Fórum témák
» Több friss téma |
Időközben akadnak még itt kérdések
A képen a fóliakondenzátor mellett van egy kerámiakondenzátor is. Ezen a felírat: Z 190K Ennek mi lehet az értéke ? Megrajzoltam a NYÁK-rajzot. Ez alapján szerintem Zeener diódák lehetnek az ismeretlen alkatrészek, de inkább megvárom, míg egy jobban hozzá értő segít.
Forraszd ki a kondit, és mérd meg az értékét multiméterrel.
Maga a kapcsolás nem működik, ezért kell egy újat csinálni. Nem tudhatom, hogy mi ment benne tönkre, ezért gondoltam, hogy megkérdezem, hátha van magyarázat a jelölésekre. Persze, ha nem lesz, megmérem
Először mérj, utána kérdezz! Hol van így a sikerélmény? És mi van, ha rosszat válaszolnak?
Nehogy újat csinálj azért, mert nem műküdik! Abból a 8 alkatrészből 2 perc alatt meg kell találd a hibásat.
Ez szerintem egy régi trabant gyújtás lehet. Van még rajta 2 db SU169K jelű TO3 tokozású tranzisztor?
Mert ha igen, akkor biztosan az lesz. A trabi gyújtás rajzát pedig biztosan megtalálod a neten.
125-ös vagy 250-es ETZ gyújtáselektronikája. Csak egy SU van benne.
Bővebben: Link
Való igaz! Sajnos a fénykép részletről nem jöttem rá. Csak az a néhány alkatrész tűnt ismerősnek a múltból.
Hello!
Az a gyanúm, hogy az nem egy kondi, hanem egy VDR (SIOV) ellenállás. A tranyó túlfeszültség védelméhez. üdv!
Köszönöm
Kicsit utánna járva a dolgoknak, valóban az lehet. Viszont ezt nehézkes lesz kimérni...
Áruld el, hogy milyen motornak a gyújtáselektronikája! Hátha van rajz a neten.
Már találtam hozzá rajzot, nem pont ez az áramkör, de a szerepe ugyanaz.
Azt hiszem egy 125-ös MZ-nek a gyújtása.
Szia!
Ez egy kvarc oszcillátor.
Szia
köszi
Hello!
Hát a rajz nem nagy gond.. (Alkatrészek értékét nem látom, de a kisebb tranyó bázis-emitterét felcserélted.) üdv! proli007
AN2136SC Ic-ét keresem, tud e valaki segíteni a beszerzésben? (USB illesztő)
Sziasztok. Egy távirányítású kis autót csinálok csak sajnos nem jó. Mivel kiment egy tranyó amit nem tudom hogy keressek a neten mert sehogyan nem találom. Ez van a tranyóra írva: C945 Q94E
Ha valaki tudná hogy mi lenne a helyettesítője vagy hogyan keressem nagyon megköszönném neki!!!
Köszönöm gyors válaszod! További szép estét!!
Szia!
Ezt a nyákrajz alapján rajzoltad, vagy neten találtad ? Lehetséges, hogy felcseréltem a tranyó lábait Még egy nem teljesen ide vágó kérdésem lenne: Ha a SU 111-et és az SD339-et egy helyettesítő tranzisztorral oldom meg, akkor az ellenállások és más alaktrészek értékén nem kell változtatnom ?
Ha helyettesítő típust használsz, akkor nem kell változtatnod.
De komolyan! Miért nem méred ki, hogy mi a hibás? Ha nem tudod, hogyan kell, segítünk. (...csak átmegyünk egy másik topikba.)
Kihívás...
Ha esetleg megjavítom, akkor is csinálok egy másikat Köszönöm a segítséget.
Hello!
"Alkatrészek értékét nem látom" Tehát nyilván a nyák alapján csináltam.. Bele is került vagy 5 percembe! üdv! proli007
sziasztok.én azt szeretném kérdezni hogyvan egy MC7818 as (18V +os) feszstabilizátorom és ha venni akarok egy negatívosat akkor az milyen jelzésü...7918?
Aki tud legyenszives segitsen
Nagy valószínűséggel igen! Bővebben: 7918
Közelmúltban jutottam hozzá ehez a szerkentyűhöz, de nemtudom miféle dolog lehet ez? Előre is köszönöm a segítséget! Képeket csatolom!
rar törölve.
Nem lehetne tényleg a képeket?
Tessék a képek! Remélem tud valaki segíteni! :hide:
Tudom hogy elég lehetetlen feladat, de hátha van valakinek még otthon ehhez hasonló fototranzisztora. Vajon milyen típusok lehetnek ezek ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |