Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Neked is köszönöm, így már világos minden.
Köszi. Tehát kategoria
Vannak mások is persze (pl. E182CC, ECC99, 6SN7 stb.), nagyon rosszul sikerült fogalmaznom, csak a 6N6P-t a legegyszerűbb és legolcsóbb beszerezni.
Csak 1-2 megjegyzés, ha megengeditek...
A 6N2P anódjai között van egy árnyékoló lemez, és rács-anód kapacitása mindössze 0,7 pF szemben az ECC83-aknál általában megadott 1,6 pF-al... Ezek a tulajdonságai néha előnyösek lehetnek... Persze a hang az már más kérdés... Nyilván egy "kékvérű" 12AX7 teljesen más hangot produkál, de a különböző ECC83-ak hangja is elég nagy eltéréseket mutat...
Szerintem se kéne leírni az orosz 6N2P csövet. Nekem tetszik a hangja és az sem mellékes, hogy egy Tungsram ECC83 1800Ft-os árához képest csak 300Ft-ba kerül.
[OFF]Zolikám, Te csináltál a 6N2P-ből már valamit?
Igazad van, de írtam hogy a 6N2 között is van jó! Ugyanis nem csak egy orosz gyártó készítette, nem beszélve a különböző évjáratokról, V, EV stb. változatokról.
Viszont egy nagy baja van. Hogy nem azonos a bekötése a testvéreivel.
Eszem ágában sincs leírni, nekem is van vagy 20 db.
Ha tudsz 1.800-ért eredeti dobozos NOS Tungsram ECC83-at, írj privátot.
Szia!
Az EM80 csö anód ellenállását cseréld fel, szerintem rossz az eredeti rajzon. A mellékelt fotóból talán "kivehető" a működés és a bekötés.
Szia!
Ezt érdekelne engem is, honnan származik a cikk?
Szia!
A Rádiótechnika 2006-os évkönyvéből. Jó cikk!
Köszi, meg fogom keresni!
Miért kell egy Word dokuból kinyert képet Word dokuba "visszatenni"? Nem lehetett volna inkább az egész cikket csatolni?
Csöves urak!
Milyen teljesítményű potik kellenek ebbe a kecerébe?
Köszi de már megoldottam.Imi65 álltal feltett rajz jó,csak az el 84 anódja és a 470 k ellenállat közé kell egy 100 nanos kondi.Tökéletesen működik a potival lehet szabájozni az érzékenységét.
Helósztok.A minap szatyorba pkoltam egy CD-meghajtót tápegységével.Rá pakoltam az ecl86-os se-met ami doboz nélkül deszka modelként van még csak kész.Indulás vele a testvéremhez,aki nagy discosnak számitott annó 20-30 éve kicsiny falunkban.Éppen egy cd-s autórádióhoz barkácsolt csatlakozót,kábeleket,hogy haverja szobában tudja halgatni.Mondja Gyuri mire jó ez akis vacak?Szól ez egyáltalán?Beüzemeltem,rákapcsltuk kedvenc hangdobozait,bekapcs.Lenyűgözően szépen szolt.Tetszik modta a tesóm,adjál rá hangerőt.Neki a hangos zene a zene.Adig tekertem a potit amig nem kezdett torzitani,majd egy kicsit vissza.Igy meghalgattunk négy számot.Tetszett neki a tiszta szép hangja.Majd mondja ezt halgasd meg ez dübörög.Bekapcsolta az elöbb emlitet autóhifit.Hangerő fel,csaktorzitásig.Hát elmaradt a kis csöves jószág mellett.Pedig az adatai 2x50wttot adtak meg.Csak ennyit szerettem volna irni.Longa.
Bocsi.Ott irja az alkatrész listába.VR1-VR2 stb.1mega 500k stb.A tejesitmény azért nics megadva mert ide nem kell csak ahagyományos kis,negyd vagy fél vattos.
Zolika!
Akkor úgy kérdezem hány wattosak köllenek bele? Az értékeket, és a karakterisztikákat azt látom.
Tehát a fél watt elég ezek szerint?
Akko jó van na. Köszi Néktek.
Jó reggelt Imike bácsi!
Igen ez az. Egy gitár SE.
Sziasztok!
1-2 oldallal ezelőtt írtam, hogy sikerült szereznem 5Ц4C egyen csövet.Egy bajom van, nem tudom melyik írásnak higgyek.Ahány oldalt nézek a barátunknál, annyiféle adatot ad meg anódáramnak.122mA tól 230mA ig terjed a skála.Egy orosz oldal azt írja, hogy Európai megfelelője a GZ 34. A GZ 34-re is rákerestem.Hát ennek is sokféle anódáramot adnak meg.Tud-e valaki egy olyan áramértéket mondani ami biztos jó?A 807SE projekthez biztos hogy megfelel,de a GU 50SE projektemhez is ezt a csövet szeretném használni.Ha csak a 122mA az igaz, akkor 1cső kevés lesz a 2db GU-hoz.
Most figyelmesebben megnéztem a rajzot és a cső katalógus lapját. A világító ernyő anód kivezetésének száma 9 (ez lenne a ferde jelölés) ez a rajzon 7-es jelöléssel van, de a jelölések és a számozások is fel vannak cserélve azaz működik és ez a lényeg.
Hello!
Nekem van egy ilyen piros dobozos csövem. Van hozzá eredeti (orosz) adatlap is. Nagyapámmal fejtegettük és valami olyasmi a fordítás, hogy egyenirányított áram legalább(?) 122 ma és az anód áram nem több mint 375 ma. Nem nagyon értem, de lehet, hogy ilyen tág határok között mozog a feszültség függvényében? A bekötés az adatlap szerint jó a mark.budai által linkelt oldalon. Nekem a 300 mA soknak tűnik a méretét mondjuk egy AZ1-hez viszonyítva, de ki tudja. A dolog engem is érdekelne.
Találtam még egy oldalt.Az meg azt írja,hogy max.1350Volt és 55Watt.
Igen az az adatlapon is így szerepel, hogy не более 1350 B, vagyis maximum 1350 volt. Az 55 watt így is sok szerintem.
Beszkennelem, hátha lesz itt orosz tudású ember.
Itt van az adatlap és a hátuljáról a bekötés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |