Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Van egy kodak cx 2720 fényképezöm. Kölcsön adtam és fordítva rakták bele az elemet. Azóta nem kapcsol be, szerintetek javítható érdemes?
A memóriakártya lesz hibás, vagy kontakthibás.
Sziasztok!
Van egy kis problémám a Fuji A800 fényképezőgémmel. Azt csinálja,hogy fénykép vagy video készítésekor,gomb lenyomásakor lefagy.Mindent megcsinál:fokuszál,stb.Csak amint lenyomnám a gombot,kifagy.Mi lehet a probléma? Kösz! Krityo
Sziasztok
Van egy olympus FE 210-es fényképezőgépem. Fotózás közben a kijelzőjén egy fehér alapon vibráló szürkés vízszintes csík jelent meg. Fotózni lehet vele csak teljesen vakon. Mi lehet a baja a gépnek szerintetek? És így mennyit ér a gép? Kösz
Szegasztok skacok!
Vettem a bátorságot és levettem a burkolatot a gépről. Aztán a kezdeti fellángolás hamar elmúlt, betojtam a sok apró alkatrész láttán, amiben egy óvatlan kéz nagyobb kárt tud tenni mint hasznot és kissé idegesen vissza is tettem a burkolatot. Ezután hab volt a tortán hogy a gép fókuszál, újra jó! Azért arra kíváncsi lennék hogy szervízben mennyi lovettát kértek volna érte?! ááááááhhhhhhhh ez a megkönnyebbülés hangja Ha már lúd, legyen kövér, kaptok egy képet amit utána csináltam vele.
Gratula!! Az biztos,hogy bármennyit is kértek volna,azt most megspóroltad.Szerintem jó néhány üveg sört vehetsz most abból a pénzből
Sziasztok!
Van egy Samsung S1050-es gépem és olyat csinál , hogy amikor fényképezni akarok vele akkor olyan mintha lefagyna. Nem lehet vele semmit sem csinálni , még kikapcsolni sem. Ilyenkor kiveszem az elemet , visszarakom és akkor hosszabb-rövidebb ideig jól müködik és újra kezdi. Tud valaki mondani valamit erről? Megéri javítani vagy eldobos? A válaszotokat előre is köszönöm.
Sziasztok
Tegnap óta a fényképezőm(sony dsc-s650)csíkos,nem látható fényképeket csinál. aki tudja vagy sejti mi lehet a baja,vagy mit kell vele csinálni,vagy meg lehet-e csináltatni és mennyiért?Aki tudja,légyszi válaszoljon nekem. Nagyon fontos lenne. köszi: Bogesz
És tényleg valami ilyesmi lehetett a probléma. Leformáztam a memkarit, kivettem letisztítottam, és azóta jó.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Van egy panasonic dmc-fx8-as gépem. Tegnap óta bekapcsolt állapotban olyan sötét, hogy nem látni a kijelzőt. Nem lett elállítva, mert átnéztük a beállításokat. Van valakinek tippje, mi lehet a baja? nem esett le vagy ilyesmi. előre is köszönöm a segítséget! Detty
Szia!
Nekünk van egy Canon powershot S45-ös fényképezőnk,amit sajnos leejtettem. Nem jön ki az optika,csak egy kicsit,majd visszamegy.Pittyeg egy keveset,majd elhallgat.A kijelzőn is csak egy fehér kép jelenik meg. Egy ismerős-aki elektronikával foglalkozik-motorhibát állapított meg az elmondások alapján,ránézésre,de egy másik-aki szét is szedte,meg javított már néhány ilyet-azt mondta,hogy a motor rendben van,csak valami apró menet mehetett rajta tönkre. Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes-e szervízbe elvinni?Csak mert félek,hogy nagyon sokba kerülne a javíttatása. Vagy inkább cseréljem le egy másik gépre? Köszi előre is a választ! Üdv.:Szilvi
Szia.Nekem egy Canon Powershot A560-om van,jó gépnek tartom,gondolom a tiéd is ehhez hasonló.Én ezek tudatában elvinném egy szervízbe,ott konkrétan megmondják,hogy kb.mennyibe kerülne.Majd ezek után gondolkodnék rajta,hogy megérné-e javíttatni.Remélem segítettem valamennyire. Üdv:Attila
Sziasztok!
Lányom Nikon Coolpix S210 fényképezőgépe elromlott. A kijelző OK, minden funkció működik, kivéve, hogy fényképezéskor a kijelzőn nem látható a kép, mintha a CCD nem kapna fényt. Egy hangfelvétel után jött elő a hiba. Egy másik ugyanilyen géppel összehasonlítva, az objektíven át benézve úgy látszik, mintha közvetlenül a CCD előtt egy kis blende állandóan zárva lenne. A jó gépen ez csak hangfelvételkor zárt. Találkoztatok ilyen hibával?? Tanácsot, illetve márkaszervíz tapasztalatot várnék. Előre is köszi. Gábor
Szép napot mindenkinek!
Vettem használtam egy Canon IXUS 700 típ. gépet. A gép kifogástalanul müködött. Egyszer történt vele egy apró baleset a nadrágom mellső zsebében tartottam amikor is közelebb léptem az asztal sarkához és a LCD képernyő üvege kb 1mm.-t elcsúszott. Ezután még készítettem vele 15-20 képet és úgy tünt nincs probléma. Majd a gépet kb .4 hónapig nem használtam. A napokban vettem elő az akkumlátor töltöttségi szintje alacsonyat jelzett gondoltam feltöltöm. A kártyáról elmentettem a képeket feltöltöttem az akksit, a töltő zölden világított. De a gépet NEM LEHET BEKAPCSOLNI meg sem nyikkan, pedig három akkuval is próbáltam. Az akksik jók szerintem ( Vagy nem? ), mert égővel kiprobáltam. Hallottam van benne valami gomb elem is ami a memoria miatt van, lehet hogy ez is le van merülve? Szeretnén segítséget kérni ebben a témában mielőtt esetleg új akksit veszek mert nagyon szeretem ezt a gépet. Köszönöm szépen
Sziasztok.
Remélem tud valaki segíteni a problémámon. Van egy HP Photosmart M407 típusú digitális gépem. Már jó pár éves de eddig gondom még nem volt vele...eddig.. Probléma a következő. A teljesen új,full feltöltött 2500mAh aksikal kb 1-2 perc után kikapcsol lemerült akku jelzéssel. Várok pár percet,visszakapcsolom, és újra 1-2 perc és kikapcs. Próbáltam Duracel elemekkel is,azokkal kb 5-6 kép készítéséig bírja..és kikapcs.Pár perc pihi után újra 5-6 kép készíthető...és igy tovább... Akkuk,elemek jók,másik gépben tökéletesek. Frissítettem a gépen az SW-t(1.03)ami az ilyen hibát orvosolná,de nem jött be.Hiba megmaradt. Érintkezések jók. Akkuk elemek feszültsége nem esik le nagyon(kb 0,1V) Saját tápegységről rendben működik. Mielőtt szétszedem,jöhetne pár tipp hogy hol keressem a hibát. Üdv.
Hello
Az én Olympus C-770 UltraZoom-os gépem is ugyanezt a jelenséget csinálja... Az elektronikus átnézőjén és az LCD-n is ilyen sűrű vizszintes csikos a felvett kép mint amit te beillesztettél. viszont amikor fotózok, mindenhol teljesen tiszta és éles a kép, amig nem exponálok. Ami a döbbenet, hogy a VIDEO-ja meg tökéletes! Valaki van még itt aki tudná a választ erre az anomáliára? Üdv, Pista
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Egy Panasonic DMC-LS7 gép csinálta ugyanezt. Hozzám hozták, szétszedtem, nem találtam semmi igazán életbevágó problémát, 1-2 forrasztáson kívül, amik nem néztek túl szépen ki, de működésben nem lett volna szabad szerepet játszaniuk.
Hogy a lényegre térjek: ez a csíkozós probléma még vissza-vissza köszön néha, de sajnos nem tudjuk mihez kötni. Ha lesz lelki erőm, még egyszer szétszedem, aztán megosztom tapasztalataim veletek. Üdv
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek abban, hogy van egy digitális Trust 715 LCD Power cam zoom fényképezőgépem, amelynek manuális lencsevédője van. Manuálisan kinyitom a lencsevédőt és nem érzékeli, csak azt írja ki, hogy nyissa ki a lencse fedelét. Tudomásom szerint nem történt vele semmi probléma, nem volt leejtve, stb. Már kb. 2 éve fenáll ez a dolog, vagyis akkor még csak egy-egy alkalommal nem érzékelte, hogy ki van nyitva, de most már egyáltalán nem érzékeli. Gyöngyös vagy környékén, illetve szolnok megyében tudtok-e ajánlani olyan helyet, vagy személyt, aki meg tudná javítani? Előre is köszi
Sziasztok! Egy Samsung D60 fényképezőgépem van. Olyan probléma van vele, hogy a fényképek csíkosakés nagyon világosak, viszont a videók tökéletesek. Ha vki találkozott már ilyennel kérem írja le , hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm.
Sziasztok
Kodak CD 43-as gépem egy lens error 14 hibakódot produkál.Mi baja lehet vajon? A 14 mit jelenthet? Köszi.
Sajnos azt nemtudom mitől lehet a hiba,de nekem is van egy Sony ami ugyan ezeket produkálja.Szabadban egyáltalán nem lehet vele fotózni,mert minden fehér,csak a lakás kevésbé világos szegleteiben,de azok pedíg tele vannak vízszintes csíkokkal.
Sziasztok!
Sajnos úgy látom, hasonló hiba mindenkinél van. sajnos választ senkitől sem kapunk. tegnap fogtam és elajándékoztam a gépemet hibásan. Legfeljebb videóznak csak vele. Szomorú, hogy olyan senki itt a fórumban aki segíteni tudna. További sok sikert a hibakereséshez! Üdv, Pista ha2nc
Azt hiszem én is lemondok a javításáról,inkább nézek másikat.
Szériahibás CCD. Típus alapján ingyen cserélik szervizben.
Didyman!
6 éves a gépem, abban ugyan nem cserélnék ingyen a CCD-t sem... Utánakérdeztem, minimum 20 ezer - akkor meg inkább veszek egy másikat. Ha CCD hiba lenne, akkor azt mivel magyarázod, hogy a videofelvétele tökéletes? Amikor belenézek az elektronikus keresőjébe illetve az LCD-re TÖKÉLETES a kép, ha szabadtéren fotózom akkor fullra beég minden és tele van csikokkal, ha beltéren akkor jól látszanak a csikok, és használhatatlan a kép. Kint vagy bent ha videót csináltam vele, akkor meg tökéletes volt minden. Egy dolog lehet, hogy van egy kapcsoló ami váltja a videót és a képet, lehet valahol ott a hiba. Ha CCD lenne a baja, akkor az átnézőben se lenne jó - logijkusan - hanem azonnal csikosodna - no és akkor a videó sem lenne jó, ott is lennének csikok, nemde?
Nekem azt hiszem, nagyobb problémám van a fényképezőgéppel. Canon PowerShot A560-om van. Egy kirándulásra kölcsönadtam a húgomnak, aki úgy hozta vissza, hogy az az "ajtó" az elemek, meg a memóriakártya fölött le van törve =/ Lehetséges még megjavítani? Ha igen, hol, és körülbelül mennyibe kerülne?
Látni kéne. De van rá esély, hogy egy műanyagos megjavítja.
Sziasztok
Van egy Canon A410 Digitális fényképezőgép az történt vele, hogy bent szép fotót lehet vele csinálni, de kint a szabadban csak szürke képet lehet vele fotózni. Mi lehet a baja? Előre is köszönöm.!
Megpróbálom érthetőbben leírni.
Tehát, a Sony által gyártott CCD-k egy sorozata érintett a tokozás mechanikai kiviteléből fakadóan egy szériahibával. A hibát a Sony elismerte és az adott CCD-vel szerelt gépeket (sok márka sok modelljének sok sorozatát) az adott márka szervize rendszerint ingyen és bérmentve javítja. Garanciaidőt sehol sem említettünk, ugyanis ez azon felül álló, rendkívüli javítás. A hiba tünete többek között az általad is leírt jelenség és az előfordulása eléggé sokrétű, nem köthető stabilan egyes funkciókhoz, és megjelenési formához. Így elképzelhető, hogy a kis felbontású, gyors ismétlődésű kiolvasással létrehozott videófelvételt és az "élőképes", hasonló elvű keresőképet (mely annyiban hasonlít a fotókészítéshez, hogy ugyanaz a CCD végzi a felvétel készítését és ugyanaz a CPU a feldolgozását), nem érinti a hiba, míg a nagy felbontású, időben ritka kiolvasással készülő állóképet igen. Az üzemmódkapcsoló bármilyen kontakthibája rendszerint a CPU üzemmód alapállapotba kerülését képes kiváltani, a CCD képalkotását ilyen módon szinte kizárt, hogy befolyásolni képes. Annyi a teendőd, hogy márkaszervízbe elmégy a géppel, ahol erről a hibáról és a készüléked érintettségéről tudnak tájékoztatni, valamint előzetes felmérést készítenek, ha mégsem ez a hiba forog fenn, akkor kb. 3-5.000Ft-ért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |