Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Kezdő kérdések! Még keresni sem kell mert bal oldalon van a zöld mezőben a fórum témák között.
Hali mindenkinek. Most lettem kész az első erősítőmmel (TDA2030 hajtja). Elég sok munkám volt vele de megéri mert ez a szobám hangrendszere. (az Opel felirat heylén más lesz. )
Szia, gratulálok a munkádhoz! A dobozolás lehetne szebb is, de a lényeg hogy működik.További jó munkát.
Szep munka, nekem tetszik
De johet egy kerdes? Ha jol latom ket egyeniranyito hid van benne(?), minek az a ketto ?
Na végre kész lettem én is a labortáppal már a helyén van. 2x30V/2x5A
Gratulálok
Szerintem NAGYON JÓ az erősítőd látszik,hogy van benne munkád és ez a teljesítmény és szorgalom nagyon sok kortársadnak becsületére válna akik a tereket fújkálnak össze és idióta dolgokon törik a fejüket de egy ép gondolatuk sincs,épen ezért minden dolognak bátran állj neki és soha ne csüggedj el ha akadály gördül eléd,mindent meg lehet oldani. Ha mindig arra törekszel,hogy a következő munkád jobb lesz és ehhez kitartásod és türelmed is lesz akkor néhány év múlva te is olyan "profi"készülékeket adsz ki a kezed közül mint itt néhányan,de a kudarcok ne vegyék a kedved,mert ez igenis szép szakma. Az én mottóm az,hogy: AZ ELEKTRONIKA AZ EGY OLYAN DROG AMIBE AZ EMBER EGYSZER BELE KOSTÓL, SOHA NEM SZOKIK LE RÓLA.
Valószínű,mert kettő végfok van benne és külön vannak meg táplálva ez egy jó megoldás,mert így az egyik nem szívja el a másiktól a naftát. :yes:
Sziasztok!
Ha már a házilag tekert trafóknál tartunk, íme az első saját trafóm. Ez egy labortápegység segédtrafója lesz. Primer: 9V (főtrafóról kapja), szekunder: 4x17V. Így "feldíszíve" 2x20V, 3x9V és 4x15V DC kimenő feszültségeket produkál.
Ez nagyon komoly! Nem csak így elsőre, de másodjára is
Ez szép munka!
Köszi9 az ötletet a kivezetésekhez
Délutáni unaloműzés képpen csináltam a hőmérőnek drótból egy kis állványt, hogy fel lehessen állítani a szekrényre.
Persze azért érdemi munka is van. Eljutottam odáig, hogy teljesen befejeztem az ICL7107-tel működő feszültség mérőmet. (A méréshatár állító ellenállások próbaképpen vannak így belehelyezve.)
Van még itt egy feszültségszabályzó is LM317-tel.
Az enyém is kész lett!
2×40V 2×4A
Nagyon frankó lett! Én is akarok valami hasonlót csak neki kéne ugranom Egy kis észrevétel de ne vedd rossz néven miért kevered a feliratokat vagy magyar vagy angol vegyesen nem szokták Én kezdek hajlani a magyar nyelvű feliratozásra!
Tudom semmi sem tökéletes. De "Mi" sem vagyunk azok sajnos!
Különben nekem esztétikusabb ezzel a pár angol felirattal!
Nekem a az előlap túl zsúfoltnak tűnik. A biztosítékokat a hátlapra tettem volna. Nagyon szabályos, szimetrikus. A potméterek körül a skála is besegít a zsúfoltság érzetbe. Ráadásul 20 volton áll a poti a műszer 23,2 voltot mutat a műszer tehát szinte felesleges a skála. A belseje szép rendezett minden a helyén, esetleg a kábeleket lehetne még rendezni de így is tökéletes.
Ne haragudj a kritikus hangvételért de a mechanikus munkát szépen megcsináltad, tehát látszik, hogy van érzéked hozzá ezért javasolnám, hogy legközelebb nézd meg a vezető műszer gyártok készülékeit és vagy Te olyan ügyes, hogy olyan irányba menj el. Én így tettem és ez lett az eredmény:
Igy már pontosabb a skála és rendezetebbek a kábelek?
Alakul A led kijelző elé kérnénk még egy színszűrőt. (cd tok, cukorkás doboz, stb)
Jól néz ki nagyon! Én most nagy műhelytakarításban vagyok, és nem halad semmi technika
Gratulálok, nagyon szép munka, sőt, zsír...
Hát, le a kalappal, nagy hoho ebben is nagy...
Megvan a színszűrő fólia is.
Még egy utolsó kép!
Elkészült az új marsjáró elektronikám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |