Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   563 / 1680
(#) Erick hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Hellóztok!

Szeretném bemutatni művünket,melyet osztálytársammal ketten készítettünk az Országos Elektronikai Konsturktőr versenyre. Ez egy labortápegység, mely Alkotó tervei alapján készült, a kapcsolás itt az oldalon a "Labortápegység készítése" topicban megtalálható. Az elkészítés során igénybevett elméleti segítségnyújtást köszönöm Köbzoli és Alkotó kollégának, valamint Alkotónak köszönet a kapcsolás és nyáktervek közzétételéért. A versenyen 5. helyezést értünk el ezzel a készülékkel. Íme pár kép:
(#) CIROKL válasza Erick hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Szépen összehozott mű ! gratulálok hozzá , és az elért eredményhez is .De mi lett akkor az első helyezett?
(#) demcar válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Hát itt nekem csak alapból egy gyújtás 60mA vesz fel és amikor adja a szikrát akkor 1A vesz csak fel. Tehát nem nagyon fog melegedni.
(#) Erick válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Helló!
Köszi szépen a dícséretet neked, és CIROKL kollégának is.
az előttünk végzettek között volt egy propelleres spektrum analizátor,egy rcl mérő, és egy robot. A robotos srác lett az első, az rcl mérős a második a negyedik pedig a spektrum analizátoros srác. Az rcl mérőt nem értem hogy hogyan lett második, de ezt inkább nem is firtatom!

Üdv Erik!
(#) tbence3 válasza Erick hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Haveromék sajnos leégették a versenymunkájukat, így nem tudtak indulni. Az utólag benevezett munkát pedig nem fogadták el. Pedig a Gábor Déneses diákok elég gyakran elszokták hozni a főnyereményt ha jól tudom

Gratulálok a tápegységhez, nagyon szép lett.
(#) borvendeg válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Hello!
Én lettem az első Valóban kemény mezőny volt. Ez úton is köszönet a felkészítőtanáromnak Pechtol Istvánnak és mindenki másnak aki segített.
(#) CIROKL válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Ez sem semmi , gratatulálok ehhez is és az elért első helyezésedhez is ! [OFF]Ez egyébként milyen verseny is volt?[OFF]
(#) borvendeg válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Országos elektronikai konstrukciós verseny. A linken megtalálod a részleteket ha érdekel.
http://puskas.hu/konstruk/konstrukcios.htm
Köszia gratulációt.
(#) fantom45 válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Amindenit! Na ez már igen
(#) zoly15 válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Gratulálok!
Ez nagyon jó lett!
Szóval te lennél a "Robotos srác"
(#) aderka hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Üdv! Én is indultam a versenyen. Elég érdekes dolgok történtek amit nem szeretnék részletezni, mind projektek terén, mind pedig zsűrizés terén.
Én egy Kódzáras beléptető,riasztó rendszerrel indultam.
Halkan megjegyezném : Teljesen saját tervezés. 0-tól az utolsó csavarig ...

üdv: Dávid
(#) gulyi88 válasza Erick hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
nem csak a kütyük számítanak, a felét az építés és mérés? teszi ki, nem is emlékszem pontosan, hogy volt-e mérés 3 évvel ezelött. Akkor nem az én kütyüm(előadásom ...stb) kapta a legtöbb pontot, de az építési részen jól szerepeltem, ezért végeztem jó helyen...
Nekm kaptatok össz.pontozási lapot? Azon mindenkinek minden pontszáma rajta van...
(#) t-dani válasza aderka hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Profi kivitelezés ez is!
(#) borvendeg válasza gulyi88 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Kaptunk összpontozási lapot. Idén is volt mérési feladat 3óra beültetés 1.5 óra mérés és elég sokat nyomott a latba.
Akit érdekel a mérés egy hőmérséklet frekvencia konverter.
(#) aderka válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Nemtudod véletlneül, hogy hol lesznek fenn a képek? Nagyon sok készült mind2 napról! a Puskas honlapján nem találtam sok képet az ezelött zajlott versenyekről. Legalább is nem annyit ami itt készült! Az egyik tag azt mondta ide is felkerülnek. Ez igaz?

üdv: Dávid
(#) gtk válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Szia ! Jol nez ki ! Milyen proci(k) dolgoznak benne?
(#) Erick válasza gulyi88 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Helló!
De volt összpontozási lap, de azon is olyan érdekességek voltak, hogy jujj. A második srác, aki az rcl mérőt csinálta, a gyakorlati bemutatás részben a készülékének gyakorlati megvédésére 8 vagy 9 pontot kapott, ugyan ugy mint mi, és az egész elméletet a tanárbácsija mondta el helyette, utána meg a tanára egész nap ott forgott a zsűri körül, így ez nekem elég gyanús lett volna, nemtudom másnak miért nem, mindegy is. Igen volt építés és mérés most is, ami mellesleg nem volt könnyű, országos versenyhez méltó volt. És még annyit hogy habár a mi készülékünk paneljai nem saját tervezésűek, mind Alkotó Úr tervezése, de sztem ettől függetlenül még elég sokat kellett dolgoznunk azon, hogy az a tápegység ugy nézzen ki, mint ahogy kinéz, mondjuk a trafó megtekerése sem volt egyszerű(12 szekunder tekercs), és még szó sem votl a dobozolásról és előlapklszítésről. Én személy szerint örülök ennek a ehylezésnek,de tényleg elég sok érdekesség volt az értékeléssel kapcsolatban.
(#) bence192 hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Halihó
Mi is résztvettünk a Konstrukciós versenyen egy "ledes tabló"-val. 12.ek lettünk, én számomra meglepetés volt a helyezésünk
A mérési és építési feladat tényleg elég korrekt volt a verseny szinvolnalához.

Nem is szaporítom a szót lövök képeket
képen nem látszik de a villámunk lecsap

Gratuláció a résztvevőknek!
(#) aderka válasza bence192 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Akkor én végeztem elöttetek . Nem emlékeztem mit építettetek, de mostmár tudom...
(#) szkrep válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Végre robotok
Elmondod pár szóban, hogy mit tud a robot? Kíváncsi vagyok.
Nyilván ad egy képet a kamerával, joystickal irányítod, mozgatod a kamerát? A 2 távszenzor a fix távolság érzékelős, vagy az analóg kimenetű? A kommunikáció mivel van megoldva (bluetooth, wifi, rf stb)? Mennyire autonóm?
(#) nagy hoho válasza demcar hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Akkor nem tudom nálam mi eszi az áramot. Légyszíves küld el a kapcsolási rajzot, mert a nagy áramfelvétel miatt külön akkumulátorról járattuk. Az egy ampert a motorom világító tekercse is elő tudja állítani.
(#) borvendeg válasza szkrep hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Hello!
433.9MHz-en kommunikál.Jojstickal irányítható melynek X-Y tengelyein potik vannak ezt a PIC AD-jével digitalizálom. Sorosan küldöm az adatokat 4byten Egy szinkron byte egy sebesség egy irány és a nyomógombok. A robot léptetőmocikkal megy melyeket optokon keresztül szoftverből vezérlek. A távmérők analógok ezek miatt nem megy neki semminek. A magyarokamarsonversenyre már tudja a késleltetést is.
(#) FMSound válasza bence192 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Tetszik a tablótok, ti legalább tudatjátok a világgal ,hogy elektrosok vagytok. Pár éve mikor én végeztem a Zipernowszkyban Pécsen, javasoltam ledes tablót, de hát nagypofájúak és erőszakosak azok voltak akik csak melegedni jártak oda, így lett egy átlagos tablónk....
A másik dolog az is amiért haragszom az egész akkori iskolavezetésre, hogy minket nem indítottak a konstrukciós versenyen, pedig Zipinek indulni kellene, úgy ahogy a többi nagy feltaláló nevével fémjelzett intézmény teszi. Ezért tart ott zipi most ahol tart... szánalmas, meg az is ,hogy egy osztály nagy része csak amint írtam melegedni jár oda, és nem elég ambiciózus az elektronika terén!
(#) Action2K válasza FMSound hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Hidd el, ez másutt is van így. Ez egyik ismerősöm elektro tanár, az itteni műszaki szakközépben. Egyszer, mikor bejött hozzám a melóba, épp a HE-t bújtam (mikor nem?), s szóba került, azaz rákérdeztem, hogy mi a helyzet a suliban, a diákok mennyire érdeklődnek az elektro után, hát... csak a fejét fogta. Ha abból a suliból kikerül valaki, aki netán az elekro-műszerészi pályán marad... hát ne vidd hozzá a plazmatévédet, hogy állítson a plazmagömb előgyújtásán, mert még a végén megteszi.
(#) MaSTeRFoXX hozzászólása Ápr 12, 2010 /
 
Sziasztok!

Nemrég készültem el egy újabb projecttel. Egy rajt óra tájfutóknak. Percet, másodpercet mér. Percenként csipog, el lehet indítani negatív kezdő időpontról, van fényerő és hangerő szabályzása, akksiról megy, amíg próbálgattam addig kb. 5 órát bírt egy töltéssel
Végeredményben nem egy bonyolult szerkezet, de rengeteget el lehetett szenvedni az egyes részeinek a kitalálásával
A képeken a kijelzőn rajta van még a védőfólia, azért néz ki olyan furán...
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Kezdem úgy érezni egyre jobban, hogy nem az iskola teszi a szakembert, hanem a szorgalom. Például van egy elektroműszerész haverom, aki hozzám hordja javítani a TV-jét, meg az egyéb elektromos dolgait és nem azért mert lusta. Érdekes.
(#) MaSTeRFoXX válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
még 1-2 kép
(#) klemo86 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Azt a jó… Ez nagyon hajaz egy gyárira, szerintem azokat nem rakják így össze - ilyen pontossággal megtervezni minden részletében :kalap:
(#) vicsys válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Pfúúúú, ez nem kispályás... Gratula!
(A nulla kioltás direkt nincs benne?)
(#) MaSTeRFoXX válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Próbáltam nulla kioltással is, akkor valahogy annyira nem nézett ki jól Igaz így többet eszik olyan 1A-rel de bírja az akku...
Következő: »»   563 / 1680
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem