Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag

Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 31
(#) dbase hozzászólása Márc 6, 2010 /

Folyamatosan agyalok én is, csak elsőnek egy daráló gépet kellene vennem. Ha már 2-3cm es darabokra a gallyakat össze tudnám aprítani, meheten fel a padlásra a régi buza felhordó csigával, és a padlásrol egy 110 es csövet furnék ki a pincéig ahol a kájha van. A csigás önetető ségeté mint amit itt mutogattok, ha kiürül a tartálya a lyuk alá huznám és fent csak beleturnám hólapáttal. A padláson meg szépen tudn aszáradni a fa törmelék. Szerintetek?
pl ma is szőlőt szedtünk ki, meg látom tele van a határ meccik a gyümölcsöst lenne mit össze aprítanom.
(#) dobo válasza dbase hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Jól látod a dolgot én is darálón töröm az agyam csak nincs rá időm összedobni.
Ma megnéztem egy iparit nem (gazdaságost)!
Semmi ördöngősség nincs benne meg lehet csinálni .
Csak hát most van a szezonja én is láttam a határban sok apritanivalót .
(#) bjani82 hozzászólása Márc 7, 2010 /

Hali, most regisztráltam, készítettetek már papírbrikettáló gépet? Mert egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban!
(#) dbase hozzászólása Márc 8, 2010 /

Csigás apríték égetősöktől kérdezném:
A csiga nem tud megszorulni a 2-3cm es daraboktól? Vagy annyira szorulósra kell csinálni a csövet a csiga köré, hogy ne tudjon?
De mikor belehullik az anyag felülről, a tartályból akkor is oda tud esni és megszorul nem?
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Egy kicsit más égetős rendszer:Bővebben: Link
(#) danka- válasza hapro hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

Helló!

Tennél erről fel 1 rajzot?

Egyelőre semmi konkrétumot nem leltem.

Köszi!
(#) pipas56 hozzászólása Márc 12, 2010 /

T. norrisz ha lehet a géped leírását, fényképet, légyszi küld el.Köszönettel pipas56
(#) zotya194 hozzászólása Márc 12, 2010 /

Brikettgyártó gép levegős és 1 db olajos rendszerű papírpor és fűrészpor nyomására alkalmas.Házi gyártású.
Eladó
Érdeklődni:06/30/5345802 vagy
j-zotyo@freemail.hu
(#) pipas56 hozzászólása Márc 13, 2010 /

Halihó!! Bárki!! Egy használható briketáló gép,komplett leírására lenne szükségem. Lehetőleg ,mechanikus,gépre lenne szükségem! A gép sufnitunig alapon készülne.
(#) Amatörp hozzászólása Márc 13, 2010 /

Üdvözlet mindenkinek. Aprítógépemről készültek fotók, de azokat egy másik fóBővebben: Linkrumba töltöttem fel. Ha valakit érdekel itt a link :http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9198137&na_order=
Wood man néven regisztráltam. Esetleg felmerült kérdésekre szívesen válaszolok.
További szép napot mindenkinek.
(#) virgonc hozzászólása Márc 14, 2010 /

sziasztok én érdeklődnék hogy 1m3 fenyő fűrészporból mennyi brikett jön ki (kg) ?
(#) JZoli válasza virgonc hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Hát a fa fajsúlyából számolhatóan 800 Kg körülire számíthatsz, de a fenyő elégetése a magas gyantatartalom miatt eléggé körülményes!
(#) Csaba110 válasza dbase hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Szia!

Az index fórumon most lett nem olyan rég egy topick apríték égető házilag nézd meg ha érdekel ott van az enyém is amit most készítek mindig mikor csinálok valamit rajta akkor felrakom a képeket hátha valakinek segít.

Üdv:Csaba
(#) harcsabi válasza norrisz hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Üdv Norris!
Szeretnék egy Brikettáló gépet készíteni és mivel úgy látom neked már sikerült érdekelne hogy a megoldásodat megosztanád-e velem.. szívesen konzultálnék ezekben a kérdésekben!
e-mail címem: harcsabi@freemail.hu
(#) norrisz válasza harcsabi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hali "harcsabi"
légysives kicsit körültekintóbb légy ugyanis nem én készítettem hanem nekem jöttek a javaslatok
bocsi
olvasd figyelmesen
(#) pipas56 hozzászólása Márc 26, 2010 /

Mi a baj oka? Igen leült a hozzászólások hada. Légyszi segíteni! Behordócsiga kelen egy mechanikus, brikett gyártó géphez.Láttam a gépet ami a Neten van fenn, de a belevaló csigát sehol nem találom,minden egyéb hozzá való a rendelkezésemre áll csak ez akasztja a munka tényleges elkezdését .A fellelhetőség megadásával igazán nagy segítséget adnátok! Előre is köszönet .
(#) mambru hozzászólása Ápr 5, 2010 /

ezt nézzétek meg:http://www.vatera.hu/brikettalo_167391279.html
(#) mambru hozzászólása Ápr 7, 2010 /

(#) pipas56 válasza mambru hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Köszönöm, megnéztem-jó! Viszont a csiga még mindig nincs meg , így ez gátló tényező.
(#) fgergő hozzászólása Ápr 20, 2010 /

Sziasz
(#) mester111 hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Sziasztok!

Én is szeretnék készíteni egy kis energia fogyasztású, kisteljesítményű családi brikettálót. Adott lenne egy 5t-s rönkhasító.
Kérdés ebből mit lehet kihozni. Gondolok itt a brikett ajánlott méretére, és az óránkénti várható teljesítményére.
Elektromos ember vaok, autómatizálás nem probléma.
Ha valaki segítene kézzel fogható ötletekkel, linkkel, vagy akármilyen módon, nagyon hálás lennék.

Üdv. mester111
(#) mambru hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Helló nekem van brikettáló csiga anyagom. 2 db-ra való nehezen beszerezhető c-s anyag a tengelynek való 1m hosszú francia országi anyag, a levélnek való erőssen kopásálló 100 mm vastag 12 cm átmérőjű körök melyet csak is eszterga géppel lehet megmunkálni svéd anyag.

06 20 490 9008 mambru@freemail.hu
(#) pipas56 válasza mambru hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

Hol,s hogyan lehet hozzájutni,mennyibe fáj a dolog! Uszkve 450mm ,kellene belőle. Helyileg hol van,Szerencshez viszonyítva? Ez a méret 133-as ba valószínűleg pont jó. Köszi.
(#) mambru hozzászólása Ápr 25, 2010 /

mambru@freemail.hu Kenderes Szolnoktól 40 km-re 06204909008

ja egyben eladó nekem is ennyi van nehezen szereztem egy cégtől ismerősön keresztül, de jobb hogy kettőre való van mert így van egy tartalékod is vagy egy kétcsigásat készíthetsz. árban meg egyezünk személyesen vagy tegyél egy ajánlatot és én megfontolom.
(#) pipas56 hozzászólása Ápr 25, 2010 /

A kiinduló árat tedd meg,s annak alapján alkudhatunk.

20.000 ft

100.000 ft egy gyári csiga
(#) mambru hozzászólása Ápr 28, 2010 /

pipas 56 akkor érdekel az anyag, mert más is érdeklődik de te voltál az első és én tisztességes vagyok.
(#) nonem válasza pipas56 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Helló!

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a következő fórumot is:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9177193&la=90359200
Ha beleolvasol az ajánlott fórumba sok hasznos infót találsz, sok felesleges körtől megkíméled magad.

mambru kolléga piactérnek használja a fórumokat, lelke rajta, csak ne vezessen félre senkit.

Az, hogy "Svédországból, vagy Francia országból való" nem anyag minőségi kategória. A vas-szén tartalom ill. egyéb hozzáadott anyag, hőkezelés határozza meg a minőséget. Az, hogy csak esztergával megmunkálható meg nem is értem.
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/bsc_seg_femtan_05_v1.pdf

"Vas-alapú szerkezeti anyagok (acélok) szabványos jelölése:
ötvözetlen acél (szénacél) – kisebb mennyiségben tartalmazhatnak egyéb elemeket
- megnevezés szakítószilárdság szerint (kp/mm2~10 N/mm2)
jele: A +szakítószilárdság pl.: A 37
- megnevezés széntartalom szerint (hőkezelhetők)
jele: C +100xCtart.s%-ban pl.: C 45
gyengén ötvözött acél – ötvözőelem tartalom < 5s%
jele: 100xCtart.s% + ötvözőelem x szorzó
pl.: 13CrMo44 (0,13%C, 1%Cr, 0,4%Mo)
erősen ötvözött acélok - ötvözőelem tartalom > 5s%
jele: X +100xCtart.s% + ötv.tart.%
pl.: X10CrNi188 (0,1%C, 18%Cr, 8%Ni)"

Behordó csigának szerintem bármilyen anyag jó. CNC-vel kivágatod a megfelelő vastagságú anyagot és ráhegeszted a tengelyre, utána akár edzheted is.

üdv
Következő: »»   19 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem