl könnyű dolgom lenne
(#) Bell válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Melegfehér- természetes fehér Cree ledeket használtam már együtt, tetszett az összhatás.
Ha a spektrumokat nézem, azokat összegezve valami hasonló eredményre számítanék, mert a szem nem szelektív. Szeretjük kerek egésznek látni a dolgokat.
(#) jucsaba válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

én a csipkedes 1 W-os ledeket raktam fel réz lemezre , ami vmikor hütöbordaként szolgált .
egy gond azért volt: forrasztás után lemostam a gyantát - sajnos a ledek lencséi lejöttek mert valami sziloplaszt szerü anyaggal volt ráragasztva.
üdv csaba
(#) lidi válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

mivel mostad ?
(#) jucsaba válasza lidi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

valami aceton szerü anyag , ipari tintasugaras mosófolyadéka ,sztem a nitró is ugyanigy oldaná!
más : valaki próbálta már az apróhirdetés oldalon(itt)
kínált 1W os smd ledeket?
én a vaterán vettem fehér 20ma ledekból raktam össze lámpát döglött kompakt fcsö házába.
eredmény : kb 15fokos nyilásszög minden féle lencse nélkül, kb 50 db van benne kb 3,5 w telj. kicsit 40-50 fokos melegszik
elötte csináltam ugyanezekböl 1w lámpát is19 leddel.az nem melegszik
ha valakit érdekel rakok fel képeket
(#) mtomihun válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Helló

Most szólok, hogy az a borda szerintem kevés lesz annyi lednek. Majd rakok fel képet, hogy én mekkorára raktam 4db ledet.
Mekkora áramról járatod?
(#) jucsaba válasza mtomihun hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

kb 150ma
langyos
mind sorba
17v-ról sorba 5,5r (4x22r)
piros kék sárga zöld 2xfehér
(#) mtomihun válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Helló

Ahogy ígértem, felteszek pár képet az egyenlőre tesztüzemben működő LED-es világításom egy részéről. Az első képen az van, hogy mekkora bordán voltak először a ledek, aztán pedig, hogy most mekkorán vannak. Így ezen a bordán 30-40°C körülire melegszik. Aztán kép arról hogyan világít.
Nekem áramgenerátorról megy 2-2db sorbakötve.
(#) mtomihun válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

A sorrend felcserélődött!!!

Még pár kép.
Áramgenerátor amiről megy, meg egy 5mm-es ledekből összeálított lámpa.
(#) Kicsa válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Szia!
Én vettem ilyen power ledeket (NFSW036CT) ,melegfehér.
Nem rossz fénye van,csak nehézkesen szerelhető. Egyenlőre csak kísérletezem velük,mert adatlap szerint 350 mA-rel járathatóak...Én kb 100-120 mA-ig jutottam,ott még nem melegszik számottevően. Viszont ha lehetne találni megfelelő hűtést hozzájuk akkor szerintem nagyon ígéretes lenne...
Üdv Kicsa
(#) Bell válasza Kicsa hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

A lomX -nél 1 W melegfehér 55 lm 425.- , a 95 lm star 1W 750.- ért van. Jó hatásfok, nem kell kínlódni a szereléssel.
Kéz alatt próbáltam ledeket venni, de silányabbat kínáltak drágábban, mint az üzletben.
(#) t-dani válasza Bell hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Ha már itt tartunk, akkor a ChipCAD-nél most van Cree-kiárusítás, 1030 Ft-ért kapható XP-G típus, 1,5A-ig kergethető, ahol már nagyon nem kis fénye van, 440 lm fölötti. Igaz, ott már kell neki hűtés bőven.
(#) Kicsa válasza Bell hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Értem én...csak most itt van 400 db ilyen ledem,dobjam el?
Most építek egy vízhűtést,épp ma fejeztem be. Kapott a ház egy kis világítást,az említett ledekkel kísérleteztem.
4 db ilyen ledt kötöttem sorba,minimális ellenállással megy most labortáp 12V-ról. 150 mA-t kapnak,és sötétben az egész ház fényárban úszik. Szerintem nem rossz ledek ezek...sőt...
Ja igen,egyenként egy kb 20 mm*10 mmes nyák lapra vannak forrasztva,középen pedig egy kis elválasztó sávot martam nekik. Így a ledek a nyákkal együtt kézmelegnél alig melegebb fél óra járatás után.
Üdv Kicsa

ledek.jpg

(#) cimopata válasza t-dani hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

XP-G 1A-ig hajtható és azon a kis p...a hátuljával még itt is elég nehéz lehet hűteni.

Apropó, véletlen felfedeztem kapható az SOS elektronikánál is.
(#) t-dani válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Idézet:
„XP-G 1A-ig hajtható”

Szerezz be friss (2010. márciusi) adatlapot!
(#) fassenkugel válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

hát... bátor vagy ha ezt igy használod... forraszd át a ledeket a borda vastagabb részére.
(#) Bell válasza Kicsa hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Ha pár nagyságrenddel olcsóbban venném, nem kényszerülnék a szokásos agresszív tervezési stratégiát alkalmazni. A hatásfok is jobb kis áramnál.
(#) mtomihun válasza Bell hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Helló

Milyen ledből van neked 400db?
Nem akarsz pár db-tól megszabadulni?

Hali
Következő: »»   27 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem