Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   53 / 199
(#) Frankye hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Tata mester! Sikerült kilátogatnod a helyszínre? Tudtál valamit intézni?
(#) tatabike válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Az intuíció, ugye. Épp most értem onnan haza. Szombaton bringáztam, felmértem a terepet, mára pedig megbeszéltem egy találkozót délre a Kert ilyen ügyekben kompetens munkatársával, és eddig minden oké. Így utólagosan is a beleegyezését remélve hivatkoztam a tavalyi, Norberto által szervezett bulira, ezért ugyanazon az áron tudnak biztosítani mindent amire szükség van, sőt, a 11 óra dijában (de 9-től este 20-ig) ha akarunk, maradhatunk este 10-ig, az a két óra ajándék. Ami változott, az az, hogy sajnos bográcsokat nem tudnak biztosítani, mert kedves emberek trombitának nézték, és megfújták az összeset, plusz a korlátlan mosdó/wc díja plusz 10k, vagy pedig minden egyes alkalom egy százas egy embernek.
Szerk.: Biztosítanak vizet, villanyt, tüzifát, sörgarnitúrát, 3x3-as sörsátrakat (ezek darabszámát meg kell adni majd nekik), a hely ugyanaz, mint tavaly, gondolom az megfelel. Bográcsot ugye nekünk kell vinni, a wc/mosdót már írtam. És az ár 8k/óra.
(#) Gafly válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

- Sörsátor legyen jó sok, különösen ha az árat nem emeli.
- Nem tudom meddig maradtatok a múltkor, én kb. négykor már telítődtem, 10 óra nekem pont elégnek tűnik.
- Bográccsal kapcsolatban nem mi fújtuk meg (gondolom ez fel sem merült), hanem még szépen el is mosogattuk (leginkább Szamóca meg én, harmadik elmosogatására már nem annyira emlékszem ), de az állványok legalább még megvannak (állványt is kell hozni, vagy csak bográcsot?)?
- Az a betonozott parkoló hátul ugye ugyanúgy használható lesz?
- Az ingyen pisilés joga olyan szempontból necces hogy ez egy közpark, tehat akkor a mi 10k befizetésünkből a többiek is pisilnek, vagy hogy? Konkrétan (lesz pl. WC manager?)?
- Eső esetén használhatjuk a faházat?
- Hűtők lesznek? Az igazat megvallva előzőleg egyet is alig kaptunk...

Szervező találkozó mikorra várható?
(#) tatabike válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Sörsátor igény szerint, a többiről még egyeztetek a Kerttel, ez csak egy előzetes megbeszélés volt, úgymond tájékoztató jelleggel, nagy vonalakban, és az időpont lefixálása végett. Természetesen a szerződésben minden le lesz írva.
A Bókay-kert nem egy szigorúan vett közpark, amin keresztül-kasul sétálgatnak az emberek, hanem egy bekerített szabadidő-park, aminek nyitvatartása van, és szabályzata. Tehát a vécé is fizetős, nincs ingyen pisilés senkinek, de ha azt választjuk, hogy 10k-val kevesebbet fizetünk, akkor a többszörösét fizetik ki majd a fórumtagok ennek, mivel ez a 10k úgy van számítva, hogy 50 ember-2alkalom/fő. Mivel 100 Ft egy budihasználat. Szerintem egy nap többször megy az ember vécére, mint kétszer, ha valaki mondjuk ötször megy vécére, az már 500 Ft, ami nem kevés, pláne, ha olyan hölgytag van a társaságában, aki már szült gyermeket, mint az enyém, 1-1.5 óránként jár vécére, nem vicc. Többe lenne a budi, mint a belépő... Úgyhogy ez a 10k elég korrekt. Kerekítve, vécéhasználattal az egész kerül 100k-ba. Ez 11 óra, és a vécé, de ha belevesszük a plusz két órát, amit ott lehetünk, akkor 13 óra és a vécé, de még így is beljebb vagyunk egy tízessel, ha kifizetjük a budit. Na meg az sem mindegy, hogy a tavalyi áron kapunk mindent, ami azért elég méltányos volt, most meg főleg az, ha mondjuk a benzinár változását nézzük.
Természetesen a bográcslopás nem az EHET-en történt, valamikor idén belógtak/betörtek illetéktelenek, és akkor tűntek el. Vas sincsen, mindent elvittek.
Faház, hűtő mint említettem, még megbeszélésre vár, Szervezői találkozóról semmi infóm.
(#) Gafly válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Ez idáig teljesen korrekt szerintem.
Na még az jutott az eszembe hogy (annó) elvileg a résztvevők az "usziba" csoportos belépő áron mehettek (nem tudom volt-e erre példa egyáltalán) de lehet hogy családtagokat (asszony/gyerek) könnyebb lehet elcsalni...
Személy szerint egy bográcsot (14L zománcos) állvánnyal ki tudok állítani, ha nagyon kell akkor kettőt is (hasonló méretben klasszikus vas, na annak az állványát már annyira nem szállítanám). Meg igény esetén persze főzök benne gulyást is...
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Na azon azóta is agyalok hogy a múltkoriak hány literesek voltak...
Szerinted?
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Szerintem is nagyobb volt mint 14L...
(#) szamóca válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

No csak nem bírom ezt megállani szó nélkül.
Basszus, ha már 80rugót akasztanak, (és ráadásul most nincs bogrács sem biztosítva) ugyan már legyen ebben az árban a WC használat!
Mert számolgatni lehet úgy is, hogy igazából csak a terület takarítására kell fordítaniuk némi pénzt.(Azt a talán 2kW-ot, amit elfogyaszt a hűtő hagyjuk.)
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Az jó lenne, mert akkor tudnánk hogy mennyi nem volt elég a sacc/kb 80főnek.
(#) tatabike válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Én mindig úgy közelítem meg a dolgokat, hogy jót feltételezek. Elvileg a Bókay-kert üzemeltetője egy non-profit kht., tehát csak annyit kér, amennyi fedezi az üzemeltetés költségeit, és ugye ez nemcsak abból áll, hogy 2 félőrűlt egy óra alatt összesöpröget utánunk. Nem vagyok képben egy ilyen létesítmény működésének minden egyes részletével, de ha tényleg mindent számításba veszek, akkor szerintem teljesen korrekt ez az ár, és szerintem nem akaszt itt senki semmit. Ez a 100k még nagyon nem az a kategória. A 2kW villany se annyiba kerül, amennyit azért Nekik az Elmü kiszámláz. Azt fenn kell tartani, ki kellett építeni, kezelni kell valakinek, stb. Nem a két szép szemükért kapták Ők sem. Ugyanez elmondható a vízről, a tüzifáról, meg minden kacatról, amit biztosítanak. Nem csak azt kell nézni, hogy éppen akkor és ott az mennyi költség, mert mindennek vannak még egyéb járulékai is.
Az Ő részükről is megvan a jóindulat, semmi nem kötelezi Őket, hogy a kicsengetett időn felül még két órát ott lehessünk. És mondanom sem kell, ha mi este 10-ig ott vagyunk esetleg, akkor utána éjjel kell takarítaniuk, hogy másnap reggelre ne egy halom szemét fogadja a látogatókat.
Az alkudozás terén éppen ezért vannak Ők is megkötve, mivel kht., nincs miből nagyon engedniük, mi meg azért vagyunk meglőve, mert ha nekünk nem felel meg, akkor nincs mit tenni. Maximum így tudnak engedni, hogy a pénzért többet ad egy kicsit, de olcsóbban nem áll módjában.
Természetesen még semmi nincs konkrétan leírva, mivel szerződés sincs, jó lenne, ha Gafly-hoz és szamócához hasonlóan minél többen leírnátok a véleményeteket ezzel kapcsolatban.
(#) tatabike válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Bográcsot akkor próbáljunk intézni, én is körülnézek persze. Az uszoda azt hiszem felújítás alatt, üzemen kívül van, legalábbis valami ilyesmi táblát láttam, majd csak szeptemberben nyitják meg...
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Lehet hogy felmerült már, de a belépőket meg lehetne venni előre mondjuk a HEStore webáruházában.
(#) tatabike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Értem. Én nem ismertem előtte a területet, akik tavaly voltak, azok mondták, hogy jó lesz idén is. Gondolom, ha annyi embernek megfelelt, akkor tényleg jó. Erről az elhanyagoltságról nem tudtam semmit, ezt nem említették.
Természetesen a kérdés nyitott még a hely tekintetében is, és egy pár héttel ezelőtti hsz-emben említettem, hogy körül tudok nézni a Hajógyári szigeten is, ahol szintén ismerek egy-két jó helyet, annó ott egy kerékpáros futárcég megalakulási évfordulóit tartottuk, 100 körüli létszámmal, víz villany, bográcsozás, vécé, épület, büfé, stb. ott is van. Nem akarok senkit lebeszélni a Bókay-kertről, csak azt vettem észre, hogy az anyagiak konkretizálódásával egyenes arányban nő az ellenérvek és negatív tapasztalatok száma.
Megjegyzem, én csak Rátok, a Ti véleményetekre adhatok, illetve számíthatok, mivel tavaly én akkor külföldön tartózkodtam, így nem tudok érdemben nyilatkozni arról, hogy jó-e a Bókay-kert, avagy nem. Szóval kérem a többieket is, hogy tolják az infót, akár negatív, akár pozitív, most még időben vagyunk bármilyen változtatáshoz.
Szerk.: Gaflynak, szamócának és Zoli bá'-nak köszönöm az eddigi infókat, más se fogja vissza magát...

Pont az ilyen kritikai észrevételek kellenek, úgyhogy ha van még, akkor jöhet.
Többen írtátok, hogy nem kell este 22-ig a hely, sőt még 20-ig se nagyon. Akkor mondjuk egy olyan konstrukció, hogy 9-18h-ig, az 9 óra, az ugye 72k, dobunk rá 3k-t, az 75k és benne van a budi is?
Szerk.: Igenis, Zoltán bácsi.... :hide:
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Szakácsokat kérdem, hogy elég-e ha 9-kor tudnak bemenni, onnan kezdeni a "befűtést", előkészítést... Szóval, délre lesz így ebéd, lesz rá elegendő idő? Részemről az sem baj, ha csak egyre készül el, de mi van ha a többség már fél 12-kor farkaséhes lesz?
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

A farkaséhséget Nagymam csillapítja, leöblítve Piroska szörppel. Én úgy vagyok vele, hogy a külsőségek nem igazán érdekelnek. Legyen, és kész. Ha szervezi valaki, annak nagyon örülök, mert tudom, hogy milyen munka a szervezés. Jól éreztem magam tavaly, és ez számít, más nem.
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Akkor esetleg legyen 8-tól 18-ig? Attól tartok, hogy aki messziről jön, így nem 'élvezheti ki' az egész időt...
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ki a bánat az a Nagymam?
Matyikém, Neked esetleg valami hozzáfűznivalód, akár az időtartammal, vagy bármi mással kapcsolatban? Mondjuk Te bárhol jól érzed magad, ahol van még rajtad kívül minimum egy ember, akinek lökheted a szöveget, ezért a Te véleményed nem mérvadó...

[OFF]Semmi gond, majd leszkanderozzuk...
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Azaz, ott a pont.
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Nekem is hasonló a véleményem, ez csak másodlagos részemről is, ha éhes vagyok nem nyöszörgök, ha tudom, hogy lesz türelmes vagyok, ha meg nem lesz akkor meg viszek magammal ha éhes leszek. Jelszó: Addig is igyatok valamit!
(#) Gafly válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Valamint volt zsiros kenyér is. Az elkészülési időre vonatkozó kérdés jogos, különösen ha nagyon nagy borácsról van szó és marhalábszárról... Szerintem már csak ezért is praktikus többféle kaját csinalni mert akkor az elkészülési idő is eloszlik. A múltkor én már ott voltam jó korán, vagy egy félórát kellett várnom a Topi/Norbertó párosra Részemről nem gond időben elkezdeni és akkor már délre is lehet kaja. Szerintem az idén nem várható hogy egyszerre készüljön el minden. Mellesleg lehetne akár grillezni és/vagy tárcsázni is, annak ráadásul sokkal rövidebb a reakció ideje.
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Annyi szó van már a kajáról hogy ha valaki csak véletlen tévedne ebbe a topikba az oldal fejlécét nem nézve, akkor azt hinné hogy ez valami gasztronómiai fórum.

Majd szólsz, mikor leszel ott, én várni foglak...
(#) vicsys válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Kijavítsam a téma címét?
Találkozó, 2010 - A nagy zabálás (Augusztus 14)
(#) tatabike válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Magyarok+tömeg+rendezvény=KAJA
Ez nálunk (szerencsére) erről szól...
(#) tatabike válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Jóóóó....

A tárcsás balhé az jó ötlet, abban lehet 'kisegítő' kajákat csinálni gyorsan, 'tünetkezelési' céllal... :yes:
Szerk.: Nem tudom, a tüzifa milyen lesz, illetve milyen volt tavaly. Igény esetén egy láncfűrészt tudok prezentálni...
(#) zolika60 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ez így van. Kit érdekel éhgyomorra a páka?
(#) Gafly válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Tavaly nem használtuk a Bókay kertes tűzifát, én vittem egy zsák "botfát", nagyjából az elég is volt, bár nem volt elég száraz (Zoli meg is kritizálta hogy nem ég elég jól). Meg ha jól emlékszem Poros fórumtárs küldött küldött egy csomagtartónyi fát amiből valamennyit használtunk, de nagyrészét otthagytuk. A "falerakat" ott van pár méterre a kerités mellett...
Következő: »»   53 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem