Fórum témák
» Több friss téma |
Csuma!
A tápban is azért van, hogy közölje az infókat. (tápfeszültség, áramerősség, illetve fene tudja mit) Mivel nem működik benne a memória, ezért nem tudja a laptop azonosítani a tápegységet, órajelet leveszi, illetve nem tölti az akkumulátort sem :s
Én ilyennel még nem találkoztam. Érdekes megoldás, bár elég marhaság, mert gépen belül is lehet mérni ezeket a dolgokat. Szerintem ez csak egy üzleti fogás lehet, hogy ha elromlik a táp, akkor vegyél hozzá gyári, jó drága tápot és ne az olcsóbb univerzálist. :yes: És lehet, hogy nem is véletlenül ment ki az a memória,
![]() ![]()
Dell.... Persze, konstrukciós hiba, és nyilván üzleti fogás meg ilyesmi, de nem tölti az aksit, és gyanítom ha lemerül teljesen, akkor azt sem tudom majd használni a továbbiakban. (az is intelligens akkumulátor persze)
Sziasztok!
Biztosan találkozott már más is közületek azzal az esettel, ami az én notimmal is megesett, így bízom benne tud valaki tanácsot adni. Arról van szó, hogy van egy MSI laptopom, kiválóan üzemel már két éve, szinte mindig töltőről használtam, néha üzemeltettem csak aksiról. Valószínűleg ez lett a veszte, mert ma már azt csinálja ha töltő nélkül használom, hogy bekapcsolás után kb. 10 perc múlva stand-by állapotba vált akku lemerülés miatt, holott a kis akkumulátor ikon még teljes töltöttséget jelez a tálcán. A töltő biztosan jó, mert arról gond nélkül üzemel, viszont ilyen használattól esélyes, hogy visszafordíthatatlanul tönkre megy az aksi? Létezik valami módszer, amivel lehet regenerálni, vagy visszafordítani ezt a jelenséget? Ha valaki találkozott már hasonlóval, és sikerült valamilyen szinten orvosolnia ezt a problémát, megköszönném a segítségét. Üdv, louie
hellosztok erről kéne nekem egy kapcsolási rajz GERICOM Overdose II Laptop AKSIJA
valamiért nem tölti a notim az aksit elsem kezdi gyanum az hogy valami elszált. aki tud sos segítsen
Helló!
Felejtős, amit kérsz. Ezekről nincsenek rajzok. Amit tehetsz, hogy méregetsz, szétszeded, megnézed mi lehet a hibás. Először is szétszedés előtt meg kell mérni, hogy van-e a két szélső érintkezőn fesz. Ha nincs, akkor lehet az aksiban ment ki a biztosíték, vagy fet, rosszabb esetben a vezérlő rész. A hiba lehet még a gépben is, mert ott is szokott lenni az alaplapon az aksi csatlakozója mellett egy smd biztosíték. Szóval, amit tehetsz az az, hogy méregetsz és ha szerencséd van megtalálod a hibás alkatrészt és még ki is tudod cserélni. ![]()
van benne feszültség
tölt is csak se a rendszer nem jelzi hogy tölt se a gép a gép csak anyit jelez 10 perc után zöldet mutat mintha feltöltötte volna aztán lehúzom az áramról és kikapcsom meg felvillan a félhold vagy bekapcsolásnál csak a félholdvilágít meg a vinyójelző.
Üdv!
Van két laptop aksim, amikben cellákat cseréltem. Az egyik tökéletesnek néz ki, viszont a másik... Szóval a lényeg, hogy nem tölti fel teljesen. Most kb 78%-nál fentebb nem megy, de a gép azt jelzi, hogy tölt. Batt Monitor szerint energia nem folyik az aksiba, a fesz sem emelkedik, de a gép jelzi, hogy tölt, viszont semmi sem történik. Még így is bír az aksi 2,5 órát, de gondolom nem tesz neki jót, hogy nincs teljesen feltöltve. Meg nekem sem tesz jót, hogy folyamatosan világít a töltés ledje. A másik aksi most esik át a tesztelésen, már csak a konfiguráció folyik, mert szerencsére magától kideríti pár töltés/kisütés alatt, hogy mennyit is bír az aksi. Ezzel már nincs is gondom, egy hetes töltés/kisütés cikluson túl vagyok és tökéletesen működik. Már több kapacitással rendelkezik, mint a gyári aksi, mivel ezek nagyobb kapacitású cellák. A másiknál is megtörtént ez, csak valamiért megmakacsolta magát és nem tölti fel rendesen, és így nem is használom. Valakinek valami ötlete, hogy miért nem jó?? ![]() ![]()
Üdvözlet! Valaki nem tudna kisegíteni egy BQ2084-es konfig file-vel? fujitsu simens,amilio pro v3405-be való aksi konfigja kellen! BE2 works-hoz kelle!
Sajnos csak 10$-ost vettem meg ezért sürgős lenne!
Üdv!!
Nos rávetem magam hogy vegyek cellákat, IBM T42 es akkuhoz, szépen át is "integráltam" a cellákat a noti akkujába. A helyzet az, hogy jelenleg épp nem hajlandó működni 0% os töltést ír. Nem hajlandó feltölteni. Ilyenkor mi a teendő? Egy rakat pénzt kidobtam cellára és semmi? Az elektronikát hogy tudom resetelni ?
Én azt nem értem, hogy miért esemény után állsz neki kérdezni. Reménykedtél benne, hogy simán megeszi az elektronika az új cellákat? Rögtön mondtuk volna pedig, hogy nem így lesz..
Van egy bolt a Hungária körút mellett, nagyjából a Rákosrendező vasútállomás előtt, ahol keresztezi a vasút, ott megy el párhuzamosan egy út a Hungária alatt, azon mész kifelé és baloldalt meglesz. Nevet, címet nem tudok, nem nagyon kellett még, de kérdezd meg őket, mennyiért oldják meg, mert lehet, hogy olcsóbban megúszod, mintha te állsz neki szívni vele. Amúgy az említett bolt kb. 10-14k között ad el felújítptt akkukat.
Halvány lila gőzöm nem volt hogy az elektronika jegyzi ezeket az adatokat, azt tudtam hogy milyen bonyolult egy akkucella töltése. Mellesleg megjegyezném hogy ugyan ezekkel az akkukkal ( 18650 LI-Ion ) már egy Compaq laptopot újítottak előttem és tökéletesen működött mindenféle programozgatás eperom égetés nélkül. Annyi változott hogy a gyártók újítottak pár éve. Régebbi típusnál még meg lehett játszani programozgatás nélkül. (Azóta rájöttem hogy újabb kocsikon már otthon sem cserélhetem le az olajat mert olajleeresztő csavar nincs rajta) ezt csak úgy megjegyzésképp. Egyébként köszönöm a címet, azt hiszem megkeresem és kérek tőlük árajánlatot. Ja igen, a kis felújítás jelenleg még 5 ezrembe van Varta cellákkal.
Egyébként hogy csinálják ezt az akkuelektronika átprogramozást? A kis eepromot kiszedik a panelról átforrasztják az SMD alkatrészt és átprogramozzák számítógéppel? Vagy ez megvalósítható a laptop portján is? Állítólag valamelyik gyártónak van ilyen megoldása, hogy a Noteszgép BIOS-ában lehet az akkut " resetelni " És az újrakalibrálja az akksi kapacitásértékét.
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy: van egy ilyen laptopom (SONY PCG-9326) aminek az aksia halott. Szerintetek hogyan lehetne életre kelteni mert újjat nem találok. Előre is köszi: infra3
Szia!
Halottat nem lehet feltámasztani. Legalábbis itt a földön nem...
Tessék. 50 font+szállítás, kb. egy huszas, mire ideér.
Nem veszi a töltést? Nem tudom milyen aksik vannak benne de ha zselés akkor 1-2 percre fordított polaritással ráteszed a töltőfeszültséget akkor helyrejön. Ezt a módszert autó, repülőgép makettezők használják az akkuk helyreállítására.
![]()
Sziasztok!
Nincs esetleg olyan program, ami adapter nélkül éri el az eepromot, és a laptopban programozhatom? Ha nincs akkor milyen chip-ek jók a 74ls05 helyett? Köszi a segítséget
bocsánat a dupla hsz miatt, de elfelejtettem mondani, hogy amikor megvettem a laptopot 88%-os elhasználódást írt az aksira, és mindent rendben mutatott. Bementem a biosba, és kíváncsiságból rányomtam a battery calibration-ra. Feltöltötte, lemerítette, és utána bolondult meg az aksi. Tervezett kapacitás 64Wh, teljesen feltöltve 64wh-t art. Ezután a teljesen feltöltött érték 650wh-ra ugrott. Ezután volt cellacsere, de az értékek változatlanok maradtak.
Szóval elméletileg lehet programozni adapter nélkül is, ha a bios is megtette. amit megint csak elfelejtettem, elhasználódás mértéke kalibrálás után 0%-ra változott, és a 650wh volt már 758Wh is, és eddig ennyire csökkent le.
Nem a BIOS programozza, hanem a saját elektronikája jegyzi a kalibrációs adatokat. Azért kell ehhez BIOS, mert élő rendszer alatt a szoftveres energiagazdálkodás végzi a dolgát, ami az eleve eltérő kalibrációs adatokra támaszkodva beavatkozik tényleges lemerülés előtt. A BIOS-ban ez nem történik meg, ott addig megy a gép, amíg az akkuk kritikus feszültségét el nem éri az akkufesz.
ez elszomorító
![]()
Az akkuba épített vezérlő az rendszerint az akkutöltő elektronika vezérlőjével társalog, ez pedig az energiagazdálkodás vezérlőjével és az pedig a telepített rendszerrel. Én nem hiszem, de mondom ezt úgy, hogy nem foglalkozok nagyon sokat akkuk felújításával.
Rendben, köszi. Akkor kénytelen leszek elektronikát csinálni. Végül is nem vészes, van benne egy nyomtatóport, egy 74ls05, 5-6 ellenállás, és a kivezetések az ic-re. Csak gondoltam van gyorssegély
![]()
Hellosztok lenne egy problémám!!!
Van egy Amilo Fujitsu siemens laptop akksim és kéne hozzá egy töltés vezérlő!! Lm 317T vel meg lehetne e oldani a töltés vezérlöt? A táp is meg van hozzá de nem tudom hogy abban van e töltésvezérlő! Az akksira az van rá irva hogy 10.8V 4000mAh Ehhez mekkora töltöáűram és fesz kell??? A gyári töltön pedig 19,4V 3,42A!
Hello
A laptopokban majdnem mindíg LI-ion akkuk vannak. Ha túl nagy töltőáram folyik, vagy sok az áramfelvétel, akkor nyomás keletkezik az akkukban. Felül egy alu lappal van lezárva, ami ilyenkor felpüffed és ezzel megszűnik az érintkezés (Panasonic) Másikoknál (Samsung) láttam már olyat is, hogy egy vékony nyák van keresztben, ami eltörik ha feljön az alu. Ez egy mechanikus biztosíték, hogy ne robbanjon fel az akku. vissza lehet nyomni, akkor minden működik mint régen, de egy mojolás az egész. Szét kell szedned az akkut. A műanyagot csak roncsolással fogod tudni. A cellákat meg le kell választanod, mert párhuzamosan vannak kapcsolva és egyenként megmérni. A halottakat vagy fel kell nyitnod vagy középen egy pici lukat kell fúrni ahol egy kis csavart betekersz, ami visszanyomja az alu lemezt. A csavar ne legyen hegyes. Ha kilukad az alu, akkor kifolyik a leve ami baromi büdös és nagyon nehéz ujra letömíteni, mert buborékol és nyomja ki a folyadékot. A végén meg össze kell mindent forrasztanod és úgy összerakni, hogy bemenjen a laptopba. Szóval nem tudom megéri-e. Egy pár ilyen akkut szétbontottam, a li-ion cellákért. Modellezéshez, játékokba lehet őket használni, de újra nem raktam őket össze. Neked kell eldöntened, hogy kinlódsz-e vele. Üdv
Sziasztok!
Nem igazán értek az elektronikához (eddigi életem legnagyobb műve a nagypapámmal készített elektromágnes volt fizika órára még általánosban ![]() ![]() Nyugtassatok meg, hogy azért nem ilyen egyszerűen mennek tönkre ezek az akuk! Szeretném ha bírná úgy 3-4 évig 8 órán keresztül. ![]() Köszi a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |