Fórum témák
» Több friss téma |
A cikknek van folytatása is.
Próbáld ki valami 8 lábú műveleti erősítővel a kapcsolást.
Mind a két műveleti erősítő bent van az áramkörben?
De talán még jobb lenne kísérletképpen a multivibrátort is belevenni.
Nem, azt nem tettem bele, gondolván az csak a villogtatásért felel. De akkor inkább belerakom az összes többi hozzá való alkatrésszel együtt.
Csak akkor a fenti négy műveleti erősítő közül vajon melyiket használjam?
Összeraktam a maradék részét is az LM358-cal, de most alapállapotban villog. Én most már amondó vagyok, hogy mégis az a műveleti erősítő kellene bele, ami a rajzon is szerepel...
Azt hiszem hanyagolom azt a Rádiótechnikás kapcsolást. Keresgéltem kicsit, és ezt találtam: Bővebben: Link. Elvileg ugyanazt a célt szolgálja, csak nem értem hogyan? Hasonlít egy fordulatszámmérő frekvencia-feszültség konverter részére annyi különbséggel, hogy ebben nincs a kimeneten integráló tag (ha jól mondom). Hogy lesz ebből egyáltalán fordulatszám limiter vagy határfordulatszám kijelző?
Hello!
Megnéztem a linket.. Ez a akkor működik helyesen, ha ezt az áramkört, a megszakító és a tirisztoros gyújtás közé teszed. - Alapvetően ez egy fordulatszám mérő. Az integráló tag, amit hiányoltál, nem szükséges, mert az integrálást, az analóg műszer tehetetlensége pótolja. (ugyan is az mindig az átlagértéket mutatja) - Amikor a megszakító nyit, indítja az 555-ös monostabil multit. Ennek a kimenetének felfutó éle, átmegy a C6 kondin, és begyújtja a tirisztort (SCR-t). - Ha a monostabil késleltetési ideje úgy van megválasztva, hogy megegyezik a maximális fordulat periódus idejével (R9*C4), akkor maximális fordulat felett, mielőtt letelne a monostabil ideje, új indító impulzus érkezik a megszakítóról. Így az 555 nem billen vissza, a kimenete állandóan magas szinten lesz. - A magas szint ugyan át jut a D6 diódán keresztül, csak hogy az állandó feszültségből, már a C6 nem tud gyújtó impulzust generálni (differenciáló tag). Avagy ha a C6 nem tud kisülni, akkor töltődni sem képes. Így a tirisztor gyújtása elmarad. Nincs szikra, esik a fordulatszám. Erre újra generálódnak gyújtóimpulzusok... - Gyakorlatilag 100% kitöltés előtt is kimaradhat a tirisztor gyújtása, ha a jel szünetideje alatt, a C6 nem képes kisülni R12-R13-on keresztül. Vélhetően ezért van beépítve D6 dióda, hogy a kisütés, ne az 555 kimenetén keresztül történjen meg. üdv! proli007
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy milyen alkatrészekből lehetne építeni egy ilyen elektronikát.A működése: Rajtoláshoz:Kívánt fordulaton tiltja a gyújtást kívánt agresszivitással.A működtetése egy élesítő gomb ill. a kuplungpedálnál elhelyezett kapcsolóval. Váltásnál:Kívánt fordulaton tiltja a gyújtást kívánt agresszivitással,ezért váltás közben padlógázzal és kuplungolással lehet váltani. Keresgéltem neten,vannak egyszerű fordszámlimiterek,amik monostabil alapon állítják elő,és vannak amelyekben kvartz. A jelet a fordszámmérőről figyelik. Ha valaki tud ebbe segíteni nagyon megköszönném! Minden megoldás érdekel,de elsősorban a minél egyszerűbb és kevesebb pénzből megoldható. Előre is köszönöm!!! Üdv!
Padlógázas váltáshoz van olyan elektronika ami megszakítja egy pillanatra a gyujtást. A váltókart figyeli. Motorkerékpárra. De autóba is kell hogy legyen ilyen.
Biztos hogy van,csak autónál nem a váltót figyeli hanem a kuplungpedálhoz raknek egy kapcsolót.Amikor kuplungolni kell akkor aktiválódik.
Elvben:http://www.roxracing.eu/index.php?oldal=webshop&id=_04_&show_term=04_01&p_title=DRAG-START&SHIFT
Gyakorlatban:http://www.youtube.com/watch?v=8edSImjg00g
Sziasztok! Szeretnék egy rajtprogramot vagy fordulatszám korlátozót a hobby rally autómba. A gyári limiterek természetesen másabbak mint az utólag beépíthető limiterek. Utána néztem kicsit és boltban kapható limiterek közül az Omex és a Bee*R viszi a pálmát. Igen ők a gyújtást szakítják meg. Szerintem egy pic vezérel mindent. Vannak az msd és dynatek amik véletlenszerű szikralopással limitelnek. De ahoz trafó is jár. Ezeknek az ára 60 ezer körül van. Az omex 33 a beer 50.
OMEX Bee*r Amit építettem. Ezzel az a baj hogy felengedi a fordulatszámot. Beállítom gázt adok és amikor eléri a tiltást tilt mindaddig amíg padlógázt nem nyomok. Ha padlót nyomok elkezd lassan felfelé szökni a fordulatszám. Ennek meg az lenne a lényege hogy akármit nyomok tartsa a beállított fordulaton a motort. Szerintem azért mert a fordulatszám jelet a trafóról veszi. És azt is szakítja meg. Olyankor megszakad a jel. ÉS mire visszatér a motor lendülete rég továbbforgott és közben nem tud számolni. Olyat lehetne hogy a hall vagyis a lendkerék mágneses érzékelőjéről vegyem a jelet? Lehet kellene egy pulzusszámláló amit át kellene konvertálni fordulatszámmá. Nagy kondival le csökenteni a zajokat, hogy a jel szép egyenletes legyen. Vagy csak az elosztóba bemenő nagyfeszültségű jelet valahogy megszakítani.
Kicsit lejeb tekertek és ott van egy fordulatszám korlátozó.
Bővebben: Link Nem tudom hogyan működik ha valaki érti, kérem magyarázza el.
Karburátoros vagy injektoros a motor? Mert ha injektoros, akkor lehetne az injektor(oka)t tiltani, a fordulatjel meg menne a trafóról folyamatosan.
karbis(.)
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |