Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nos, pont emiatt (fogyasztás, akkus üzemmód) kérdeztem. Nekem meg a leolvasást zavarja... De hát mint az tudjuk: ízlések és pofonok... Tény, hogy jól néz ki! Egyetlen dolgot változtatnék még rajta: piros vagy bordó plexi kéne elé. Tudom, hogy ekkora méretben nem egyszerű beszerezni, kifizetni...
Hello!
Az itt lévő embereknek köszönhetően végre elkészült, nem egy gyönyörűség még, de a gyári végfokomat lealázta. 2* szimpla tda7294 van benne.
Gratula. Milyen is a te gyári végfokod?
A kérdés jó, csak nem akartam bunkó lenni (félre ne érts, Te nem vagy az, de legalább levetted a "terhet" rólam/rólunk)
Oco, kici, kinyai. Tegmap néztem egy japán (JVC) hangszóró hátulján: Made in China. Már a japánok is Kínában gyártatnak. Alig marad pár nagy márka, aki még nem adta el a lelkét. Épp ezért támogatom azt az akármilyen amatőr munkát, ami normális tervezésből (kapcsolási rajzból), megfelelő alkatrészekből, nem kispórolt anyagokból (megfelelő méretű hűtés, hogy ne izzadjon szét a cucc), nem cipőkanállal bezsúfolva az elekrtonika az agyoncsicsázott, de annál sérülékenyebb műanyag dobozba.
Ha majd befejezi ezt a végfokot, akkor remélem még a kábeleket kicsit "kifésüli".
Ezen van hűtés, ahogy elnézem
(Ezért is becsülöm a jó magyar Ágotákat, még a 30éves darabok is tökéletesen mennek, teljesen olyan, mint egy műszer. Itt is csücsül egy DS300 MKII…)
Üdv!
Az adatlapján lévő, második kapcsolást építetted meg? 18-as ábra.
Bocsi tényleg nem írtam így nehéz hasonlítani
A gyárim egy kiso pa 200q típusú 2*100w 8ohmon és fele annyira sem tudtam meghajtani vele a hangfalakat mint a tda-val már keményen villogott a klip jelzője a kisonak. A kábeleket ki fogom fésülni csak már látni szerettem volna egyben. Venti van itthon bőven és mivel 2db pont akkora mint egy borda gondoltam akkor miért ne. A mikroshopos oldalon lévőt építettem meg.
Sziasztok!
Tegnap sikerült összedobnom egy "mini-labortápegységet". Jó-jó, nem kell rögtön a köveket gyűjtögetni, tisztában vagyok vele, hogy fényévekre van a leggagyibb labortáptól is, de " szegény ember vízből-gőz " , ezek az alkatrészek voltak itthon... Az alapom egy őskori PC-táp (1/3-a a mostaniak méretének), erre került egy kis fémdoboz (ami fénykorában még LPT-2PC kapcsoló volt...), és már kész is a kísérletezéshez éppen megfelelő, rövidzárvédett stabil tápegység... A szabványos feszültségeken kívül (+5/-5V;+12/12V), kiegészítettem egy állandó 24V-os, és egy 1.2-21V szabályozható kimenettel is. Persze a negatív ág nem terhelhető annyira (0,3A), de számomra kísérletezgetésre, javításokhoz, fejlesztésekhez pont megfelelő lesz.
Nem tudom mi bajod van ezzel, de szerintem igen is jó. És újra hasznosított dolgokból van. Gratula. Kisérletezni tényleg jó. Nekem is van +-5 és +-12V-os tápom stab. IC-kből.
Ötletes az újrahasznosított dobozolás!
Erről eszembejutott, hogy működésképtelen CD olvasók dobozából is lehetne hasonlókat alkotni.
Egész pofás lett! Nekem tetszik!
Jól néz ki, tetszik.
Nekem is van ilyen tápom mondjuk rendeltetés szerü használatát tervezem egy PCI s kártya méretü PI géppel (még PCI csati is van az alján).
Nekem több cuccom volt CD-rom dobozba építve, mint PC-táp dobozba Csak aztán szét lettek bontva, és komolyabb dolgok építve a belükből…
Jaja az Ágoták jók Már nincs de nyáron lehet lesz egy ds600 és egy ds1200
Castone CPA1200 rezonáns táppal. A védelem sajna külön "kis" trafót igényelt, de így is komoly lett.
A táp 2*93V; 1*29V(ez kellett volna a segédtápnak) és 2KW teljesítményű. A régi kondik maradtak és pluszban van még a nyákon is. Gyári 230Vos venti helyett lett 2 db 12Vos, egy a végnek egy a tápnak, ezek ford.szályozottak. A táp kicsit fura elhelyezése a a légáramlás iránya miatt lett így elhelyezve. Magát a tápot egy ügyes szaki készítette, s én építettem át. Már bizonyított, tökéletesen működik, könnyebb lett, s egyúttal ki is tisztult (igen-igen poros volt). Pemis
Uram-atyám! Mire használod ezt?! Falakat bontasz vele?
Üdv!
Eddig két Reloop RSP18ast hajtott, de ha sikerül vennem egy nagyobb erősítőt a mélyeknek, akkor ez marad a Garry Scandal-oknak. Sulibulikban és házibulikban használjuk. Pemis
Egy kicsit kócos a bele, nem? Ha rendezettebb lenne egy kicsit, érdekes jelenség lenne Így úgy néz ki, mint ha ideiglenesen lenne benne - de ráfoghatod még
Igazad van, de ez így sikerült, majd idővel újra előveszem. Következő lépésben le akarom festeni, végfokot elemeire szedve kitakarítani, vezetékeket elrendezni, stb.
Akkor végülis csak ideiglenesen van így! Biztos szép lesz Én is akartam régen ilyennel foglalkozni, hogy nagyon lelakott erősítőket szépen felújítok, csak tőke hiányában nem vágtam (komolyabban) bele…
Sziasztok!
Egy újabb RGB.s ledes lámpa készül színpadtechnikai felhasználásra, 324led lesz benne eddig 300 van beforrasztva, de már várom a következő szállítmányt. Mivel a nyári rendezvényszezonra 4 ilyen lámpának kell elkészülnie. Derítő, illetve felület megvilágító lámpának szeretném használni, ezért nem par lámpatestbe épül, hanem fém-halogén lámpa armatúrába. Mivel ez a lámpatest vízmentesen zárt, alkalmas lesz szabadtéri épületmegvilágításra is. Dmx interfaces-es vezérlés lesz. Illetve belső RGB szín átúsztató, olyan egyszerűbb felhasználásra amikor nem szeretnénk fénypultot használni a vezérléshez. Ilyen eseben egyik lámpát ki lehet jelölni masternek többi pedig slavként működik, így a szín átúsztatás szinkronban lesz. De most jöjjenek a képek, még csak műhelyből, de később a felszerelve működésről is
És még két kép
huha ez igen!
nem kis palyas munka lehetett ennyi ledet be cinezni :O
A készülő PIC-es panelmérőm. Itt írtam róla:
Bővebben: Link Lassan a PIC programja is elkészül, már csak pár funkció hiányzik belőle.
Sziasztok, mostanában keveset hallani rólam, de megvagyogatok
Barátnőm szülinapjára készítettem egy mozgó pillangót: videoyutubon 12F509 hajtja PWMel.. ha nem mozog akkor a pic sleep-el és várja a lábán a pinchange-et, ami felébreszti... A szárnyak egy létező lepke szárnyaiból van photoshoppolva rózsaszínre ( ) és nyomtava photopapirra, a törzse esztergált fa, átfúrva, a hajtás az cérnán történik a kis műanyag csövön keresztül.
Íme legutóbbi két alkotásom. Egyik egy Hutale féle LCF mérő, a másik pedig egy USB hangkártya. Előbbi a dobozolás kivételével teljes mértékben a cikk alapján készült. A hangkártyát saját terveim alapján építettem.
Jó bonyesz lett! Kérhetek kapcsolási rajz vázlatot (mondjuk értékek nélkül)?
köszönöm, az volt a cél, hogy minél élethűbb legyen, azér is a pwm. Pico/mikro szervóval akartam először, jobb is lett volna csak az hangos, a lepkék meg nem igazán zörögnek mikor mozgatják a szárnyukat....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |