Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Értem,nem baj. Ma teszteltem picit,egy ledet körülbelül nála 10x nagyobb rézcsíkra forrasztva 130-140 mA-nél állt be a kézmeleg hőmérséklet. (A chip teteje melegebb volt de a réz jól vezette a hőt) Érzésem szerintem 16 ledet be tudok rakni egy halogén lámpa burájába,ezt kibeleztem ma. Talán a héten meg tudom csinálni,első tesztnek szerintem 80 mA körüli értékkel elégedett is lennék. Üdv Kicsa
Úgy tűnik, vége a szemét LED -ek uralmának.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne: Ha van egy 100lument 3300K-s ledem meg egy 100lumen 6000K-s ledem és kellően közel teszem egymáshoz őket, akkor nagyjából egy 4650K-s ledként fog világítani?
Itt be tudsz szerezni mindent ahhoz, hogy házilag készíts ledes fényforrást.led-webshop.hu
Szia!
Csak kész dolgokat látok ott, azok is öreg ledekből aranyáron. Alkatrész sehol.
Sziasztok!
Szeretnék sk. építeni egy LED-es világítást a konyhába a szekrény aljába úgy, hogy az az egész szekrényt végig érje. Hogy tudnám ezt 220-230 V-ról üzemeltetni? Iszonyú kicsi helyem van, ezért a trafós megoldások helyett kéne valami picike lehetőség. Valami ellenállásos, vagy nagyon kicsi nyákos megoldás lenne jó. Köszi a segítséget! ( Biciklire, simsonra és traktorra már építettem LED-es világítást elsőt is és hátsót is, de az csak 6 ill. 12 V- ról megy. A 220V hálózati kapcsolás okoz gondot csak.)
Ha jól emlékszem van ilyen meghajtóból náluk dobozolt is. Az biztonságosabb, ha nem tudod a szekrényben elrejteni az elektronikát.
Pár hónapja próbáltam 230 V-ra 0,3-1 A -es meghajtót találni, de sikertelenül. Itthon semmi használhatót. De diódákból sem.
Kössz a választ Bell-nek is és Neked is!
Megpróbálok utánanézni, hogy hol tudom beszerezni itt Pécs környékén. Még1x: köszi!
18uh induktivitást nem találtam itthon(boltban meg horror az ára), az a [nem lesz baj ha ennél nagyobbat használsz] kb. mit jelent? Mekkora induktivitásig keresgéljek?
Ha nagyobb akkor csak az áram hullámossága csökken. amivel jól jársz.
Csak az a lényeg hogy kisebb ne legyen nagyon valamint nehogy telítsen a mag a nagy gerjesztéstől. De ne csinálj már ilyenből problémát. Ott vannak a PC tápjaid amiből bontod a kistrafókat. Nos, ne a kistrafót szedd ki hanem a kimeneten a kis kerek rúd induktivítást ami alacsonyabb és van "pereme" Abból tekerhetsz megfelelőt.
Mondjuk ebben van valami.
Nem tudom miért nem gondoltam erre, talán mert akkor túl könnyű dolgom lenne
Melegfehér- természetes fehér Cree ledeket használtam már együtt, tetszett az összhatás.
Ha a spektrumokat nézem, azokat összegezve valami hasonló eredményre számítanék, mert a szem nem szelektív. Szeretjük kerek egésznek látni a dolgokat.
én a csipkedes 1 W-os ledeket raktam fel réz lemezre , ami vmikor hütöbordaként szolgált .
egy gond azért volt: forrasztás után lemostam a gyantát - sajnos a ledek lencséi lejöttek mert valami sziloplaszt szerü anyaggal volt ráragasztva. üdv csaba
valami aceton szerü anyag , ipari tintasugaras mosófolyadéka ,sztem a nitró is ugyanigy oldaná!
más : valaki próbálta már az apróhirdetés oldalon(itt) kínált 1W os smd ledeket? én a vaterán vettem fehér 20ma ledekból raktam össze lámpát döglött kompakt fcsö házába. eredmény : kb 15fokos nyilásszög minden féle lencse nélkül, kb 50 db van benne kb 3,5 w telj. kicsit 40-50 fokos melegszik elötte csináltam ugyanezekböl 1w lámpát is19 leddel.az nem melegszik ha valakit érdekel rakok fel képeket
Helló
Most szólok, hogy az a borda szerintem kevés lesz annyi lednek. Majd rakok fel képet, hogy én mekkorára raktam 4db ledet. Mekkora áramról járatod?
kb 150ma
langyos mind sorba 17v-ról sorba 5,5r (4x22r) piros kék sárga zöld 2xfehér
Helló
Ahogy ígértem, felteszek pár képet az egyenlőre tesztüzemben működő LED-es világításom egy részéről. Az első képen az van, hogy mekkora bordán voltak először a ledek, aztán pedig, hogy most mekkorán vannak. Így ezen a bordán 30-40°C körülire melegszik. Aztán kép arról hogyan világít. Nekem áramgenerátorról megy 2-2db sorbakötve.
A sorrend felcserélődött!!!
Még pár kép. Áramgenerátor amiről megy, meg egy 5mm-es ledekből összeálított lámpa.
Szia!
Én vettem ilyen power ledeket (NFSW036CT) ,melegfehér. Nem rossz fénye van,csak nehézkesen szerelhető. Egyenlőre csak kísérletezem velük,mert adatlap szerint 350 mA-rel járathatóak...Én kb 100-120 mA-ig jutottam,ott még nem melegszik számottevően. Viszont ha lehetne találni megfelelő hűtést hozzájuk akkor szerintem nagyon ígéretes lenne... Üdv Kicsa
A lomX -nél 1 W melegfehér 55 lm 425.- , a 95 lm star 1W 750.- ért van. Jó hatásfok, nem kell kínlódni a szereléssel.
Kéz alatt próbáltam ledeket venni, de silányabbat kínáltak drágábban, mint az üzletben.
Ha már itt tartunk, akkor a ChipCAD-nél most van Cree-kiárusítás, 1030 Ft-ért kapható XP-G típus, 1,5A-ig kergethető, ahol már nagyon nem kis fénye van, 440 lm fölötti. Igaz, ott már kell neki hűtés bőven.
Értem én...csak most itt van 400 db ilyen ledem,dobjam el?
Most építek egy vízhűtést,épp ma fejeztem be. Kapott a ház egy kis világítást,az említett ledekkel kísérleteztem. 4 db ilyen ledt kötöttem sorba,minimális ellenállással megy most labortáp 12V-ról. 150 mA-t kapnak,és sötétben az egész ház fényárban úszik. Szerintem nem rossz ledek ezek...sőt... Ja igen,egyenként egy kb 20 mm*10 mmes nyák lapra vannak forrasztva,középen pedig egy kis elválasztó sávot martam nekik. Így a ledek a nyákkal együtt kézmelegnél alig melegebb fél óra járatás után. Üdv Kicsa
XP-G 1A-ig hajtható és azon a kis p...a hátuljával még itt is elég nehéz lehet hűteni.
Apropó, véletlen felfedeztem kapható az SOS elektronikánál is. Idézet: „XP-G 1A-ig hajtható” Szerezz be friss (2010. márciusi) adatlapot!
hát... bátor vagy ha ezt igy használod... forraszd át a ledeket a borda vastagabb részére.
Ha pár nagyságrenddel olcsóbban venném, nem kényszerülnék a szokásos agresszív tervezési stratégiát alkalmazni. A hatásfok is jobb kis áramnál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |