Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos kapásjelző
Témaindító: hohohorgász, idő: Nov 28, 2006
Témakörök:
Sziasztok! A következő dologban kérem a segítségeteket: Vettem egy elektromos kapásjelzőt és ennek az alján van egy kis jack aljzat ami arra szolgál,hogy egy hosszabbító segítségével a házban is halljam a kapást. Az aljzat a mérés szerint max 5,5 voltot ad le.Kérdésem ,mit tudnék hozzá kötni(gondolok vezeték nelkuli csengo berendezésre),hogy halljam a kapást. Ha van valakinek ötlete,hogy lehetne megoldani ezt a problemat akkor irjon.valaszokat elore is koszonom
Az lenne az ötletem, hogy olvasd el ezt a topicot, és megtalálod a választ benne...
Üdv Inhouse
ez mind szep es jo.de azt nem ertem hogy,eleg ha azt a kimenetelt rakapcsolomo az ado gomblyanak a helyere
Miért nem lehet átolvasni a Küldés gomb előtt az írást?
Van több variáció a gombhoz, le is van írva, pl. optocsatoló, relé, vagy akár galvanikus kapcsolattal tranzisztor... Üdv Inhouse
akkor mondjuk a maximalis feszultseg amit lead 3,5 volt .
akkor veszek egy 3 voltos relet .es a rele ketto labat csak bekotom a nyomogomb helyere.valaszodat elore is koszonom.
A 3V-os relé elég necces lesz...
Inkább egy tranzisztor kapcsol egy olyan relét, amilyen tápfesz rendelkezésre áll. Vagy inkább (mivel az a kimenet egy LED meghajtására van a kapásjelzőhöz) kell egy optocsatoló (4N25) és pár ellenállás. Üdv Inhouse
milyen ellenallas..tudnal valami konkretabbat mondani.vagy esetleg egy aramkort megtervezni??koszoke
Ki kellene próbálni, hogy egy 1,5k-2,2k körüli soros ellenállás és egy (nem kék) LED rákötve szépen világít-e kapáskor.
Ha igen, akkor a LED helyére kell az optocsatoló (4N25) LED-je, az opto tranzisztorával már kapcsolhatsz relét, vagy amit akarsz... Tényleg, mit akarsz vele kapcsolni? Üdv Inhouse
hat en egy vezetek nelkuli csengo adojat akarom vele kapcsolni.ami 3 voltos gombelemre mukodik .
a kapasjelzom aljarol kijovo jackel...es ha kapás vanakkor maximum 5,6 volt jon ki...mert ez valtozik...es legyszives tudnal nekem ide csatolni egy kesz bekotest....adott alkatreszekkel ... elore is koszi szepen...
Írtam, hogy mit csinálj meg először:
Idézet: „Ki kellene próbálni, hogy egy 1,5k-2,2k körüli soros ellenállás és egy (nem kék) LED rákötve szépen világít-e kapáskor.” Üdv Inhouse
na helo ...leprobaltam es kapaskor szepen vilagit...piros led elott 3 kohm elenallassal.
Hello!
Na, akkor gyorsan az opto diódáját, a Led helyére, a fototranzisztort, meg a csengő nyomógomb helyére bekötni.. (Megmérni a nyomógombot, hogy melyik a plusz fele, és azt kötni az opto kollektorára. 5. láb) Aztán próba. üdv! proli007
Üdv Proli007!
A számból vetted ki a szót! Az akku kapacitásmérő kicsit háttérbe szorult, 7 üzletet kellett hétvégente leleltározni, nem volt rá időm. Viszont csinálok hozzá egy programkapcsolót az izzókhoz... Üdv Inhouse
legyszives ennek a csengonek a nyomogomblyara ,,hogy kell rakotni a tranzisztort?elore is koszonom.
Hello!
Idézet: „a nyomogomblyara ,,hogy kell rakotni a tranzisztort” Ékezettel, nagybetűvel, és pontos "j"-vel. De néha, el is olvashatnád amit írsz.. Amúgy elég nehéz így ismeretlenül megmondani, de ha igaz, a két bejelölt pontra kell kötni az IC lábait. (Lábszámot melléírtam.) De mielőtt rákötnéd, megmérhetnéd, hogy polaritáshelyesen jelöltem-e be. (Piros a plusz) Valamint esetleg a műszer mA állásában megnézni, mekkora áram folyik a két pont között. üdv! proli007
hova es mit jeloltelbe...legyszives tudnal csatolni ide egy kepet..pl..erren amit en csatoltam berajzolnad valamilyen programmal?
Én higanyreléből csináltam.A higanyrelére ráragasztottam egy kis kampót.Ahogy meghúzódik a kanyóc, felemeli a földről a higanyrelét,ami kapcsol és máris kész a kapásjelző.Volt itthon egy rakás ilyen bontott relém, abból csinyáltam.
Hello!
Bocs, a képet nem mellékeltem! üdv! proli007
es amugy annak az optokapunak 6 laba van egyik felen van a dioda azt tudom hogy kell bekotni..de meg marad egy lab...a masik felen pedig ki van vezetve a bazis,collekto,es az emitterr..ezekkel mit?
azokat a labakat csak hadjam ugy??,....es ha eztigy kotom be akkor nem kell majd nyomni a gombot??
vagy estleg lehet kapni ilyen optokaput 4 lábbal??
Hello!
Lehet kapni négylábú optocsatolót is. De felesleges. 1-2 megy a kapásjelzőre, 4-5 a nyomógombra. A többi, maradhat üresen.. De nem nyomogatnád a kedvemért még is a Shift gombot legalább? A Válasz gomb, pedig ott van a fejlécben aláhúzva.. üdv! proli007
Minden mukodik,szépen reagall a kapásra,csak egy baj van hogy a csebgoben eleg hosszuak a dallamok..esetleg ezzel nem lehet valamit kezdeni....amugy meg koszonok mindent ,hogy ennyit segitettetek nekem.
Hello!
Ha külön van a "dallamgenerátor" IC a csengőben, akkor talán. Ha egyben van a dekódolóval, akkor csak megkerülő úton lehet megoldani. Tehát a hangszóróról le lehetne venni egy jelet, és azzal indítani valami monostabil multit, és egy másik egyszerű hangjelzést. De ehhez már méregetni kellene és építeni valami kis áramkört.. üdv! proli007
Na helo.Ujra itt vagyok,akkor megszeretném kérdezni hogy meg lehet-e oldani ezt valahogy hogy ne legyenek ilyen hosszú dallamok??
esetleg összelehetne hozni a vevő részt egy egyszeru kapasjelzovel?valaszodat előre is köszönöm....
Hello!
Ha a vevő külön vezérlővezetéke hajtja a dallamgenerátort, akkor természetesen meg lehet oldani. De a rajzát nem ártana látni. (Használd a Válsz gombot! Egyszer már rátaláltál..) üdv! proli007
csak ennyitt tudtam tenni..,,,,,de nekem a dallamokat az adoban kell allitanom.
Hello!
Akkor most hogy is működik ez a dallam csengő pontosan? Vagy az adatátvitel itt egycsatornás és többcsatornás kellene? Mert szerintem az az ésszerű, hogy a dallamok a vevőben vannak. Legfeljebb ha több csengő gomb van az adóban, akkor kódolt (címzett) az adó, meg a vevő. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |