Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
1kimenet max 8 ohm de a 2 hangfal öszzeköte 16ohm rá lehet igy is kötni?
Kérdésed mely szerint, "meg-e lehet vele hajtani egyszerre" kétszer két hangsugárzóegységet, meglehet, de ezt nem érdemes. Ha sorba kötteted 16Ohm eredője lehet, de teljesítménycsökkenést eredményez eme műveleted. Párhuzamosan kötve az impedanciákat lefelezed ezzel 4Ohm-ra leviszed.
Mivel a két hangsugárzó egységed érzékenysége sem egyezkedett, ezért nem egyformán hallható lesz ez a tevékeny tetted. Túl is vezérelheted, ha kezeddel a kelleténél jobban feltekered hangerőszabályzó potmétered, s ennek következménye síró szemed.
A Videoton doksiját gyüjtsd be annak végfokába jó. Nagyon jól tud szólni a megépités, anyag fügvényében
Nagyságrendileg jobban mint a gyári
Köszi a választ, szétszedtem, de minden forrasztás és minden épnek tűnik a kábelek sincsenek kiszakadva a nyákról, mi lehet akkor?
Üdv!
Sok oldallal ezelőtt volt egy kérdésem, de szerintem elfelejtődött, viszont az 1.jpg bekeretezett részének szerepét útközben megkaptam, de a 2.jpg-n levő rész nem tudom még mindig, hogy mivel jobb mint a diódás. Szóval az is érdekelne, hogy a 2.jpg mi célt szolgál, de inkább az, hogy melyik megoldás a jobb. Köszönöm előre is. Itt vannak a képek
Ez egyik alma, a másik krumpli. Nem egyformák a végerősítő eszközök, ez nem tűnt fel? Így nem is lehet összehasonlítani őket.....
Valóban a két kapcsolás nem azonos részét akarod összehasonlítani .
A 2-es képen az a nyug. áram beállítás nem korrekt , nehéz beállítani és egy rossz mozdulat és füst... . (A jó megoldás a 2.JPG)
Valóban elég kezdő lehetek ilyen jellegű téren
![]()
Pontosan a bekarikázott tranzisztor feladata a végtranyók nyug. áramának beállítása (de nem úgy kivitelezve ) és stabilan tartása a tranzisztor hűtőbordára történt rögzítésével .
Pedig hány gyári készülékben is találkozni ezzel - a valóban problematikus - áramköri részlettel.
![]() Sokaknak nem szembeötlő, hogy a pályának van egy - jelentős - inaktív része, ahol a tranzisztor igazából hatástalan a nyugalmi áram szempontjából.
Sajnos igen , de csak a C-B közé bekötött t.poti , a másik veszélyes megoldás .
Sziasztok. Adott egy bd250 és 249-el szerelt erősítő. Igaz van belőle millió de ezt az áramkört nem én raktam össze így vettem. A gond a következő nem tudom miért nem jön ki egy hang se a torkán. Tranyók rendben mindegyik relé kapcsol amikor kell neki de semmi. Az egyik oldalon 30V-ot mérek a másikon csak 3V-ot. Dióda gondja lenne?
![]()
Idézet: Ezt hol méred ? „Az egyik oldalon 30V-ot mérek a másikon csak 3V-ot. Dióda gondja lenne?”
nem tudom miért nem jön ki egy hang se a torkán
Talán mert nincsen neki torka? ![]() No, ha a kimeneten méred ezeket a feszültségeket, akkor nem hiszem hogy áll az a megállapításod miszerint, a tranyók rendben.
Szerintem a tápfeszt méri. Féltápfesszel nem fog az sose indulni, és valószínűleg gyilkol a végfok alkatrészei közül..
A tranyókat kiszedtem átmértem őket és rendben vannak. Ha oldalanként be teszem a biztiket akkor egyiket mindig kinyomja. Nem tudom most mi a fene van vele. Megmérem mennyi feszkó jön ki az oldalakon.
Megmértem őket. Az egyik oldalon 0.23V jön ki a másikon semmi. De ha nagyobb biztit teszek be abba az oldalba amiben feszt kinyomja akkor hangosan búg a trafó.
Ha a biztosítékot kiverei akkor ott nagy a gond , és a tranzisztor mérésed nem álja a helyét ! Szinte 100% hogy valamelyik /több/ tranzisztor is rossz.
Átnézem még egyszer hátha mégis elnéztem valamit.
Átnéztem a tranyókat és mind jó!!!
Lacika!
A tápfeszültségek rendben vannak? Üresjáratban mit mérsz ha nincs rajta terhelésként a végfok? (biztik kivéve)
Érdekes ha azt mondjátok, hogy ez a megoldás nem a legjobb, mivel rengeteg kapcsolásnál és oldalon láttam ezt az alkalmazást, épp ezért is kérdeztem rá. Köszönök mindent.
Sziasztok!
KDmester fetes végfokát valaki megépítette-e? Én most szeretném, és ha megosztanátok velem a tapasztalatot megköszönném!
Félreértetted , nem a megoldás rossz , a kivitelezése .
Nézd meg a javított ábrát , amit feltettem , az azonos az eredeti megoldással , csak finomítva van , stabilabb beállítást biztosít .
Nem tudom jól értem-e akkor, de az általam bekarikázott rész helyetesíthető a te rajzoddal is, vagy csak abban az esetben jó ahova te jelölted be a rajzon. Remélem érthető vagyok.
Igen az a megoldás jobb helyette , úgy érdemes megcsinálni . Amit másik rajzon bekarikáztam az a fetes végfok nyug. áram beállítása . Csak azt akartam jelezni , hogy az első kérdésedben az a rész hasonlítható össze , nem az amit Te jelöltél meg . Azt is kicsit módosítanám egy + tranzistorral , bordára szerelve ..
Kezdem kapizsgálni a dolgokat azt hiszem. Köszönöm mégegyszer.
sziasztok!
A mellékelt rajzot szeretném megépíteni és arra vagyok kíváncsi,hogy a végtranzisztorokból lehet-e párhuzamba kötni kettőt( így gondolom nagyobb lenne a teljesítménye,de javítsatok ki ha bődületes baromságot mondanék)? |
Bejelentkezés
Hirdetés |